NOVĚ SNAŽICÍ se

Napsat příspěvek
Velikost písma:
294
25.9.07 07:52

Díky. A doufám, že se nám to podaří brzy všem !!!
Aby se forum nemuselo přejmenovat na „DLOUHO nově snažící se“ :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
25.9.07 10:43

Ahoj holky, tak jsempo delší době zasedla k PC, vítám nově příchozí a těším se na nové příběhy!!! :-) jak se všechny máte? U nás bohužel nic, včera jsem začala MS a tak čekáme znovu na další OVU… :( se dá dělat …
No a jinak Kalino, je pravda, že děti by neměly otruby a tyto pevné obaly od obilovin. Pokud je na výběr z obyčejné bílé mouky a celozrnné, tak asi nejlepší je to namíchat v poměru 2:3 - 2 bílé a 3 celozrnné. Faktem zůstává, že se jídlo střídá a nedáváme každý den těstoviny a každý den nepeču buchty. Proto pokud mám 1× za týden dát těstoviny, ano raději volím špaldové nebo žitné nebo pohankové nebo amarantové nebo rýžové to vše je rozhodně vhodnější, než bílé.
Naopak bílá mouka nejen že extrémě zahleňuje, ale i tzv. zalepuje střeva. Je to fakt lepidlo, zkuste si smýchat mouku s vodou, a to vznikne ve střevech po strávení…
Takže ano, je velmi těžké volit z tolika informací, které se nám dostanou a zvolit to nejlepší pro naše nejmilovanější, pro které chceme to nejlepší…
Po mých několikaletých zkušenostech proto volím zlatou střední cestu. Prostě když si dcera v obchodě vezme rohlík, tak jí ho nechám, ale pokud mám já vařit, vařím tak, aby jí to co nejméně zatěžovalo a konkrétně tento moment jsem již několikrát konzultovala s pradci pro zdravou výživudětí a shodly jsme se na tom, že není dobré být zá:,–(ní u malých dětí na žádnou stranu. prostě tak i tak. Jiné je to, když už se u dítěti objeví různé alergie a kožní projevy, tam pak každá výživová chyba způsobí problémy a pak se musí vhodně volit pro to konkrétní dítě.
Obecně si ale myslím, že čím je dítě starší, tím více celozrnné stravy můžeme zařazovat.
Ostatně, kdo jste z Prtahy, připraujeme v RC Paleček koncem tohoto roku nebo začátkem příštího, uvidíme časově, přednášky na témata zdravá výživa pro děti. Takže přednášejících bude několik a tak si člověk může vybrat a udělat si názor sám… :idea:
Přeji všem snažilkám hodně štěstí a krásný den!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
25.9.07 13:41

Ahojky Onko,

já se mám docela fajn, nic nového u mě nenastalo.Každý den do práce, z práce, nějaké to uklízení, vaření a nakonec trochu relaxace a další den to samé :D Mě by měla MS dorazit příští týden v sobotu, tak pěvně doufám, že se neobjeví :) Jo a koupila sem si ty švestkové kuličky a jsou vynikající. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
25.9.07 14:59

Tak to já se pomalu smiřuju s tím, že se už snažilkou nestanu a pěkně pomašíruju do práce. Manžel sice nechce, abych přestala chtít druhé dítě,
ale skutek utek. To prý bych musela na něj skočit, a on se bude bránit, na to prý můžu vzít jed, a s těmito slovy vzal do rukou ná:,–(u od lopaty. Tak se aspoň doma zasmějem, když už nic.
Kačko velmi mne překvapil tvůj názor na ty celozrnné výrobky, spíše jsem myslela, že budeš zuby, nechty bránit otruby. Je vidět, že o tom skutečně něco víš, a že nezastáváš svůj názor slepě.
O tom, že bílá mouka zahleňuje jsem již mockrát slyšela, a tak je to u těch dětí další téma do diskuze. Jsem moc ráda, že jsem si tady o tom
můžu pokecat, a najít nové alternativy.

Holky nevzdávejte to, a užívejte si sluníčka. Však ono to v ten pravý čas přijde. A já mu tu ná:,–(u z ruky vytrhnu !!!

(prosila bych o radu jak vkládáte smajlíky, on je ten text potom takový veselší, jenže mě se tam oběví jenom číslo, nebo značka, a pořád na to nemůžu přijít)

Díky moc všem Kalina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
25.9.07 17:09

Kalina: s těmi smajlíky záleží na tom, jaký používáš prohlížeč. Ale pokud vidíš vedle okna pro zapsání odpovědi jen kody, tak malá nápověda:
dvojtečka - konec závorky = klasika úsměv
dvojtečka - D = velký úsměv
dvojtečka - začátek závorky = zamačeno
dvojtečka „wink“ dvojtečka = úšklebek nebo úsměv?
dvojtečka „!“ = vykřičník - obdobně i otazník
„8""O“ = jsou vykulené oči
dvojtečka „pocitac“ = je animovaný paňďulák, který mlátí do PC

Tak snad Ti to bude fungovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
25.9.07 22:41

Ahoj holky,
no teda Kali, to jsem se fakt smála, ikdyž tebe to asi hodně trápí, jak to u vás doma je, že? :roll: A co takhle uvařít nějaký afrodisiaka? dostala jsem k vánocům od manži lexikon afrodisiak, tak ti klidně nějaký rcp písnu :-) :-) :lol:
Teda fakt, nejni to s těma našema muskýma žádná sranda,co? :roll:
Ale co my bychom bez nich dělali, že? :nevim:
No já vám povím, taky by ty děti mohli jezdit rychlíkem, to čekání je někdy fakt hrozný… :D
Tak všem přeju hodně štěstí a pevný nervy!!! :-)

PS: Luci, tak to ti závidím, fakt se mi normálně seběhly všechny moje sliny, když jsem si jenom ty kuličky přrdstavila… :-) no jo, asi se vydám do města, ale víš co, až na oslavu, až otěhotním, tak se jima fakt přecpu… Tak. Snad to bude brzo :-) tak ti držím palce, já objevila na netu tehu testy, co jsou citlivé už od 10 ml něco na něco, tedy ne až od 20 -25 , jak jsou běžné, tak jsem si je objednala a doufám, že mi prozradí již velmi brzo, co bych teda fakt chtěla :wink:
ale to mezi tím budu muset být děsně svůdná a sexi a velmi vynalézavá, jinak nám ten náš malej anitšuk nedovolí toho sourozence vůbec počít :srdce:

tak myslím na všechny a pište a dělte se, protože víte jak to je , sdílený smutek je menší a radost větší, tak čekám !!!! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8853
26.9.07 06:38

Dobré ranko fšem …
Kali mám uplně stejné problémy s manžou jako Ty … ---a teď jsem měla asi 4 dní zpoždění…tak už jsem myslela ,,jenže dnes mrcha přišla :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
26.9.07 21:51

Tedy Jezinko, v kolik ráno stáváš, že už v půl sedmé jsi na netu?!? :?:
Mně trvalo docela dlouho muže přesvědčit, že bychom se měli začít snažit. A i teď (snažíme se 2 měsíce) není úplně nadšený. Kdyby to bylo na něm, tak ještě čeká. No, možná se mu to vyplní :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
26.9.07 22:16

Stokvěte díky moc za ty smajlíky, ale asi mi to nepomůže. Ony to jsou
ve výběru pěkné žluté tvářičky, ale jakmile je přetáhnu do textu změní se mi v číslo nebo značku. Asi to bude v tom prohlížeči.
S mužskýma je potíž, a svou pravou tvář ukážou, po narození prvního dítěte. Tvrdím já. (Teprve tehdy jsem začala chápat feministky.)
Kačko jsi hodná, ale afrodiziaka néééé. Když on ten můj manža, tou ná:,–(ou od lopaty nebránil svou počestnost, ale rodinný rozpočet. No a ony ho potvory " mé rozbouřené hormony" pořád nechtějí pochopit. Tak musím být ráda, že se manža brání. Pěkně se v tom patlám, to je fakt.
A máš úplnou pravdu. Ony ty naše prvorozené si to svoje prvenctví nechtějí nechtat vzít zadarmo. Ó, jak to bylo za „svobodna“ jednoduché !

Všechny zdravím a mějte se překrásně, ať už s // nebo bez //.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
26.9.07 22:29

Jo, jo. Oni se mužský k tomu musí vždycky tak trochu nakopnout,
jinak bychom vymřeli.
U našeho prvního, to bylo přesně tak, jak u Vás Stokvěte. A teď je manža štastný a pyšný na svého syna. ( Kdyby to bylo na něm, tak bychom čekali
doteď, že prý dnes rodí ženy i v 50, tak jakápak křeč.) Prostě mužský.
Tak přeju moc štestí !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8853
27.9.07 06:44

Dobré ranko fšem,

Stokvítku …vstávám 5.15 a dělam manžovi snídani ..pak ještě zalezu a vstavám v 6 a pak prcek kolem půl 7 (dnes opět v 6.15) a pustím compjútr a oba snídáme …

Kali ..manža taky váhal ale teď je taky bezvadnej táta ..jenže máme teď menší rozepře (řešíme bydlení - bydlíme u tchánovců) a tak to druhé plození nejde tak v poho jako to první (měsíc po vysazení koncepce a jsem tím zhýčkaná), ale manža druhé taky chce, tedy opět po dlouhém váhání- já chtěla vy:,–(it koncepci dříve, teď se snažíme asi od června. Jak starého máš doma prcka?

hezký den …u nás prší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1099
27.9.07 11:57

Ahoj holky, Kali, to je normální, že se v textu změní na čárky tečky, ale jakdíš odeslat, tak z toho jsou zase smajlíci, to je i u mě!
No a s těma chlapama, to mi povídejte, to je jak j´kdyby je někdo dělal přes kopírák… Já fakt znám asi jenom 2 chlapy od mých kamarádek, co samy chtěli děti… Jinak jsou to samý peníze a práce a peníze a … já myslím, že v tom je ta chlapská sobeckost, že mu zase zbyde na sebe míň a že on chudách, chodící do práce, zase bude něco muset… Známe to, maj to šikovně vymyšlený… jenomže tohle je bohužel chyba výchovy, to je můj názor a na tom si trvám!!!! :wink:
No nic takže přesně, kdyby ženský v hlavě nebušily hormony, tak vymřeme! :D

No a jinak vám teda musím říct, že mám takový divný pocity. Teda menstruaci jsem dostala, měla jsem ji 2 - 3 dny(třetí den už takový to nic moc…) a po celou tu dobu mi BT sice klesla, ale ne pod hranici a teď
už zase druhý den stoupá… No a tak jsem si dnes udělala test a nic!!!
Ale jsem furt nějaká unavená a prsa se mi nalívají, mírně, to jo… No tak já vám nevím. dnes je to 30 DC pokud počítám i s tou dvoudenní menstruací… ach jo, počkám do pondělí a pak si udělám další test a pokud nic, tak se objednám k dr, to je mi divný!!! alespoň na vyšetření hladiny hormonů, pač mít MS jenom 2 dny, to je velmi zvláštní, ne? …

Tak taky přeju pěkný deštivý den!!! :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
282
27.9.07 14:52

Kačko, tak to držím palečky, ať v pondělí najdeš na testu dvě //. Pokud máš pravidelnou MS třeba 5 dnů, tak 2 dny jsou opravdu zvláštní a určitě bych nad tím taky přemýšlela, copak asi za tím vězí :D Já už taky netrpělivě čekám na příští sobotu, ale už jsem dopředu napůl smířená, že MS dorazí opět na minutu přesně. :evil:

Jinak všem přeju krásný prodloužený víkend :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
294
27.9.07 17:18

Tak Vám holky přeji hezký prodloužený víkend. Odjíždíme pryč, tak se přihlásím až v neděli večer.
Když mě nemůžou potěšit //, tak si aspoň odpočinu. To samé přeji vám - ikdyž ty // by byly samozřejmě lepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.9.07 00:27

Jezinko mám doma skoro 2,5 letého cvrčka. A nějak se mu v poslední době zalíbilo v naší manželské posteli. :roll: :?:
Bydlení u tchánovců, no to jsem zažila, a řekla jsem si tehdy, že rychle musím najít nějaký soukromí a bydlení, a teprve pak začít přemýšlet o dítěti. Manžel se ovšem divil, proč chci pryč, když je nám tu všem tak dobře, o ekonomických výhodách nemluvě. Prý se mu líbí, jak o něj krásně pečují dvě ženy. Já a jeho maminka. :-) ....., tak se mi (nám), nakonec podařilo sehnat vlastní bydlení. Jsme zadlužení, splátky nám ukrajujou z rodiného rozpočtu a je nám smutno, protože jsme pořád sami. :|
A když teď vidím jakou mají holky co žijí s tchánovcema pohodu. Babička se jim pěkně postará o dítko, když potřebujou, a vůbec je to takové jednodušší, když člověk ví , že je v baráku jěště nějaká další osoba se kterou může počítat, a ke které se to dítko může jít ukonejšit, když vidí , že máma zrovna nemá čas. ( já nebyla dva roky u zubaře, protože jsem zkrátka nemohla sehnat hlídání :oops: ). I pro ty děti, je to myslím pohodovější, žít v širší rodině, než s jednou unavenou, otrávenou matkou, která netrpělivě čeká až se táta vrátí večer z práce domů, též bez nálady a unavený.
To vidím na našem synkovi, když jsme na pár dní u „tchánovců“. Mám ho sice pořád u sebe, ale ani o něm nevím. ( vůbec mě nenasírá, jako když jsem s ním celé dny sama). Zkrátka víc lidí, víc zábavy. :dance:
Má to samozřejmě i svou obrácenou strane mince. Vím. Víc lidí, víc sporů, dohadování. No a to je asi to co ty děti potřebujou" vidět jak to mezi lidma funguje. Jak se dokáží spolu domluvit. :pankac:
Ono,ale samo sebou v první řadě, záleží na tom, jaké jsou v rodině vztahy, někdy je lepší samota. :-)
Kačko, zkouším ty smaljíky tak snad to vyjde. A to jak píšeš o chlapech, penězích a práci, tak to je celkem přesný obrázek našeho domova. Taky si myslím, že je to tou výchovou. Já už převychovávám, a jednou se možná dožiju i toho, že se ráno pod postelí nebudou povalovat svršky, vlastně spíš spodky. :-( atd, atd. Říkáš jen dva dny. To je opravdu divné. Že by ? Tak se nám ozvi, jak budeš vědět víc. To by byla senzace. Já mám snad radost už teď. Ale žádné předbíhání !!! ! Nechval dne pře večeří, že ano.

Tak mějte se všichni moc, moc krásně !!! Ať je to čekání na //, rychleji uběhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí