Nevyjdeme s penězi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3837
7.8.17 18:06

Proboha, jakou mají vypovídající hodnotu příspěvky typu, že vy máte víc? To, že si některé z Vás utrácí manželovi peníze za kaviár, opravdu zadavatelce nepomůže, a jestli se chcete pochlubit, že prožerete 30k, tak myslím, že se není čím chlubit, a je to především rozežranost a rozmazlenost. :roll: Myslím, že takový přístup zadavatelce nepomůže, ale asi nebyla lepší diskuze k pochlubení. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.8.17 18:06
@jahuhudka píše:
Varis?
Co obsahuje tvuj bezny nakup?
Kolik das za restauraci, kavarnu, detsky koutek apod? (Tydne)
Kourite, pijete?

přesně tohle jsou zbytečnosti, co jdou vypustit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.8.17 18:07
@Imamother píše:
@lucenka Mně tedy nákup pracího prášku, plen nebo sprcháčů a toaleťáků zase tak málo nepřipadá. Oblečení? Kvalitní dětské boty něco stojí, to samé ty dospělácké. Tričko ještě nějak ošidíš, ale třeba boty, batůžek asi ne. A nechápu, kde je nějaká rezerva - platí vůbec pojištění (třeba domácnosti, nemovitosti, odpovědnosti)? Kde jsou peníze, když se člověku porouchá lednička a potřebuje novou? :nevim:

prací prášek se dá sehnat celkem levně (kupuju v lidli formil za pár korun), zakaldatelka nepíše, že by měla dítě na plenách, sprcháče opět záleží co kdo kupuje za značku (ale 30 Kč za sprcháč z DM mi nepřijde jako závratná částka). Boty.. netrvám na žirafě, já taky nenosím nějaké super drahé, protože se mi zničí stejně rychle jako levné.

• Citovat
  • Upravit
6879
7.8.17 18:09

Prijmy nemate spatne, zbyva Vam ne uplne mala castka, takze problem bude asi v hospodareni. Davala bych si mesic vsechny uctenky za nakupy bokem a pak sedla a zanalyzovala je, tam nekde bude dira. Co na to rika Tvuj muz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
@Imamother píše:
@Tarjei Záleží, na co všechno těch 14 tis. máš. Mít je na jídlo a drogérii je fajn, případně sem tam výlet.Ale když do toho započítáš i nečekané opravy, nákupy, boty, oblečení, náhlý nákup v lékárně :nevim: Když jdu do lékárny, tak tam kolikrát nechám 500 jen to švihne - a i léky na předpis jsou s doplatky a to i v řádu stovek.

tak v lékárně jsem teĎ prvně nechala cca 1000, kdy jsem si dělala zásobu léků do zahraničí na delší pobyt. Předpokládám, že nám to na rok vydrží :think:

• Citovat
  • Upravit
9148

@lucenka formil party :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.8.17 18:10

@lucenka Já se snažím kupovat opravdu kvalitní a vždy jen kožené boty, nikdy koženku. Holt na nohy jsem citlivka :)) Ještě bych snad ošidila sebe, ale ne nohu dítěte, která se ještě vyvíjí. Je fakt, že nic jako Formil neznám, mám prostě dobrou zkušenost s Arielem, tak používám převážně ten.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
7.8.17 18:13
@Imamother píše:
@lucenka Já se snažím kupovat opravdu kvalitní a vždy jen kožené boty, nikdy koženku. Holt na nohy jsem citlivka :)) Ještě bych snad ošidila sebe, ale ne nohu dítěte, která se ještě vyvíjí. Je fakt, že nic jako Formil neznám, mám prostě dobrou zkušenost s Arielem, tak používám převážně ten.

o vidíš a mě přijde zbytečné používat drahý prášek, jen proto že to je „značka“, který se j nám stejně dováží v jiné kvalitě než k sousedům (a stojí u nás stejně nebo víc než u nich :D)
a já zase nemusím kůži, příčí se mi, že je to bylo zvíře a asi bych měla problém takové boty nosit.

• Citovat
  • Upravit
2054
7.8.17 18:14

@Tarjei Taky nejsem z těch, co by zbytečně utrácely, snažím se nakupovat ve slevách a mám hlavně slevy moc ráda. Není nad to koupit si něco na sebe se 70 % slevou.

Určitě se dá asi ušetřit při koupi z bazaru nebo tyhle levnější značky v drogérii. A na jídle? Jen vařit, nikdy restaurace, levné věci - čočka, kuřecí (celé a naporcovat), v létě si nachytat ryby a nasbírar ovoce.

Jedině na botách bych nešetřila, a na kroužku pro dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.8.17 18:15
@lucenka píše:
o vidíš a mě přijde zbytečné používat drahý prášek, jen proto že to je „značka“, který se j nám stejně dováží v jiné kvalitě než k sousedům (a stojí u nás stejně nebo víc než u nich :D)
a já zase nemusím kůži, příčí se mi, že je to bylo zvíře a asi bych měla problém takové boty nosit.

Většinou kupujeme v Německu, ne vždy. Jak říkám, mám to ověřené i na vyprání více znečištěného prádla, na uchování bělosti atd. Zkusila jsem víc věcí. Můj chlap je taky docela pintlich, prostě by už nechtěl prát v něčem jiném, když tohle je fajn.

Jinak si můžeš koupit ještě sportovní nekožené boty, no, ale koženka je fuj. Jedna vypadá hrozně, hlavně po několika nošeních, a pak se vůbec nepřizpůsobí noze, neroztáhne. A ani nevětrá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.8.17 18:18

@Imamother zrovna Formil byl v dtestu kdysi druhej za Arielem :) a mne jeden za dve kila vydrzi mesic, peru tak pracku denne.
Treba mam taky vychytany vyrobky firem v retezcovy licenci, napriklad albert a ty jejich smetanovy jogurty, ty dela olma a maj totozny slozeni jako Florian a stojej asi 8 nebo 9 kc a Florian 11 nebo 12…
 Atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
7.8.17 18:20

@Imamother i kozenkovy boty povolej…a daj se sehnat pekny…a nekoupim kozeny botasky diteti, kterymu roste noha o cislo az dve za rok, kdyz mam ty deti tri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.8.17 18:22

@Tarjei Já dost ušetřím na sladkém - nejíme. Kupuju jen ovoce, jinak si něco upečeme, udělám domácí zmrzlinu apod. Občas šetřím na těstovinách, dělám domácí, ale toho času :zed: Taky nekupujeme pití. Pomeranče si vymačkám sama, jinak pijeme vodu a čaje. Balené vody nebo limonády jsem nekoupila nikdy. Kdo má rád luštěniny, zelí, řepu a celer (já teda všechno a hodně), tak může ušetřit fakt dost. A maso jednou týdně. Vlastně nechápu, kde u nás ty peníze mizí, i když - já to dorovnávám olivama, lososem nebo kozími sýry :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.8.17 18:23
@Tarjei píše:
@Imamother i kozenkovy boty povolej…a daj se sehnat pekny…a nekoupim kozeny botasky diteti, kterymu roste noha o cislo az dve za rok, kdyz mam ty deti tri.

Koženkové ti moc nepovolí, přizpůsobí se fakt minimálně. Tak můžou to být i sportovní botičky, nemusí to být kůže, ale prostě ne, na to jsem hnidopich. Nekvalitní boty bych dětem nekoupila no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
7.8.17 18:26
@Imamother píše:
@Tarjei Taky nejsem z těch, co by zbytečně utrácely, snažím se nakupovat ve slevách a mám hlavně slevy moc ráda. Není nad to koupit si něco na sebe se 70 % slevou.

Určitě se dá asi ušetřit při koupi z bazaru nebo tyhle levnější značky v drogérii. A na jídle? Jen vařit, nikdy restaurace, levné věci - čočka, kuřecí (celé a naporcovat), v létě si nachytat ryby a nasbírar ovoce.

Jedině na botách bych nešetřila, a na kroužku pro dítě.

máš naprostou pravdu.Dnes se točí slevy na všechno tak často, že za tzv. původní cenu kupuje leda blázen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová