Nevyjdeme s penězi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33598
9.8.17 00:11
@Netopirek
@Netopirek píše:
8o a kdy jste jako mohli jíst? To jste měli být celý den o hladu?

Nejspíš o zakonne (obvykle poledni) pauze a mimo úřední místnost.
Zarazilo by mne, kdybych přišla na úřad a úřednice se ladovala chlebem s rizkem nebo obědem z krabičky, vůkol se linul odér z vajickoveho salatu…Aroma uvařene kávy mam sice rada, ale i tak si myslím, že úřední prostory a podobne prostory mají byt vyvetrane a bez pachů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33598
9.8.17 00:15
@Imamother píše:
Prostě nevěřím, tak sem dej rozpis, za co bys těch 18 tis. zhruba utratila.

Zakladatelce dojde 18 tisíc za 14 dnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
9.8.17 01:36

Zakladatelko, nepomohla by ti obálková metoda? Z těch 18 (resp. 14) tisíc si dej stranou to, co chceš ušetřit, a zbytek si rozděl podle týdnů tak, aby ti to vyšlo do další výplaty. 18 tisíc není moc, ale vyjít se s tím určitě dá.

@Barbucha3 píše:
Proboha, jakou mají vypovídající hodnotu příspěvky typu, že vy máte víc? To, že si některé z Vás utrácí manželovi peníze za kaviár, opravdu zadavatelce nepomůže, a jestli se chcete pochlubit, že prožerete 30k, tak myslím, že se není čím chlubit, a je to především rozežranost a rozmazlenost. :roll: Myslím, že takový přístup zadavatelce nepomůže, ale asi nebyla lepší diskuze k pochlubení. :mavam:

Ale no tak ;) To je podobně legrační jako příspěvky typu „já mít tolik peněz, tak zvládnu ušetřit polovinu“. Asi by to dotyčná zvládla, ale s největší pravděpodobností by neušetřila. Lidi mají nastavenou spotřebu podle příjmů, tak to prostě je. Když má někdo minimální mzdu, bude počítat každou korunu. Když má někdo průměrnou mzdu, bude si nejspíš udržovat přehled o výdajích a větší výdaje bude plánovat. No a když má někdo vysoké příjmy, může si spoustu věcí dopřát hned. Neznamená to, že by chudší byli lepší v hospodaření s penězi, prostě je k jejich životnímu stylu nutí okolnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.17 07:39
@Netopirek píše:
8o a kdy jste jako mohli jíst? To jste měli být celý den o hladu?

Mohli jsme si pichnout 30min poledni pauzu (hlidala se kazda minuta, mimochodem), ale ne jist v kancelari

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
9.8.17 07:42
@adresa píše:
@NetopirekNejspíš o zakonne (obvykle poledni) pauze a mimo úřední místnost.
Zarazilo by mne, kdybych přišla na úřad a úřednice se ladovala chlebem s rizkem nebo obědem z krabičky, vůkol se linul odér z vajickoveho salatu…Aroma uvařene kávy mam sice rada, ale i tak si myslím, že úřední prostory a podobne prostory mají byt vyvetrane a bez pachů.

Jo, o poledni pauze, prpblem ale byl, ze jinak nebylo kde. Kuchynka byla jenom pro vedeni, tak jsme sprintovali do restaurace a doufali, ze nebudeme mit pruser, kdyz cisnik bude pomaly

• Citovat
  • Upravit
5696
9.8.17 07:53
@lucenka píše:
ale to tu nikdo nepíše… lidi jí tu píší, aŤ zjistí, kde jí ty peníze mizí. Protože to přijde většině jako dost peněz.

To není ani náhodou dost peněz. To je sakra málo peněz. Kde máš nějakou tvorbu rezerv, kde máš nenadálé výdaje typu rozbije se pračka, lednička atd. atd., kde máš nemoc některého z rodičů, kde máš tábor pro děcko, kino, ZOO a další věci, nebo nějaké sportovní potřeby (kupovala jsem bezpečnostní vestu a přilbu pro jezdící dítě). Já jsem včera uvalila 3500 za matraci pro dceru, takové věci jako budou platit z čeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.8.17 07:57
@Zabatko píše:
To není ani náhodou dost peněz. To je sakra málo peněz. Kde máš nějakou tvorbu rezerv, kde máš nenadálé výdaje typu rozbije se pračka, lednička atd. atd., kde máš nemoc některého z rodičů, kde máš tábor pro děcko, kino, ZOO a další věci, nebo nějaké sportovní potřeby (kupovala jsem bezpečnostní vestu a přilbu pro jezdící dítě). Já jsem včera uvalila 3500 za matraci pro dceru, takové věci jako budou platit z čeho?

ale tak to neplatíš pokaždý, navíc tedy u nás se třeba větší sportovní věci dávají na narozeniny/Vánoce, kdy na to přispěje rodina.
A do kina, Zoo apod. se nemusí chodit každý týden. To smaé kroužky, dají se najít za pár stovek za pololetí.

• Citovat
  • Upravit
2054
9.8.17 08:02

@Tamtama Já nejsem šílenec, zmrzlinu i paštiku si dopřeju, i sushi v lepší restauraci, ale kofein nebo alkohol nikdy :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.8.17 08:05
@lucenka píše:
@Imamother to je podle jedné teorie… pak tu máš další teorie - třeba barefoot ;) a teĎ si vyber tu správnou

No právě ty teorie se mění, ale stejně si myslím, že je to hlavně dané geneticky. Máme 4 děti, obouváme je stejně do značkové obuvi (bez klenby, naopak si myslím, že pasivní tvorba klenby je asi nejhorší) a 2 mají dobrou klenbu po mně a 2 blbou po chlapovi. Jinak je dobré hodně chodit na boso, hlavně venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
9.8.17 08:10
@lucenka píše:
ale tak to neplatíš pokaždý, navíc tedy u nás se třeba větší sportovní věci dávají na narozeniny/Vánoce, kdy na to přispěje rodina.
A do kina, Zoo apod. se nemusí chodit každý týden. To smaé kroužky, dají se najít za pár stovek za pololetí.

No dobře, ale každý měsíc máme něco extra, nějaké vydání, takže prostě mít 18 000 na vše a počítat že mi z toho ještě 4000 spolknou spotřeby a zůstane mi na všechno 14 000, to je fakt strašně málo. Počítat s příspěvkem na dárky od rodiny je úděs, to se na mě nezlob. Takže ať se na to podíváš z jakého úhlu pohledu chceš, tak 26000 korun pro rodinu s dítětem na měsíc je fakticky příjmová chudoba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.8.17 08:20
@adresa píše:
@NetopirekNejspíš o zakonne (obvykle poledni) pauze a mimo úřední místnost.
Zarazilo by mne, kdybych přišla na úřad a úřednice se ladovala chlebem s rizkem nebo obědem z krabičky, vůkol se linul odér z vajickoveho salatu…Aroma uvařene kávy mam sice rada, ale i tak si myslím, že úřední prostory a podobne prostory mají byt vyvetrane a bez pachů.

no vidíš a ja onehdy když jsem šla kvůli zvýšení rodicaku na takovou narazila a ve výsledku byla ještě protivna. Nicméně i na úřadě snad máte nejakou denní místnost kde bylo možno si o té pauze doneseny oběd sníst??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21441
9.8.17 08:24

@Zabatko Jak jako malo? Zijeme v CR, mene nez prumernou mzdu bere 61% lidi, coz je pro zeme s vyssi korupci celkem normalni. To jako prodavacky, delnici, urednici nemaji deti? A ziji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.17 08:30
@medunka23 píše:
no vidíš a ja onehdy když jsem šla kvůli zvýšení rodicaku na takovou narazila a ve výsledku byla ještě protivna. Nicméně i na úřadě snad máte nejakou denní místnost kde bylo možno si o té pauze doneseny oběd sníst??

Nemeli jsme viz prispevek vyse

• Citovat
  • Upravit
5696
9.8.17 08:34
@PaníBovaryová píše:
@Zabatko Jak jako malo? Zijeme v CR, mene nez prumernou mzdu bere 61% lidi, coz je pro zeme s vyssi korupci celkem normalni. To jako prodavacky, delnici, urednici nemaji deti? A ziji :nevim:

No to asi nemění nic na faktu, že je to pod hranicí příjmové chudoby. Však taky kolik máme v republice exekucí a osobních bankrotů, že jo. Tady nejde o to, že to NĚJAK JDE, ale o to, že to je živoření, nikoliv žití hodné pracujících lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
9.8.17 08:34
@Zabatko píše:
No dobře, ale každý měsíc máme něco extra, nějaké vydání, takže prostě mít 18 000 na vše a počítat že mi z toho ještě 4000 spolknou spotřeby a zůstane mi na všechno 14 000, to je fakt strašně málo. Počítat s příspěvkem na dárky od rodiny je úděs, to se na mě nezlob. Takže ať se na to podíváš z jakého úhlu pohledu chceš, tak 26000 korun pro rodinu s dítětem na měsíc je fakticky příjmová chudoba.

No, ale věř, že i z tohohle platu se ušetřit da, není to nereálné, ale to by zakladatelka musela přemýšlet co nakoupí a co bude vařit. Nepřijde mi, že bychom jedli nějak špatně a opravdu měsíčně za jídlo pro 4 clenou rodinu dám cca těch 7tisíc, vařím každý den, chlap má dotované obědy v práci ale i přesto vařím tak, aby mu stacilo i na večer. A to si říkám, že asi by se dalo ušetřit ještě víc. Mám 2 děti, 1rok(celý den žere) a skoro 4 roky (nejí skoro vůbec) a drogerii kupujeme amway, prášek mi vydrží rok a s detma opravdu peru skoro každý den. Ale kupuju pouze základní suroviny a jogurty jen bílé, jiné nám nechutnaji, největší položka je ovoce a zelenina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová