Nevychované děti dnešní doby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32323
19.7.24 17:30

@SaxaL No tohle mě nechávalo poměrně v klidu, protože nejsem žádná bydlenka a bavlnky ani jiné různé podobné kraviny doma prostě nemám. A určitě nepůjdu něco koupit a sníst, jen aby měla paní učitelka co si usmyslí. Kdysi jsem byla mladá a bylo mi to fuk, pak jsem byla starší a bylo mi to jedno taky :mrgreen: buď to doma mám nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 17:32

@maminaAJ ano, úplně naprosto stejne. Ty dcery nejsou zlý, snad ani nevychovany, ale prostě to, co je učím od malička, to, co povazuju za automaticky a očekávala jsem, ze to časem i pro ně bude zcela automaticky, tak prostě ne. Automaticky je leda to, že já chodím a říkám, co má kdo dělat. Vyhodit papírek, vyčistit zuby, splachnout záchod, pověsit ručník… oni to v pohodě udělají, ale ne bez mých pokynů. Myslela jsem jednu dobu, že je to proto, ze to furt říkám, že oni nemají možnost sami na to přijít, sami si uvědomit, že je potřeba to udělat, sami na to myslet a tím se to naučit. Tak jsem připomínat přestala. No vydržela jsem to asi 14 dní, pak měla přijít návštěva…

• Citovat
  • Upravit
2922
19.7.24 18:09
@Anonymní píše: Více

Upřímně? Já se u toho příspěvku smeju ze mi tečou slzy. Já vím že to asi není k smíchu. Ale já mám to samý. 11 a 8 taky kluky. Tak až někdo něco poradi tak to zkusím aplikovat. Protože u nás je to úplně to samý. Ve všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
19.7.24 18:21

@Netopýr1 Jako chápu z toho fůru věcí, ale třeba nepochopím, že nespláchnou. Vždyť to je věc, kterou musí dělat úplně automaticky, dělají to ve školce, škole, všude jinde a doma nespláchnou? Proč to dělají všude jinde, stejně jako další věci a doma ne? To samé dělají tvoje děti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
19.7.24 18:24
@SaxaL píše: Více

A proč by to chlap dělat nemohl? Čím tu jehlu držíš čeče? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
19.7.24 18:28

Fakt se ti uleví, to vyhazování věcí je jako terapie a vidět ty prázdné prostory je neskutečný vysvobození. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 18:47

Hele, mam doma kluka, skoro 11. Má teda ADHD, hlavu v pejru věčně. Denně má stanoveny 3 domácí práce (mění se), který musí udělat bezpodmínečně, jinak nebude hrát hry. Ale!!! Denně musím připomínat zuby, mejt si ruce, uklid, vyhod, dones, zanes, zhasni, zavři, jdi se vykoupat. jak blbá. On to proste nevnímá. Něco se s věkem zlepšilo, ale pořád jsem jak dráb. Kdyby to bylo na nem, tak se nemeje a neprevlika a necisti si zuby klidně tejden. Takže soucitim.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.24 18:48

@Monchichik já to taky nechápu… nedělám si iluze, že by všude jinde fungovali dokonale, ale tak ve školce to hlídá učitelka, ve škole to zas pro změnu nehlida nikdo…
@Dollorres jojo,nl je to super, nikdy mě úklid nebavil, ale to vyhazování nepotřebných věci je úplně něco jiného. Přesně jak píšeš, osvobozující. Už se těším na nějakou tu volnou plochu. Největší výzva bude ji pak volnou udržet. U nás se každá volná plocha velmi brzy stane plochou vhodnou pro odložení čehokoliv, co nemá místo…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.7.24 19:00

Jo a splachování taky věčnej problém. U našeho je problém sedět minutu v klidu, takže kolikrát jak je hotovo, vystřelí a vracím… furt stále neustále…

• Citovat
  • Upravit
32323
19.7.24 19:09

No to si iluze klidně dělej, protože na moje dítka se pěla všude jen chvála, hodní, vychovaní, pomáhají, gentlemani :mrgreen: doma teda režim, já jsem přísná :mrgreen:, ale vždycky jsem měla pocit, že mluví o cizích dětech :mrgreen: takže jo, je možný, že všude jinde fungujou, jen doma ne. To je stejný, jako že jsou všude hodní do doby než se zjeví rodič… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.7.24 19:19

@Monchichik ano, tento jev se u nás vyskytuje taky. Dítě je vzorne přesně do doby, než se ve dveřích objevím já… asi jsem ráda, no, lepší, než aby to bylo naopak. Že by doma byli andílci a ve školce, škole.. raraši. Takhle je to vlastně lepší.

• Citovat
  • Upravit
2709
19.7.24 19:39

Neuklízí si po sobě hračky, pastelky atd.? Nakráčela bych k nim do pokojíku, posbírala vše, co se posbírat dá, nastrkala do pytle a krabic a dala do sklepa. V podstatě by jim tam zůstal holopokojík s tím, že „neumíte se o věci strat a uklízet po sobě, tak to prostě mít nebudete. Dostanete to zpátky až poté, co si budete po sobě uklízet a dodržovat další základní pravidla“. Plus zavedla bych seznam a rozvrh domácích prací, které děti budou dodržovat. Dnes vyluxuje ten a ten. Druhý uklidí věci v kuchyni (třebas ta šunka, drobky z rohlíku atd.). Odnést pytel s odpadky do popelnice.. Je toho hromada, co by mohli dělat, s čím by mohli/měli pomáhat. Nekompromisně bych je v domácnosti zaangažovala, aby věděli, že ten úklid se sám neudělá a věci ze země sami do koše nenaskáčou. Pozitivní odměna nefungovala, jak jsi tu sama psala, zákazy také ne, tak jim vzít vše, co by je mohlo jakkoliv zabavit (viz. ty hračky a holokopokoj), zákaz tv, tlf., pc, domácí vězení (akce jen s rodičem). Samozřejmě dočasně, než začnou fungovat trochu jinak, podle tvých představ a výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30994
19.7.24 19:43

@Sunlight515 u děti musí člověk velmi citlive volit úkoly, aby nevznikly necinosti sourozenců. Takže uklízet po sobě, ne boty po všech. Neprospívá to vztahu, děti jsou extra citlivé na fér a nefér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
19.7.24 19:46
@Cuddy píše: Více

Argumentovala bych tím, že já přeci taky uklízím po všech, ne jen svoje věci. A když jim to bude stále vadit, tak jim říct, ať si to vyříká se svými sourozenci, proč musí uklízet jejich nepořádek, že ty boty si klidně do botěnky mohli dát sami a tudíž on/ona by pak nemuseli po nich ty jejich věci (boty) uklízet. To fér/nefér by je ve finále donutilo k tomu, že budou peskovat svého sourozence, když si po sobě ty věci neuklidí, začnou se hlídat navzájem, jestli ten druhý nepřidělal bordel, který oni pak musí uklidit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32323
19.7.24 19:50

no takhle to mají totiž všichni :mrgreen: rodič se nesmí zjevit, protože do té doby hodné dítě se mění před očima…no je to fakt lepší, že jsou hodní jinde a doma raraši, ale mohli by být hodní i doma… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí