Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bazální teploty jsou celkem hezky popsány na těchto stránkách:
http://www.sexus.cz/…-krivka.html
Pokud jsi naměřila teploty 36,8 a 36,9 tak ovulace ještě nebyla, což si myslím by mohlo souvislet s tou cystou.
Rozběhla se tu pěkná diskuse o zdravém životním stylu. Ráda bych se vás zeptala jak má vlastně vypadat takový zdravý jídelníček pro dvouleté dítě. Mám namysli co by dítě mělo v průběho jednoho celého dne sníst. Co k snídani, co na svačinku oběd, večeři. Jsme alergici, a tak se náš jídelníček stal zdá se mi příliš jednotvárný, a nejsem si zcela jista zda to své robě krmím správně. Navíc se nám to teď začíná zvrhávat do samých sladkostí a nevím jak to utnout.
A ráda bych se dozvěděla jak takový jídelníček vypadá u lidí, co své dítka nekrmí brambůrkama, brumíkama a jupíky.
Díky moc za odpověď .
Všechny zdraví a úspěchy přeje Kalina.
Jen jsem chtěla jěště říci.
Ano. to je přesně to. Těšíme se na malé, roztomilé miminko. Na to, jak se o něj budeme pěkně starat, a jsme připraveny pro něj udělat cokoli, jen aby bylo zdravé, štastné a spokojené. Jsme smířeny s tím, že k němu budeme vstávat v noci, abychom utišili jeho hlad a pláč, a dokonce se na to i těšíme. Na jeho a naši blízkost, na tu novou bytost, která je nám plně oddána a my jsme tu proto, že nás strašně moc potřebuje, jen nás, nikoho jiného.
Těšíme se jak jej budeme vozit v kočárku, v sněhobílých krajkových peřinkách ( teda alespoň já ), budeme na něj pyšní, a lidé se budou otáčet a ňuhňat do kočárku, ňu, ňu, ňu, ťu, ťu, ťu, a tiše nám budou závidět tu náááádhernou povinnost.
Potom se dítko narodí, a vy zjistíte, že už jste se dva, tři měsíce pořádně nevyspala ( já teda už dva roky, ale stejně bych chtěla další dítě), že to malé pořád jenom brečí, že nic nestíháte - uvařit, uklidit- já ani napít se a zajít si na záchod-, že jste čím dál tím víc nervoznější, otrávenější, mrzutější.
A že to vysněné mateřství si nějak pořádně ne a ne užít. A pokud už brzo nepřijde nějaká hlídací babička, nebo manžel z práce, že se z toho asi zblázníte.
No a proto bych to chtěla zažít jěště jednou, protože si myslím, že už vím jak na to. ( co jsem dělala špatně, a co jsem měla udělat a neudělala a tak) A že bych si to teď už víc užívala.
Jo. A taky jsem si často říkávala když se malej narodil, že jsem místo knížek o těhotenství, měla studovat knížky typu péče o novorozence.
Tak těhotenství a těhulkám zdar !!!
Ahoj Kalino.
dnes mám za sebou asi hodinovou odpověĎ NA SOUKROMOU ZPRÁVU, KTERÁ BYL ATROCHU PODOBNÁ TÉ TVOJÍ OTÁZCE… tudíš už dneska ze sebe nic nevycucám… ale na www.sweb.cz/jelenimatky.cz ¨
najdeš několik mách receptů prp děti a cca snídaně - obilná kaše, domácí buchta nebo celozrnný chléb s medem nebo bio marmeládou, prostě něco energického…
pak malá svačina - ovoce. oběd, zase malá svačina a to bych doporučovala i zeleninu nebo jogurt… a večeře - polévka, chléb… a samozřejmě přes den něco jako kukuřičné chlebíčky, housenky, rýžový chéb… nebo BIO sušenky slazené medem nebo rýžovým saldem… a hodně pít… no a pokud můžu poprosit o trochu trpělivosti, dnedka vv zhledem o kpokročilé hodime už fakt víc nemůžu!!! ![]()
NO a ještě se připojuji k té BT taky je to hezky na http://www.rodina.cz/clanek3694.htm
Zdravím všechny snažilky ,
tady to vypadá, že se usnulo na vavřínech
Tak jak pokračuje vaše snaženíčko??? Už některá našla vytoužené dvě //? Já mám dnes OVU, tak držte palečky, ať se nám zadaří
Přeju všem moc pěkný a bezproblémový den, přestože je taková zima ![]()
Ahoj snažilky, my máme tento týden děsný fofr… ![]()
No tak Lucy to držíme palce!!!! Hlavně ať se zadaří!!!! My vytouženě čekáme na //, zatím jsem 9 den po ovu a tak ještě alespoň týden no a pak se uvidí… ![]()
positivní zpráva je, že mámpo UTZ, kde mi dr potvrdil, že žádné cysty nejsou, vše je v naprostém pořádku, vajíčka dozrávají a děloha je hóóódně narostlá, říkal… takže čekáme
![]()
Tak hoky pište piště, taky jsem zvědavá, jakse kdo máte
![]()
PS: našly jste alespoň nějaké použitelné recepty?
Ahoj holky,
tak u mě nic. Dnes jsem měla dostat ms, od včerejška špiním. Sice BT zatím neklesla, ale podle mě to brzo přijde.
Tak další snaženíčko nás čeká začátkem října......tak uvidíme.
Nějak se nemůžu na ty recepty dostat. Ale v zá:,–(ě tedy, energické
sacharidové snídaně, svačinky tedy ovoce, jogurty - tak myslím, že takto nějak by to mohlo vypadat.
Všechny zdravím a přeju moc a moc zdravíčka a brzy třeba i první zpráva o //.
Ahoj holky, moc se omlouvám, ta adresa je www.sweb.cz/jelenimatky
bez toho cz na konci. Omlouvám se!!! ![]()
Stránky jsem našla, ale na ty recepty ne a ne se otevřít. Hlásí mi to neexistující soubor.
kalina recepty jsou pod UŽITEČNÉ http://www.sweb.cz/…/odkazy.html Ale je to dokument, který si stáhneš k sobě do PC.
Tak už to mám !
Ty recepty. Jsou zajímavé, určitě vyzkouším. Některé dost podobné tomu co vařím. Trochu bych se bránila osmahovat na másle. A příkláním se spíše k názoru, že celozrné výrobky do dětského jídelníčku nepatří, jelikož
jsou pro ně špatně stravitelné, což může zatěžovat některé orgány.
Vítězné čekání na //, a krásný den přeje Kalina.
Ještě je čas se k vám, holky, přidat?
trochu tu tápu, protože ještě žádné dítko nemám a snažíme se 2 měsíce, takže ani neřešíme IVF apod…
Ahojky Stokvet,
určitě se přidej, nikdy není pozdě
Já taky žádné dítko nemám a stejně jako vy se snažíme druhým měsícem. Držím palečky, ať brzo najdeš dvě // ![]()