Nevím kam teď jít...

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3912
5.4.21 08:55
@Anonymní píše:
Děkuji vám přeji také :kytka: aby vše bylo lepší, já jsem byla přesvědčená že prostě vydržím do konce lockdiwnu pak se uvidí, jenže jsem udělala velkou chybu dala jsem si večer dvě sklenky vína a manželovi vše vycetla jak se říká do obličeje, vše co jsem v sobě dusila jakou dobu…my jsme spolu taky dlouho, bohužel už neoplivam štíhlosti a mladistvou krásou jako na začátku vztahu kdy jsme byli fakt mladi :nevim:

Já myslím, že jsi neudělala chybu. Řekla jsi mu, jak se věci mají. On bude mít čas si to promyslet a třeba se zamyslí i sám nad sebou a něco se sebou udělá.

Jestli jsou rodiče ochotní Ti pomoct, začni to řešit s nimi. Mně pomáhal hlavně brácha s manželkou. Podstatné je, abys na to nebyla sama.
Musíš si promyslet kde budeš bydlet, jak budeš financovat svůj život a jak bude rozdělená péče o dítě. Až budeš mít v tomhle jasno, pak teprve můžeš začít dělat kroky k rozvodu. Ono se i při tom může leccos změnit. Chlapovi třeba docvakne, že se chová špatně a že kvůli tomu může přijít o rodinu a třeba se začne chovat jinak a váš rodinný život se zlepší. I tohle se může stát.
Ale musíš mít nejdřív jasno v budoucnosti. Jak budeš žít, abys to zvládala sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
5.4.21 08:56

Hlavně si s ním nepořizuj další dítě, to není řešení. Chceš v manželství zůstat?

• Citovat
  • Upravit
63
5.4.21 08:59

Rozhodně bych doporučoval uplést si v této situaci toho poptávaného mimíska.
Pak se sejdeme cobydup v rubrice sociální dáFky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
5.4.21 09:18
@K2 8611 píše:
Já myslím, že jsi neudělala chybu. Řekla jsi mu, jak se věci mají. On bude mít čas si to promyslet a třeba se zamyslí i sám nad sebou a něco se sebou udělá.Jestli jsou rodiče ochotní Ti pomoct, začni to řešit s nimi. Mně pomáhal hlavně brácha s manželkou. Podstatné je, abys na to nebyla sama.
Musíš si promyslet kde budeš bydlet, jak budeš financovat svůj život a jak bude rozdělená péče o dítě. Až budeš mít v tomhle jasno, pak teprve můžeš začít dělat kroky k rozvodu. Ono se i při tom může leccos změnit. Chlapovi třeba docvakne, že se chová špatně a že kvůli tomu může přijít o rodinu a třeba se začne chovat jinak a váš rodinný život se zlepší. I tohle se může stát.
Ale musíš mít nejdřív jasno v budoucnosti. Jak budeš žít, abys to zvládala sama.

Problém je v tom, že i když mu zakladatelka patrně vyčetla hodně věcí, tak tím možná jen přilila olej do ohně, protože on ví, že ona od něj odejít nemůže, nemá kam a nemá peníze a tím pádem s ní bude zacházet ještě hůř. V tomhle případě bych zakladatelce radila držet hubu a krok, dokud od něj nebude moct odejít, protože výčitkami to bude všechno akorát zhoršovat. Můj manžel taky počítal, že budu držet hubu a krok, když jsem na RP, jenže se trochu přepočítal :-D ale kdybych jen vyhrožovala a nejednala, tak by ze mě měl akorát p*del a o to hůř by se ke mně choval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.21 09:53

Někdy je vážně těžké odejít. Ano ono se krásně řekne, že má mít svou hrdost atd. Jenže z hrdosti se nenaji a nájem nezaplatí. To je prostě fakt. Rada je snad jediná, najít si terapeuta pro sebe a začít se pomalu, nenápadně osamostatňovat. Jinak zůstávat spolu v zájmu dětí je sice hezké, ale děti nejsou hloupé a pokud v tom vztahu není aspoň minimální úcta, je to jen špatný vzor pro děti. Lepší klidný rozchod a dobré vztahy než zůstávat ve vztahu, kde není ani trocha úcty k druhému.

• Citovat
  • Upravit
3912
5.4.21 10:17
@Zoe1 píše:
Problém je v tom, že i když mu zakladatelka patrně vyčetla hodně věcí, tak tím možná jen přilila olej do ohně, protože on ví, že ona od něj odejít nemůže, nemá kam a nemá peníze a tím pádem s ní bude zacházet ještě hůř. V tomhle případě bych zakladatelce radila držet hubu a krok, dokud od něj nebude moct odejít, protože výčitkami to bude všechno akorát zhoršovat. Můj manžel taky počítal, že budu držet hubu a krok, když jsem na RP, jenže se trochu přepočítal :-D ale kdybych jen vyhrožovala a nejednala, tak by ze mě měl akorát p*del a o to hůř by se ke mně choval.

Já jsem to měla podobně. Poprvé na jsem mu to řekla v létě. Na chvíli se sebral a dokonce jsme s dětmi jeli na dovolenou, to bylo co říct :P. Dovolená byla hrozná, ale aspoň jsem se dostala za hranice. Podruhé mi ruply nervy na vánoce, to už jsem konzultovala s právníkem. Znova jsme se domluvili, ale domluva nevydržela moc dlouho. Potřetí to bylo někdy v únoru a téměř před 13ti lety to porušil potřetí a byl konec zvonec. Bylo to teda fakt strašný, ale nakonec jsem zdrhla.

Zakladatelce bych radila začít si řešit budoucnost bez manžela, i když z jejího psaní mám pocit, že kdyby se ten chlap chtěl trochu víc zasnažit, že by to mohl zachránit, protože mezi nimi není nic, co by se nedalo změnit k lepšímu. Zakladatelka nepsala, že by jí pán mlátil nebo jí třeba zahýbal. Nevšímá si jí a jede si vlastní lajnu, to se podle mě napravit dá. Ale to by nejdřív pán musel chtít, což asi nechce. :zed:
Takže plánovat budoucnost bez něho a hledat stabilní práci. To je práce až až.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
5.4.21 10:43

Co k tomu všemu napsat? Vždycky je lepší životem protančit, než se jím muset prostřílet.

• Citovat
  • Upravit
2933
5.4.21 10:46
@K2 8611 píše:
Já jsem to měla podobně. Poprvé na jsem mu to řekla v létě. Na chvíli se sebral a dokonce jsme s dětmi jeli na dovolenou, to bylo co říct :P. Dovolená byla hrozná, ale aspoň jsem se dostala za hranice. Podruhé mi ruply nervy na vánoce, to už jsem konzultovala s právníkem. Znova jsme se domluvili, ale domluva nevydržela moc dlouho. Potřetí to bylo někdy v únoru a téměř před 13ti lety to porušil potřetí a byl konec zvonec. Bylo to teda fakt strašný, ale nakonec jsem zdrhla.Zakladatelce bych radila začít si řešit budoucnost bez manžela, i když z jejího psaní mám pocit, že kdyby se ten chlap chtěl trochu víc zasnažit, že by to mohl zachránit, protože mezi nimi není nic, co by se nedalo změnit k lepšímu. Zakladatelka nepsala, že by jí pán mlátil nebo jí třeba zahýbal. Nevšímá si jí a jede si vlastní lajnu, to se podle mě napravit dá. Ale to by nejdřív pán musel chtít, což asi nechce. :zed:
Takže plánovat budoucnost bez něho a hledat stabilní práci. To je práce až až.

A jak se vám daří teď? Jste sama nebo se za ty roky objevil někdo jiný?
Tak ani můj odchod nebyl jednoduchý, bylo to dost o nervy, ale všechno bylo lepší než zůstat v tom dusnu :-D Děti jsou teďka mojí velkou motivací, mám v plánu to v práci dotáhnout někam hodně daleko, když jsem byla ještě s manželem, chtěla jsem být s dětmi doma aspoň do tří let a už to nikam pracovně nehnat, ale tohle mě zas donutilo přemýšlet obráceně, teď už vím, že se můžu spolehnout jen sama na sebe a budoucnost mých dětí záleží především na mě a jelikož chci aby se měly dobře, tak musím udělat všechno pro to, aby to tak bylo, ale všechno je lepší než zůstávat nešťastná v manželství a nechávat se urážet a ponižovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Uslava
5.4.21 10:51
@Anonymní píše:
Dobrý den nevím zda mi tady někdo odpoví asi se potřebují vypsat. S manželem jsme se totálně pohádali a já nevím kam teď půjdu. Byt máme napůl na hypotéku, ale při covid situaci jsem ztratila praci, nedaří se mi teď najít novou, jsem s naším dítětem doma a věnují se jeho distanční vzdělávání a domácnosti, manžel chodí každý den domu na teplý oběd. Již několik měsíců jsme spolu nespali. Jsem tedy totálně závislá na příjmu partnera a ještě mi i vypomáhají rodiče. Jenže prostě asi lockdown a to vše a já už to nějak nezvládám. S manželem fungujeme tak, že se mě nezeptá jak se cítím apod, já jeho se ptám, do toho mu každý víkend píší přátelé a prostě když napíši tak přesto nejede vlak je s nimi s kamarádem a kamarádkou…já už toho prostě nám dost… My mezi sebou nic. Žádná něžnost mluvení. V podstatě vše fungovalo, když jsem vše dělala podle něho, trávila volný čas dle něj i když mi to bylo nepříjemný, například minule léto časté přespávání u známých apod… Jenže já už prostě nechci a to je zlé… Intimní život nemáme žádný. Jak jsem psala. Už to nedávám. Rodina mi říká, že není vždy vše dle našich představ a měla bych vydržet, kvůli dítěti, já se fakt snažila. Jenže prostě nic se nezměnilo. Navíc se mnou nechce ani druhé dítě. Protože prý nejsem teď psychicky silná. Prostě když jsem v pohodě tak naše manželství funguje ale z ne strany nesmí být problém, musím pořád s úsměvem vše dělat dle něj, jinak je zle…a já už nevím co dělat…sebevědomí mám na nule a už jsem mu vše řekla, samozřejmě, za vše můžu já…řešil jste prosím někdo…

Proč tobě nezavolaji přátelé a nejdeš nekam
Nikdo není zodpovědný za tvůj zivot, jen ty sama
Možná už ho ani nebaví tvoje odevzdanost. Jdi s kamarádkou do lesa. To můžeš i s dítětem. Nemáš partnera pro sebe, ať je alespoň otcem dítěti. Zařiď si to. Nikdo to za tebe neudělá.

• Citovat
  • Upravit
849
5.4.21 10:58

Zakladatelko, kolik je ti let? Mas podporu rodiny, ať už finanční nebo alespoň psychickou? Druhé dítě do tohoto vůbec. Nechtěj ho s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3005
5.4.21 11:24

@GERSTAL pro dávky míří už tedka, jestli chce od manžela odcházet, když nemá práci a jeji výdaje ji nepokryvaji příjmy manžela, ale živí ji ještě i její rodice.
Jenže tady ji zase většina poradí, ať jde pryč, přitom problém bude nejspíš v ní, než v manželovi. Aspoň, že manžel má rozum a nechce si s ní to druhý dítě pořizovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3912
5.4.21 12:53
@Zoe1 píše:
A jak se vám daří teď? Jste sama nebo se za ty roky objevil někdo jiný?
Tak ani můj odchod nebyl jednoduchý, bylo to dost o nervy, ale všechno bylo lepší než zůstat v tom dusnu :-D Děti jsou teďka mojí velkou motivací, mám v plánu to v práci dotáhnout někam hodně daleko, když jsem byla ještě s manželem, chtěla jsem být s dětmi doma aspoň do tří let a už to nikam pracovně nehnat, ale tohle mě zas donutilo přemýšlet obráceně, teď už vím, že se můžu spolehnout jen sama na sebe a budoucnost mých dětí záleží především na mě a jelikož chci aby se měly dobře, tak musím udělat všechno pro to, aby to tak bylo, ale všechno je lepší než zůstávat nešťastná v manželství a nechávat se urážet a ponižovat

Jsem sama, přiležitostně se mihne mým životem nějaký muž (zatím byli dva), ale čekám na někoho, s kým budeme mít vyrovnaný a spokojený vztah. Nespěchám, zvládám samostatný život, tak není nutné někoho uhnat za každou cenu. :mrgreen:

Mám dobrou práci, nastoupila jsem do ní, když byly dětem skoro 4 roky, mám poměrně široké znalosti a těžím z toho, že jsem ochotná se učit nové věci a že mě nebaví nuda jednostranné práce. Mám i přivýdělek, takže finančně jsme na tom relativně dobře, i když s někým, kdo by s námi žil, by to bylo jednodušší. Starosti kolem RD bych klidně přenechala nějakému muži, ale zatím to zvládám sama. Není jiná možnost.

S dětmi bylo peklo ve školce, byly pořád nemocné, to byly hrozné roky. Jejich imunita se napravila na ZŠ, od té doby jsou zdravější než já.

S ex jsme měli dobré i zlé doby, dělal mi různě potíže, ale po těch letech už se to všechno nějak obrousilo. I s tchány se hrany otupily a dokážeme spolu příležitostně mluvit, i když se navzájem nevyhledáváme. Ex si děti normálně bere, i když teď tedy ne, ale občas nám s tchýni pomáhají řešit domácí úkoly z matematiky.

Můj život se tak nějak ustálil, ale musela jsem na sobě fakt hodně zapracovat a učím se pořád dál. Přešla jsem od ublíženosti a ukřivděnosti přeš naštvanost na všechny muže světa až k tomu, že kdyby se našel vhodný protějšek, byla bych moc ráda.

Ty jsi teprve na začátku, ale máš zázemí a máš vizi, jak to chceš mít do budoucna. To je dobře a já myslím, že to budeš zvládat, i když to občas nebudeš mít lehké.
Zůstávat v nevyhovujícím vztahu, který se už nedá zachránit, je kontraproduktivní, ale jak už jsem psala, život samoživitelky fakt není pro každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.21 13:21

A co teda dělá zakladatelka na zlepšení manželství?

Manžel už to asi vzdal. Buď už nejsi tak přitažlivá, nebo měl dřív růžový brejle a myslel, že je tam něco víc. No jeho zájem už je pryč. Muži si ženy berou hlavně kvůli sexu, protože na ostatní mají kamarády. Nedáváš sex, tak pro něj nemáš žádnou cenu. A to že si o něj neřekne neznamená, že ho nechce. A pokud ho nechce, pak nemáš žádnou šanci ho získat zpátky, pokud se nestanes jeho kamarádkou. Jelikož bojkotujes jeho zájmy a sex není, tak ani vlastně nevím, proč by se tě měl ptát jak se cítíš. Prostě je mu to fuk, když z tebe nic nemá. Taky se neptá vysavače nebo pračky. Přesto že mu zajišťují domácnost.

Navíc manželství se uzavírá na dobrý i zlý. Ty máš zlý časy a hned chceš plachnout. To je nepochopeni základního principu. Ale to se stává celkem často.

Já se k ženě chovám, jako by žádná další už přijít neměla a a i neexistovala. Chovej se stejně a jistě ti bude dobře. Smysl života není být šťastný, ale být tu pro ostatní, třeba děti. V tom je pravý štěstí. Ale každej to má jinak. Třeba vypít co nejvíc piv, nebo vysukat co nejvíc žen, který za to ani nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
5.4.21 14:53
@Luska píše:
Navíc se mnou nechce ani druhé dítě…Mě překvapuje, že s nim chceš druhý dítě, když to máte mezi sebou takový.

Jestli chce více dětí a už ji tlačí věk, tak to i chápu. Možná se současným chlapem poslední možnost na dvě děti, kdo ví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13197
5.4.21 14:58
@belladonna píše:
Jestli chce více dětí a už ji tlačí věk, tak to i chápu. Možná se současným chlapem poslední možnost na dvě děti, kdo ví.
… to jako fakt? tak snad je dulezitejsi mit jak ty deti pak sama uzivit… jinak je to dalsi socka na obzoru…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí