Nevítaná návštěva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14062
13.10.13 16:20

Neviděla bych to tak tragicky, vím jak to myslíš, taky nemám ráda neohlášenou návštěvu, ale jinak hostím ráda, baví mě vaření, pečení a i pak to posezení. Naštěstí u nás to každý toleruje, zaveleli jsme s přítelem oba, že návštěva kdykoli, ale předem nahlášená a funguje to.
Není na tom nic špatného a tak bych při další příležitosti sama sestře řekla, ráda jsem vás viděla, ale můžu Tě poprosit dát příště vědět předem? Nemám ráda, když někdo vidí můj nepořádek, tak ať se na váš připravím.
Nebo bych to řešila tak, že když přijede tak bych se stavila dole a návštěvu odbyla tam :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
13.10.13 16:25

Osobně 1-2× týdně by mi to nevadilo, určitě nečeká pohoštění a uvítací rituály, ale jde jen na skok a kus řeči, nevím, jak dlouho se tam potom zdrží, ale myslím, že děláš z komára velblouda a pokud měl přítel se setrou dosud velmi přátelské vztahy bez mráčku, věř mi, že tvým přičiněním se to změní. Zaseknout do mezilidských vztahů sekyru napětí a dusna jde velice snadno a rychle, ale velice dlouho se to napravuje. Brala bych to tak, že jsem se nepřistěhovala do rodiny samotářů, vždy jsem respektovala vztahy, které v rodině byly, můj bývalý manžel měl velmi družnou rodinu, můj nynější spíše samostatné jednotky, obojí jsem respektovala a respektuji.

• Citovat
  • Upravit
14062
13.10.13 16:30

@cher mě by teda vadilo, že mám já pořád respektovat něčí vztahy, taky jsem člověk a mám být také respektována. Podle mě si mají dva lidé, kteří jsou spolu jasně stanovit, jak jim to vyhovuje, nebo ne a domluvit se spolu na kompromisu a ten vyžadovat. On má svou rodinu se kterou měl nějaké zvyklosti, ale teď k němu patří i ona a mělo by se začít respektovat i jí :nevim:

Není to o tom, že by návštěvu vyhazovala, nebo viděla neradala, ale o tom, že se má návštěva předem ohlásit, což já teda osobně považuju za slušné chování, nedokážu si představit, že bych k někomu neohlášeně vtrhla a také takové chování očekávám i od ostatních.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
13.10.13 16:33

@Elen8 že se staví ségra s miminem na skok nepovažuju za několika hodinovou návštěvu s pohoštěním, které se musím věnovat. Pokud budu mít práci nebo se učit, prohodím pár slov, udělám budliky na mimino a klidně budu pokračovat v práci, však ona určitě nesedí do večera. Bydlela jsem ve dvougeneračním domě s mojí matkou, taky kdykoli za náma vyběhla, něco říct, zeptat se, pomoct s malým třeba, nenapadlo mě po ní vyžadovat návštěvní plán, ani mého muže teda :)

• Citovat
  • Upravit
14062
13.10.13 16:40

@cher tak to bych řekla, že je něco jiného, dědu taky nevyhazuje :-)) nevím, to je jako se vším 100 lidí, 100 názorů. Já když chci někoho navštívit i když třeba jen na skok, tak se předem domluvím. Jedeme k přítelovo mamce a pak chceme navštívit kamaráda, tak prostě po cestě zavoláme jestli můžem, mají čas atd.. A hlavně, teda mi přijde vrcholně neslušné, že o to byla již dvakrát požádána a stejně to netoleruje :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JLP
4646
13.10.13 16:41

Ahoj, určitě bych se nestěhovala - pokud je teda opravdu jediným problémem sestra… Můj manžel má sestry dvě ;) tak si možná umím trochu představit tvůj problém - i když jedna z mých švagrových je opačný problém - měsíc doředu nahlásíme svoji návštěvu (abychom mohli sladit termíny) a noc před odjezdem (bydlí od nás obě cca 150 km, takže to nebývá návštěva „na otočku“) nám ta jedna napsala, že ta druhá odjela na chalupu (kam jezdívá každý víkend)… No, ale k věci - normálně bych je „vyhodila“ k dědečkovi do doby, než uklidím - a klidně by mi to trvalo i hodinu. Prostě „jéje, to je překvapení… Omlouvám se, ale musím vás požádat, abyste počkaly dole, protože vás tu v tom mém bordelu nechci“ Vypoklonkovat švagrovou i s dítětem a pak přijít dolů. Udělat to tak víckrát, vždy se zmínit o tom, že vědět to dopředu, bylo by to lepší atd… A vydržet - jinak pohodové bydlení je dneska mnohde nad zlato ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
13.10.13 16:42
@Elen8 píše:
@cher tak to bych řekla, že je něco jiného, dědu taky nevyhazuje :-)) nevím, to je jako se vším 100 lidí, 100 názorů. Já když chci někoho navštívit i když třeba jen na skok, tak se předem domluvím. Jedeme k přítelovo mamce a pak chceme navštívit kamaráda, tak prostě po cestě zavoláme jestli můžem, mají čas atd.. A hlavně, teda mi přijde vrcholně neslušné, že o to byla již dvakrát požádána a stejně to netoleruje :think:

Kamarád a bratr v jednom domě je rozdíl, já si třeba nedovedu představit, že by můj brácha bydlel s mojí matkou, já bych došla k matce a nevyběhla do patra bratra aspoň pozdravit.

