Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Díky. A doufám, že se nám to podaří brzy všem !!!
Aby se forum nemuselo přejmenovat na „DLOUHO nově snažící se“ ![]()
Ahoj holky, tak jsempo delší době zasedla k PC, vítám nově příchozí a těším se na nové příběhy!!!
jak se všechny máte? U nás bohužel nic, včera jsem začala MS a tak čekáme znovu na další OVU…
se dá dělat …
No a jinak Kalino, je pravda, že děti by neměly otruby a tyto pevné obaly od obilovin. Pokud je na výběr z obyčejné bílé mouky a celozrnné, tak asi nejlepší je to namíchat v poměru 2:3 - 2 bílé a 3 celozrnné. Faktem zůstává, že se jídlo střídá a nedáváme každý den těstoviny a každý den nepeču buchty. Proto pokud mám 1× za týden dát těstoviny, ano raději volím špaldové nebo žitné nebo pohankové nebo amarantové nebo rýžové to vše je rozhodně vhodnější, než bílé.
Naopak bílá mouka nejen že extrémě zahleňuje, ale i tzv. zalepuje střeva. Je to fakt lepidlo, zkuste si smýchat mouku s vodou, a to vznikne ve střevech po strávení…
Takže ano, je velmi těžké volit z tolika informací, které se nám dostanou a zvolit to nejlepší pro naše nejmilovanější, pro které chceme to nejlepší…
Po mých několikaletých zkušenostech proto volím zlatou střední cestu. Prostě když si dcera v obchodě vezme rohlík, tak jí ho nechám, ale pokud mám já vařit, vařím tak, aby jí to co nejméně zatěžovalo a konkrétně tento moment jsem již několikrát konzultovala s pradci pro zdravou výživudětí a shodly jsme se na tom, že není dobré být zá:,–(ní u malých dětí na žádnou stranu. prostě tak i tak. Jiné je to, když už se u dítěti objeví různé alergie a kožní projevy, tam pak každá výživová chyba způsobí problémy a pak se musí vhodně volit pro to konkrétní dítě.
Obecně si ale myslím, že čím je dítě starší, tím více celozrnné stravy můžeme zařazovat.
Ostatně, kdo jste z Prtahy, připraujeme v RC Paleček koncem tohoto roku nebo začátkem příštího, uvidíme časově, přednášky na témata zdravá výživa pro děti. Takže přednášejících bude několik a tak si člověk může vybrat a udělat si názor sám… ![]()
Přeji všem snažilkám hodně štěstí a krásný den!!! ![]()
Ahojky Onko,
já se mám docela fajn, nic nového u mě nenastalo.Každý den do práce, z práce, nějaké to uklízení, vaření a nakonec trochu relaxace a další den to samé
Mě by měla MS dorazit příští týden v sobotu, tak pěvně doufám, že se neobjeví
Jo a koupila sem si ty švestkové kuličky a jsou vynikající. ![]()
Tak to já se pomalu smiřuju s tím, že se už snažilkou nestanu a pěkně pomašíruju do práce. Manžel sice nechce, abych přestala chtít druhé dítě,
ale skutek utek. To prý bych musela na něj skočit, a on se bude bránit, na to prý můžu vzít jed, a s těmito slovy vzal do rukou ná:,–(u od lopaty. Tak se aspoň doma zasmějem, když už nic.
Kačko velmi mne překvapil tvůj názor na ty celozrnné výrobky, spíše jsem myslela, že budeš zuby, nechty bránit otruby. Je vidět, že o tom skutečně něco víš, a že nezastáváš svůj názor slepě.
O tom, že bílá mouka zahleňuje jsem již mockrát slyšela, a tak je to u těch dětí další téma do diskuze. Jsem moc ráda, že jsem si tady o tom
můžu pokecat, a najít nové alternativy.
Holky nevzdávejte to, a užívejte si sluníčka. Však ono to v ten pravý čas přijde. A já mu tu ná:,–(u z ruky vytrhnu !!!
(prosila bych o radu jak vkládáte smajlíky, on je ten text potom takový veselší, jenže mě se tam oběví jenom číslo, nebo značka, a pořád na to nemůžu přijít)
Díky moc všem Kalina.
Kalina: s těmi smajlíky záleží na tom, jaký používáš prohlížeč. Ale pokud vidíš vedle okna pro zapsání odpovědi jen kody, tak malá nápověda:
dvojtečka - konec závorky = klasika úsměv
dvojtečka - D = velký úsměv
dvojtečka - začátek závorky = zamačeno
dvojtečka „wink“ dvojtečka = úšklebek nebo úsměv?
dvojtečka „!“ = vykřičník - obdobně i otazník
„8""O“ = jsou vykulené oči
dvojtečka „pocitac“ = je animovaný paňďulák, který mlátí do PC
Tak snad Ti to bude fungovat
Ahoj holky,
no teda Kali, to jsem se fakt smála, ikdyž tebe to asi hodně trápí, jak to u vás doma je, že?
A co takhle uvařít nějaký afrodisiaka? dostala jsem k vánocům od manži lexikon afrodisiak, tak ti klidně nějaký rcp písnu
![]()
Teda fakt, nejni to s těma našema muskýma žádná sranda,co? ![]()
Ale co my bychom bez nich dělali, že? ![]()
No já vám povím, taky by ty děti mohli jezdit rychlíkem, to čekání je někdy fakt hrozný… ![]()
Tak všem přeju hodně štěstí a pevný nervy!!! ![]()
PS: Luci, tak to ti závidím, fakt se mi normálně seběhly všechny moje sliny, když jsem si jenom ty kuličky přrdstavila…
no jo, asi se vydám do města, ale víš co, až na oslavu, až otěhotním, tak se jima fakt přecpu… Tak. Snad to bude brzo
tak ti držím palce, já objevila na netu tehu testy, co jsou citlivé už od 10 ml něco na něco, tedy ne až od 20 -25 , jak jsou běžné, tak jsem si je objednala a doufám, že mi prozradí již velmi brzo, co bych teda fakt chtěla ![]()
ale to mezi tím budu muset být děsně svůdná a sexi a velmi vynalézavá, jinak nám ten náš malej anitšuk nedovolí toho sourozence vůbec počít ![]()
tak myslím na všechny a pište a dělte se, protože víte jak to je , sdílený smutek je menší a radost větší, tak čekám !!!! ![]()
Dobré ranko fšem …
Kali mám uplně stejné problémy s manžou jako Ty … ---a teď jsem měla asi 4 dní zpoždění…tak už jsem myslela ,,jenže dnes mrcha přišla ![]()
Tedy Jezinko, v kolik ráno stáváš, že už v půl sedmé jsi na netu?!? ![]()
Mně trvalo docela dlouho muže přesvědčit, že bychom se měli začít snažit. A i teď (snažíme se 2 měsíce) není úplně nadšený. Kdyby to bylo na něm, tak ještě čeká. No, možná se mu to vyplní ![]()
Stokvěte díky moc za ty smajlíky, ale asi mi to nepomůže. Ony to jsou
ve výběru pěkné žluté tvářičky, ale jakmile je přetáhnu do textu změní se mi v číslo nebo značku. Asi to bude v tom prohlížeči.
S mužskýma je potíž, a svou pravou tvář ukážou, po narození prvního dítěte. Tvrdím já. (Teprve tehdy jsem začala chápat feministky.)
Kačko jsi hodná, ale afrodiziaka néééé. Když on ten můj manža, tou ná:,–(ou od lopaty nebránil svou počestnost, ale rodinný rozpočet. No a ony ho potvory " mé rozbouřené hormony" pořád nechtějí pochopit. Tak musím být ráda, že se manža brání. Pěkně se v tom patlám, to je fakt.
A máš úplnou pravdu. Ony ty naše prvorozené si to svoje prvenctví nechtějí nechtat vzít zadarmo. Ó, jak to bylo za „svobodna“ jednoduché !
Všechny zdravím a mějte se překrásně, ať už s // nebo bez //.
Jo, jo. Oni se mužský k tomu musí vždycky tak trochu nakopnout,
jinak bychom vymřeli.
U našeho prvního, to bylo přesně tak, jak u Vás Stokvěte. A teď je manža štastný a pyšný na svého syna. ( Kdyby to bylo na něm, tak bychom čekali
doteď, že prý dnes rodí ženy i v 50, tak jakápak křeč.) Prostě mužský.
Tak přeju moc štestí !!!
Dobré ranko fšem,
Stokvítku …vstávám 5.15 a dělam manžovi snídani ..pak ještě zalezu a vstavám v 6 a pak prcek kolem půl 7 (dnes opět v 6.15) a pustím compjútr a oba snídáme …
Kali ..manža taky váhal ale teď je taky bezvadnej táta ..jenže máme teď menší rozepře (řešíme bydlení - bydlíme u tchánovců) a tak to druhé plození nejde tak v poho jako to první (měsíc po vysazení koncepce a jsem tím zhýčkaná), ale manža druhé taky chce, tedy opět po dlouhém váhání- já chtěla vy:,–(it koncepci dříve, teď se snažíme asi od června. Jak starého máš doma prcka?
hezký den …u nás prší
Ahoj holky, Kali, to je normální, že se v textu změní na čárky tečky, ale jakdíš odeslat, tak z toho jsou zase smajlíci, to je i u mě!
No a s těma chlapama, to mi povídejte, to je jak j´kdyby je někdo dělal přes kopírák… Já fakt znám asi jenom 2 chlapy od mých kamarádek, co samy chtěli děti… Jinak jsou to samý peníze a práce a peníze a … já myslím, že v tom je ta chlapská sobeckost, že mu zase zbyde na sebe míň a že on chudách, chodící do práce, zase bude něco muset… Známe to, maj to šikovně vymyšlený… jenomže tohle je bohužel chyba výchovy, to je můj názor a na tom si trvám!!!! ![]()
No nic takže přesně, kdyby ženský v hlavě nebušily hormony, tak vymřeme! ![]()
No a jinak vám teda musím říct, že mám takový divný pocity. Teda menstruaci jsem dostala, měla jsem ji 2 - 3 dny(třetí den už takový to nic moc…) a po celou tu dobu mi BT sice klesla, ale ne pod hranici a teď
už zase druhý den stoupá… No a tak jsem si dnes udělala test a nic!!!
Ale jsem furt nějaká unavená a prsa se mi nalívají, mírně, to jo… No tak já vám nevím. dnes je to 30 DC pokud počítám i s tou dvoudenní menstruací… ach jo, počkám do pondělí a pak si udělám další test a pokud nic, tak se objednám k dr, to je mi divný!!! alespoň na vyšetření hladiny hormonů, pač mít MS jenom 2 dny, to je velmi zvláštní, ne? …
Tak taky přeju pěkný deštivý den!!! ![]()
Kačko, tak to držím palečky, ať v pondělí najdeš na testu dvě //. Pokud máš pravidelnou MS třeba 5 dnů, tak 2 dny jsou opravdu zvláštní a určitě bych nad tím taky přemýšlela, copak asi za tím vězí
Já už taky netrpělivě čekám na příští sobotu, ale už jsem dopředu napůl smířená, že MS dorazí opět na minutu přesně. ![]()
Jinak všem přeju krásný prodloužený víkend ![]()
Tak Vám holky přeji hezký prodloužený víkend. Odjíždíme pryč, tak se přihlásím až v neděli večer.
Když mě nemůžou potěšit //, tak si aspoň odpočinu. To samé přeji vám - ikdyž ty // by byly samozřejmě lepší ![]()
Jezinko mám doma skoro 2,5 letého cvrčka. A nějak se mu v poslední době zalíbilo v naší manželské posteli.
![]()
Bydlení u tchánovců, no to jsem zažila, a řekla jsem si tehdy, že rychle musím najít nějaký soukromí a bydlení, a teprve pak začít přemýšlet o dítěti. Manžel se ovšem divil, proč chci pryč, když je nám tu všem tak dobře, o ekonomických výhodách nemluvě. Prý se mu líbí, jak o něj krásně pečují dvě ženy. Já a jeho maminka.
....., tak se mi (nám), nakonec podařilo sehnat vlastní bydlení. Jsme zadlužení, splátky nám ukrajujou z rodiného rozpočtu a je nám smutno, protože jsme pořád sami. ![]()
A když teď vidím jakou mají holky co žijí s tchánovcema pohodu. Babička se jim pěkně postará o dítko, když potřebujou, a vůbec je to takové jednodušší, když člověk ví , že je v baráku jěště nějaká další osoba se kterou může počítat, a ke které se to dítko může jít ukonejšit, když vidí , že máma zrovna nemá čas. ( já nebyla dva roky u zubaře, protože jsem zkrátka nemohla sehnat hlídání
). I pro ty děti, je to myslím pohodovější, žít v širší rodině, než s jednou unavenou, otrávenou matkou, která netrpělivě čeká až se táta vrátí večer z práce domů, též bez nálady a unavený.
To vidím na našem synkovi, když jsme na pár dní u „tchánovců“. Mám ho sice pořád u sebe, ale ani o něm nevím. ( vůbec mě nenasírá, jako když jsem s ním celé dny sama). Zkrátka víc lidí, víc zábavy. ![]()
Má to samozřejmě i svou obrácenou strane mince. Vím. Víc lidí, víc sporů, dohadování. No a to je asi to co ty děti potřebujou" vidět jak to mezi lidma funguje. Jak se dokáží spolu domluvit. ![]()
Ono,ale samo sebou v první řadě, záleží na tom, jaké jsou v rodině vztahy, někdy je lepší samota. ![]()
Kačko, zkouším ty smaljíky tak snad to vyjde. A to jak píšeš o chlapech, penězích a práci, tak to je celkem přesný obrázek našeho domova. Taky si myslím, že je to tou výchovou. Já už převychovávám, a jednou se možná dožiju i toho, že se ráno pod postelí nebudou povalovat svršky, vlastně spíš spodky.
atd, atd. Říkáš jen dva dny. To je opravdu divné. Že by ? Tak se nám ozvi, jak budeš vědět víc. To by byla senzace. Já mám snad radost už teď. Ale žádné předbíhání !!! ! Nechval dne pře večeří, že ano.
Tak mějte se všichni moc, moc krásně !!! Ať je to čekání na //, rychleji uběhne.