Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
A to ty jako se nebojis neco chytit a resis jenom otazku nevery? Jinak jestli ti jde o svatbu tak se muzete vzit- nic tim se na jeho uletech nezmeni, jenom se bude citit vic nobl- ze ne zenatej a ma milenky. Doporucuji v pripade potreby mit svatbu ( rozumej zustat s takovym v**lem) se uz ted poohlednout po nejakem borci, co " neni stary" na sex s tebou. Prave tu vymluvu " jsems tary, utahany atd." znam hodne dobre od tohi sveho. Jsou to typci co maji ego velikosti pindoura kociciho a potrebujou nabijet svoje efo novyma romankama, uletama a bokovkama. Kdyz jsou v dlouhodobem vztahu, klidne treba ze by se dal dohromady s jednou z tech kamosek ttak casem se to bude opakovat. Potrebujes svatbu pro lidi v okoli ( my jsme se takto formalne brali protoze pan se nechtel citit jako nepouzitepny oo xxx stroskotanych vztazich) tak fakt hledej nekoho pouzitelnehi na sex. Hodne stesti
Jo asi tak nějak to vidím, a ty jsi to věděla a vzala si ho? To jste spolu dál? Už to nedělá? Jen mi to zajímá. Jako nemám strach že by mě chtěl za jednu z těch vyměnit. Myslím, že o tohle mu nejde, podle mě semnou být chce, ale právě nechápu proč dělá tohle.
@Petra162 píše:
Mě o tu svatbu fakt nejde, i je to teď pase. Spíš jsme chtěla ukázat, jak to má, jsme fakt partneři, kamarádi, sobě si oporou pomůžeme si… Prostě nechápu proč to děla? Jako ano mám z toho že si honí ego jinde, prostě z toho mám pocit že jako má něco vzrušující ho výjimečného. Já vím kopni ho do p…by bylo správný, i to tak cítím a na druhou stranu je mi líto že přijdu o něj jako o člověka, kamaráda, přítele. Nevěru neschavuluji, asi bych dokázala odpustit, ale nevím jestli by šla obnovit důvěra.
Nesla by obnovit, furt by to tam bylo, kamkoliv by sel, s kymkoliv by se psal v mobilu vzdy by ti z toho bylo zle. Jo a odpustit= povolenka do dalsich never.
@Petra162 píše:
Ahoj potřebovala bych poradit. Hlava asi ví, ale srdce ne. Mám přítele jsme spolu 6let, je nám spolu dobře, hodně se zasmějeme, pomáháme si, děti máme oba s předchozích vztahu. Ale řekla bych že nám to klape. Sex teda s přítelovi strany vázne, tvrdí, ze je už stary, radši si dá dobré jídlo… Máme naplánovanou svatbu, kterou přítel už delší dobu chtěl, tak jsme řekla že jo. Ale teď problém, zjistila jsem že mě asi 2× podvedl a jednou holkou, tvrdí samozřejmě že ne, ale já vím. No a ještě vím že se domluva občas na sex s bývalou kamarádkou(nevím jistě že k němu dochází, ale myslím, že se mohlo občas stát) On neví že já vím,!!!jen o te první holce, ale to mi vymluvil, že není pravda(asi chápu nechce o mě přijít tak lže) a já teď nevím co dělat, vše funguje, oba jsme ve středním věku, vím že najít podobného s kterým ten vztah bude takhle fungovat, by asi nebylo lehké. Až na to občasné odskočení jinam. Mám pocit že ho to vzrušuje, že je to něco jinýho, zvedá ego…prostě nevím jsme zmatená, snažím se přemýšlet, nedělat unáhlené závěry. Věřím že mě má rád, strašně se těší na svatbu, plánujeme budoucnost, tvrdí že mě miluje… Mám mu říct že to vím? Je tu někdo kdo tohle zažil a jak si s tím poradil. Přijdu jsi jako blbec, že ho nekopnu do…, ale mám ho ráda, až na tohle je to hezký vztah.
Určitě si ho neber. Kdyby se ty jeho odskoky měly nějak vyostřit, bylo by pro tebe těžší se s ním rozejít.
Řekla bych mu, že tohle je ten důvod, proč si ho nechceš vzít a zeptala se ho při té příležitosti, jak to teda s tebou myslí. Jestli chce být s tebou, ale pak chceš exkluzivitu, anebo proč se nechce ovládnout a klidně ohrozí váš vztah. Jestli to není pro to, že ten vztah tak důležitý, jako nechat si lechtat ego a přirození od jiných, zas pro něho není.
Protože od něho fakt není fér, pokud si tě schovává jako tu hodnou holku, co mu v pozdějším věku při demenci bude utírat pokakaný zadek. Taky má třeba dojem že to, že je na tebe hodný a hodně se spolu nasmějete, je vlastně takový dobrý skutek pro tebe a on může mít další bokovky. Hlavní přece je, že jsi spokojená. ![]()
@Petra162 píše:
Jo asi tak nějak to vidím, a ty jsi to věděla a vzala si ho? To jste spolu dál? Už to nedělá? Jen mi to zajímá. Jako nemám strach že by mě chtěl za jednu z těch vyměnit. Myslím, že o tohle mu nejde, podle mě semnou být chce, ale právě nechápu proč dělá tohle.
Ja taky nemam strach ze by me opustil kvuli jiny, to uz udelal v zivote jednou a okoli mu to davalo 15 let sezrat. Ted je to jeho strasak a nocni mura. Jo podvadi a bude podvadet dal, jeho nazor zatloukat, zatloukat atd. se nezmenil. Nikdy zadnou jeveru zenske nepriznal, prixnaval jenom dalsim se kteryma zacinal vztah. Ja to ze me podvadi vim ( mobil, sex a xxx. dalsich dukazu), dala jsem mu to vedet on samozrejme popiral. Odvedla jsem mu to a dala mu to vedet ( narozdil od jeho " je lepsi zatloukat a nerikat, nac ublizovat" - je to lez a pokrytectvi, dotycnemu nejde o to neublizit psrtnerce ale o to aby ho nevykopla). Ted jsem tehu ( prisla jsem o neplanovane dite kvuli VVV, tak jsmr udelali planovane), sex zadnej a nebo kdyz uz tai na jednu vec, ale to tak bylo uz dva roky predtim ( jeho zajem vydrzel taknejak pul roku, nrz me uprosil se prestehovat 80 km k nemu, protoze je mu smutno ze je sam). Pise se s exkama, novyma objevama atd. donlouva se na schuzich ale do mobilu uz nelezu tak rok akorat vim ze je to stejny. Doma zadny sex. Tak po porodu si poridim borce taky az se dam dohromady, sex potrebuju, on mi to neni schopen dat protoze jsem uz mimo jeho zajmy, tak at si jeho ego to taky snese.
Stastna z toho nejsem ale pro ve me ma umrit zenskost jenom proto ze ten muj spolubydlici nrma o me zajem ( a zajemcu kolem je dost).
Ne a ne a ne fuj!
Já už mám problém přítelovi odpustit blbý telefonování a dopisování a ty přemýšlíš zdali mu odpustit a možná i bez scény sex?
Vůbec tě nerespektuje, s takovým požadavkem měl přijít ještě před tím, než to udělal!
Až ti přitáhne nějaký breberky a nemoci domů, tak ti podle mě rychle dojde jak by jsi měla jednat ale aby pak už nebylo pozdě.
@Petra162 píše:
Mě o tu svatbu fakt nejde, i je to teď pase. Spíš jsme chtěla ukázat, jak to má, jsme fakt partneři, kamarádi, sobě si oporou pomůžeme si… Prostě nechápu proč to děla? Jako ano mám z toho že si honí ego jinde, prostě z toho mám pocit že jako má něco vzrušující ho výjimečného. Já vím kopni ho do p…by bylo správný, i to tak cítím a na druhou stranu je mi líto že přijdu o něj jako o člověka, kamaráda, přítele. Nevěru neschavuluji, asi bych dokázala odpustit, ale nevím jestli by šla obnovit důvěra.
Z pohledu chlapa. Po práci sex s Ančou. V klidu, je čas, řeknu, že jsem byl na přesčase. O víkendu občas sex s Tončou. Pak vždy hurá domů za přitelkyní. Navřeno, uklizeno. Přítelkyně hodná, příjemná, dobře vaří, ale ten sex s ní je trochu nuda. Požádám ji o ruku a trochu si ji pojistím. Uděláme si dítě. Mám na to už roky.Roky ubíhají. S manželkou sexu míň a míň a po 4 letech rozvod, protože se zamiloval jinde. Blbý je, že věrný nejspíš nebude ani po svatbě. Pro takové člověka je to jen jistota, že s ním nějakou dobu zůstaneš. Slib věrnosti u takových lidí neplatí. Nikdy v něho už nebudeš mít plnou důvěru. Na druhou stranu tě chápu, že je těžké něco s tím udělat. Sundej růžové brýle a řekni mu co víš. Pak uvidíš…
Chápu mít růžové brýle, ale pokládat tohle za fungující vztah??
![]()
Proboha to fakt ne.
Jestli ti jeho nevěry nevadí, tak s ním klidně zůstaň, HLAVNĚ SI HO NEBER!
Až ti ty brýle spadnou, nebo nečekaně potkáš super chlapa, co si tě zaslouží, o dost blbě se ti bude rozcházet s manželem.
A jinak o chlapovi nevěra jasně ukazuje, že to nebude teda moc charakter, takže tam obava je na místě aby pak nedělal při rozvodu trable.
@Petra162 píše:
Tak se ho zeptej
Proč tobě říká, že už je na sex starý, ale jinde mu to evidentně problém nedělá? Já ti nevím, ale místo abys to na něj vybalila, tak přemýšlíš proč to dělá. Vždyť je jedno proč to dělá, ale že to dělá ne?
@Petra162 píše:
Hmm, tak to láska stejně není, jen dobrý kamarád, co ti pomůže. Asi to stejně vidí i jiné.
Problém je, že se často ženy ponižují a myslí si, že jiného si nenajdou, nebo jsou jen pohodlné.
@arinecka píše:
Tak se ho zeptejProč tobě říká, že už je na sex starý, ale jinde mu to evidentně problém nedělá? Já ti nevím, ale místo abys to na něj vybalila, tak přemýšlíš proč to dělá. Vždyť je jedno proč to dělá, ale že to dělá ne?
Zenska chudak se bude divat do zrcadla, bude se citit menecenna a ptat se sebe i okoli- je natolik nepritazliva, oskliva atd. ze s ni ten Rambo nrchce spat? Ani nahodou- priklad ten muj, vek pres 50, nemoc ktera mu zdeformovala koncetiny ( vzhledove neni zadny fesak) ale poridil si drahy auto a koukaji po nem tady v tom malomeste kazda.
a mu z toho roste ego…Jo a v sexu zaostava o 106 ve srovnani s muzem o 10 let starsim se kterym jsem mela pred xx lety romanek
Tak nebudu rýpat do to, že vy určitě víte, budiž. Pokud to tak je, tak máte partnerský problém, byť já toho zastánce nejsem, tak jsou psychologové, kteří by tomu asi dali i zelenou za podmínky, že oba ví a oba souhlasí.
Vzhledem k tomu, že ale „oba ví, oba souhlasí“ tady není a troufnu si tvrdit, že ani vy nemůžete vědět, co to s vámi bude dlouhodobě dělat, doporučil bych konfrontanci, ale před odborníkem, aby se to dalo usměrnit.
@Petra162 píše:
Promiň, stále hledáš důvod, proč to dělá? Jo namlouváš si, že si zvětšuje ego atd.
Hmm a napadlo tě, že právě takové jako jsi ty tito chlapi podvádějí?
To jak píšeš, že ti to vlastně ani moc nevadí, jaký je super kamarád, pomáhá.
Bože a proto tě podvádí, protože ví že může.
ty jsi ta hodná holka, co ho nikdy neopustí, ale i kdyby jsi mu to řekla a on tě požádal, že už to neudělá a vzala sis ho, uděláš jen to co vlastně chceš a budeš „doufat“ že to splní i když v jádru, jestli fakt nejsi uplně ťuk, ťuk víš, že lže.
On se bude smát, že tě uhnal a zvesela zahýbat dál.
Pochop, chlap nestojí o ženskou o kterou nemusí bojovat, hlavně ne takový jako on.
Když má chlap charakter a svou ženu miluje, tak má s ní sex a jiná ho nezajímá.
@Petra162 píše:
Kamarádi být můžete, on uznává i kamarádství s výhodami, tak může být občas i sex než najdeš partnera, který tě bude milovat a nebude nevěrou riskovat, že tě ztratí ![]()
@Petra162 píše:
@pohledzdruhestrany to ne, spíš on byl iniciátor svatby, já dlouho odolávala. Umím odpouštět, ale ne vše, spíš se snažím přemýšlet co je lepší, jestli ho kopnout do zadku, bude to bolet a najednou stranu ten vztah je fajn je mi s ním dobře, fungujeme společně, ani jsem nemela tušení že by se něco dělo.
To záleží jen na Tobě. Pokud v Tobě nebudou negativní emoce z té situace a jinak Ti ten vztah vyhovuje tak proč ne. Ale promluv si s ním o tom otevřeně a domluvte si pravidlá. Nevidím na tom nic špatného. Je hodně volných vztahů.
No, to je opravdu moc hezký vztah. A přítel je fakt fajn chlap. Až na to, že je to lhář, sobec a nezralý jedinec neschopný vážného vztahu. Gratuluju.