Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Hanka1 joo sice jednoduché to zas tak není ale znám spoustu případů co to tak udělaly takže zas až tak hrozné to asi nebude. Jako jo jasně otec s tím nemusí souhlasit to je ale jediná komplikace
@Anonymní píše:
Syn jednoho otce už má, se kterým moc dobře vychází
a když se bude jako jmenovat jinak tak už s ním vycházet nebude ![]()
A co obnáší mít dvě jména? Termín máme za týden. Vyvdám cizí příjmení, které se všude hláskuje, představa, že bych měla dvě příjmení a jedno hláskovala, mně přivádí osypky
To jako všude-platební karta, měsíční jízdenka, pošta..všude bych musela hlásit nebo se podepisovat dvěmi jmény? Jinak syn se nehroutí, na to ho zas moc dobře znám, ale je hodně emocionální, v jedné chvíli dokáže být na zhroucení a za pět minut je veselý a vypráví mi příběh ze školy. Nemyslím si, že mé nové příjmení by na něm nechalo následky, se svým bio otcem vychází dobře, je s ním často a má vlastně jakoby dvě rodiny. myslím, že nestrádá. Svatbu bereme jako formalitu, žádné párty se konat nebude, ale že budu řešit příjmení mě nenapadlo, nečekala jsem, že prvotní reakce syna bude špatná..
@Hanka1 ježíš vždyť je to jen příjmení tak nevím proč by se ho hned musel otec vzdát ![]()
@Anonymní píše:
My s partnerem už roky žijem a máme i dítě. To, že se sourozenec jmenuje jinak ani neřešil, ale teď mu vadí, že bychom se všichni jmenovali jinak
Proto bych to synovi nemohla udělat, vím, že by to nepřenesl přes srdce, kdybych se jmenovala jinak. I když netoužím mít příjmení po ex, ale to se nedá nic dělat.
@Kallkapa píše:
Protože jsi psala o osvojení, což je adopceZakladatelko, nechala bych si obě jména.
jenže my už máme vyplněné odevzdané formuláře a termín za týden, já nevím, jestli se to ještě dá…Promluvím ještě se synem a večer s mužem
@Anonymní píše:
A co obnáší mít dvě jména? Termín máme za týden. Vyvdám cizí příjmení, které se všude hláskuje, představa, že bych měla dvě příjmení a jedno hláskovala, mně přivádí osypkyTo jako všude-platební karta, měsíční jízdenka, pošta..všude bych musela hlásit nebo se podepisovat dvěmi jmény? Jinak syn se nehroutí, na to ho zas moc dobře znám, ale je hodně emocionální, v jedné chvíli dokáže být na zhroucení a za pět minut je veselý a vypráví mi příběh ze školy. Nemyslím si, že mé nové příjmení by na něm nechalo následky, se svým bio otcem vychází dobře, je s ním často a má vlastně jakoby dvě rodiny. myslím, že nestrádá. Svatbu bereme jako formalitu, žádné párty se konat nebude, ale že budu řešit příjmení mě nenapadlo, nečekala jsem, že prvotní reakce syna bude špatná..
dvěma příjmeními se podepisuješ jen na uředních věcech..tzn na uředech, soudech, policii atd..jinak všude jinde se mužeš podepisovat jen posledním příjemním..tzn na poště, v bance, u doktorů a já nevím kde všude..
@Anonymní píše:
A co obnáší mít dvě jména? Termín máme za týden. Vyvdám cizí příjmení, které se všude hláskuje, představa, že bych měla dvě příjmení a jedno hláskovala, mně přivádí osypky
Mila zakladatelko, svoje divci jmeno hlaskuju odjakziva, takova tragedie to fakt neni
Od svatby mam dve prijmeni, obe pomerne dlouha - 20 znaku bez krestniho jmena - z toho jedno cizojazycne, zdvojene hlasky, neprechylene. V urednim styku musim pouzivat obe prijmeni, coz je parkrat za rok, nehlede na to, ze v 99% probiha kontakt s uradem/dopravnim podnikem/knihovnou/bankou pisemne, nebo si pani za prepazkou si pujci obcanku.
Pro svoje dite bych udelala mnohem vic, nez jen pouzivala dve jmena ![]()
AK ti to nevadí, tak si nechaj obe mená.
Ja som sa vydávala druhý krát, mám 12 ročnú dcéru z 1.manželstva, v čase 2.svatby mala 10 rokov, najprv si myslela ze aj jej sa zmení meno ked sa ja vydam
, ale ked zistila že nie, tak bola sklamaná že sa bude volat inak ako ja s manzelom a synom. Tak som si nechala obe mená. A že sú obe dlhé ![]()
Nevadí mi to, zvykla som si, skor si ma teraz ľudia na úradoch zapamatujú
, predstavujem sa a používam len jedno meno v "normálnom živote " - v práci, objednávky cez net atď, len v úradnom styku (finančák, banka) ked niečo potrebujem a vypisujem nejake papiere tak musim vyplnit obe mená. ![]()
Ahojky - já to vyřešila také tím, že jsem si nechala dvě příjmení a nelituju. Používám je jen v úředním styku, jinak - v běžném životě - se představuji pouze příjmením současného manžela. Výhodou je, že stále „slyším“ i na to druhé (často mě tak oslovují učitelé u syna ve škole)
My s partnerem už roky žijem a máme i dítě. To, že se sourozenec jmenuje jinak ani neřešil, ale teď mu vadí, že bychom se všichni jmenovali jinak