Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je asi jasné. Je tu někdo v období ovulace, kdo se snaží o miminko? Pojďme si zkrátit čekání na // nebo menstruaci povídáním a sdílením pocitů…
Ahoj, asi byla ovulace dnes, uvidím podle teploty, jestli se potvrdí. Už rok to zkoušíme a i když se do ideálního načasování skoro nikdy netrefíme, i tak už jsme poněkud nervózní.
Sám mi zrovna včera říkal, že by na spermio šel, já to navrhovala dřív, ale nechtěla jsem vyšilovat preventivně… Nejsi v nějaké aktuální skupině?
T.
U nás to je taky již od listopadu a stále nic. A to se trefujeme celkem obstojně. Já mám ovulaci nejspíše zítra, uvidíme.
Ve skupinách už se těhotní, vždy zůstávám jako jedna z posledních.
@geileenka Proto radši nikde nejsem, aby mě to ještě neničilo víc. Teď jsem to brala celkem vlažně ještě, byly i jiné starosti, ale začíná to být docela nepříjemné, co si budeme povídat… A to se s nikým konkrétním neporovnávám. ![]()
Ano, vím, jak to myslíš. Tak jsem první měsíce brala v pohodě, ale už to taky trochu začíná dopadat. Teď se od toho tedy snažím zase trochu odprostit, přes léto to i celkem jde.
Vy se snažíte o první?
Ahoj! Já mám už teda po ovulaci..a MS by měla být asi příští týden,ale mám cyklus zatím dost rozházeny po prvnim porodu,takže vlastně moc nevím… Minulý měsíc bylo 14dni zpoždění a nic..
Tak sem zvědavá.. My tomu teda spíš tak nějak necháváme volný průběh,nez že bychom se joo snažili..ale uvidíme.
ahoj holky! my se snažíme už rok, nejdřív menzes vůbec nebyl, pak se to nějak hormonama nastartovalo a na podporu ovulace Clostilbegyt..
ovulaci čekám někdy příští týden..jsem z toho už uplně na dně..:(
přesně jak píšete ze začátku jsem to nehrotila, ale ted už panikařím a hysterčím a to se bohužel začíná projevovat i na vztahu s přítelem…
tak snad s enám konečně zadaří ![]()
Ahoj ![]()
Moje teplota tedy dnes ještě nízká, takže ovulace ještě neproběhla, ale čekám ji až dnes, takže je to v pořádku. Podle bolestí už se tedy opravdu blíží, tak uvidíme.
@Krikulka Jak staré máš dítě, že se ti ještě nesrovnal cyklus?
@Karolka89 Je to přesně tak, jak se blíží ten rok snažení, tak na člověka pomalu padají chmury a panika. Já jdu na podzim na prevenci, to bude tak nějak ten rok, tak to případně začneme řešit s dr., ale nechce se mi. A Clostil máš teď první cyklus? Nebo jsi ho už měla?
@geileenka clostil už beru po několikátý..nejdřív vůbec nefungoval pak mi postupně zvyšovala dávku a ted poseldní dva cykly krásnej folikul, ale nic..tak už i ty zbytky naděje pomlae mizí..
a ten rok je asi takovej zlomovej,hlavně když si někd něco čteš, tak všude je pokud do jednoho roku neotěhotníte pak CAR a blablabla.. i když mě doktorka řeka že ty první měsíce po vysazení HA nemužu ani brát jako snažení..že to mám tak brát až od nějakýho prosince ledna…
já už jsem zoufalá..
a ty už máš děti že?
@Karolka89 Mám dvě. Teď se snažíme o třetí. Měli jsme to tak už od začátku vztahu, že chceme tři děti. Myslela jsem, že to třetí už budu brát více v pohodě, jako takový bonus, a i to tak ze začátku bylo. Hrozně dlouho mi trvalo, než jsem vůbec dospěla k tomu, že ho už chci. Akorát teď to už trvá dlouho a na mě padají obavy. My už totiž ten car máme za sebou s druhým dítětem. První je přirozeně a celkem pohodově. A už jsem to nechtěla podstupovat znovu. Doufala jsem a pořád tajně doufám, že to vyjde ještě jednou doma. Jsme oba zdraví, problém nám nikdo nenašel.
@geileenka já mám ještě malickyho-10mesicu..ale chtěli bychom právě taky tři deti,a ráda bych aby byli od sebe blízko.. a navic první nám trval 1,5 roku a nakonec prave s pomocí Clostylbegitu..a léta přibývají (je mi 31).takže z mého pohledu není na co čekat ..uvidíme no… Jak starý máš děti ty?
@Krikulka Já mám děti 8 a 4 roky. A to jsem mezi nimi chtěla taky malý věkový rozdíl a o druhou jsme se začali snažit, když měla první rok. Takže asi tak. A čekali jsme, že to půjde rychle, když první byla celkem v pohodě. Ale bohužel. K tomu třetímu jsem pak musela dozrát, druhá byla trošku náročnější mimino, první zase náročnější malé dítě, tak jsem si říkala, že už to potřetí nedám, ale teď už je zase pohodička, tak mě to chytá.
@geileenka chápu no. Nevím, uvidíme jak to půjde,je fakt že sem zatím dost v klidu,malý je zlatý,ale stejně kolem něj člověk dost běhá a ten čas strašně utíká,takže se zatím nenervuju,a říkám si,ze je čas a jak to má být,tak to bude..,a dobře vím,že to nemusí být tak hned,jak si člověk přeje. (I když mám v okolí dost kamarádek,který si řekli TED a bylo..a ty se mi právě dost diví,že si nepočkam,až malý bude samostatnější atd..ale mě to právě přijde,že bránit se tomu,když to ani nemusí přijít,je kravina..) ![]()
@Krikulka My jsme taky s druhou začínali takto brzy. Já tedy ještě úplně nechtěla, ale zase jsme si říkali, že chceme malý věkový rozdíl. A jsem svým způsobem ráda, protože i tak to trvalo hodně dlouho a holky si začínají být blízké až v tomto věku. Ale zase pro mě pohoda. Obě byly náročné, prostě to tak mělo být, abych to zvládla a na obě měla čas. S tím třetím jsme si tedy dali na čas, ale svým způsobem nás nic netlačí. Věk máme ještě celkem v pohodě, jen doufám, že to nebude trvat několik let.
Tak ovulace včera opravdu proběhla, dnes ráno mi to potvrdila teplota, tak jsem ráda, že cyklus opět jako hodinky. Snad to bude mít alespoň nějaký výsledek ![]()