• Citovat
  • Upravit
JLP
4646
13.10.13 16:45

@cher
to určitě jo, ale pokud tam má partnerku, tak se musí brát ohled už i na ni… Resp. zakladatelka píše, že ten přítel svou sestru už několikrát žádal, aby to tak nedělala… Já když jdu za bráchou, který má svoji rodinu, tak taky píšu den předem jestli budou doma, že chceme navštívit synovce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
13.10.13 16:47

@cher tak ale to není o tom, že by zaťukala na dvěře „Ahoj, Máňo jak se máte, dobře, tak my zase frčíme, mějte se pa“ :-)) Ale o tom, že se jí tam pak nakýbluje jako každá jiná návštěva :))) Nevím já mám prostě stejný názor jako zakladatelka, že návštěva má být ohlášená a basta. A jak píšu návštěvu vždy ráda vidím a jsem ráda, že si lidi udělají čas na to, nás navštívit ale ještě raději je mám za to, že o sobě dají vědět předem :-D :-D :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.10.13 17:20
@cher píše:
Osobně 1-2× týdně by mi to nevadilo, určitě nečeká pohoštění a uvítací rituály, ale jde jen na skok a kus řeči, nevím, jak dlouho se tam potom zdrží, ale myslím, že děláš z komára velblouda a pokud měl přítel se setrou dosud velmi přátelské vztahy bez mráčku, věř mi, že tvým přičiněním se to změní. Zaseknout do mezilidských vztahů sekyru napětí a dusna jde velice snadno a rychle, ale velice dlouho se to napravuje. Brala bych to tak, že jsem se nepřistěhovala do rodiny samotářů, vždy jsem respektovala vztahy, které v rodině byly, můj bývalý manžel měl velmi družnou rodinu, můj nynější spíše samostatné jednotky, obojí jsem respektovala a respektuji.

Je to částečně jak píšeš. A 1-2× týdně je opravdu v pohodě. Já bych ji přivítala i vícekrát, ale jde o to, že nevíš kdy přesně příjde a já v tom mezidobí jsem pořád „ve střehu“, který je naobtíž a některých chvílích už unavuje a znervozňuje. Kdykoli slyším nějaký pohyb nebo auto, tak si můžu domyslet, že segra s malym jsou tu a kolikrát začnu zbytečně poklízet oblečení, vše kontrolovat a pod.. všechno je třeba v pohodě, ale prostě nikdy nevíš.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.13 17:21
@cher píše:
@Elen8 že se staví ségra s miminem na skok nepovažuju za několika hodinovou návštěvu s pohoštěním, které se musím věnovat. Pokud budu mít práci nebo se učit, prohodím pár slov, udělám budliky na mimino a klidně budu pokračovat v práci, však ona určitě nesedí do večera. Bydlela jsem ve dvougeneračním domě s mojí matkou, taky kdykoli za náma vyběhla, něco říct, zeptat se, pomoct s malým třeba, nenapadlo mě po ní vyžadovat návštěvní plán, ani mého muže teda :)
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.10.13 18:44
@Anonymní píše:

No za námi nahoru přijde přítelovo táta tedy jen málokdy. Většinou houkne ze zdola jestli můžem přijít dolů nebo nás prozvoní mobilem a to se pak sejdem na zahradě. Prostě respektujeme své soukromí navzájem…Musíš se vžít do situace, kdy bydlíš u svých „tchánů“ a ne u rodičů a hned to uvidíš jinak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.14 18:05

Holky oživuji diskusi - potřebuju radu. předminulý víkend u nás byli manželovi příbuzní s dětmi. Nedali najevo jak by rádi víkend strávili, tak jsme jim připravili program - hlavně pro ty děti teda. No výsledek byl ten, že jedno dítě měl na krku manžel, druhé já. Rodiče si jich moc nevšímali a nás teda taky moc ne. Ožili jen když manžel řekl na obědě, že to zaplatí celé. To děkovali jeden přes druhého…
No nebudu se tady příliš rozepisovat, ale bylo to děsný. Kluci se po nás neustále sápali, jakmile jsme se vzdálili půl kiláku od auta, tak se chtěli nosit (3 a 5 let), když jsme se s manželem bavili spolu, jeden, nebo druhý nás okamžitě začal plácat abychom si jich všímali a tak dál. Napomenout jsme je nemohli, protože to se jejich máma hned škaredě koukala.
No nějak jsem to přežila s tím, že mě to možná čeká příště zase, ale řekla jsem si, že jednou za rok to přežiju. Jenže oni dnes volali, že to bylo docela dobrý, že klukům se po nás stýská (no aby ne, když jsme se jim věnovali) a že by příští víkend přijeli zase 8o Málem mě šlak trefil. Oba jsme poměrně dost pracovně vytíženi a taky máme děti a své zájmy a rozhodně se mi nechce s nimi trávit víkend tak často - navíc jsem z jejich nevychovaných kluků byla dost vyřízená.
Jak se z toho vyvlíknout a neurazit je? Tedy jak se z toho vyvlíkávat delší dobu? Když jim řekneme, že nemáme čas, tak navrhnou další a další víkend…
Nebo myslíte že jsem sobec?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.7.14 18:06

Anonym jsem proto, aby mě tady případně někdo nepoznal z rodiny. To by bylo blbý…

• Citovat
  • Upravit
726
14.7.14 18:11

Nejsi sobec. Člověk na snad právo i na vlastní klid. Já bych napsala, že vás těší, že se u vás dětem tak líbilo, ale že teď máte víkendy celkem plné, tak že se ozvete, jak bude víc času. Případně navrhnout, že příště přijdete za klukama vy, at nemusí jezdit pořad oni… Pár týdnů bude snad klid a pak b uvidíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová