Nevyjdeme s penězi

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27666
7.8.17 19:46

@Tarjei jojo kosmatice moje babička je milovala :lol: jinak měli by se dávat speciální granule, ale to stačí králíčatům a upřímně musela by jich mít hromadu aby spotřebovala víc jak jeden desetikilový pytel takže to není žádná závratná položka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
7.8.17 19:50

@Imamother houby nosim sousedum my je nejime. Mam za to domaci vejce, coz by jiste ve meste neslo. Ostruzin je tu par. Orisky, nevim jak to dela, mi vzdycky pred nosem ocese sousedka. Jinak letos proste smolik.

• Citovat
  • Upravit
9148
7.8.17 19:52

@jahuhudka u taty temer nebyly tresne letos… švestky vlastne taky ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.8.17 19:52

@jahuhudka To je blbé, protože my jsme na houby docela ulítlí. Dělám řízky, polívky, omáčky, těstoviny, hubníky…Ale na ty ostružiny to chce najít lokalitu. Možná máte opravdu ještě brzy, v lese je víc tma a dozrají tam až tak v září.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
7.8.17 19:53

Tak jsem se schválně koukala a tenhle měsíc jsem tam za 12tis a to jsme zrovna přešli ze sunaru na nutrilon (sunar v akci za 159,–, nutrilon pomalu 400,– :roll: ) a kupuji dceři každý den k obědu skleničky od Hami. Nijak se neomezuji, kupuji co potřebuji. A to si pískám jak se máme dobře 8o Dobré je třeba hlídat akce, taky se dá dobře nakoupit ve slevě (třeba jogurty co za 3 dny procházejí koupíš třeba i o půlku levněji a u nás ty tři dny nevydrží). Nechodit do obchodu hladová a s dětmi, udělat si jídelníček a vařit hotovky místo minutek (z celého kuřete máme jídlo na tři dny minimálně, hlavní i polévku). Do myčky se dá dát místo leštidla ocet, prát se dá v „pracím slizu“, koupelnu dobře umyješ pracím práškem místo drahých přípravků, oblečení kupovat vždy na konci sezony když je v akci (letní v zimě, zimní v létě), to samé boty. Taky mi pomohlo když jsme na tom byli hůř, udělat si denní limit. Třeba, že nepůjdu denně přes 200,– a když ano, seberu si to co jsem utratila přes zase z dalšího dne a taky jsme vyžili. drž se :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
7.8.17 19:55
@Tarjei píše:
@jahuhudka u taty temer nebyly tresne letos… švestky vlastne taky ne…

Tresne- letos jsem nemela nekupovanou tresen :? Malin tak 10 dkg. Svestky teprv pujdu okouknout. Houby prevazne kovari, par sklenic jsem zavarila ve vlastni stave zbytek nosim po vsi ( kdyz jdu se psem trham, neda mi to je tam nechat a sousedi jsou prevazne stari tak zas nechodi a jsou rafi)

• Citovat
  • Upravit
7527
7.8.17 20:09
@Imamother píše:
@lucenka Promiň, ale už od tří let nejpozději by dítě mělo tu podporu klenby mít. I když bereš tenhle názor za správný.

ne, to se pletes, klenba se vyviji až do pěti let a jestli má nebo nemá dítě ploché nohy se opravdu řeší a kontroluje v těch pěti letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
7.8.17 20:12

@medunka23 U nás kontrolujeme už ve třech :nevim: To je jen kontrola a doporučuje se nějaká podpora, myšleno dobrou obuví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
7.8.17 21:29
@Tarjei píše:
@Imamother no jo, taky mivam nemocny deti…boty kupuju v deichmanu..obleceni hodne dostavam i daruju dal. Na sebe i deti..nebo sekace… Prasek kupuju za dve stovky formil v lidlu…

Chtěla jsem to napsat obdobně. My teda boty ve Sportisimu. A zase jak často kupujueš boty a batoh. Školní jednou za 3-5 let, co vím a dětský pěkný koupíš ve sportisimu do 500.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
7.8.17 21:49

To je sranda? :mrgreen: Já mám na jídlo, drogerii a oblečení cca 5-6 tis. měsíčně :mrgreen: Jsme 2 dospělí a 2 děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
7.8.17 21:59
@Imamother píše:
@medunka23 U nás kontrolujeme už ve třech :nevim: To je jen kontrola a doporučuje se nějaká podpora, myšleno dobrou obuví.

tak to je ale značně zastaralé, protože se uvádí, že opravdu toto až od pěti let, mám s dcerou tříletou prohlídku za sebou v prosinci, pouze zkontroluje postavení paty a zda nemá špatné postavení, ostatní se koriguje právě až okolo toho pátého roku. Oni mají ty děti ještě na té klenbe tukové polstarky a ty mizí do těch pěti let, takže nemá smysl dávat boty s klenbou. Ale určitě pečlivě vybírat aby byla bota dostatečně široká a ohebna, ale na to bohužel spousta lidí ještě nedbá, i když už to je o něco lepší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
7.8.17 23:46

@medunka23 já teda už byla se synem i na pětileté a klenbu mu nikdo nekontroloval :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
8.8.17 07:19

@medunka23 u nás v nemocnici ale pediatr tvrdí, že začínají mizet už ve třech, ale to je bezpředmětné, mluvila jsem předtím o tom, že bych na botech pro děti nešetřila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
8.8.17 08:01

@Imamother jenomže to je taky trochu blbost, že dráhy boty jsou lepší než levný. Já teď koupila holce boty za 200kč. Jsou široký, mají správný tvar špičky a jsou i měkký. Nejsou z kůže, ale tu bych jí stejně nekoupila. Nechci podporovat týrání zvířat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.8.17 08:11

Čtu si tuhle diskuzi a je mi tě zakladatelko celkem líto, 18 tisíc je hrozně málo, s tím bych nevyšla vůbec. A nestačím se divit jak tu některé píšou, že jim stačí na 3 lidi 5 tisíc a že si žijí dobře! S 5 tisíci, se prostě nedá žít pohodlný život, to musí být utrpení - ale ti co nikdy neměli větší příjem asi nemají s čím srovnávat a proto jim připadá, že si žijí dobře.

Já bych ti poradila najít si nějakou brigádu, nebo požádala manžela ať si najde druhou práci, přece nebudeš s dětmi živořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová