Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Talunka to ne, výsledky zítra. Řikala, že jestli na tom trvám, že mi vezme ze žíly, ale že je to zbytečný, že jim na to stačí tech pár ml z prstu, tak to jsem byla jedině ráda, že mi toho moc nevysaje ![]()
Ono pak to odmítneš a dyž se něco posere tak to ještě svedou na tebe, to radši ne ![]()
@LadyAndy Jak jsem tady zmínila tu spolužačku, co maká ve Vídni-tak říkala, že se ten test provádí jen těm těhulkám, které mají opravdu v rodinné anamnéze cukrovku (ne stařeckou, či způsobenou úrazem) a těm, které tu první hodnotu na lačno mají takovou na hranici.Tak nevím ![]()
@Talunka Jako že to takhle dělaj u nás nebo ve Vídni? Tam musí bejt zdravotnictví úúúplně na jinym levelu než u nás
U nás v rodině nikdo cukrovku nemá (jen tu stařeckou) a ani se mě na to doktor neptal takže jak by to věděl a slyšela jsem že na to posílaj automaticky všechny ![]()
To jako, že by případně když už tam jsi tě hned poslali domů, kdyby ta první hodnota byla ok? to je divný ne? ![]()
Dneska opět telefonát od tchýně. Chtěla se stavit, ale švagrová jí dovezla ty jejich krysaříky, protože herečka je dlouho v práci nebo co.Ale to mi nevadí
Ale dneska mi opět říkala, ať už do porodu radší nikam nechodím
A pak mě chtěla doprovázet k doktorovi. Prý abych zvládla cestu, když už bych neměla řídit. Tak jsem cvok? Já nepojedu autem, protože se nemůžu pořádně otočit, ale autobusem, kde se na mě namačká plno lidí a ještě pěknou štreku bych musela pěšky na polikliniku-to je ok? Tak jsem jí poděkovala a řekla, že se nechám odvézt rodiči, když manžel nemůže. No pořád se vnucovala, že mě tam počká a půjde se mnou.na štěstí se mě neoptala, kdy tam jdu.Ale nahlásila se na víkend, tak snad zavolá dopředu. A když dojde, budu dělat mrtvolu, jen aby mi nepusinkovala břicho. Teď mi je nepříjemný každý dotek, brrrr. Manžel jen zavracel oči, chudák malý ![]()
Jo a vykládala mi, jak jí došla nemocenská a už je na pracáku, ale že i z těch 5 tisíc, co má, nám tisíc korun dá na malou. Já tak nesnáším tady ty řeči kolem peněz! Neměla jsem jí říct, aby nic nenosila a že jí ještě dáme?
![]()
Ona si chudera myslí, jak je milá, ale když to je tak otravné!!! ![]()
@LadyAndy Tak určitě by si tě pozvali na lačno, aby zjistili jak na tom jsi. A pokud by to bylo ok, tak bys asi šla domů nebo tě vzali aspoň na prohlídku. Tak je to tam. Nevím jak to přesně myslela ![]()
Je to jiný level. Hlavně o přístupu. Říkala, že kolikrát je rodička tak hysterická, že by ji každý nejradší nafackoval nebo na ni alespoň zařval. Ale nemůžou, dostali by padáka. Tak se chovají jak idioti a jen ji uklidňují a neustále na ni mluví…A prý to, co občas slyší, co si dovolí personál tady k maminkám, tak se jí ježí chlupy. Prý je tady pořád zažitý ten debilní komunismus, kdy je sice stále na prvním místě pacient-rodička, ale prostě práci berou jako každou jinou, i když ve zdravotnictví jde spíš o poslání.
Když ji poslouchám přes Skype, jak vykládá o těch miminkách a jak si vykládají s maminkama, tak jsem chtěla jet rodit tam
Člověk by se na ten porod aji těšil a ten strach by byl o to menší
Ale jak sama říká-všechno je o komunikaci mezi lidma-pacientem a doktorem, či sestrou. A hlavně se mi líbilo jak řekla, že se jí zdá trošku primitivní názor, že jsou prvorodičky náročné a myslí si, že je všechno tak, jak v amerických filmech. Prý ano, není. Ale každá nastávající matka chce určitě milý přístup, hezké zacházení a hlavně být informována o každém kroku, co se s ní bude dít či už děje. A to prý nejsou velké nároky. Jen prý ty naše matky a babičky, co rodili před a po revoluci to mají v hlavě nějak pomíchané a zdají se jim naše požadavky náročné
Proč nevyužít toho, co nám tato doba nabízí?
Hold, jiný kraj, jiný mrav
![]()
To mám od ní, nejsou to moje slova
Ale svým způsobem má pravdu, hm?
Cau holky, s tim cukrem, hele ja bych to nepodcenovala a nevyhybala se zadne kontrole, kdyz nejde o zivot, jde o ho… ze jo..navic, kdyz pak tu cukrovku mate tehotenskou, tak vam pak klidne muze zustat a pro klid v dusi ten test se prezit da a je hotovo..tak to vidim ja.Tak ja dnes odpoledne zas chrupka, pred chvili odesla sousedka z nehtu a ted sem zbouchala rajsky salatek a stejne na sobe pozoruju, ze uz kazdy den je pro mne narocny, uz to nedavam to finale, sem jak prejeta buldozerem..
neustale unavena, plouzim se po byte jak telo bez duse,hruza.rano jedu na kontrolu, sem zvedava, zda se dovim neco noveho..jiank dnes sem objevila nahore mezi pulkama
nejakou bulku, tak pevne doufam, ze to nebude nejakej hemeroid, to by mi jeste tak schazelo
![]()
@Talunka koukam,ze tchyne se pripomela, hodna holka
tak koukam, ze si se ji taktne zbavila
hele ja te na FB nasla, ale nejde te pridat, nejak tomu nerozumim?§Muzes mi to vysvetlit?? ![]()
@Lindii Čau.Jsem na tom stejně. Když začnu něco dělat, tak si připadám jak lemra největší. Naskládám nádobí do myčky a musím si jít sednout-bříško se zdeformuje,ztvrdne.Pak zase povolí a já pokračuju.
To bude hemeroid, a nebo velký beďar ![]()
Ten FB fakt nechápu
říkám, jsme malé závislačky, proto tomu nerozumíme ![]()
A co říkáte na zdražení plínek? Paráda, ne? Začneme asi prát!
To budou naše babičky a maminky rády ![]()
Ale po poradě s mamkou, která jezdí do Rakús nakupovat, zjistila, že momentálně tam plinky vyjdou stejně, když nejsou v akci. Takže se to asi bude řešit dovozem
Tady budou dražší a tam za stejné prachy…no, uvidíme.
@Talunka mi rekni, co ja jeste jako nemam v tehotenstvi???Do péérdele uz abych ji vyprdla, uz fakt silim!!
no na pleny sem zatim nekoukala, zitra jedu do mesta, tak kouknu po cenach, to vis vyssi DPH- tomu se rika kokotismus rehgularus,..uz nemam jiny oznaceni
bricho taky obcas tvrdne a dychani je fakt mazec, mne odpoledne budilo, kdyz lezim, ze normalne nedycham ![]()
@Lindii @Talunka a pak mi vyprávějte že se nemám děsit co mě ještě čeká
![]()
@Talunka Ty rakušani se stejně maj jak prasata v žitě, nejen ve zdravotnictví, ve všem!! Tam se musí žít, to neni jak u nás ![]()
To že je to bohatší země a to vybavení a nemocnice se nedá srovnat- to je jasný, ale změnit přístup k lidem přece nic nestojí, tak nechápu kde je zakopanej pes
Doufejme že jednou se jim alespoň přiblížíme! Že se zdražily plínky ani nevim, zdražilo se nějak všechno…
kdykoli jdu nakoupit tak se o mě pokouší deprese ![]()
@Talunka ta tvoje tchýně začíná bejt dost nechutně vlezlá, když si představim že by se takhle chovala moje, tak mi naskakuje husí kůže -brrr ![]()
@Talunka
když to tak čtu, tak bych taky jela rodit do Rakous
i když mám vybranou porodnici, o které se říká, že tam je přístup k rodičce super, tak doufám, že třeba nebudu vyjímka, ještě že tam budu mít toho svýho chlapa, ten se za mě bude bít, když už to já nesvedu, jenže já jsem složitej případ
jsem důkaz toho jak je psychické rozpoložení člověka u lékaře vlastně podstatné, škoda jen že to ty doktory na těch vejškách neučej jako standard, trošku mi to kazí radost ze života.
@LadyAndy @Lindii jo zdražilo se všechno, a děsně…taky z toho nejsem odvařená, ještě nedávno člověk sehnal i to maso levněji, teď někde za stovku potkat kilo prsních řízků nezmraženejch, to už je unikát.
@Lindii viděla bych to spíš na beďara
a na ten test na cukr určo půjdu, nerada bych něco zanedbala a pak si to vyčítala, ne ne ![]()
@Lindii Poslední dny, co to bříško čím dál víc klesá, tak mi připadá, že mi ta její hlavička musí každou chvíli vykouknout. Kolikrát mi přijde, že jí na ní sedím ![]()