Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Ali-Ali @lovesmile Nevim jak to jinak vyjadrit.Asi tak, ze on ma praci a to je tak vsechno co pro nas dela.Nechodi s nama ven vubec. Vsude venku vidim tatinky s detma.Ten nas na to neni. Staci mu pohrat si s prckem doma.
Misto aby prisel jako muzi kamaradek po praci hned domu, tak jde s kamosema na,,jedno" nebo prijde domu naji se a usne u telky.No tak co, seberu sebe a dvouletaka a jdem zase samy ven.
Uz se me i spoluzak ptal, jestli jsem sama s ditetem, kdyz me vidi vzdy s prckem samotnou.
bud v klidu, taky se mě sem tam někdo zeptá, jestli jsem rozvedená, že nás ještě neviděl s tatínkem
Je to na houby no… Jinak s kočárkem byl u obou dětí snad 2-3×, neměl kdy vozit
Tak mu dítě dej a neptej se ho, ne? Dvouletý může vzít kamkoliv, nemusí s ním nikde korzovat v kočárku.
Příspěvek upraven 14.11.15 v 22:02
@Anonymní píše:
@Chocoloco2 Mam pocit, ze nema potrebu travit s nama cas.Ja furt slysim jak je unaveny z prace a bla bla…Pak mu zavola kamos, ze potrebuje to a to a uz bezi, unava neunava.
A zkusila sis s nim v klidu sednout a rict, co te trapi? Neutocit, nebrecet, ale v klidu dat nejaky rozumny konsens? Jako je to trapne, uznavam
, ale v klidu po veceri, po sklence vina, si v uvolnene atmosfere promluvit? Natvrdo mu rict, ze treba o vikendu bys rada jedno odpoledne travila jako rodina? Park, cukrarna, hriste atd..
Navic s dvouletakem uz muze podnikat sam x „chlapskych“ akci.
Příspěvek upraven 14.11.15 v 22:04
Ja uz fakt nemam silu cumet na to, jak to jinde funguje a porad vysvetlovat chlapovy, ze na nas kasle.
Jenze jak rika ma dobra kamaradka:,, Mas s nim dite, tak co ted uz s tim."
Co jsem udelala spatne? Ceho sem si na priteli nevsimla, co by me mohlo varovat, ze zrovna on bude utikat ke kamaradum?
@Chocoloco2 píše:
A zkusila sis s nim v klidu sednout a rict, co te trapi? Neutocit, nebrecet, ale v klidu dat nejaky rozumny konsens? Jako je to trapne, uznavam, ale v klidu po veceri, po sklence vina si v uvolnene atmosfere promluvit? Natvrdo mu rict, ze treba o vikendu bys rada jedno odpoledne travila jako rodina? Park, cukrarna, hriste atd..
Jo vikendy, kdyz neni v praci, tak je vzdy doma.Ale DOMA, ven s nama nejde.Lezi u telky a nebo spi.
Takze jakoby doma nebyl.
@Anonymní píše:
Jo vikendy, kdyz neni v praci, tak je vzdy doma.Ale DOMA, ven s nama nejde.Lezi u telky a nebo spi.Takze jakoby doma nebyl.
Tak ais to asi blbe zařídila, u nás se buď doma maká, nebo je na starosti dítě. On doma nic nedělá, nebo jak to máte? Nikdy s ním nebyl venku? Já si připadám jak nějaká týrající manželka, já se manžela neptam jestli chce jit ven, prostě musí ![]()
@Anonymní píše:
Ja uz fakt nemam silu cumet na to, jak to jinde funguje a porad vysvetlovat chlapovy, ze na nas kasle.Jenze jak rika ma dobra kamaradka:,, Mas s nim dite, tak co ted uz s tim."
Co jsem udelala spatne? Ceho sem si na priteli nevsimla, co by me mohlo varovat, ze zrovna on bude utikat ke kamaradum?
To, že vidíš rodinku na společné procházce, ještě nutně neznamená, že to u nich funguje…možná řeší (nebo neřeší) mnohem závažnější potíže než jsou u vás…
@Anonymní píše:
Jo vikendy, kdyz neni v praci, tak je vzdy doma.Ale DOMA, ven s nama nejde.Lezi u telky a nebo spi.Takze jakoby doma nebyl.
A proc se proste neobleknete a otci neoznamite, ze se jde na hriste? Nebo mu dat kluka?
Nebo ti jde o to, aby on sam chtel a vyvinul aktivitu? Evidentne takovy nebyl uz pri poceti, takze ukolovat nebo se smirit se status quo.
U nás je to úplně stejně, ale bohužel.. Muž si nepohraje se synkem ani doma, natož aby s námi šel někdy ven… nikdy ho nepřebalil, neokoupal, nenakrmil, neuspal.. Doma taky nic nedělá. Dospělo to do takové fáze, že zjišťuju, že je nám vlastně asi líp když doma ani není (podnikáme výlety s dětma místo něho s kamarádkou která je na tom podobně - jsme se tak „našly“ - za což jsem ráda )..
je to smutné, no.. Ale jinak se máme rádi, je to škoda..
Hlavu vzhůru.. Člověk to vždycky začne víc řešit, když slyší od známých jak ten a onen tatínek se zapojují a věnují se dětem, když je ženská s dítětem venku a vidí ty rodinky nebo jenom samotné tatínky s dětma.. Vždycky jsou to takové tmavší a světlé chvilky.
Mně pomohlo zaměřovat se u něj na pozitiva - že si řeknu, proč ho mám ráda, proč jsem si ho vybrala za muže, s čím mi v poslední době udělal radost, že je hodný, není hrubián a dá se s ním domluvit.. Atd
. A negativa se snažím zlehčovat.. Asi to není šťastný způsob, ale člověk to pak bere tak nějak líp (alespoň u mě to platí).
@pikola Pakrat sem mu rekla, at jde ven s prckem.Rekl,ze se mu nechce. Nutit sem ho nechtela. Hlavne dcera si to nezaslouzi, aby s ni sel ven nafrneny tatinek.
Takze tak.
@Chocoloco2 píše:
A proc se proste neobleknete a otci neoznamite, ze se jde na hriste? Nebo mu dat kluka?Nebo ti jde o to, aby on sam chtel a vyvinul aktivitu? Evidentne takovy nebyl uz pri poceti, takze ukolovat nebo se smirit se status quo.
Rekl vzdy, ze se mu nechce.Chci aby mel poterbu travit cas se svym ditetem, ale asi chci moc.
@Anonymní píše:
@pikola Pakrat sem mu rekla, at jde ven s prckem.Rekl,ze se mu nechce. Nutit sem ho nechtela. Hlavne dcera si to nezaslouzi, aby s ni sel ven nafrneny tatinek.Takze tak.
Ale tak mě se taky zrovna na hřiště nechce každý den
já tam hlavně nechodim kvůli sobě že.. Dítě umí mluvit, tak toho využije, ať si řekne samo. Kurna ženský, tak jste měkký, nebo nevím, to dítě je obou, co musí dělat ve volný dny tak důležitého? Tu hodinu na hřišti přežije
Nevím, neumím si to moc představit. Ani nechci. Mně celá rodina včetně obou babiček aktivně pomáhá. Partner chtěl dítě víc, než já. Teď se pěkně stará. Bylo to pro mě klíčové při rozhodování dítě ano nebo ne.
Kdyby mi nepomáhali, zařídila bych si placené hlídání
Celý den s ditetem doma je psychicky neúnosné.