Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@free333 píše:
Tak my jsme krajské město, ožralí ukrajinci a rumuni z montoven se tu běžně rvou po ulicích, bezdomovci a fetky se taky denně řeší, my nemáme MP jen pro okrasu
drsný kraj ![]()
u nás povětšinou stojí před školou, rozdají pár pokut, projdou se po okolí, pokud je něco horšího zavolají státní ![]()
@Anonymní píše:
Sami jsme z toho v šoku. Razila jsem heslo, že venku může být klika a né koule, protože kdo by přece přišel bez zaklepání. Bránu nám udělali před pár dny, protože jsme v domku na klíč a vše se ještě dokončuje. Čekalo se s bránou, než zaschne beton, takže tohle byla chyba. Měli k nám volný přístup.
- autorka
Věděly, kdy mají přijít, aby se neprilepili na beton!
![]()
@Takco píše:
Věděly, kdy mají přijít, aby se neprilepili na beton!![]()
Se tak smeju, až dělám hrubky, pardon. ![]()
@Anonymní píše:
Vy se všichni zamykate? My, když jsme doma, tak máme všude odemknuto, otevřena garáž dokoran. Jsme kousek od silnice - cca 4 metry. S garáží to ani jinak nejde, pokud do ní chceme chodit - máme tam vše, kola, auto… Vrata na zahradu nemáme. Když jsme doma a nejsme zamknutí, tak může přijít dovnitř max. tchyne s tchánem. Ostatní zvoní. Děti běhání dovnitř a ven, to ani nemůžeme být zamknutí.
Ano, venkovni dvere od domu jsou na kouli a ne kliku a jsou i pres den zavrene. Mame jen predzahradku bez zamykaci branky, cili dvere jsou jedina bariera. Garaz je take zavrena. Deti chodi ven, berou si kola z garaze, ale jsou naucene za sebou zavirat. V dnesni dobe mi prijde nebezpecne mit dum otevreny a volne pristupny komukoliv.
Příspěvek upraven 29.05.22 v 12:43
@welovefashion píše:
drsný kraju nás povětšinou stojí před školou, rozdají pár pokut, projdou se po okolí, pokud je něco horšího zavolají státní
u nás kdysi dokonce jendoho měšťáka při akci zastřelili. Takže zbraně taky nosí.
Trochu mimo téma. Moje mamka má výbornou kamarádku z gymplu. Když jsem ještě žila s rodiči, snad každý týden u nás tato kamarádky se svým mužem zazvonila s tím, že mají cestu do města a jdou na kafe… kdyby to bylo sem tam, tak ok, ale tohle mi neskutečně vadilo… tomu říkám „nezvaná návštěva“… já třeba dělala něco s mamkou, tito lidé (kteří jsou jinak moc fajn) zazvonili a já šla na vedlejší kolej…
takže to, co tady zakladatelka popisuje si vůbec, ale vůbec nedokážu představit.
přijde mi to zbytečně vyhrocené… asi to není reálné, ale zeptám se, nebyla by přeci jen možnost si to nějak vyříkat, domluvit se, co komu vadí, proč je to tak, jak to je a najít nějakou společnou cestu?
@welovefashion píše:
co vím, tak měštáci zbraň běžně nenosí
A kde to žiješ?
Služební zbraň měšťáci nosí.
@ZvědaváTerr píše:
Jak to vyřešila policie, když je ona měšťák?Jinak opakovaně volat policii, tyhle scény si nahrávat, nahrát si i to kde vám vyhrožuje že má zbraň a poslat to na GIBS..
GIBS s mestakama nemá nic společného
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
obracím se na vás, abych získala radu, případně cizí názory.
Budu se snažit situaci popsat stručně a jasně, protože problém je obsáhlý. Tchyně celé dětství s manželem manipulovala. S čímž před nějakou dobou přišel on sám. Řekla jsem mu, že souhlasím, protože i mně a mým rodičům dělala zlé, manipulativní věci, lhala a podobně. Pár velkých průšvihů, které udělala, vedly k tomu, že jsem řekla, že ke mně domů už nevkročí, protože pokaždé když to udělá, manžel je úplně na prášky třeba měsíc.
A teď k věci. Včera ráno jsem seděla v pracovně a vyřizovala práci a kolem okna mi prošla nasupená tchyně s její matkou a synem. Než jsem doběhla do chodby, byli v domě. Bez zaklepání vzali za kliku (9:00 ráno). S manželem jsme se postavili do dveří a řekli, že na ně nemáme čas ani náladu, ať odejdou. Stará babka nás rozrazila (130 kg ženská s pevným zdravím) a usadila se na gauč. S tím, že jim uděláme kafe, dám jim do kočárku naše miminko a hned teď jí vysvětlím, proč s nimi neudržujeme kontakt a že to přestane. Miminko začalo plakat, tak jsem se s ním zamknula do pracovny. Babka na mě přišla bouchat a křičet za dveřmi, ať okamžitě vylezu. Tvrdila jsem, že jsou v mém domě a na mém pozemku ať odejdou. Manžel se je snažil vyhodit aspoň 20 krát (slovně), protože s bábou fyzicky nehne a nic. Seděli dál v obývacím pokoji a křičeli s tchyní ať okamžitě vylezu. Bála jsem se a malý byl neklidný. Křičela na manžela, že mu rozbije hubu když se nebaví s mámou, že takových manželek, jako jsem já může mít třeba 10 (jsme s partnerem od 15 let a stále se milujeme, vše je v pořádku). Že v tomhle domě není moje nic (ten dům je psaný i na mě a vše jsem v něm normálně kupovala také). Takže jsem zavolala policii. Babku i tchyni vyzvali několikrát aby odešly, ale zabralo to, až když zmínili, že použijí donucovací prostředky. Vyhnat je ovšem mohli jen na silnici před bránu. Obě dvě i se synem, který s nimi přijel stály před mou bránou a křičeli na celé kolo na manžela: "já ti dala život, já tě vychovala, díky mě jsi tam, kde jsi! Beze mě nejsi nic! a podobně. Nutno podotknout, že manžel se v 18 odstěhoval a vše si od té doby financuje sám se mnou. Vysokou školu, bydlení a vše ostatní. Bugr byl venku do té doby, než přijel můj otec a tchyni s babkou srovnal a odjely.
Mám teď strach kamkoli jít, aby mě nepronásledovaly nebo mi neublížili nebo snad dokonce malému. Jak se takovým lidem bránit, když policie nic neřeší, dokud mě nenapadnou? Vím, že v minulosti už podobně pár lidem takhle zavařovali a nevím, co s tím. Kdy už je to stalking?
Musím ještě dodat, že je mi 25, mám 150 cm, 45 kg a i když se to zdá vtipné, nechci se hned po vylezení ze své zahrady prát s tchyní nebo babkou nebo s někým koho na mě pošlou.
Důležité je také to, že tchyně je měšťák, nosí zbraň a neustále nám to připomíná, asi aby jsme věděli, že nejsme v bezpečí.
(anonymně protože mám strach)
Vy jste cikáni? ![]()
Nevěřím ti to
@terien píše:
Dobrá storka. Vy jste Romové? Na to by ten tyjátr seděl.
První, co mě napadlo ![]()
@free333 píše:
Tak služební zbran zůstává v práci v trezoru.
@Anonymní píše:
No ono to s těmi pravidly není tak striktní, jak jsem si všimla. Ona normálně ve službě volá manželovi, že za ním přijede, i když by měla obcházet určitý úsek ve městě. On jí stále řiká, žes ní být v kontaktu nechce. Vím o tom, že během služby si zajde třeba na 3-4 hoďky domů a jen se hlásí vysílačkou, nikdo to nehlídá. Zbraň měla kolikrát i normálně doma s celým ohozem - boty, kalhoty atd. Takže fakt nevím.
A při tom s..a. ![]()
@welovefashion píše:
a nebojíš se, že vám ty kola z garáže ukradnou? my máme všude zabouchnuto, zvenku kouli, mámě takhle ukradli z garáže kolo a to jí jen zapoměla zavřítasi jiný kraj
Manžel nechal jednou jedninkrát otevřenou garáž tak 15 minut a šel pro něco na zahradu. I ta chvilička stačila na to, aby nám někdo z garáže ukradnul elektrokolo ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj všichni,
obracím se na vás, abych získala radu, případně cizí názory.
Budu se snažit situaci popsat stručně a jasně, protože problém je obsáhlý. Tchyně celé dětství s manželem manipulovala. S čímž před nějakou dobou přišel on sám. Řekla jsem mu, že souhlasím, protože i mně a mým rodičům dělala zlé, manipulativní věci, lhala a podobně. Pár velkých průšvihů, které udělala, vedly k tomu, že jsem řekla, že ke mně domů už nevkročí, protože pokaždé když to udělá, manžel je úplně na prášky třeba měsíc.
A teď k věci. Včera ráno jsem seděla v pracovně a vyřizovala práci a kolem okna mi prošla nasupená tchyně s její matkou a synem. Než jsem doběhla do chodby, byli v domě. Bez zaklepání vzali za kliku (9:00 ráno). S manželem jsme se postavili do dveří a řekli, že na ně nemáme čas ani náladu, ať odejdou. Stará babka nás rozrazila (130 kg ženská s pevným zdravím) a usadila se na gauč. S tím, že jim uděláme kafe, dám jim do kočárku naše miminko a hned teď jí vysvětlím, proč s nimi neudržujeme kontakt a že to přestane. Miminko začalo plakat, tak jsem se s ním zamknula do pracovny. Babka na mě přišla bouchat a křičet za dveřmi, ať okamžitě vylezu. Tvrdila jsem, že jsou v mém domě a na mém pozemku ať odejdou. Manžel se je snažil vyhodit aspoň 20 krát (slovně), protože s bábou fyzicky nehne a nic. Seděli dál v obývacím pokoji a křičeli s tchyní ať okamžitě vylezu. Bála jsem se a malý byl neklidný. Křičela na manžela, že mu rozbije hubu když se nebaví s mámou, že takových manželek, jako jsem já může mít třeba 10 (jsme s partnerem od 15 let a stále se milujeme, vše je v pořádku). Že v tomhle domě není moje nic (ten dům je psaný i na mě a vše jsem v něm normálně kupovala také). Takže jsem zavolala policii. Babku i tchyni vyzvali několikrát aby odešly, ale zabralo to, až když zmínili, že použijí donucovací prostředky. Vyhnat je ovšem mohli jen na silnici před bránu. Obě dvě i se synem, který s nimi přijel stály před mou bránou a křičeli na celé kolo na manžela: "já ti dala život, já tě vychovala, díky mě jsi tam, kde jsi! Beze mě nejsi nic! a podobně. Nutno podotknout, že manžel se v 18 odstěhoval a vše si od té doby financuje sám se mnou. Vysokou školu, bydlení a vše ostatní. Bugr byl venku do té doby, než přijel můj otec a tchyni s babkou srovnal a odjely.
Mám teď strach kamkoli jít, aby mě nepronásledovaly nebo mi neublížili nebo snad dokonce malému. Jak se takovým lidem bránit, když policie nic neřeší, dokud mě nenapadnou? Vím, že v minulosti už podobně pár lidem takhle zavařovali a nevím, co s tím. Kdy už je to stalking?
Musím ještě dodat, že je mi 25, mám 150 cm, 45 kg a i když se to zdá vtipné, nechci se hned po vylezení ze své zahrady prát s tchyní nebo babkou nebo s někým koho na mě pošlou.
Důležité je také to, že tchyně je měšťák, nosí zbraň a neustále nám to připomíná, asi aby jsme věděli, že nejsme v bezpečí.
(anonymně protože mám strach)
Co to je za lidi?
Zamykejte, aby k vám nemohli takhle vtrhnout. No, po tomhle vstupu je jasný, že se vztahy jen tak neurovnaj. Už bych s nima nechtěla mít nic společného.
@ZvědaváTerr píše:
Jak to vyřešila policie, když je ona měšťák?Jinak opakovaně volat policii, tyhle scény si nahrávat, nahrát si i to kde vám vyhrožuje že má zbraň a poslat to na GIBS..
Neraď nesmysly. GIBS nemá s městskou policií nic společného.
@Anonymní píše:
Děkuji všem za názory. Paní mi radila ať napíšu na GIBS, toho využiji. Budu informovat i policii u které pracuje. Zamykat se samozřejmě už budu, ale toho strachu až pojedu s kočárkem nakoupit se asi jen tak nezbavím. To chce čas.
Aby Tě nekontrolovala městská v podobě tchýně, vid? Která má zrovna volno od jiných výdělečných aktivit, tak se prochází s pistolkou.