Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábi Zlopočasná trošku se mýlíš, protože škola má krom funkce vzdělávací, taky funkci výchovnou - vždyť tam se děti učí respektovat učitele, zaměstnance školy (nejen rodinu), své spolužáky. už to tu bylo psáno vícekrát, že někde ta rodinná atmosféra není ideální nebo dokonce katastrofální a takhle by se těm dětem mohlo pomoct vidět ty vztahy jinak… Ale je to OT, tahle diskuze není o tomhle. jen mi to nedalo neodpovědět.
@Jura007 Samozřejmě, že má vychovávat - do jisté míry - ono nelze odebrat rodinám veškerou zodpovědnost za výchovu dětí tím, že se řekne, že na to někteří rodiče holt nemají „mentálně“(nebo jak to tu zaznělo).Výchova je tak široký pojem, že se skutečně do škol vše podstatné a důležité bohužel(bohudík) nevejde.
@Jura007 tak nemozes pracovat s detmi bez toho aby si aj nevychovaval. Ale ocakavat ze skola nauci ako sa spravat vo vztahu, ako sa rozhodovat - to by sa tie decka fakt mali vratit rodicom az budu dost stare aby bol skolou schvaleny rebricek hodnot a moralka pevne zakoreneny, aby rodicia nemohli nevhodne ovplyvnovat.
@Bábi Zlopočasná No tak tohle od tebe beru jako ironiii… Znám ale lidi, kteří by to takto formulovali - a přitom by to mysleli vážně. Takže jsem asi 10 sekund byl na vážkách…
@Bábi Zlopočasná fakt..
..já myslim, že by to mnoha dětem pomohlo se vyrovnat sama se sebou, aby v životě nemuseli opakovat chyby svých rodičů.. a tak úplně si nemyslim, že škola nevychovává.. když se v ní chování známkuje.. ![]()
Co vede normálního muže k tomu, aby vstoupil na ženský server a začal ženám kázat o jejich způsobu myšlení? ![]()
Nerozumím. V životě by mne nenapadlo přijít doprostřed mužské komunity - ať už virtuální nebo i v reálném životě - a jen tak jim hromadně vynadat, jak uvažují, jaké rady si dávají, o čem a jakým způsobem se baví.
Milý zakladateli, máš-li doma fungující vztah, měl bys o ženském myšlení dávno leccos vědět - přinejmenším to, že my potřebujeme fungovat na „slepičí bázi“. Všechny potřebujeme (aspoň čas od času) být v houfu, postěžovat si, ponadávat - a dostat spřízněnou, správným způsobem rozhořčenou reakci a podporu. Žena, která si potřebuje na svého partnera zanadávat, je připravena na reakce „běž od něj, vždyť je to blb“… ale to neznamená, že na nic jiného nečeká a když tuto radu uslyší, jde a udělá to. Potřebuje jen cítit tu momentální duševní spřízněnost.
Proč asi myslíš, že je tu každou chvíli nějaká hádka? Protože mnohé z nás jsme trošku jiné - racionálnější, neochotné tu dostatečně rozhořčenou spřízněnost poskytnout… což působí tvrdě, zdánlivě surově… a následuje okamžité, gradující semknutí ostatních, aby ona „trpící dušička“ dostala podporu, kvůli které přišla.
Virtuální svět a skutečný život jsou dvě rozdílné věci. Papír - a internet - snese všechno… to, že tady davy holek házejí radami „jdi od toho pitomce“ a „sbal mu kufry“, to neznamená, že se takto chovají v reálu. Ve skutečnosti se většina z nich chová zcela jinak a byl bys překvapen, kdybys leckterou z těch horlivých „baliček“ poznal osobně a pobavil se s ní…
Při vší úctě - je dávná životní pravda, že jsou situace, v nichž by se muži mezi ženy (a naopak) plést neměli. ![]()
@erinv píše:
@Bábi Zlopočasná fakt..![]()
![]()
..já myslim, že by to mnoha dětem pomohlo se vyrovnat sama se sebou, aby v životě nemuseli opakovat chyby svých rodičů.. a tak úplně si nemyslim, že škola nevychovává.. když se v ní chování známkuje..
Nenaucis deti neopakovat chyby rodicov. My sme sa ucili v skole ze fajcit je zle. Rovnako sme sa ucili ze opijat sa je zle. Mali sme na to dokonca specialne prednasky
A vies co? Som z celej byvalej triedy jediny takmer abstinent. Myslis ze kvoli vychove v skole? Alebo ze by to bolo tym ze ani moja mama nepila? (Ked stiahla sedmicku becherovky za tri roky, mala som pocit ze sa nam nejak rozchlastala
)
No tohle je zase diskuze nějakého super chlapa. Nebudu to radši ani komentovat. Ale já jsem odešla od jednoho agresivního…a jsem teď mnohem šťastnější. A ani nevíš, jak je pro danou ženu těžké kolikrát odejít…a pak někdo jako ty tady zas založí diskuzi jak.. ![]()
@BohunkaP tak mozno je zena s detmi u rodicov, on ma precitany cely internet a nevie co by, tak vzal zavdak aj emiminom ![]()
@Jura007 píše:
@Bábi Zlopočasná No tak tohle od tebe beru jako ironiii… Znám ale lidi, kteří by to takto formulovali - a přitom by to mysleli vážně. Takže jsem asi 10 sekund byl na vážkách…
No ale aby skola naucila moralke, tak by to dieta malo zit v rovnakej moralke, aku ta skola uci, nie ze jeho najdolezitejsie vzory ju popieraju ![]()
@pannacotta píše:
Hodně podobný je aj tehnle vtip..:JEJÍ deníček:
V sobotu večer se choval podivně. Chtěli jsme si jít někam sednout. Byl
naštvaný. Možná kvůli tomu, že jsem byla s kamarádkou celý den po nákupech a
přišla jsem pozdě. Skoro jsme nepromluvili, tak jsem zkusila navrhnout jít
někam jinam. Neprotestoval, ale přesto pořád mlčel a byl duchem nepřítomný.
Když jsem se zeptala, co se děje, řekl jen: „Nic“. Ptala jsem se ho, jestli je
naštvaný kvůli mně. Ale odpověděl, že to nemá se mnou nic společného a že si
nemám dělat starosti. Když už jsme jeli domů, řekla jsem mu, že ho miluji, ale
nevěnoval tomu pozornost. Jednoduše nechápu, proč mi neřekl: „Také Tě miluji“.
Když jsme došli domů, cítila jsem, že jsem ho ztratila a že už se mnou nechce
nic mít. Jen nepřítomně seděl a koukal do prázdna. Pak jsem si šla lehnout.
Přišel o 10 minut později a k mému překvapení zareagoval na mé něžnosti. Pak
jsme se milovali. Avšak stále jsem měla pocit, že je svými myšlenkami daleko
ode mne. To bylo na mne příliš, tak jsem se rozhodla, že si otevřeně
promluvíme, ale on již spal. Než jsem usnula, tak jsem plakala. Nevím, jak to
půjde dál. Jsem si skoro jista, že má jinou. Pak můj život nemá skoro žádný
smysl.JEHO deníček:
________________________________________________________________________________
Sparta sice prohrála, ale večer jsme si prima zašukali.
a je to fakt že tá ženská logika je leckdy na zamyšlení
@AnitAma píše:
No tohle je zase diskuze nějakého super chlapa. Nebudu to radši ani komentovat. Ale já jsem odešla od jednoho agresivního…a jsem teď mnohem šťastnější. A ani nevíš, jak je pro danou ženu těžké kolikrát odejít…a pak někdo jako ty tady zas založí diskuzi jak..
Máte pravdu. Nevím. Diskuzi jak co?
Ony jsou ty rady tady stejne k nicemu, kazdy si to udela, jak uzna za vhodne. Nejsem zadna stara rasple, ale zkusenosti se souzitim s chlapem mam dost, a tak vim, ze pokud nejde o neveru, gamblerstvi, nemakacenko a podobne, bude to s novym z blata do louze. Muj chodi na pivo snad petkrat do tydne, doma dela bordel a pri hadce umi byt sprostej jak dlazdic a stejne ho miluju, ale kdybych tu v afektu zalozila diskuzi a vylicila toho myho jako nejvetsiho sobce, dostane se mi leda otazky, proc s nim porad jsem.