Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@peggy.sl píše:
Píčus není sprosté slovo..
Je to název pro chlapa co mele kraviny..
A jak se rika zenske, kdyz mele kraviny? ![]()
Ale my prece mluvime vzdy logicky a k veci, tak co se blbe ptam… ![]()
@BellinkaX píše:
A jak se rika zenske, kdyz mele kraviny?
Ale my prece mluvime vzdy logicky a k veci, tak co se blbe ptam…
No píčuska, jak jinak.. ![]()
třeba naše vesnice je plná píčusů… ![]()
@Dagisek píše:
Já to mám doma taky, uklízim, ale vidět to jde maximálně půl hodiny a manželovo představa je, že děti budou zavřený v pokojíčku. Podle něj se jen válim. Ale když sem mu navrhla ať si to zkusí, že já si taky půjdu sednout na terásku jako on, tak to vžádnym případě-co kdybych se tam náhodou kur… že? Dorazil mě tim, když jsem týden byla u rodičů s dětma a najednou nebyl problém v práci si vzít volno a jed přes noc na ryby(což sem překousla, ryby mě nebaví a ať si orazí)ale když jsme se vrátili a bylo to šílený horko, tak místo koupání jsme byli u jeho rodičů na chatě a on celej den proležel v chatě a já jako kra… lítala kolem dětí. Za to, když chtěl druhej den na pivo na terásku, tak to měl energie dost.
no to je taky individuum. Takže pro něj se vlastně nic nezměnilo a tebe ještě bude tepat. Bych ho nakopala…
@sarinka-p záleží na tobě, jak to chceš. U nás manžel uklízí, vaří a pere na půl, na žehlení a okna máme 4hod výpomoc. Kdyby to nedělal, odešla bych od něj s dětma a on to ví.
Klad si podmínky stejně jako si je kladou muži, ale pak musíš snést i důsledky. Nechat si nadávat za bordel atp,. to zkusil jednou a neviděl mě měsíc (bydlela jsme u známých a na hotelu i s dětma). Pak to zkusila jednou tchýně a za 5 minut musela balit věci. Když je na návštěve, tak je host a host nepomlouvá. Pochopila to.
Když to vidím kolem sebe, tak mi přijde, že jsou češky namachrované ale přitom jsou to v podstatě laciné služky a „lehátka“. Dopioručila bych někdy navštívit Benelux, švýcary nebo Anglii, a viděli byste tu proměnu českých mužů.
Jenže která češka dovede 18letého samostatně myslícího člověka, tj. syna nebo dceru vyhodit z domu, ať si při vejšce vydělává?
![]()
@Rmana píše:
@sarinka-p záleží na tobě, jak to chceš. U nás manžel uklízí, vaří a pere na půl, na žehlení a okna máme 4hod výpomoc. Kdyby to nedělal, odešla bych od něj s dětma a on to ví.
Klad si podmínky stejně jako si je kladou muži, ale pak musíš snést i důsledky. Nechat si nadávat za bordel atp,. to zkusil jednou a neviděl mě měsíc (bydlela jsme u známých a na hotelu i s dětma). Pak to zkusila jednou tchýně a za 5 minut musela balit věci. Když je na návštěve, tak je host a host nepomlouvá. Pochopila to.
Když to vidím kolem sebe, tak mi přijde, že jsou češky namachrované ale přitom jsou to v podstatě laciné služky a „lehátka“. Dopioručila bych někdy navštívit Benelux, švýcary nebo Anglii, a viděli byste tu proměnu českých mužů.Jenže která češka dovede 18letého samostatně myslícího člověka, tj. syna nebo dceru vyhodit z domu, ať si při vejšce vydělává?![]()
@Tiger-lily píše:S tím teda taky nesouhlasím. Klaď si podmínky - to je ve vztahu totální konina. To jako se partneři mají navzájem vydírat, že pokud ten druhý nebude skákat jak ty chceš, tak musí vypadnout?
Zajímavá představa partnerství.
Samozřejmě. Já ustupovat nebudu v tom, že druhý dělá půlku (domácnosti). Není žádný argument proto, abych to dělala jenom já. Nechceš? Jsou jen dvě možnosti. Ty by jsi se přizůsobila…
@Rmana píše:
Samozřejmě. Já ustupovat nebudu v tom, že druhý dělá půlku (domácnosti). Není žádný argument proto, abych to dělala jenom já. Nechceš? Jsou jen dvě možnosti. Ty by jsi se přizůsobila…
A vyděláváte předpokládám taky oba stejně, se stejně náročnou pracovní dobou?
@Rmana píše:
Nevím, z čeho jsi usoudila, co bych udělala já, to jsem nikde nepsala.
Domácnost, finance, péče o děti je na dohodě a možnostech, ne na vzájemném vydírání mezi partnery. A zatím si stojím.
@Tiger-lily píše:
Nevím, z čeho jsi usoudila, co bych udělala já, to jsem nikde nepsala.Domácnost, finance, péče o děti je na dohodě a možnostech, ne na vzájemném vydírání mezi partnery. A zatím si stojím.
Jaké vydírání? Řekni mi, co udělá, když chlap nebude doma např. mýt podlahu nebo vyndávat myčku? Dohodneš se, že to budeš dělat ty?
![]()
@Rmana píše:
Jaké vydírání? Řekni mi, co udělá, když chlap nebude doma např. mýt podlahu nebo vyndávat myčku? Dohodneš se, že to budeš dělat ty?![]()
Dohodnu se, že pokud mu vadí mytí podlahy, tak bude dělat něco jinýho. Nikdy jsem doma nemyla okna, manžel vyžehlil za ty léta snad tři kapesníky. Prostě neděláme to, k čemu máme odpor, ne?
@Rmana píše:
Jaké vydírání? Řekni mi, co udělá, když chlap nebude doma např. mýt podlahu nebo vyndávat myčku? Dohodneš se, že to budeš dělat ty?![]()
1. Najmu si uklízečku. ![]()
2. Myčku nechám vyndávat chlapa, podlahu si vytřu sama, páč myčka nepotřebuje takovou pečlivost, tu podlahu by chlap neudělal dle mých představ.
3. Když nebudu mít čas, tak tu podlahu chlap vytře…
vydírat nebudu, je to pod moji úroveň.
@Jaji77 píše:
Dohodnu se, že pokud mu vadí mytí podlahy, tak bude dělat něco jinýho. Nikdy jsem doma nemyla okna, manžel vyžehlil za ty léta snad tři kapesníky. Prostě neděláme to, k čemu máme odpor, ne?
Děláme samožejmě i věci, ke kterým máme odpor. Lišíme se jen v tom, že ty věříš v dohodu
že v součtu každý děláme tak 1/2
@Rmana píše:
Děláme samožejmě i věci, ke kterým máme odpor. Lišíme se jen v tom, že ty věříš v dohodu![]()
že v součtu každý děláme tak 1/2
Naštěstí u nás to funguje a manžel s tím začal sám. „Vychovaly“ ho internáty a samostatné bydlení v garsonce, takže by si nikdy nedovolil připomínat „ženskou práci“ nebo podobné pitominy. Mě - prý preventivně
- k těžší práci nepouští. Oba jsme schopní jak uklidit celý barák, tak naštípat dříví.
A jak jsi na tom s vrtačkou a elektrikářským náčiním? ![]()
No.. ono jde i o to, jaký má člověk k sobě materiál..
prostě chlapi teroristi se blbě přivádějí ke kompromisu.. a vlastně člověka jebou z principu než že by šlo o skutečné prohřešky či špatně rozdělenou práci, že..
můj mě jebal taky za kde co.. odešla jsem, protože se to nedalo.. snahy o dohody a důslednost selhávaly, protože př. v domcnosti, když už sem mu třeba neprala či tak..
tak mu posloužila maminka.. a když jsem vypadla.. tak mu najednou bordel nevadil.. ![]()
Dle mého soudu tuti „jebalové“ bohdá jiný nebudou, promluvy jsou k ničemu.. a tisíckát zopakovaná urážka následovaná ještě nesmrtelnějším „já to tak nemyslel“
mě přivedla k jedinému závěru.. že ten chlap nemyslí vůbec.. ![]()
Takže buď trpět nebo jít..
řekl ti to i sám.. ![]()