Nevychované děti dnešní doby

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1828
4.1.16 10:45

Zakladatelko, taky nemam rada spratky a svoje miminko se pokusím vychovat jinak. Ale co ja vim, treba to nesvedu :mrgreen:
Poucuj, az sama nejaky deti vychovas. Sama mam teprve půlroční a netroufla bych si radit. I tady, kdyz mam pocit, ze muzu poradit nekomu, kdo ma treba sestinedelnatko, tak je mi skoro az trapně…
Deti tvé švagrové jsou deti tvé švagrové, ne tvoje, do jejich výchovy ti je prd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9658
4.1.16 10:46
@Jana525 píše:
Vychova rodicu je v dnesni dobe temer naprd, kdyz diteti v TV, skole atd. neustale sypou do hlavy, jake ma prava a ze ma v zivote pravo na cokoliv. K tomu dnesni technika-mobily, internet a je vymalovano.
Deti jsou dnes nadlidi a spolecnost moc dobre vi, proc to dela. Nikdo nepotrebuje, aby z nich vyrostli skromni, nekonzumni lide s nejakyma hodnotama, spolecnost potrebuje nepremyslejici ovecky.
Zrovna vcera jsem se dozvedela v TV od nejakeho odbornika ( ne tedy v CR), jak je pro deti frustrujici, ze budou muset v 11 letech delat testy na nasobilku do 12×12 :cert: pry nebudou mit radi matematiku a navic to neni o matematice, ale o pameti :cert: a takovyhle lidi, kteri misto prace, kritizuji vse, co dosud fungovalo, je dnes plno a jeste za to berou penize!!!

s tím moc nesouhlasím - nepřemýšlejícíh ovcí je víc než dost i ve starších generacích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
4.1.16 10:47

Napadá mě, zda to nějak nesouvisí jakousi izolací. Každý má na zahradě bazén, pískoviště, trampolínu. Tolik se nechodí mezi ostatní lidi. Jen nápad…moje myšlenka dál nevede. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.1.16 10:47

@sisk No tak prd možná ano, ale jelikož jsem nucena je hlídat a pobývat s nimi, tak si na ně můžu udělat názor.
Děti švagrové byl probůh jen příklad, stejně tak by se dalo říct, že jsem něco podobného viděla v tv, na hřišti, u kamarádky, na ulici. Není to téma o dětech švagrové, ale o dětech obecně a to, co bohužel vidím často kolem sebe i u naprosto cizích lidí.

• Citovat
  • Upravit
9658
4.1.16 10:48
@Izzz píše:
Napadá mě, zda to nějak nesouvisí jakousi izolací. Každý má na zahradě bazén, pískoviště, trampolínu. Tolik se nechodí mezi ostatní lidi. Jen nápad…moje myšlenka dál nevede. :D

to je spíš na menších městech nebo vesnicích. tady se to všechno druží na hřištích a je to taky katastrofa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
4.1.16 10:49

Jak teda vychovat dítě, aby bylo slušné? Já to vidím tak, že jít příkladem a když už něco zakážu, tak na tom trvat. A když udělá něco, co nesmí, tak mu dát jasně najevo, že takto ne. No, snad budeme úspěšnější, než tito rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
4.1.16 10:50

@Jana525 já myslím, že stádovitost byla vyžadována před 20lety. Ted ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
4.1.16 10:51
@berusa.m píše:
Máš pravdu. Krásně to jde vidět každý den ve školce. Matka nebo otec vpadnou ráno do šatny a ani nezabučí. Jak se má pak naučit zdravit jejich dítě?! :think:

no tak to je přesný, to je naprosto přesný, ráno v šatně ve školce, asi by jim ty huby upadly. Velká legrace je, když tam vejdu, pozdravím a odpoví mi ty děti a rodiče tu hubu neotevřou. Ona to není chyb těch dětí, ta nevychovanost, ale rodičů, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
4.1.16 10:52

Uz stari Rimane rikali O tempora! O mores! ze :mrgreen:

Ach ti mladi/deti jsou ted tak strasni, to za nasich mladych let nebylo, blabla…
Ale bylo.

To jen soucasni dospelaci si mysli, ze jsou posledni slusna generace. :mavam:

Muj nazor je, ze by mel kazdy soustredit usili na svoje vlastni deti, aby ten zaklad a vzor pro ne byl co nejhodnotnejsi.

A zacit treba tim, ze nebudu pomlouvat a komentovat vychovu svagrove verejne. To je vzor pro dite jak stehno.

Dalsi uslovi pravi, ze nejlepe se vychovavaji cizi deti. Ale vychova cizich deti je na jejich rodicich :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9918
4.1.16 10:54

@Izzz tady se nejedna o stadovitost jako pred 20 lety.Tady jde o zavislosti. Zavislost na pohodli, komfortu, moder. technologiich, drogach, alkoholu Dnesni deti ziji uplne jinak nez generace pred nimi. V CR tenhle trend teprve zacina, ale pro budoucnost, spolecnost a ekonomiku je to pohroma. Samozrejme je to i povaze s kterou se narodi, ale pokud to jsou slabsi jedinci, tak toho nebezpeci je dnes pro ne strasne moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6463
4.1.16 10:55
@Izzz píše:
Napadá mě, zda to nějak nesouvisí jakousi izolací. Každý má na zahradě bazén, pískoviště, trampolínu. Tolik se nechodí mezi ostatní lidi. Jen nápad…moje myšlenka dál nevede. :D

To je kus pravdy, toto plus atomizace rodiny, to jiste souvisi.
Na druhou stranu. Zrovna tchani byli jezevci, furt sedeli doma i s detmi, zadna akce - a presto jsou obe deti v dospelosti „do sveta“ a spolecenske.

On si ten zdravej korinek cesticku najde :palec: i rodicum navzdory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
4.1.16 10:55
@Izzz píše:
@Jana525 já myslím, že stádovitost byla vyžadována před 20lety. Ted ne.

no, z pohledu politického mám dojem, že ta stádovitost se vyžaduje snad ještě víc… jen jsou zase trochu jiné páky na držení stáda v pozoru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2039
4.1.16 10:57

Já si teda taky myslím, že nevychované děti byly vždycky, protože těch nevychovaných a neslušných dospělých okolo sebe vídám spoustu… Moji rodiče byly přísní v tom smyslu, že jsem prostě musela nahlas pozdravit (jakmile jsem ráno v autobuse cestou do školy nepozdravila dost nahlas, doma jsem si to pak odpoledne odskákala), musela jsem poprosit a poděkovat. Prostě se chovat mezi lidmi jako člověk a ne jako neandrtálec… Moje děti se snažím vychovávat vlastně dost podobně, nemlátím je hlava nehlava a ani nejsem ráda, když na staršího musím zařvat, ale prostě to jinak někdy nejde.

Ale mám fakt pocit, že v poslední době se rozmáhá, že se na dítě nesmí ani zvýšit hlas a když jdu někam do nějakého většího dětského centra, nestačím kolikrát zírat. Kámen úrazu je podle mě totiž to, že si ty rodiče těch dětí nevšímají. Prostě takovéhle místo je pro ně jako dovča - sednou a 2 hodiny o dětech neví… Mně je taky putna, jak to dělají jiní, mám okolo sebe naštěstí podobné povahy lidí, kteří vychovávají děti podobně jako já. Ale vytáčí mě, když pak ty nevychované děti ubližují těm ukázněnějším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
@terinka4444 píše:
no tak to je přesný, to je naprosto přesný, ráno v šatně ve školce, asi by jim ty huby upadly. Velká legrace je, když tam vejdu, pozdravím a odpoví mi ty děti a rodiče tu hubu neotevřou. Ona to není chyb těch dětí, ta nevychovanost, ale rodičů, bohužel.

jo, ve školce je to krásně vidět… zajímavé je, že u nás neumí zdravit hlavně tatínci a co si pamatuji, tak jedna mladá maminka… ne že zdravit, ale ani na ten pozdrav odpovědět… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@terinka4444 píše:
a už je to tady, zakladatelka chtěla pokecat o obecném problému nevychovaných dětí, tyhle děti dala jako příklad anonymně, a už je osočena za nevychovanost. A pětileté děti, co si neumí ani slušně říct o pití jsou omlouvány stylem, že v zápalu hry zapomněly poprosit. No, tak přesně o tom to je.

tak se neměla zmiňovat veřejně o svých příbuzných, pokud chtěla pokecat obecně o nevychovaných dětech. A jistě máš sama dokonalé děti, které VŽDY poprosí, poděkují, pozdraví a všude se chovají vzorně.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML