Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Vitamín E v lékárně, ale já ho ted koupila u Grašíka v bylinkách, čajích a tak
@Izzz Jj, to už vím…já myslela ten rybí tuk, kde seženu..
Už jsem ale trochu zabrouzdala na net, a doporučují rybí olej Blue care, tak to zkusím koupit. Nebo máš nějaký lepší tip?
No rozhodla jsem se pro vitamín e a později femibion, ale počkám, co mi řeknou na genetice a podle toho se pak zařídim
Vladko, přesně takhle jsem to měla v prvním případě samovolného potratu bez revize, křeče a jakmile to odešlo tak úleva, krvácela jsem celý týden, za 4 týdny pak přišla mormání MS.
Jsem 7 den po revizi a stále ještě špiním. Na kontrolu jdu až ve čtvrtek, tak to snad vydrží. Je mi z toho všeho nějak ouzko. Manžel ke skvělý, je se mnou, furt se mě snaží podpořit, že ti byla jen druhá blbá náhoda. Poprvé prý tělo nevědělo co má dělat a teď že to nevyšlo kvůli těm dvojčatům, ať v tom víc nehledám, že to nemusí hned znamenat problém. Jenže já to potřebuju vědět jistě, ne jen se domnívat. Všechno mi to přijde strašně za dlouho a vzdálený, že mi to přijde neskutečný, že se to nikdy nestane.
Zítra tedy postupně imunoložka, endokrinoložka a obvodní. Pro každou mám lístek s požadovaným odběrem. Pokud něco neklapne, zkusím obvodní, ta má i starý výsledky z hematologie, takže si je nechám ukázat a pokud tam nebudou potřebný odběry, tak budu žádat nový vyšetření. Držte mi palce a pěstí, pak dám vědět jak jsem pochodila. No a aby toho nebylo málo, čeká mě zastávka na zubním, mám vypadlou plombu.
Povídej mi o tom.. Na imunologii mi nabrali jen antifosfolipidové protilátky, ostatní že neumi a nemůže, to prej musí gynekolog mě odeslat na specializované pracoviště reprodukční imunologie. Na endokrinologii vpodstatě to samé, že to musí a měl by gynekolog, štítnou žkázu že mám ohlídanou dobře. Jo a jestli mi ty vyšetření mezdělá, tak ať prej změním gynekologa. Ještě jdu odpo za obvodní na ty dřívější výsledky hematologie, tak to s ní proberu. Jestli ale ve čtvrtek na gynekologii ničeho nedosáhnu, tak už nevím.
Jak jste na tom vy? Kam vás poslali a co vás čeká za vyšetření?
Nepochopím, že když si průměrný občan s přistupem k informacím jako já dokáže zjistit co je třeba, proč to doktor ignoruje nebo podceňuje, když je na to študovanej! Já mu tam asi vezmu ten odborný článek a neodejdu dokud mi ty žádanky nenapíše. To je zoufalství?!?
To je dobrej nápad…
j¨á mám teda furt naději v tom gennetu, jedu tam ve čtvrtek se poptat, co to mám za mutaci, co s tim…a ještě je poprosim o žádanku na imuno…pokud mi jí nedaj. zajdu taky s článkem ke gyndr…a pak nevim. Jestli jí změnim? To se mi fakt nechce ![]()
A ty máš do toho genetu doporučení a jsi objednaná? Nějak se nepamatuju, ale ty máš nějakou z těch trombofilních mutací (Leidenskou, nebo genu MTHFR)?
Mě se taky nechce měnit gynekologa, je strašně fajn a hodnej, ale když mě nebude chtít nikam poslat a na genetice nic nenajdou, tak co budu moct dělat. Jedině snad sehnat doporučení přes manžela kolegyně, ten je gynekolog.
Mám to v podpisu MTHFR…na genetiku jsem dostala doporučení, ted jsem se tam objednávala na konzultaci a pevně doufám, že mi napíšou imuno…jinak fakt nevim
@Izzz: a tu mutaci ti zjistili na hematologii?
A co vlastně dělají na genetice za vyšetření? Jasný že berou krev, ale co v ní hledají? Někdy se to trochu překrývá ty vyšetření, jestli tam třeba něco z tý imunity taky nenabírají?
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.