Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Wuhu85-měli by být rádi, že jsou plodní..,mrzí mě, že ani u vás to neni úplně bez problémů
@lucypaja Dnes mi povedal, že to príliš riešim. Som si myslela, že ho niekam pošlem.
@Wuhu85-no jasně mužskej může mít dítě i v 50 a výš, ale my bohužel ne, tak to řešíme a Vy máte dítě?
@lucypaja ty pořád ještě bojuješ?
. Štítka opravdu problém být může. Nedej se ukecat na TSH 2-2,5. To je pro těhu moc. Musí být pod 2. Mě teď v posledním těhu v Belgii hlídali dokonce pod 1,5 - prý když má žena diagnozovanou nedostatečnost musí to být ještě přísnější. Plus když ti nedělá dobře Euthyrox, zeptej se na Lethrox. Teoreticky to samý, ale jsou tam jiné přidané látky. Lethrox np. nemá laktozu a laktoza prý někdy při štítce dělá špatně. U mě aspoň tahle změna pomohla. Plus - ale to budeš mít jistě zmáklý. Přesně podle utz vědět, kdy je ovulka. Já bych teoreticky neměla mít druhého syna, protože sex přes ofiko ovulaci nebyl. Akorát že já ji mám hrozně brzy. Už mi několik lidí říkalo, že to není možný, ale je. S protokoly neporadím. Hodně štěstí. ![]()
@Capelucia ja mám štítku 2,3 je to zle? Ako nechcem brat žiadne lieky na to🙈
@Capelucia-Ahoj, nevzdávám, prostě bojovat budu, jo pokud bude kolem těch 2 tak stejně budu léky brát, nevím, jestli mi Euthyrox nesedí, asi mi neva, nevím, uvidím v tom květnu, jedna holčina měla ovulaci hned po ms otěhotněla, asi to tak někdo má, sestřenice zas otěhotněla den před ms jako jediný sex měli den před ms a pak teda ms a pak už ne a sex už nebyl.. takže někdy se fakt dějou divné věci! Děkuji za info
@Wuhu85 ano, take jsem mela a mam pocit, ze se malo lekaru ma snahu vzdelavat a pritom ivf se vyvyji dost rychle. Obcas nejaka klinika ma s necim uspech a pak to jedou porad dokola, pacientu maji stale dost, tak co resit, ze? Po kazdem nezdsru jsem studovala, abych zjistila, ze to doktor/ka mohl/a udelat lepe ![]()
Ne, mladi se uci od starsich, ale chybi inovace. reba PICSi uz se ukazalo jako zcela neefektivni a stale to vsichni nabizi. To same AH bez indikace. Hromada kravin za priplatky, ale ze by se podivali na opravdu move veci… ja vidim, ze uz to skoro 3 roky nesleduju a zas je neco noveho.
Kdybych ve svem oboru 3 roky nesledovala literaturu, tak me kolegove hned pekne setrou, bych si uz neskrtla. Doktori maji teple mistecko jedou „archaicke metody“.
@lucypaja
zamlkle k veku 40+ patri, obcas se povede, ale uz jen tem vyvolenym. Asi je dobre poresit stitku a pak mozna i pomoci doktorky sledovat/indukovat ovulaci. Ale treba leky typu clostibegyt se daji uzivat jen kratkodobe. Takze nic moc vic nez doplnky stravy se doporucit neda. Samozrejme se da i stimulovat pomoci FSH injekci a pak to pokryt sexem, ale ty muzou snad predepsat jen CAR, to se da casteji nez ty „pilulky“.
My chteli vzdycky 3 deti. Mame dve z IVF a do tretiho pres IVF fakt nejdem. Jestli se povede prirozene… asi uz ne, je mi 42 a nepocitame s tim.
Deti musi chtit oba. Tvuj muz dalsi asi az tak moc nechce. Jsou pary, ktere se neshodnou ani na druhem diteti, ikdyz problem s plodnosti nemaji. Brala bych ty vase dve jako super vysledek, ze se vubec podarily, a byla stastna. Ikdyz chapu, ze po zamlklem svitla nadeje a nejak te to zmenilo, mela bych to pofobne. Ale proste uz vam (ani nam) toho moc nehraje do karet, ale tvuj muz se vlastne chova logicky. IVF nema velkou uspesnost, spis nizkou s tvymi parametry, a pocet deti mu asi navic docela staci… ja myslim, ze nejlepsi je ted uz smireni se se situaci.
@Petra Star Tak my sme mali PICSI a vôbec som nevedela že je to neefektívne. To Clayo ponuka Swim Out, ICSI a MACS. To swim out je asi nejaká novinka alebo čo 🙈
@Petra Star-jasně,úplně to chápu, ale zatím nějak neumím vytěsnit tu touhu, sem za dvě děti maximálně ráda, některé nemají ani jedno, mám kamarádku po nádoru prsu a třináct let se snaží o miminko a nic! Možná, pokud se zadaří, ještě nějaká fajn vajíčka zkusit třeba Ovitrelle a pak holt smůla první zt bylo ve 35 letech, pak bylo druhé těhu pak už zt po 40
Iv je drahé do toho by nešel, ani kdyby chtěl něco řešit, max tak iui nebo dárcovství vajíčka což také nebude levné.
No kdyby mělo být vše na partnera tak ten je lenoch línej ten by děti neměl, kdyby se mohl rozhodnout, za děti je rád, ale dědkovatí..
Děkuju za pěkná a upřímná slova a vám přeji, i když do dalšího IV nepůjdete, třeba se zadaří náhodou přirozeně
@lucypaja Zkusila bych clostyl plus ovitrelle.. to Ti muze predepsat gynekolog..
Nicmene vzhkedem k faktu, ze mate dve deti, tak bych ty leky snad uz neuzivala.. My bojujeme o jedno, ackoliv jsme vzdy chteli dve..
@Wuhu85 Kdy tam mas konzultaci? Je to drazsi centrum.. Nabizi ale napriklad 3 cykly za sebou.. pro zeny jako jsme my.. A maji to zvyhodnene.. Jsem zvedava na Tvuj nazor po konzultaci. 😊
@Petra Star Zkusim pozadat lekare o aplikaci ovitrelle pozdeji. Ja vzdy uzivam leky, ktere zabranuji prasknuti folikulu, tak to snad pomuze.. 😊
@Sim7 píše: Více
to mě mrzí a přeji, aby vám miminko vyšlo, no napíšou mi to leda v Gennetu moje gyndařka ne
@Anonymní-jako darovaná vajíčka? Kdyby souhlasil partner a měla bych na to tak ano, ale prvotně partner nesouhlasí