Nezvaná návštěva tchyně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.5.22 16:05

Teď už se tomu jen směju. Když se to stalo, málem jsem se zhroutila. Ale máte pravdu. Číst tohle na internetu, tak si řeknu, že to snad neni pravda :D
Podle jednoho příspěvku teď vypadám jako naivka, co se nezamyká, rom, co dělá divadýlko sousedům. Ale aspoň jsem se poučila. Zamknout na 14 západů, zavřít bránu a tchyni s její „drobnou“ maminkou nepustit ani na krajíček.

• Citovat
  • Upravit
35487
29.5.22 18:27
@Anonymní píše:
Teď už se tomu jen směju. Když se to stalo, málem jsem se zhroutila. Ale máte pravdu. Číst tohle na internetu, tak si řeknu, že to snad neni pravda :D
Podle jednoho příspěvku teď vypadám jako naivka, co se nezamyká, rom, co dělá divadýlko sousedům. Ale aspoň jsem se poučila. Zamknout na 14 západů, zavřít bránu a tchyni s její „drobnou“ maminkou nepustit ani na krajíček.

Tak k tomu jsi snad diskusi nepotrebovala, to by ti snad doslo i bez ni. Kdo chce kam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.6.22 07:57

Poprosila bych o názory jestli vám přijde, že zbytečně vyšiluji nebo jestli by vám to třeba taky vadilo. Moje tchyně není zrovna ukázkovou babičkou, z její iniciativy se vidí s naším synem (jejím jediným vnoučetem) tak 3 x do roka a to přitom bydlíme všichni v Praze, takže když se jí nehodí vnuka (nyní 8 let) navštívit nebo si ho vzít na víkend, je schopná se mu klidně i třičtvrtě roku vůbec neozvat, nezavolat. Na vánoce mu nic nekupuje, prý má všeho dost, na narozeniny mu nepopřeje, je to podle ní zbytečnost, nikdy mu vlastně ani nic jen tak nepřinesla, čokoládu nebo tak. Občas nějaký dárek k narozeninám dostal, ale šlo o víceméně nějakou hloupost z Kauflandu za 20 Kč nebo loni mu dodatečně s 3 měsíčním zpožděním přinesla k narozeninám 5 starých figurek z Kindervajíčka co měla doma. A to jsme jí třeba zvali na oslavu, asi dvakrát přišla, ale pak nám vždy jen řekla, že se jí to ten den nehodí (je v důchodu). Nikdy jsem jí na to nic neřekla, krotím se, nechci se s ní o čemkoli dohadovat nebo jí vyčítat, je mi nepříjemný dělat nějaké dusno. Ale včera už nejspíš pohár mé trpělivosti přetekl. Už dříve dělávala třeba to, že se nečekaně zjevila u našich dveří, že přijela na návštěvu, vždy jí manžel dal najevo, že tohle se nedělá a že by se měla na návštěvě s námi předem domluvit nebo se prostě zeptat, zda se nám to hodí, že je to slušnost. Začala to tedy praktikovat tak, že zavolá, že je před barákem a jestli může přijít - prostě nepochopila nebo spíš dělá, že nepochopila a má pocit, že nás tímto vlastně přečurala. Jenže včera to vyřešila pro mě ještě drzeji a to tak, že si počkala na syna až půjde ze školy u nás před domem v době, kdy ví, že jsme já i manžel v práci a tímto stylem se vloudila k nám domu bez našeho vědomí a já úplně nad její drzostí zuřím, nelíbí se to ani mému manželovi a jediný, komu tohle přijde úplně v pořádku a nechápe, co nám vadí je mojí tchýni. Já upřímně se přímo dusím vzteky, je tohle její chování pro mě úplně nepřípustný, vadilo by vám to taky tak nebo přeháním? Já mám pocit, že kdyby se jinak chovala jako milující babička s normálním zájmem o vnuka, tak bych tohle dokázala asi i líp zkousnout a mávnout třeba nad tím i rukou, ale i vzhledem k tomu, jaká je babička s prominutím na ho.. Já bych tohle nezkousla ani u svý mámy takovýhle chování podotýkám, že to není z mé strany jen nějaká nevraživost vůči tchýni, ale já mám prostě pocit, že nám tohle dělá jen naschvál, moc dobře věděla, že nám to bude vadit, řekla to i našemu synovi, že musí zmizet dřív než přijdeme, protože bysme se na ní zlobili. Přitom stačilo den předem zavolat a domluvit se, tohle bysme jí asi nedovolili, domluvili bysme se na čase kdy budu já nebo manžel doma taky, udělali jí kafe, prostě návštěva ne nějaká pokoutná přepadovka, jak nám zase ukázat, jak nás může oblafnout

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová