Nezájem o vnoučata ani z jedné strany

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Uslava
22.8.19 14:15
@Anonymní píše:
@Bubla Bůčková oni se teda o me i bratra starali vzorne, možná az moc, ale nesnesou ze uz si ve 40ti dite dela veci po svem no, teda ano, ale pak to pro ne haslo :,( sami ale nevahaji chtit dovest tam to odvest toto, to je jim manzel dobrý :roll:

Kde mají nějakou hrdost?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.19 14:16

@Uslava ty se tomu smejes ale nad tímhle přemýšlím každý den :(

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
22.8.19 14:16
@Anonymní píše:
Ja to obycejne zvladam, ale dnes me to fakt sejmulo, brecim tady, vubec nevim co reknu v praci.. z nemocnice doktorka volala mym rodicum ze ty deti tam nemuzou zustat, ze prece nebude volat policii no nakonec je hlidali zdravotní sestry na sesterne a do příjezdu manzela pak mestska policie mi je vozila v aute :( tolik dobrých cizích lidí a rodice se na nas vykaslali. naštěstí to probehlo dobre, neslo o velkou operaci a za 12h jsem sla ma reverz domu manzel se vratil na sluzebku, ale proste šíleny, nejdříve jsem na ne taky mívala vztek, ted uz jen brečím, neumim si představit takhle se ke svým detem otočit zady pro nic. manzel miluje i moje první dite jako vlastní, nepije, pracuje.. otec prvního ma VS, drahe auto, dům, ale zazila jsem s nim peklo, podle mých rodicu byl narozdil od „tohoto chudáka“ dobrá partie :( je to hrozný melo by mi to byt jedno ale strašně me to od nich bolí, ty deti za to prece nemůžou :zed: manzel dela na stavbě, do zahraničí jezdí právě skrz peníze, i bez VS se nemáme špatně, ale rodiče jsou strašně konzervativní a zasadovi, s věkem spíš pořad více :,(

Je mi tě hrozně líto, to je vyloženě strašný. Bude líp neboj. Jinak mluvím za sebe, ale u mě by tímto rodiče skončili. Až by jednou potřebovali, také bych nemohla.

• Citovat
  • Upravit
Uslava
22.8.19 14:18
@Anonymní píše:
@Uslava ty se tomu smejes ale nad tímhle přemýšlím každý den :(

Ten zelenej, to je smích hraničící s pláčem. :mrgreen: To je hnusnej smích nad vašimi rodiči. Místo aby měli radost, jak vám to hezky funguje, tak jsou horší jak cizí lidi. Ne, nesměju se ti. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
53190
22.8.19 14:18
@Anonymní píše:
@unuděná on to dela kvůli mně no. dětství jsme meli krásný, mam rodiče rada a je těžké pretahat vztahy :nevim: o to vic me to od nich bolí

To je celkem zvlastni, detstvi jste meli krasny, ale v dospelosti te rodice zavrhnou kvuli vyberu partnera? Bud si z detstvi pamatujes jen to dobre, nebo v tom bude neco vic :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.19 14:24

@unuděná my jsme meli všechno nastavene, rozvrhy krouzku, oblečení v komincich, střední i vysokou skolu nam vybrali rodiče, jestli si to umíš trochu predstavit, ale doma bylo uklizeno, uvareno, všechno dokonalé.. moji rodiče nemůžou stravit ze to tak nemam taky, dve deti se dvěma chlapy, bez VS, starší obyčejný byt.. chtěli pro mě víc, nechapou ze jsem šťastná

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.8.19 14:27

@unuděná ja asi i verim ze kdybych jim ustoupila a rozvedla se ze by se to možná zlepsilo, ale kdo ví :nevim:

• Citovat
  • Upravit
53190
22.8.19 14:37
@Anonymní píše:
@unuděná ja asi i verim ze kdybych jim ustoupila a rozvedla se ze by se to možná zlepsilo, ale kdo ví :nevim:

No to je napad :roll: Ne, nad tim ani neuvazuj. Prece nebudes cely zivot skakat, jak rodice piskaj. Tohle je problem jejich, ne tvuj-neumej svoje deti pustit do sveta, neverej jejich rozhodnutim a nic a nikdo pro ne neni dost dobrej. Mozna dobre, ze deti nechteji hlidat, dost mozna by pak bylo vic trecich ploch ohledne vychovy, stravovani, vyberu skoly, krouzku…sezente si nejakou studentku nebo duchodkyni v okoli pro nahle hlidani a nevolej rodicum, nedoprosuj se.At udelaji oni prvni krok. Mozna, kdyz zjisti, ze je nepotrebujete a zijete si dobre i bez jejich pomoci a rad, zacnou mit vetsi potrebu kontaktu. hlavne stale stuj za svym manzelem, nenech rodice ho pred tebou pomlouvat a hanit! Skoda, ze nefunguji vztahy ani na druhou stranu. Verim, ze kdyby druha babicka mela s vnoucaty normalni vztah, tak by to nakoplo i tvou mamku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.8.19 14:38

Rozumim ti, mame to podobne od rodicu manzela. On zase udelal ten podraz, ze se odstehoval x km daleko od domova a vzal si holku s vs a moje rodina si pry hraje na hogo fogo (to tak ale neni, ale nasi (i prarodice) setrili a mame nekolik nemovitosti… kdyz u nas v zacatku manzelstvi byli, hrozne me pak pomluvili a to jim manzel nemuze zapomenout, ze ani nerekli pravdu, ale vymysleli si, aby me ocernili, aby to vypadalo, ze meli pravdu. Ani bychom se to nedozvedeli, kdyby mi to nerekla svagrova, ze bych se nad sebou mela zamyslet… Ja jsem o nich nerekla nikdy nic spatneho, respektuju je jako rodice partnera, ale u me proste skoncili, zvladnu zdvorilostni navstevu, ale to je tak vsechno. Mrzi me, ze ani detem nenapisi prani na narozeniny, na Vanoce, proste nic no… ale rikam si, ze je to jejich boj, oni nebudou mit vztah s vnoucaty. Nejake hlidani bych od nich ani neocekavala, ale zavolat, napsat, to by asi mohli, ale holt ne. :?

• Citovat
  • Upravit
25192
22.8.19 14:46
@Anonymní píše:
Ja to obycejne zvladam, ale dnes me to fakt sejmulo, brecim tady, vubec nevim co reknu v praci.. z nemocnice doktorka volala mym rodicum ze ty deti tam nemuzou zustat, ze prece nebude volat policii no nakonec je hlidali zdravotní sestry na sesterne a do příjezdu manzela pak mestska policie mi je vozila v aute :( tolik dobrých cizích lidí a rodice se na nas vykaslali. naštěstí to probehlo dobre, neslo o velkou operaci a za 12h jsem sla ma reverz domu manzel se vratil na sluzebku, ale proste šíleny, nejdříve jsem na ne taky mívala vztek, ted uz jen brečím, neumim si představit takhle se ke svým detem otočit zady pro nic. manzel miluje i moje první dite jako vlastní, nepije, pracuje.. otec prvního ma VS, drahe auto, dům, ale zazila jsem s nim peklo, podle mých rodicu byl narozdil od „tohoto chudáka“ dobrá partie :( je to hrozný melo by mi to byt jedno ale strašně me to od nich bolí, ty deti za to prece nemůžou :zed: manzel dela na stavbě, do zahraničí jezdí právě skrz peníze, i bez VS se nemáme špatně, ale rodiče jsou strašně konzervativní a zasadovi, s věkem spíš pořad více :,(

to je mi líto, ale věř, že nejsi sama, komu rodiče nepohlídají.. nám taky ne.. řešila jsem to kámoškama, některé zadarmo, některé jako přivýdělek za menší peníz (obě v té době byly na tom zle finančně, tak jim pomohlo i 150-200kč za celý den plus jsem jim dala jídlo na ten den pro ně i děti..).. nemáš v okolí nějakou čipernou důchodkyni, co by si takto ráda pár kč přivydělala? nebo nějakou kámošku na mateřské třeba, se kterou byste si vypomohly?
věř, že bude líp, první rok ve školce byl ještě krušnější kvůli nemocem, ale teď už naštěstí žádné hlídání nepotřebujeme.. taky podle toho ale vztahy v rodině vypadají… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jessie_james
22.8.19 15:22
@Lucy75 píše:
to je mi líto, ale věř, že nejsi sama, komu rodiče nepohlídají.. nám taky ne.. řešila jsem to kámoškama, některé zadarmo, některé jako přivýdělek za menší peníz (obě v té době byly na tom zle finančně, tak jim pomohlo i 150-200kč za celý den plus jsem jim dala jídlo na ten den pro ně i děti..).. nemáš v okolí nějakou čipernou důchodkyni, co by si takto ráda pár kč přivydělala? nebo nějakou kámošku na mateřské třeba, se kterou byste si vypomohly?
věř, že bude líp, první rok ve školce byl ještě krušnější kvůli nemocem, ale teď už naštěstí žádné hlídání nepotřebujeme.. taky podle toho ale vztahy v rodině vypadají… :?

Ano, přesně. Moji rodiče taky nehlídali, matka ta pořád tvrdila, že si za život nic neužila a že chce mít klid. Esmeralda to byla její životní láska a dost. Už jsem si kolikrát všiml, že když mají rodiče 2 nebo 3 děti, tak lnou k jednomu a druhé i kdyby se rozkrajelo a staralo se o ně, tak je to na nic, vztah se nezlepší. Proto jsem zkrátka zahodil svoji ochotu pomoci vždy. Moje deti děti nemají, i když žena by chtěla být babičkou (56) a ráda by hlídala. No co nadelate, líto to může být, ale nakonec se musí každý postarat sám.

• Citovat
  • Upravit
Klopotkova
22.8.19 16:02
@Jessie_james píše:
Ano, přesně. Moji rodiče taky nehlídali, matka ta pořád tvrdila, že si za život nic neužila a že chce mít klid. Esmeralda to byla její životní láska a dost. Už jsem si kolikrát všiml, že když mají rodiče 2 nebo 3 děti, tak lnou k jednomu a druhé i kdyby se rozkrajelo a staralo se o ně, tak je to na nic, vztah se nezlepší. Proto jsem zkrátka zahodil svoji ochotu pomoci vždy. Moje deti děti nemají, i když žena by chtěla být babičkou (56) a ráda by hlídala. No co nadelate, líto to může být, ale nakonec se musí každý postarat sám.

Co není, může být.

• Citovat
  • Upravit
25
22.8.19 16:18
@Anonymní píše:
Holčeny najde se tu nějaká která nemá vubec nikdy žádné hlídání pro děti, myslím v rodině. O prázdninách to nezvládáme prostridat, když hrozil pobyt v nemocnici a manžel byl v zahraničí (jezdí pryč bohužel dost často) moji rodiče ani jeho rodiče nám děti absolutně odmítají hlidat i v takových situacích, ačkoliv možnost by měli beze všeho. Je mi jasné ze nemusí, ale trápí mě hrozně že fakt nepomohou ani v krizových situacích. Na druhou stranu čekají od nás že se jim bude pomáhat atd., jsou to přece naši rodiče. Z mého bratra si moje matka dělá osobního asistenta. Neberou děti ani na procházku, nic. Jediné co, tak jim občas pošlou peníze asi si tím žehlí svědomí, nebo nevím. Má to někdo taky tak? Nemrzi Vas to? :,(

U nás máme to samé, otec z mojí strany totálně ignoruje všechny vnoučata, dává raději přednost ženské před rodinou. Rodiče partnera již nežijí, ostatní jeho příbuzní se nezajímají. Jsme bez hlídání a do budoucna to vypadá, že budu muset být žena v domácnosti s prací o víkendech, kdy je tatínek doma a pohlídal by děti. Hold někdy jsou mnohem lepší cizí lidi než vlastní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25192
22.8.19 18:06

@KRTECEEKK bohužel, krtečku, už se mi xkrát v životě stalo, že jsem se mohla spolehnout na lidi, které jsem si až v životě „našla“ (hlavně přátelé..) než na své rodinné příslušníky.. je to smutné (velmi, mimochodem, a dělám maximum, abych svým dětem ukázala, že to má být jinak a že Rodina je Priorita..)… ale je to tak… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
23.8.19 16:19

@Lucy75
My už se s tím taky smířili, proto u sebe stavím rodinu vždy na první místo a rozhodně se nehodlám ke svým dětem chovat jako moji rodiče ke mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová