Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Proboha, jakou mají vypovídající hodnotu příspěvky typu, že vy máte víc? To, že si některé z Vás utrácí manželovi peníze za kaviár, opravdu zadavatelce nepomůže, a jestli se chcete pochlubit, že prožerete 30k, tak myslím, že se není čím chlubit, a je to především rozežranost a rozmazlenost.
Myslím, že takový přístup zadavatelce nepomůže, ale asi nebyla lepší diskuze k pochlubení. ![]()
@jahuhudka píše:
Varis?
Co obsahuje tvuj bezny nakup?
Kolik das za restauraci, kavarnu, detsky koutek apod? (Tydne)
Kourite, pijete?
přesně tohle jsou zbytečnosti, co jdou vypustit
@Imamother píše:
@lucenka Mně tedy nákup pracího prášku, plen nebo sprcháčů a toaleťáků zase tak málo nepřipadá. Oblečení? Kvalitní dětské boty něco stojí, to samé ty dospělácké. Tričko ještě nějak ošidíš, ale třeba boty, batůžek asi ne. A nechápu, kde je nějaká rezerva - platí vůbec pojištění (třeba domácnosti, nemovitosti, odpovědnosti)? Kde jsou peníze, když se člověku porouchá lednička a potřebuje novou?
prací prášek se dá sehnat celkem levně (kupuju v lidli formil za pár korun), zakaldatelka nepíše, že by měla dítě na plenách, sprcháče opět záleží co kdo kupuje za značku (ale 30 Kč za sprcháč z DM mi nepřijde jako závratná částka). Boty.. netrvám na žirafě, já taky nenosím nějaké super drahé, protože se mi zničí stejně rychle jako levné.
Prijmy nemate spatne, zbyva Vam ne uplne mala castka, takze problem bude asi v hospodareni. Davala bych si mesic vsechny uctenky za nakupy bokem a pak sedla a zanalyzovala je, tam nekde bude dira. Co na to rika Tvuj muz?
@Imamother píše:
@Tarjei Záleží, na co všechno těch 14 tis. máš. Mít je na jídlo a drogérii je fajn, případně sem tam výlet.Ale když do toho započítáš i nečekané opravy, nákupy, boty, oblečení, náhlý nákup v lékárněKdyž jdu do lékárny, tak tam kolikrát nechám 500 jen to švihne - a i léky na předpis jsou s doplatky a to i v řádu stovek.
tak v lékárně jsem teĎ prvně nechala cca 1000, kdy jsem si dělala zásobu léků do zahraničí na delší pobyt. Předpokládám, že nám to na rok vydrží ![]()
@lucenka Já se snažím kupovat opravdu kvalitní a vždy jen kožené boty, nikdy koženku. Holt na nohy jsem citlivka
Ještě bych snad ošidila sebe, ale ne nohu dítěte, která se ještě vyvíjí. Je fakt, že nic jako Formil neznám, mám prostě dobrou zkušenost s Arielem, tak používám převážně ten.
@Imamother píše:
@lucenka Já se snažím kupovat opravdu kvalitní a vždy jen kožené boty, nikdy koženku. Holt na nohy jsem citlivkaJeště bych snad ošidila sebe, ale ne nohu dítěte, která se ještě vyvíjí. Je fakt, že nic jako Formil neznám, mám prostě dobrou zkušenost s Arielem, tak používám převážně ten.
o vidíš a mě přijde zbytečné používat drahý prášek, jen proto že to je „značka“, který se j nám stejně dováží v jiné kvalitě než k sousedům (a stojí u nás stejně nebo víc než u nich
)
a já zase nemusím kůži, příčí se mi, že je to bylo zvíře a asi bych měla problém takové boty nosit.
@Tarjei Taky nejsem z těch, co by zbytečně utrácely, snažím se nakupovat ve slevách a mám hlavně slevy moc ráda. Není nad to koupit si něco na sebe se 70 % slevou.
Určitě se dá asi ušetřit při koupi z bazaru nebo tyhle levnější značky v drogérii. A na jídle? Jen vařit, nikdy restaurace, levné věci - čočka, kuřecí (celé a naporcovat), v létě si nachytat ryby a nasbírar ovoce.
Jedině na botách bych nešetřila, a na kroužku pro dítě.
@lucenka píše:
o vidíš a mě přijde zbytečné používat drahý prášek, jen proto že to je „značka“, který se j nám stejně dováží v jiné kvalitě než k sousedům (a stojí u nás stejně nebo víc než u nich)
a já zase nemusím kůži, příčí se mi, že je to bylo zvíře a asi bych měla problém takové boty nosit.
Většinou kupujeme v Německu, ne vždy. Jak říkám, mám to ověřené i na vyprání více znečištěného prádla, na uchování bělosti atd. Zkusila jsem víc věcí. Můj chlap je taky docela pintlich, prostě by už nechtěl prát v něčem jiném, když tohle je fajn.
Jinak si můžeš koupit ještě sportovní nekožené boty, no, ale koženka je fuj. Jedna vypadá hrozně, hlavně po několika nošeních, a pak se vůbec nepřizpůsobí noze, neroztáhne. A ani nevětrá.
@Imamother zrovna Formil byl v dtestu kdysi druhej za Arielem
a mne jeden za dve kila vydrzi mesic, peru tak pracku denne.
Treba mam taky vychytany vyrobky firem v retezcovy licenci, napriklad albert a ty jejich smetanovy jogurty, ty dela olma a maj totozny slozeni jako Florian a stojej asi 8 nebo 9 kc a Florian 11 nebo 12…
Atd…
@Imamother i kozenkovy boty povolej…a daj se sehnat pekny…a nekoupim kozeny botasky diteti, kterymu roste noha o cislo az dve za rok, kdyz mam ty deti tri.
@Tarjei Já dost ušetřím na sladkém - nejíme. Kupuju jen ovoce, jinak si něco upečeme, udělám domácí zmrzlinu apod. Občas šetřím na těstovinách, dělám domácí, ale toho času
Taky nekupujeme pití. Pomeranče si vymačkám sama, jinak pijeme vodu a čaje. Balené vody nebo limonády jsem nekoupila nikdy. Kdo má rád luštěniny, zelí, řepu a celer (já teda všechno a hodně), tak může ušetřit fakt dost. A maso jednou týdně. Vlastně nechápu, kde u nás ty peníze mizí, i když - já to dorovnávám olivama, lososem nebo kozími sýry ![]()
@Tarjei píše:
@Imamother i kozenkovy boty povolej…a daj se sehnat pekny…a nekoupim kozeny botasky diteti, kterymu roste noha o cislo az dve za rok, kdyz mam ty deti tri.
Koženkové ti moc nepovolí, přizpůsobí se fakt minimálně. Tak můžou to být i sportovní botičky, nemusí to být kůže, ale prostě ne, na to jsem hnidopich. Nekvalitní boty bych dětem nekoupila no.
@Imamother píše:
@Tarjei Taky nejsem z těch, co by zbytečně utrácely, snažím se nakupovat ve slevách a mám hlavně slevy moc ráda. Není nad to koupit si něco na sebe se 70 % slevou.Určitě se dá asi ušetřit při koupi z bazaru nebo tyhle levnější značky v drogérii. A na jídle? Jen vařit, nikdy restaurace, levné věci - čočka, kuřecí (celé a naporcovat), v létě si nachytat ryby a nasbírar ovoce.
Jedině na botách bych nešetřila, a na kroužku pro dítě.
máš naprostou pravdu.Dnes se točí slevy na všechno tak často, že za tzv. původní cenu kupuje leda blázen.