Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takový milý rodiče, který si dítěte nevšímají, ale jak se někdo na ně křívě podívá, je zle, to je za trest…taky jsem v jedný diskusi řešila, jak zabránit nezvané návštěvě, všichni mi radili buď nebýt doma, nebo mít plán, což je ale krátkodobé řešení..nebo říct narovinu, že ne..což já ovšem nedokážu.
takový návštěvy jsou na zabití, chápu ![]()
Na něco se vymluvit, jde párkrát, ale né pořád. Bohužel pro tebe nemám žádnou radu. Třeba ti holky poradí víc
Asi bych se vymluvila na pracovní vytíženost, nebo bych jim navrhla, že by jste pro změnu chtěli přijet taky vy k nim, třeba je to odradí a pokud nepomůže ani to, tak jim na plnou hubu vpálit, že si víkend chcete taky užit se svými dětma a nemáte náladu starat se o jejich nevycválané ratolesti
Já bych se právě hlavně nevymlouvala na žádný konkrétní program (jako typu tenhle víkend děláme to, pak zas tohle atd.). Prostě plošně zahlásit „teď toho máme moc, jak to půjde, rádi vás zase uvidíme“ tečka. čím víc to budeš „okecávat“ a vrtat se v tom, tím to bude horší.
A nebo klasika - vymluvit se na vlastní děti, že vás chtějí mít jenom pro sebe ![]()
No, dokážu si to živě představit.. ![]()
u nás všichni vědí, že jsme opravdu pracovně vytíženi..takže má reakce na sms či do budoucna chování by bylo..že jsou teď prázdniny, měsíc zachvíli v trapu..zbývá poslední měsíc prázdnin a chceme se věnovat dětem a sobě.., takže dokonce prázdnin to vydíte bledě, do toho nějaké oslavy narozenin, grilování atd..prostě léto už je pasé..v září bych se vymluvila na začátek školy, MŠ..plno zařizování s kroužky..prostě minimál měsíc na zajetí..no pak budou podzimní prázdniny, to už ti je jasné co napíšeš
..no pak bude před vánoci, to je prostě totální hoňka, to ví všeci
..nový rok..pak samo po Novým roku..se chcete zastavit, z toho kolotoče, náštěv a všeho možného..pak tam jsou pololetní, zimní a jarní prádniny..do toho opět víkendové akce..no, prostě máte co dělat pořád přeci
..tak máš to naplánovné ![]()
hodně zdaru ![]()
Díky všem
Jezdit za nimi je ještě horší. To trávíme celý den u nich v obýváku a děcka po nás lezou stejně
Navrhnout, že se ozveme sami až budeme mít čas by snad šlo, no minimálně je to trochu zbrzdí ![]()
Zakl.
@Deníííí tak to jsem se celkem pobavila
Nu, ale napsala jsi to hezky a navíc pravdivě, jako rada dobrý ![]()
@Anonymní píše:
Díky všemJezdit za nimi je ještě horší. To trávíme celý den u nich v obýváku a děcka po nás lezou stejně
Navrhnout, že se ozveme sami až budeme mít čas by snad šlo, no minimálně je to trochu zbrzdí
Zakl.
Pokud jsou průměrně empatičtí, tak by z věty…teď už něco máme, ozveme se až se námto bude hodit…měli pochopit, že někdy(nikdy) jindy ![]()
@Anonymní píše:
Díky všemJezdit za nimi je ještě horší. To trávíme celý den u nich v obýváku a děcka po nás lezou stejně
Navrhnout, že se ozveme sami až budeme mít čas by snad šlo, no minimálně je to trochu zbrzdí
Zakl.
Tak to jim samozřejmě jen navrhnete s tím, že se ozvete až bude čas. Jezdit nikam nemusíte ![]()