Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JayLee píše:
presne takbydleni s tchanovcema nikdy nebude fungovat
Ale jde to.
Zakladatelko, musis se naucit byt asertivni. Jinak to fakt nejde, opravdu ne, ver mi, vlastni zkusenost. Vyticuj hranice a ona si casem zvykne.Neco nechces, tak to nedovol.Jina moznost neni. A zamykej. Jinak se zblaznis.Ja mam doma neco obdobnyho, takze fakt vim, o cem mluvim. A slz a podobnych vystupu jsme si taky uzili dosti.To se musi přehlížet, je to jen manipulace.
@AdLa12 @Raduš.ka44 mate pravdu holky, ale ja jsem na tohle fakt debil, asi by jsem potrebovala facku i ja, abych se probrala a rekla ji to, ze takhle ne, ale nechci se s ni hadat, kdyz nam dovolila tu bydlet, ale vim, ze to si to zavaruju vic a vic.. Jen se bojim, ze pak to s ni bude jeste horsi, ale asi mi nic jineho nezbyde, jelikoz partner to nejspis nevyresi.
@Zdenilda budu muset, chci si vychovat dite podle sebe a ne, aby ji vychovavala ona, kdyz uz neco podobneho bylo u nas, kdyz jsem byla ja mala a mamka si to do ted strasne vycita..
@Anonymní píše:
@AdLa12 @Raduš.ka44 mate pravdu holky, ale ja jsem na tohle fakt debil, asi by jsem potrebovala facku i ja, abych se probrala a rekla ji to, ze takhle ne, ale nechci se s ni hadat, kdyz nam dovolila tu bydlet, ale vim, ze to si to zavaruju vic a vic.. Jen se bojim, ze pak to s ni bude jeste horsi, ale asi mi nic jineho nezbyde, jelikoz partner to nejspis nevyresi.
Už to přeci řešil, a dostal vynadáno od táty. Takže ten už nic nezmůže. Radím za sebe, co přítel ráno odejde do práce, zamknout a nechat klíče v zámku a vypnout zvonek (aby nebudil dceru).
@Anonymní píše:
Taky jsou v tobě ještě nějaký hormony navíc. Ono se to blbě řeší když člověk při první větě začne brečet, ale musíš to překousnout. ![]()
Neboj se toho, manžela měj po boku, musí být na tvé straně a měl by být u toho když s ní budeš mluvit. I když bude tchyně cokoli namítat, stůj si za svým. Jste dospělí, jste rodina… když se ožene bydlením tak jí poděkuj, ale řekni jí, že pokud je to podmínka toho, že bude malé víc mámou než ty tak se budete muset odstěhovat. Že vydírání na tebe neplatí. A uvidíš, ona to pochopí… ![]()
Já bych ti řekla, že nemůžeš mít vše. Být zajištěná a mít život v pohodě, tak to má málokdo. Tchýni (navíc jestli jsem pochopila je to maminka tvého partnera a ne muže) nepředěláš, můžeš se jí víc vymezit, ale asi to bude stále boj. Řešení vidím v hypotéce a urychleném dodělání vlastního bydlení. Nevím, co vše tam musíte předělat, ale bydlet se dá i v „polorozbořenině“, pokud tam teče voda a topí topení. Bez hypotéky si může bydlení dovolit málokdo, je to normální. Dva lidi s miminem toho zas tak moc nepotřebují, udělejte rychle obyvatelnou jednu místnost, tu vodu, vymyslete topení a hybaj do svého. Je zcela normální něco chtít a kvůli tomu se taky i dost uskromnit.
@Zdenilda budu muset, chci si vychovat dite podle sebe a ne, aby ji vychovavala ona, kdyz uz neco podobneho bylo u nas, kdyz jsem byla ja mala a mamka si to do ted strasne vycita..
@lucka83 píše:
Ale jde to.
No tak to máš asi velké štěstí. Mně po 14 dnech bydlení s tchýní mále hráblo, byla úplně šílená, mají 3 roky starou sedačku a nemůže na ní nikdo sedávat, protože by se proseděla, pošpinila a vím já co, vyčetla mi, že doma sedávám na zemi (sedačku jsme před rekonstrukcí neměli) a u ní sedávám na sedačce, že taky nevážím 30 kilo, pak mi řekla, že jsem bordelářka, že jsme doma žili na skládce (vadily jí moje krabice se sbírkou pohledů na zemi a taky jsme měli barák před rekonstrukcí, takže se mi opravdu nechtělo rejžákem drhnout 40 let staré dlaždice, tak jsem jen stírala) a taky kdoví, jak jsme uklízeli doma (tím chtěla říct, že naši jsou bordeláři) a podobné chuťovky. Přitom mám doma uklizeno normálně, doma jsme mívali pořádek normálně, ale ona je zkrátka postižená uklizením. Já to se 4 dětmi nedávám tak, jak by si asi představovala, ale týden staré nádobí se mi ve dřezu neválí, mám vypráno, čistý záchod, vanu, zametám, vytírám země, ale odmítám vytírat země ještě v 11 večer a omývat pantofle zespodu a furt šurovat barák. Taky mi vyčetla, že mám obouchané hrnce, ale jsou to moje hrnce, že jo, co jí je do nich (sem tam mi něco spadlo z odkapávače, neměli jsme myčku) a podobné chuťovky, bylo toho tolik, že škoda mluvit. Pak se strašně divila, že jsme se rozhodli u nich raději nebýt po dobu rekonstrukce, to zase brečela a kdesi cosi. Ještě taky vyjela kvůli tomu, že nejmladší jí udělala flíček v ložnici na zdi asi od špinavé ručky, byla z toho hotová, přitom se to v pohodě setřelo hadříkem. Hrůůůůůza, nejhorší je, že se tam musíme na začátek školního roku vrátit, protože barák ještě není hotový a děcka musí do školy. Pomooooooooc. No a samozřejmě děti vychovává mnohem lépe než já. ![]()
@j.a.n.i1 píše:
Upřímně, v předělávaném domě bych upravila jednu místnost + koupelnu a raději bydlela tam než u tchýně.
Mně by teda děsilo to, že jí říká, že je její maminka..to je docela strašidelný..fakt si vymez hranice co může a co ne, než ti to přeleze přes hlavu
@Ajuše je hrozny, ze to takhle dopadlo..
Musim si tu najit nejakou kamatadku s prckem a kdykoliv to pujde, tak byt pryc, at je nevidim. Jojo, chlap stoji za mnou, ale stejne, je to mama, tsk se ji snazi furt omlouvat a nebo radsi nic nerika.. Na jednu stranu ho i chapu.. Tak budu drzet palce, at jste co nejdriv pryc a jde s vama i muz. ![]()
@Anonymní píše:
Bohuzel nemame jinou moznost, jit jinam bydlet, zatim ne, predelavame dum v uplne jinem meste, nastesti, ale kvuli financim je to jeste tak na 2 roky minimalne. Opravdu jsem sem nechtela, jit, hodne jsem to obrecela, ale nedalo se nic jineho delat, moji rodice bydli ve 2 mistnostech v byte, takze k nim jit nemuzeme a jelikoz setrime penize, aby jsme si mohli vzit co nejnizsi hypoteku na dum, tak ani podnajem nepripada ted v uvahu. Aspon mame vlastni vchod, ale oni maji take klice, kdyby neco, takze kdyz zapomenu a vyndam klic ze zamku, tak si uplne v klidu odemkne. Nez mame s partnerem sex, tak jsem tak ve stresu, ze 3krat kontroluju dvere, jestli je tam klic, aby sem nevletela, cely dny se jen klepu. A partner, snazi se s tim neco delat, ale je to jeho mama a holky vetsina chlapu mamince nic moc nerekne, to urcite vite nektere dobre taky..
to je ale bohužel úděl toho něco za něco. Někteří rodiče jsou moudří, někteří ne, ale je to na vás, vy u nich bydlíte zadarmo, a ona to tak vidí, v podstatě jsi u ní doma a ona tam vládne. Jr to neomalené až drzé? To ano, měla by respektovat vaše soukromí? To ano, ale nedělá to, protože jste děti žijící u nich, myslí si, že má nárok vás tak brát a taky bere. Než tohle, vezmu si větší hypotéku, uspíším opravu domu nebo jdu s dítětem do podnájmu. Ale to je přesně o tom, že vy to z důvodů, které jste si spočítali, že jsou lepší, neuděláte. A tím ona má v podstatě „pravdu“ žiješ u ní, ona je typ, co nerespektuje a nic s tím neuděláš. Je to něco za něco