Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teď mě ještě čeká ta krev na štítnou, zubař a musím se odhodlat na chíru, aby mi vyřešili ten hemeroid, ale bojím se, že mi tam zas bude dovnitř něco strkat a udělá mi tam znovu tu trhlinu, kterou jsem si léčila přes půl roku
Tak já jim oboje ráno a čaj si vařim odpoledne. Manžela dopuju selenem, zinkem, Ečkem. No tyjo snad to zabere. včera jsem nechala v lékárně litr. A ty učíš taky pětku? No já chci s nima v lednu, únoru do planetária a pak čus.
Já mám 4 a jsem z nich hotová, doposavaď jsem měla jen prťata do 3 maximálně a musí říct, že mi ty větší nevyhovujou, nenaplňuje mě to a nebaví mě to. Nevadilo mi učit hodinku dvě v jiný vyšší třídě, ale třídnictví mě nebaví. Proto uvažuju, že ndo toho půjdu o měsíc dřív, kdybych měla ok štítnou.
Třeba by mi Madar dal zelenou, když by viděl ty moje dosavadní výsledky od imunoložky, kdyby jsmepak použivali ochranu, tak se podle mě nemůže nic stát. hahaha, nevím, kde beru ten optimismus. Asi mě to fakt v tý práci hooodně neba.
Mě ty malinký balily…ale už jsem svoje dotáhla do 5…sice teda chování na pěst, vztekám se, ale dá se s nima mluvit jak s dospělejma trochu. Učim v 1. aj a nemůžu se naladit na jejich mozečky. Když na ně houknu, tak vidim, jak jsou vystrašený a fakt to jsou mimina. Ale my moje vlastní prvňáčky jsem zbožňovala, byla to hrozná švanda. Ale uvidim, co pak ředitel…jestli mě požene do školy se dívat na budoucí prvňáky, který bych měla mít (jako minule). Uvidim, jak to se mnou pořeší.
Já se chtěla domluvit, jestli až bude příležitost, jestli se budu moct vrátit do 1.-3., máme to rozdělený 1.-3. a pak 4.-5. podle vzdělávacího období 1. stupně, jenže je blbost po něm něco chtít, když sama nevím co bude. Ale jestli bych se měla po mateřský, znovu hahaha, vracet k puberťákům, půjdu radši jinam, fakt mám pocit, že bych vyhořela, puf! Možná je to skladbou třídy, jsou tam samý soc. případi z rozvrácených rodin, tři propadají, z toho jeden za tří předmětů a jedinej, kdo si trhá játra jsem já, oni nehnou brvou.
Jenže to unás směřuje k tomu, že se bude propouštět, ze tří tříd v ročníku se to smrskává na dvě, případný důchodkyně ani těhule nejsou, to se ještě budou vracet z mateřský a otevíraj se jen dvě 1. třídy, takže budu nakonec ráda, že mám na dva roky práci a pak se uvidí. Volný místa tady v kraji nikde nejsou. Šla bych asi ale dělat cokoliv, kdyby za to byli slušný peníze. Vůbec jako 1. výplata byla velmi vtipná, sice dnes je to lepší, ale být sama, tak se neuživím. Četla jsem, že dnešní třícátníci mají 40 000 hrubého, tak se ptám kde?
@Hanymany Já takový třicátníky teda neznám
Jo já nastupovala za 14tis. A z jakýho jsi kraje? Já teda byla v situaci, kdy mě řída prosil, at nastoupim…kolegyně odcházela v červnu (měla tam nastoupit místo mě, bohužel to neklaplo) a nemá práci - má 3 děti a je bez chlapa. Tak snad jí vezme pak za mě.
U nás byla s dětma krize před pár lety…ted už zas ty počty pomaličku rostou.
Jihočeský; tak to jsi měla mnohem víc, má první výplata byla 9500,– měla jsem úvazek 89%, teď mám 95% a není to o moc lepší. U nás totiž nejsou žádné odměny, pokud nemáš deset deka masa navíc :-/
My máme úvazky teda všichni 100%. A odměny dostáváme, ale takový symbolický. No je to vtipný…mívala jsem osobní 2500kč, ale jak ted zvyšovali ty platy, tak ososbní se snižovalo…u mě na závratných 300Kč. Už abych vypadla.
Koukám, že si fakt člověk nepomůže i kdyby šel jinam. Tak nám zas zbývá akorát doufat, že se nám to brzo aspoň na tři roky přeruší
Koukám zpět a ty metříky mají fakt něco do sebe. Vždyť většině se skutečně zadařilo, a to ty bez metříku mohou být neaktivní povídalky.
Jupí ![]()
Právě…někdy vidíš, jak ta holka psala, že potratila 3× a na metříku už vidíš mimino nebo 3.trimestr ![]()
Já jsem teda v naší škole spokojená, kolektiv, rodiče, jako dobrý…ale já doufám, že se mi „kariéra“ přeruší na mnoho let. Chceme 3 děti…tak s 2-3letym odstupem.
Mem zrovna tudle napadlo, že bych třeba i měla víc než dvě, ale zatím mi bude stačit to první
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.