Nevychované děti dnešní doby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lucenka
4.1.16 10:25

Vychovávej si své děti k obrazu svému. Pokud ti vadí výchova tvých neteří, tak to řeš s jejich rodiči přímo a ne za jejich záady na internetu. To mi přijde jako větší nevychovanost, než když dítě v zápalu hry v 5 letech zapomene poprosit/poděkovat.

• Citovat
  • Upravit
Billi
4.1.16 10:25

Deti mam a taky me to stve. Mam s nevychovanymi detmi na verejnosti par spatnych zkusenosti, kdy takove deti ohrozovaly ty moje a rodice nezasahli a jeste hulakali po mne. Jasne, obcas se jako „rozcapenec“ chova kazde dite. Mladsi dela sceny a nic s tim neudelam, tak proste nikam nelezeme. Ale casto to je chyba rodicu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.1.16 10:26

@Taciras Tak příspěvek není jen o švagrový, ale je tam zmíněna ;) A neboj, svůj názor jsem ji řekla, což nevím proč tebe zajímá.

• Citovat
  • Upravit
7731
4.1.16 10:27

@Taciras to je pravda ted nestli si nechaji rict jiny názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918

Bohuzel, ze Zapadu se k nam priritil kult ditete. Zadne povinnosti a sama prava. A hlavne, se deti nesmi vystavovat zadnemu stresu, problemum atd. Ze litaji a jsou rozjivene, to je prd, oproti tomu, co se pak deje v puberte a v dospivani, kdyz se takovy mlady clovek ma postavit na vlastni nohy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
@Anonymní píše:
Když jsem byla malá, tak maminčina kamarádka přijela z USA se svými dětmi a to byl žůžo :mrgreen: Ony mohly fakt všechno :D Mamka nás pořád peskovala-nelez tam, nedělej to, spadneš, dávej pozor, pozdrav :D a americká maminka nedělala vůbec nic. Děti nezdravily ani vlastní rodiče, babičky, nikoho, jen si prostě hrály a dělaly si co chtěly. největší sranda byla na Hluboký, kde si chtěly hrát s nějakým vystaveným exemplářem a spustily jekot, když jim to průvodkyně zatrhla :mrgreen:

no, já mám stejnou zkušenost s tou dcerou od bratránka :mrgreen: taky jsme na to všichni zírali, ale všichni, kdo s ní přišel do styku :lol: dneska už by tak výjimečná nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.16 10:28

@Izzz Podle mě to je tím, že se o ně rodiče prostě nezajímali jako teď. Děti měly určeny mantinely a prostě je nenapadlo je překročit. Vědělo se, že když tatínek pracuje, tak se ho nesmí rušit i kdyby nevím co a tak se naučily zabavit samy. Ale nedělám si iluze, že hyperaktivní apod děti byly vždycky a taky se spálily.

• Citovat
  • Upravit
Billi
4.1.16 10:30

@Izzz driv zily deti v tlupe, hlavne na vsi. Starsi se starali o mladsi a kdyz pak nejstarsi dcera osesla, tak si s sebou casto brala nejakou z mladsich na vypomoc. Sousedka vzpomina, jak jeji rodice cele dny byli na poli a o ni se starala sestra, cely den byly nekde pryc - pokud si udelaly svou praci.

• Citovat
  • Upravit
69235
4.1.16 10:32

Hele, ale je to těžký, tuhle jsme vlezli do čekárny k doktorovi na ortopedii, na rehabilitaci, doprovázeli jsme babičku. Vlezeme tam, plná čekárna lidí na procedury. Naše tříletá se rozhlédne a nahlas řekla dobrý den. Slyšet jí slyšli všichni ti, co nebyli hluší. Všichni zvedli oči a nikdo neodpověděl, tak se na mě malá otočila a tím svým hlasitým hláskem se ptala, jestli vichni ti lidé neví, že je slušné pozdravit. Tak jsem jí stejně nahlas řekla, že asi neví, ale nám to nevadí, my jsme slušní a když někam vejdem, tak pozdravíme. Nejsou vychovaní ani dospělí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
4.1.16 10:33

Zvlastni, jak si i po x diskuzich zde dokazete plest nevychovu, liberalni vychovu a respektujici vychovu. Pro mnohe z vas je to jedno a to same. Tedy, ze jakykoli druh neautoritativni vychovy „vyrabi“ spratky. :roll:

• Citovat
  • Upravit
69235
4.1.16 10:35
@lucenka píše:
Vychovávej si své děti k obrazu svému. Pokud ti vadí výchova tvých neteří, tak to řeš s jejich rodiči přímo a ne za jejich záady na internetu. To mi přijde jako větší nevychovanost, než když dítě v zápalu hry v 5 letech zapomene poprosit/poděkovat.

a už je to tady, zakladatelka chtěla pokecat o obecném problému nevychovaných dětí, tyhle děti dala jako příklad anonymně, a už je osočena za nevychovanost. A pětileté děti, co si neumí ani slušně říct o pití jsou omlouvány stylem, že v zápalu hry zapomněly poprosit. No, tak přesně o tom to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
4.1.16 10:35

Ale prosimvas.

Z vetsiny tech deti nakonec vyrostou uplne normalni dospelaci, plus minus, vyjimky jsou vzdycky.
Grazlici a „priserne deti - pistici, nevdecne, nevychovane, rozmazlene etc etc…“ byly mezi detmi odjakziva, vzdycky se cizi dospeli pohorsovali, ze to decko roste pro sibenici, pro kriminal… to neni zadny fenomen moderni doby - a byly jak z rad benevolentnich rodicu, tak z rodin, kde se rezalo vareckou :roll:
Je to uplne jedno, dite vyroste tak jako tak, prijde mi spis, ze nas ukol jako rodicu neni cepovat a buzerovat jako bachar, ale „prezit“ a jit prikladem :D

Jako dospeli budou, pokud nejde o nejakou patologii, celkem prumerni a normalni.
Klid :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.16 10:36

@Billi Pravda. Moje babička byla nejstarší, z chudé vesnické rodiny a bylo jich pět. Od dětství pracovala na statku, vypomáhala. Vydělané peníze dávala rodičům, kterým vykala. Otec její těžce vydělané peníze propil do halíře. Přesto si proti nim nedovolila nikdy nic říct, takový byl život. Těžká práce v horách, pomoc rodičům při každodenních povinnostech, protože matka by pět dětí a statek sama prostě neobstarala. Na hraní byl čas, ale až po práci. Na zlobení nebyl čas, protože se pracovalo nebo chodilo do školy.
Druhá babička byla z hodně bohaté a vlivné rodiny, dneska by se dalo říct „zazobanci“ a ta měla ještě přísnější výchovu. Otci musela líbat ruku, když dostala výprask, tak se musela ještě omluvit. Na rodiče nedala dopustit a na milovaného tatínka vzpomíná s láskou. Co na tom, že ji vyrazil zuby, když byla drzá (řekla „no a co“). Jistě, že je to extrém a dnes se vztahy mezi dětmi a rodiči změnily, ale zajímavý to je..

• Citovat
  • Upravit
16906

@brko né každý škatulkuje. já mám vlastní výchovu a jak kdo co nazývá, zda to nazývá dobře, je mi fuk…nic proti tobě, jen píšu svůj pohled na tebou zmíněné výchovy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237

Ahoj, úplně v tom poznávám děti mého bratra :? a taky je mi to líto, že jsou takové „nevychované“, ačkoliv se jim rodiče věnují celkem hodně, ale přesto „prosím, děkuji, dobrý den“ neumí, na návštěvě dělají binec a neposlouchají - no jejich rodiče je vlastně ani moc nekorigují, když jim něco řekneme my, tak se na nás dívají, že jako co si to dovolujeme okřiknout jejich děti. Štve mě to, když dělají binec u nás, ale hlavně je mi to líto, protože se na ně tak dívají i ostatní a přitom ty děcka za to nemůžou.
Teď máme malého prcka i my (bude mu rok) a jedno jejich dítě je na něj často zlé - vrčí na něj, křičí, bere mu hračky a i ho bije. To si nenechám líbit, ale to je pak zase trochu ohen na střeše s jeho rodiči.
Zajímalo by mě, jak našeho malého vychovávat, aby z něj nebyl takový nevychovanec a zároveň na něj pořád nekřičet to nesmíš, to nesmíš… máte někdo radu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí