Nevyjdeme s penězi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27708
7.8.17 19:17
@Imamother píše:
@Tarjei Prosím tě, když se to dobře uvaří je to vynikající, taková srdíčka dělají i v hodně dobrých restauracích. Záleží, na co je kdo navyklý :) A ryby snad v každém rybníce nebo řece, ovoce apod. - maliny, borůvky, jablíčka, na podzim šípky, houby. Samozřejmě můžeš kupovat dítěti co chceš, já jen říkám, že dítěti prostě koupím kvalitní (pozor, ne lusuxní, značkovou, ale kvalitní) obuv. To je můj názor.@AnastazieB To jsem netvrdila, základ je dobrá bota a taky dobrá stimulace a chůze hodně naboso. Vložku jsem zmínila, že někdy může bát taky užitečná (u nás se u starších dětí osvědčila).

já tě chápu jak to myslíš, a myšlenka je to dobrá, ale pokud nemáš soukromý rybník, sad a v dnešní době i kus lesa tak to půjde těžko, když si představím že mi vyrazíš do sadu sbírat jablka a rybíz a začneš mi chytat ryby na rybníku tak bych tě asi hnala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36720
7.8.17 19:18

@divine woman To se to šetří, když se „nakupuje "na "panským “

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.8.17 19:22

@ka2ka Jejej, máme rozhodně nadprůměrný příjem a víš jak nás baví sbírat na chalupě maliny, houby, ostružiny? I ve městě jsme schopní nasbírat si v parku kdoule a jablíčka. Mně to baví :D A na rybičky musíš mít povolenku, to přece neznamená, že stále neušetříš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27708
7.8.17 19:27
@Imamother píše:
@ka2ka Jejej, máme rozhodně nadprůměrný příjem a víš jak nás baví sbírat na chalupě maliny, houby, ostružiny? I ve městě jsme schopní nasbírat si v parku kdoule a jablíčka. Mně to baví :D A na rybičky musíš mít povolenku, to přece neznamená, že stále neušetříš.

jojo já tě naprosto chápu, ono se tím dá i opravdu ušetřit, ale zase to není tak jednoduchý :nevim: ale zase pokud zakladatelka bydlí na vesnici tak je ti ideální způsob + nějaké zvířectvo a je to hodně znát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.8.17 19:31

@ka2ka To jsem vůbec nepočítala, když je ještě možnost chovat slepice nebo králíky, tak je to vůbec super. Pokud ti králící hned nevychcípají, jak se našim jeden rok povedlo :lol:

Škoda, že lidi dneska nejedí takové ty levné věci, ze kterých se dřív vařilo. Kroupy, hrách, zelí, pajšl, plíce, srdíčka atd. No a houby, já z nich jsem schopná vařit týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.8.17 19:32

@Imamother zas okolo zvirat je fura prace. Kdyz kralici tak seno shanet, v lete na trávu, granule kupovat. Ona to neni sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.8.17 19:33

@Tarjei No to víš že jo, moje oblíbené přísloví je „buď máš čas, nebo peníze“. Nejsou peníze, musíš si „vyrobit“ sám. Takový to sekání trávy, sena apod. jsem vždycky nenáviděla. Ale slepice zrovna nic nepotřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
7.8.17 19:35

@Imamother nechtela jsem tu ty ryby rozebirat, ale zrovna rybar moc neusetri :mrgreen: listek neco stoji. Taky musi chodit pomahat stoji to spousty casu a ulovek neni jisty :lol:
Loni jsrm sbirala poctive boruvku po boruvce denne cca 6 litru. Letos neni nic. Jahidy prd, boruvky, maliny, tresne, visne proste nic neroste. Letos se toho na zimu moc nenasysli

• Citovat
  • Upravit
27708
7.8.17 19:36
@Imamother píše:
@ka2ka To jsem vůbec nepočítala, když je ještě možnost chovat slepice nebo králíky, tak je to vůbec super. Pokud ti králící hned nevychcípají, jak se našim jeden rok povedlo :lol:Škoda, že lidi dneska nejedí takové ty levné věci, ze kterých se dřív vařilo. Kroupy, hrách, zelí, pajšl, plíce, srdíčka atd. No a houby, já z nich jsem schopná vařit týden.

tak pokud má zakladatelka balkon tak se tam dá taky vypěstovat rajčata, patizon, cuketa navíc třeba cuket se každý zbavuje ty rostou sami :roll: no my tohle všechno jíme teda kromě pajšlu ten nesnáším, ale srdíčka miluju to bych se utloukla. Ono třeba bez je supr na likéry a pečený květy snad už nikdo nejí a nezná :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27708
7.8.17 19:37
@Tarjei píše:
@Imamother zas okolo zvirat je fura prace. Kdyz kralici tak seno shanet, v lete na trávu, granule kupovat. Ona to neni sranda.

králíkům stačí seno, zelený nepotřebujou a granule taky ne takže to není tak nákladný, jediný průšvih je pak mor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.8.17 19:39

@ka2ka znaaam, tomu se rika kosmatice :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
7.8.17 19:40
@Burj Chalifa píše:
Těžko radit, když neznáme přesnou strukturu výdajů. Pak lze s přesností určit, kudy peníze utíkají, kudy tečou zbytečně.

Odhaduji, že zakladatelka ví moc dobře, proč to sem nenapsala. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2054

@jahuhudka Jakto že ne, je teď hrozně hub a taky jsou ostružiny. Maliny u nás se začínají rodit, ale ještě to chce :) Ale s těmi rybami je pak dobré lovit trochu víc, když jdeš jednou za měsíc, tak se to asi nevyplatí. A ještě si počkat na šípky a oříšky.

@ka2ka Přesně, nebo co se dá udělat jen na jaře z pampelišek, kořenů, kopřiv. Je fakt, že ty rajčátka by na balkóně mohly být. My máem dobrou zkušenost s dýní, zasadíš a za chvíli je to jako plevel, to už pak taky nejde skoro jíst.

Chtěla bych svoje děti naučit, jak se uživit v lese, mám takový pocit, že se to jednou bude hodit :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148

@ka2ka no davaj se granule s kokcidiostatikama..to by se mělo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.8.17 19:41

Ja treba houby miluju ale deti je nepozrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová