"Nevychovaný" soused

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13536
15.5.17 14:49

@Popokatepetla Rodiče prakticky neznám. S maminkou jsme byli jednou na procházce s kočárkem asi na hodinu, když se moje děti k nim chtěli přidat. Ale pořád si vykáme, je to v takové té odtažité rovině ještě. Tatínka neznám vůbec.
@pitbul Já jsem nad tím přemýšlela, ale je mi to prostě trapné tam jen tak jít a říct, že mi vadí to a to. Navíc, když se skoro neznáme. Ale je mi jasné, že dítě tohle nechápe. Na druhou stranu jsem viděla, že rodiče opravdu neposlouchá a dle mého oni to ani neřeší. Prostě ho po školce vypustí ven a večer kolem sedmé se po něm shání. Má to mimino, tak asi chce mít klid.
@radkka NE mi problém nedělá. Říkám mu to, ale on nereaguje, neposlechne, udělá si to po svém. Na večeři tu byl jednou, kdy jsem ještě nevěděla, že když ho pustím dovnitř, tak nebude tak lehké dostat ho ven. Od té doby říkám ne, když je potřeba, ale on se ne vždy zeptá. A taky je pořád nesleduji, kam chodí a co dělají.
@sediza Asi je pravda, že na něj nechci být úplně zlá. Ono je to o tom, že já tohle prostě neznám. Holky mají jasně stanovená pravidla a respektují je. Taky jsme před rokem a půl bojovaly, tak vám, že to není vždy jednoduché. Na druhou stranu je prostě učím, jak se mají chovat. Nebo se alespoň snažím.
@Tichošlápek Vrata už mu snad manžel vysvětlil a zatím nepřelézá, tak snad pochopil. Zvonění mě vytáčí. Dnes tu byl už podruhé. Nejdříve, jestli je už dcera doma, to jsem řekla, že není. A pak za 10 minut znovu, jestli si k nám může jít hrát. Tak jsem mu řekla, že pracuji a že teď tedy rozhodně ne a že maximálně, až tu bude dcera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.17 14:51

@geileenka a pokud dnes zvonil dvakrát, on nechodí do školky? Nebo co dělá doma v 6 letech? Škola? Nebo je celý den doma s mamkou a ven chodí, aby se nenudil a otravuje ostatní sousedy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
15.5.17 14:51

@Icestar Nevařila jsem nic. Dojídali jsme řízek, tak dostal jeden do ruky na cestu domů. Brambory mi pro něj už nezbyly. Říkala jsem si, že třeba mamince trochu docvakne, když přijde domů s řízkem od nás. Ale asi nedocvaklo. Jen dcera druhý den u nich dostala nanuka. On měl hlad a říkal, jestli mu dám najíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
15.5.17 14:53

@kdochcekam Problém je v tom, že dle mého maminka ani neví, kde je. Vypustí ho před dům a běž si hrát. A on obchází sousedy, protože se sám venku nudí. Jsme hodně klidná část, slepá ulice u lesa, tak to tu neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
15.5.17 14:58

@hudečice Do školky chodí, ale doma je ve 2. Zvonil mi tu ve 2 a pak hned za 10 minut. Naštěstí dítě nebudí, spí v patře a tam zvonek neslyší, to bych šílela. Ale ruší mě to. Musím vstát, jít ke dveřím, mám rozepsaný e-mail… je to prostě otravné.
Asi máte pravdu, že budu muset přitvrdit. Já jsem tohle nikdy neznala, zatím všechny děti byly v pohodě, tak jsem z toho asi zaskočená.
S tou ledničkou jsem mu to samozřejmě řekla, že tohle tedy ne. Není to tak, že bych si od něj nechala sr. t na hlavu, ale překvapuje mě, jak je mu to jedno, neposlechne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
15.5.17 15:03
@GraceM píše:
Bohužel dnes běžná věc. Děti nezdraví a neděkují, „voráchlé“ jsou taky pěkně. Kolikrát jsem přemýšlela co s tím, v konkrétních situacích mě to štve. Napomínat? Trochu vychovávat? To by se nelíbilo jejich rodičům. Když k nám přijdou dceřiny desetileté kamarádky na návštěvu, já jim otevřu dveře a ony kolem mě mlčky projdou, bez pozdravu, taky si připadám divně. Že mě nezdraví na ulici, když se potkáme, to je jasné..Kdybych já v dětství nepozdravila rodiče kamarádů, to bych to pěkně schytala. Od mých i jejich rodičů.

Tak k tomuto bych si dovolila říct něco na druhou stranu ;) Malý má 2 roky a pěkně každého pozdraví, i cizí osoby, co jen tak potká, řekne i naschle, pápá, děkuji prosím pardon… Ale u toho zdravení hlavně, mu odpoví asi jen 10% ze 100% pozdravených… To s eto dítě potom těžko učí, že má někoho zdravit, jak neumí někteří ani odpovědět… Vidím to u nás v paneláku, kde pozdravím nejdříve já a pak po mě hned synek a někteří se tváří tak povýšeně a hnusně, že bych jim místo slušného pozdravu někdy nejradši skočila do ksychtu ;) Samozřejmě zdravím pořád i nadále i bez čekání na odpověď.. Ale ty starší nechápu.. A pak si stěžují, že děcka nezdraví ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
15.5.17 15:24

Asi bych neřešila, že dítěti od vedle dám občas najíst. Ale točilo by mě to, že vleze na zahradu bez optání nebo mě ruší v práci. Až by se to stalo zas, vzala bych kluka, odvedla mámě a řekla jí, že dřív jak ve čtyři tam nemá zvonit. A že v šest obvykle večeříte, tak jestli by si pro něj nemohla přijít. Uvidíš, co bude. Školkové dítě bych samotné (bez starších sourozenců) ven nepustila. Nebo bych chtěla vědět, kam jde a kdy se vrátí. Kdyby mi syn přišel domů s řízkem, řekla bych, ať přijde domů, když má hlad. A nevyjídá sousedy. Asi bych se přišla k vám omluvit.
Taky jsme byly se ségrou nalezlé u sousedů. Ale jen na zahradě. Dostali jsme max ovoce ze zahrady.

Příspěvek upraven 15.05.17 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5133
15.5.17 15:24
@kdochcekam píše:
My teda máme taky kamarády, kteří k nám přijdou a večeři pro ně beru jako samozřejmost a ještě jim dám dobrůtku sebou :nevim: Ale to jsou děti mých kamarádek a známe se a mám je ráda. A rozhodně jim klidně řeknu, teď se nám to nehodí, zkus zazvonit zítra. :nevim: Mě se spíš líbí, že nesedí doma sám a jde si ty kamarády pohledat. Nesmíš být tak zapšklá z malého kloučka. :nevim:

Presne, neni nic spatneho na tom prijit za kamaradkou, zazvonit jestli je doma. Vzdyt drive taky deti litali po venku, a za kamarady. To jen dnes je takova doba, ze i klukovi z vedlejsiho baraku musi matky telefonicky dohodnout ‚schuzku‘ s kamaradem. Jinak proste reknu dcera neni doma, prijd zitra, nebo az prijde tak ji poslu at zazvoni u vas. Nehodi se to ale prijd zitra. Proste mu rict, kdy ma prijit. Vecer treba dohodnout s jeho maminkou at si ho prijde v 6 vyzvednout, protoze vecerite. Nastavit pravidla ano, ale zase nedelat vedu z neohlasene navstevy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
15.5.17 15:25
@geileenka píše:
Jdu si pro radu, protože už nevím, jak v této situaci reagovat. V lednu se ob dům vedle přistěhovali noví sousedé. Mají klučíka 6 let a k němu ani ne roční miminko. Já mám také 6-ti letou dceru, takže jak teď začalo být hezky a děti jsou více venku, začali se spolu kamarádit. To by mi samo o sobě nevadilo, jsem ráda, že si tu dcera má s kým hrát, ale problém je v tom, že ten klučík je poměrně dost nevychovaný. Že neumí pozdravit, poprosit a poděkovat, to bych ještě přežila. Ale předěláváme teď vrata, takže je v nich otvor, který jde prolézt. On si klidně vleze sám k nám na zahradu, hledá tu dceru. Když řeknu, že jdeme domů na večeři, tak hned, že jde taky a už si zouvá boty a jde dovnitř. Minule jsem mu dávala i večeři, protože mi bylo hloupé, aby tu byl bez ničeho a koukal jak jíme. Sám si pak šel do lednice, nalil si mléko, celé ho vypil. Viděl tam dort a hned, jestli ho může sníst. Když řeknu, že něco nemají nebo mají dělat, tak absolutně neposlechne. Neposlechne ani svoji maminku. Minule jsme byli venku a ona mu říkala, ať jde domů a on se mě pořád ptal, jestli může jít k nám na večeři. Tak jsem mu říkala, že ho volá maminka a on, že je to jedno, že chce k nám na večeři. Jsem z toho už zoufalá. Nechci na něj být nějak ošklivá, dcera ho má ráda a jinak si hrají celkem hezky, ale snažím se jí vychovávat trošku jinak, tohle je prostě síla. Kluci od vedlejších sousedů už si s ním nesmějí hrát, protože jim přelézal plot (mají ho asi půl metru vysoký, jen dekorační) a přes francouzské dveře jim koukal do obýváku. Ze školky chodí ve 2 hodiny, moje dcera až v půl čtvrté, protože dám v půl druhé spát mladší a pak 2 hodiny dělám práci z domova a on mi tu každou chvilku zvoní, jestli už je dcera doma.

chudák kluk…nemyslím z tvé strany, ale ze strany rodičů..úplně mi přijde že nemá žádné vedení a pozornost a tak tíhne k vám.. :nevim: nebo k sousedům, vlastně ke komukoliv..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.17 15:26

@hani28 jenomže jestli ten kluk zvoní co 10 minut, tak by mě to taky štvalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.17 15:28
@jdukolem píše:
chudák kluk…nemyslím z tvé strany, ale ze strany rodičů..úplně mi přijde že nemá žádné vedení a pozornost a tak tíhne k vám.. :nevim: nebo k sousedům, vlastně ke komukoliv..

Taky jsem měla takovou kamarádku z vedlejší třídy. Jednou jsem jí k nám vzala domů a pak chodila každý den, mě to pak štvalo, bylo mi 12, ona furt nasáčkovaná u nás a přišla vždycky hned v 1 hodinu ze školy, někdy šla rovnou se mnou a to jsem jí říkala, že se chci učit a udělat si úkoly a ona, že to nevadí, že bude se mnou.
Pak jsem to řekla mamce a ta tomu udělala přítrž. Pak jsem se dozvěděla, že se takhle nasáčkovala i k jiným kamarádkách a nedala pokoj, dokud jí to někdo nezarazil. Doma neměla zázemí, otčím jí mlátil, věčně hladová. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
15.5.17 15:30

Já tedy úplně nechápu, že rodiče pustí 6ti leté dítě úplně samotné ven na celé odpoledne a ještě každý den. U nás ve vesnici takto tedy také chodí jedna holčička cca 5 - 6 let, vodí s sebou ještě psa (vlčák), který tu ničí stromky (okusuje kůru) na návsi a občas má s sebou ještě asi dvouletou sestru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
15.5.17 15:31
@hudečice píše:

jo to mě taky je rozdíl když dítě zazvoní at jde kamarádka ven a je rozdíl muset pracovat a být á deset minut vyrušená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13536
15.5.17 15:36

@hani28 Ale já nedělám vědu z návštěvy, to jste asi špatně pochopily. Nevadí mi, že přijde, klidně ať si s ním dcera hraje. Vadí mi, že je nevychovaný, dělá věci bez dovolení, věci, které mé děti třeba ani nesmějí. Třeba hned první den koukal přes plot a vypadal smutně, že si nemá s kým hrát a jestli může k nám. Tak jsem ho pustila, že vzadu jsou holky, ať se spolu seznámí. A on první dokola kolem bazénu - máme ho v rohu a opravdu tam jít nemusel, aby došel na zahradu. Navíc nám po zimě klesla půda a dlažba je z části ze vzduchu a nesmí se tam šlapat, aby nepraskla. To moje holky vědí, navíc část s bazénem je prostě velký zákaz. Tak to jsem ho tedy sprdla. Potom prolítal zahradu, holky ho nezajímaly, nepozdravil je, nešel se skamarádit. Hned letěl na domeček, houpačky, písek… prostě jako veřejné hřiště. Tak jsem ho vypakovala, že jestli se nejde seznámit, tak veřejné hřiště tu nejsme.
Děti mi nevadí. Chodí sem děti od ostatních sousedů. Ale znám jejich rodiče, děti se chovají slušně, rodiče na ně dohlíží, klidně si je napomenou sami, zavolají domů… tak nějak normálně.
Ne, že ve dvě dítě vypustím a večer hledám, kde ho mám. Je fakt malý. Dceru občas pustím před barák na louku, ale sleduji každou chvíli, kde je. Člověk nikdy neví, co je napadne. Jeho rodiče nemají tušení, kde je a co dělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5133
15.5.17 15:39
@hudečice píše:

No vzdyt rikam, musi mu rict kdy ma prijit. Za hodinu, zitra, nebo kdy. Ale asi to fakt chce dohodu s jeho rodici, kdyz to sam nechape nebo neposlechne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová