Nevyjdeme s penězi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9148
7.8.17 17:07

@Halamka ahaaa, tak je to asi dobra metoda kdyz nas to dela vic :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.8.17 17:09

Ale to je metoda jak vyjit pro nas chudsi, ne jak usetrit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.17 17:10
@Tarjei píše:
Nedate nic za bydleni???
ne bydlíme u mých rodičů a rekonstruujem už je to hotové tak od září už budem platit sami v odděleném bytě u našich.
@jahuhudka píše:
Varis?
Co obsahuje tvuj bezny nakup?
Kolik das za restauraci, kavarnu, detsky koutek apod? (Tydne)
Kourite, pijete?

Vařim skoro denně, do restaurací tak jednou za měsíc, nekouříme ani nepijeme

• Citovat
  • Upravit
36556
7.8.17 17:12
@Anonymní píše:
Jsme 3 člená rodina. Příjmy 26 tisíc. Kdy odečtem splátku úvěru, mobil, benzín zbyde nám 18 tisíc na měsíc na jídlo, drogerii, oblečení, výlety a nejsem schopná vůbec nic ušetřit ani nevyjdem, jsme 14 dní před výplatou bez koruny.Jak to udělat abychom lépe vyšly? Neplatíme ted ani žádné energie ale od září začnem platit 4000 takže nám zbude nějakých 14 tak se chci trošku naučit šetřit. Moc děkuji za rady a tipy.

Nemám tušení, jak vyžijí tři lidé s 18 tisíci. :think: Je to dost málo.

Ale pokud jsi na mateřské, asi pomůže nikam moc nechodit, aby tě to zbytečně nelákalo utrácet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
7.8.17 17:13
@Anonymní píše:

Tak pak jedine psat jidelnicek, kupovat zakladni suroviny. Vam by klidne mohlo stacit 6-7 tisic mesicne :nevim: Nedovedu si predstavit co bych musela varit abych utratila tolik :think:

• Citovat
  • Upravit
9148
7.8.17 17:13

Aha..to mate dobry.
Jak psaly holky, pis si to. Vsechno. Co utratis. A uvidis, kde Ti utikaj prachy za zbytecnosti.
Ja dam za sebe a tri deti mesicne desitku. A jedno dite je autik s desnym jidelnickem, stoji me dvojnásob co zbyly dve deti.
A v ty desitce mam vsechno jako drogerku boty obleceni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.8.17 17:14
@Bábrdl píše:
Nemám tušení, jak vyžijí tři lidé s 18 tisíci. :think: Je to dost málo.Ale pokud jsi na mateřské, asi pomůže nikam moc nechodit, aby tě to zbytečně nelákalo utrácet.

málo? 8o kolik by sis představovala pro 3 na jídlo, drogerii, oblečení a výlety?

• Citovat
  • Upravit
287
7.8.17 17:15
@Anonymní píše:
Jsme 3 člená rodina. Příjmy 26 tisíc. Kdy odečtem splátku úvěru, mobil, benzín zbyde nám 18 tisíc na měsíc na jídlo, drogerii, oblečení, výlety a nejsem schopná vůbec nic ušetřit ani nevyjdem, jsme 14 dní před výplatou bez koruny.Jak to udělat abychom lépe vyšly? Neplatíme ted ani žádné energie ale od září začnem platit 4000 takže nám zbude nějakých 14 tak se chci trošku naučit šetřit. Moc děkuji za rady a tipy.

Tyjo co bych za tyto peníze dala, nám nezbývá ani těch 14 tisíc zdaleka a jsme též tříčlenná rodina…mne přijde nejlepší si peníze co ti zbudou rozpočítat třeba na týdny nebo dny aby jsi měla přehled kolik můžeš třeba utratit za týden nebo den, aby ti to vyšlo na celý měsíc. Popripade pokud chceš, do toho i šetřit tak po poplaceni důležitého si částku odložit a zbytek rozpočítat na ten měsíc

Příspěvek upraven 07.08.17 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.8.17 17:15
@Anonymní píše:

vyhazujete zbytky, prošlé potraviny? A na jaký typ výletů jezdíte? Po zábavních centrech pro děti, do přírody, někam daleko,…?

• Citovat
  • Upravit
287
7.8.17 17:18
@lucenka píše:
málo? 8o kolik by sis představovala pro 3 na jídlo, drogerii, oblečení a výlety?

Taky nevím no co je na to málo :think: mi jsme rádi když nám vyjde mesicni rozpočet po všeho zaplacení na 9-10 tisíc ve třech

Příspěvek upraven 07.08.17 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
7.8.17 17:19
@lucenka píše:

Dobře, jsem rozmazlená, uznávám. Ale zase si nebudeme hrát na to, že dvě minimální mzdy pro tři lidi jsou super hodně peněz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.8.17 17:20
@Bábrdl píše:
Dobře, jsem rozmazlená, uznávám. Ale zase si nebudeme hrát na to, že dvě minimální mzdy pro tři lidi jsou super hodně peněz…

ne všichni mohou mít průměrné nebo nadprůměrné příjmy… a 18 tisíc čistě na jídlo + zábavu mnohdy nemají ani lidi s většími příjmy díky splátkám za bydlení, apod.

• Citovat
  • Upravit
287
7.8.17 17:21
@Bábrdl píše:
Dobře, jsem rozmazlená, uznávám. Ale zase si nebudeme hrát na to, že dvě minimální mzdy pro tři lidi jsou super hodně peněz…

Třeba pro vás to není moc, ale pokud nejde zařídit aby jste měli více, musíte se s tím naučit žít. Jsou na tom lidi mnohem hůře

Příspěvek upraven 07.08.17 v 17:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.8.17 17:21

@Bábrdl tyjo a ja kupuju co potrebuju a desitka mi staci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Doe_Jane
7.8.17 17:23

Mi by to stačilo tak tak, ale my si hodně jezdíme po výletech, chodíme do restaurací atd… ale já to znám, čím víc člověk peněz má, tím víc utratí… kdysi jsme měli poloviční příjmy a stačilo nám to :mrgreen:
ale co děláš těch 14 dní před výplatou?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová