Ojedinělý výprask ve výchově

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
15.1.24 12:55
@unuděná píše:
Patří k „nejoblíbenějším tatínkům“ znamená co, vaše děti mají na výběr z více tatínků? :lol: :lol:

Z fotbalových setkání, v jejich crew :mrgreen: :palec:.
On hodne se angažuje a podniká s dětmi legrace. Tatínka mají jednoho :andel: :andel:

• Citovat
  • Upravit
53190
15.1.24 12:57
@Anonymní píše:
Z fotbalových setkání, v jejich crew :mrgreen: :palec:.
On hodne se angažuje a podniká s dětmi legrace. Tatínka mají jednoho :andel: :andel:

No ale to o výchově vlastních dětí vůbec nic nevypovídá. Pokud je pro to dát dítěti výprask za nějaké kárné přestupky, tak to zrovna nejlepší tatínek asi nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13821
15.1.24 12:58

Myslím, že puberťáka už těžko rodič „výchovně seřeže“ a u malé děti většinou nekradou a když ano, tak je účinnější zjistit, proč to dělají.
Umím si představit, že rodič „seřeže“ dítě, když třeba vběhne nečekaně do silnice. U velkých průserů si myslím, že to k ničemu není. Dítě se akorát naštve a zatvrdí. A u „drzostí“ už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1593

Fyzický trest je berlička, kterou si rodič uleví, když ho dítě nebetyčně naštve. Toto může nastat z různých důvodů, od pocitu vlastního selhání až po to, že dítě dělá něco, co bylo rodiči jako malému odpíráno (nebreč, neotravuj, nevztekej se…) To, že to někdy může vyslat ten správný signál, že dítě fakt „přestřelilo“, je asi pravda (v pubertě jsem za jednu ubližující odpověď jednu od mámy dostala a pamatuji si to doteď) Ale asi jako cílený trest mi to smysl nedává. Kamarádi, kteří to tak doma měli, většinou vše tutlali, zároveň, ale já taky a to mi bylo „jen“ domlouváno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@unuděná píše:
No ale to o výchově vlastních dětí vůbec nic nevypovídá. Pokud je pro to dát dítěti výprask za nějaké kárné přestupky, tak to zrovna nejlepší tatínek asi nebude..

Každý dite bere rodiče za nej, ldyz je tam láska a pozornost.
Naše deti nedostávají. Ale ví, ze tatínek by uměl zakročit.

• Citovat
  • Upravit
12885
15.1.24 12:59

To je docela velké rodičovské selhání, za takové by zasloužil na provinilec nářez :think:

Jak ti to zní? :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.1.24 13:00
@Anonymní píše:
Každý dite bere rodiče za nej, ldyz je tam láska a pozornost.
Naše deti nedostávají. Ale ví, ze tatínek by uměl zakročit.

Tak na co se ptáš? Z úvodního příspěvku to vyznělo, že se s chlapem neshodnete, že on by raději za prohřešky mlátil, ty ne. Najednou je to nejlepší tatínek a děti nikdy nedostaly ani přes ruku? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8302
15.1.24 13:01
@Anonymní píše:
Ahoj,

toto téma mi leží dlouho v hlavě. Povídali jsem si s mým mužem o výchově. Můj muž je hodný, tolerantní, pro každou srandu s dětmi. Ale zároveň ma takovou přísnou a pevnou ruku. Jeho názor mi tak vrtá hlavou.
Prijde mu správne dat dítěti ojedinělý vyprask při velkém průšvihu. Příklad třeba krádež v obchodě. Ze ho proste za to seřeže. S tím ze si nim pak promluví, vysvětli, ze ho ma rad.8
Jak rikam je dost tolerantní, ale když by něco přesahovalo delší dobu, je názoru, ze vyprask.
To same i pro pubertální drzost jednu výchovnou.

Já se bojím, ze se dite pak uzavře před rodiči a tak..zajímá me vás názor. Jasne, ze se nebudu řídit podle rad z intertneru, jen mě zajíma, jak to vnímáme vy.

Těžko je tvůj muž hodný, tolerantní, pro každou srandu. Sundej si růžový brýle. Děti se nemlátí. Nikdo se nemlátí. Ach jo. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
15.1.24 13:02

A co když puberťák třeba pošle rodiče do p*či? Je jasné, že něco selhalo ve výchově dřív. Ale prostě stát se to může. A říct mi tohle do očí kdokoliv, nebo by se ke mně choval tímto způsobem, tak ji má a druhou dostane od dveří ani nemrkne.
Ale tohle je svým způsobem specifická situace. A taky může být všechno v pohodě, jen prostě v partě je to nějaký hec, nebo tak. A jak se říká, na hrubý pytel, hrubá záplata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.1.24 13:03
@unuděná píše:
Tak na co se ptáš? Z úvodního příspěvku to vyznělo, že se s chlapem neshodnete, že on by raději za prohřešky mlátil, ty ne. Najednou je to nejlepší tatínek a děti nikdy nedostaly ani přes ruku? :think:

Na názory ostatních, ne na rozebírání me nebo tve rodiny :mrgreen:. Což ty už si se vyjádřila hodne, já ti dekuju. Chceš ještě něco dodat?
No, nedostali, nebyla potřeba.
Ale je povahou raznejsi.

• Citovat
  • Upravit
5098
15.1.24 13:04
@Anonymní píše:
Ahoj,

toto téma mi leží dlouho v hlavě. Povídali jsem si s mým mužem o výchově. Můj muž je hodný, tolerantní, pro každou srandu s dětmi. Ale zároveň ma takovou přísnou a pevnou ruku. Jeho názor mi tak vrtá hlavou.
Prijde mu správne dat dítěti ojedinělý vyprask při velkém průšvihu. Příklad třeba krádež v obchodě. Ze ho proste za to seřeže. S tím ze si nim pak promluví, vysvětli, ze ho ma rad.8
Jak rikam je dost tolerantní, ale když by něco přesahovalo delší dobu, je názoru, ze vyprask.
To same i pro pubertální drzost jednu výchovnou.

Já se bojím, ze se dite pak uzavře před rodiči a tak..zajímá me vás názor. Jasne, ze se nebudu řídit podle rad z intertneru, jen mě zajíma, jak to vnímáme vy.

Jako ojedinely vyprask jsem si predstavila matku, ktery ujedou nervy a jednou dvakrat diteti strihne a lituje toho.

To, co popisujes, neni ojedinely, ale spis pravidelny promysleny fyzicky trestani. A to je stejne k nicemu, z dlouhodobeho hlediska to k nicemu dobrymu nevede - max. ke strachu, psychickym potizim a spatnemu vztahu s rodici.

Posledni dobou hodne premyslim o tom, kolikrat dostal vyprask ten strelec a vrah z FF UK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12885
15.1.24 13:04
@Petr-33 píše:
A co když puberťák třeba pošle rodiče do p*či? Je jasné, že něco selhalo ve výchově dřív. Ale prostě stát se to může. A říct mi tohle do očí kdokoliv, nebo by se ke mně choval tímto způsobem, tak ji má a druhou dostane od dveří ani nemrkne.
Ale tohle je svým způsobem specifická situace. A taky může být všechno v pohodě, jen prostě v partě je to nějaký hec, nebo tak. A jak se říká, na hrubý pytel, hrubá záplata.

V takovém případě dokážu pochopit a omluvit, že rodiči ujela ruka.

Ale že bych s tím už předem počítala a plánovala, že tohle je ta správná reakce, to zas ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
15.1.24 13:05
@Padžetka píše:
Myslím, že na takovou výchovu pro puberťáka je už docela pozdě. Pokud je „vychovaný“ tak, že by např. kradl, tak byla asi někde nějaká chyba. Z vlastní zkušenosti bohužel radit nemůžu, dítě ještě puberťák není, ale snažíme se co to jde, aby to právě v pubertě nebylo takové peklo, co všichni říkají. :D A abychom nemuseli řešit nedej bože nějaké krádeže.

Tak on asi nikdo není vychovaný tak, aby např. kradl. My třeba v pubertě čórovaly v obchodě, protože nás bavil ten adrenalin. Vždy nějaká blbost, hecovaly jsme se navzájem. Nikdo mě k tomu nevychoval, máti by mě zabila, kdyby to věděla. Trvalo to asi rok, od té doby už žádná nekrademe :).

Příspěvek upraven 15.01.24 v 13:10

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.24 13:05
@Zeoli píše:
Těžko je tvůj muž hodný, tolerantní, pro každou srandu. Sundej si růžový brýle. Děti se nemlátí. Nikdo se nemlátí. Ach jo. :zed:

No zatím nebyla potřeba. Ale kdyby byla tak chvili hodný nebude no

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.1.24 13:07
@Zmatka píše:
Jako ojedinely vyprask jsem si predstavila matku, ktery ujedou nervy a jednou dvakrat diteti strihne a lituje toho.

To, co popisujes, neni ojedinely, ale spis pravidelny promysleny fyzicky trestani. A to je stejne k nicemu, z dlouhodobeho hlediska to k nicemu dobrymu nevede - max. ke strachu, psychickym potizim a spatnemu vztahu s rodici.

Posledni dobou hodne premyslim o tom, kolikrat dostal vyprask ten strelec a vrah z FF UK.

Však ještě nikdy nedostali, tak jaké pravidelně? Prave by dostali opravdu ojediněle.
Pardon, asi ma chyba, špatně jsem to objasnila.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML