Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
tak to je fajn, že je nás tady tolik docela blízko u sebe
! Já teda bydlím spíš mezi Vítkovickou nemocnicí a Kauflandem u UANu
ale do Futura to mám pěšky 10-15min a autem 2minutky ![]()
Rodit budu ve Vítkovicích. Už jsem tam párkrát ležela a ve 30tt teď v těhu taky, tak už to tam znám
hlavně to mám fakt kousek a na Fifejdy nechci z osobních důvodů.
Na kurz jsem chodila do Vítkovic, ale musela jsem to odpískat - jsem na vysoce rizikovém od začátku těhu
a tak nezvládám chodit každý týden na dvě hodiny někam sedět :-/ Teď jsem si domluvila kurz předporodní přípravy pro partnery na jeden den s Janou Čurdovou
taky
ale má volný termín až 20.3 tak to nevím, jestli do té doby neporodím
no uvidíme
pořád vyhrožují předčasným porodem a hlavně prcek je o 2-3týdny větší, tak musím za 14dní na kontrolní utz a kdyžtak na vyvolání .. super. No ale aspoň ho budeme mít brzo u sebe ![]()
Jinak samozřejmě žádné cvičení, plavání a tak nepřipadá v úvahu
měla jsem v plánu taky gravidjógu a plavání v tom Impíku, ale prostě musím sedět doma …
Focení asi taky nebude, protože jsem chtěla pěkné fotky, i venku a tak a já nevydržím stát a sedět déle jak 10minut, takže by z toho asi nic moc nebylo ![]()
Jinak už máme všechno nakoupeno, jenom pro mě věci do porodky a je to
dneska dožehlím poslední pračku věcí pro prcka jako povlečení a tak a je to .. uf ![]()
Kam plánujete chodit s prckama na procházky, když bydlíte někde okruhu Mariánky, Fifejdy, Moravská Ostrava? Já ho asi budu brát autem za město .. aspoň někde na okraj Poruby třeba a tak .. min. jak bude hodně maličký, ať tady nedýchá ty smrady z Vítkovic, aut a tak .. ![]()
Mohly bychom se pak domluvit a jezdit třeba dvě jedním autem ![]()
A chcete pak chodit do nějakého mateřského centra do těch klubů kojenců? Já určitě, ať doma nezblbnu
v centru je RC Chaloupka .. tam jsem se jim nabídla i jako lektorka kurzů, ale to až později, až bude prcek trošku větší a ustálí se nám režim.
jsem se zase nějak rozepsala
tak zatím ahojky ![]()
Tak drzim palecky, at vyjdou hezke fotky! Kdybys pak chtela tip na jednoho super fotografa, se kterym fotivam ja a i me kamaradky a za slusne penize, tak dej vedet, klidne poslu kontakt… foti vsechno, hlavne i deti a fakt luxusne…
Janka - tak to mas teda mazec s tim rizikacem, moc nezavidim
urcite to ale dobre dopadne vsechno a budeme pekne tahat kocary pak spolu ![]()
Vítkovicim taky verim, byla jsem tam na vsechny ultrazvuky, na pohotovosti nekolikrat, jejich pristup je super a nebojim se tam proste kdykoliv s cimkoliv zajit a to je pro me hlavni…
Jee, Jana vypsala dalsi termin kurzu pro pary, tak to je super! No domluvim se s manzelem a mozna se tam potkame
on se vraci 19.3. z Alp, tak uvidime, jestli to stihneme… projednam a dam vedet. My meli na to jit uz v unoru, ale nevyslo nam to (musel pracovne odjet), tak jsem se modlila, at udela do porodu aspon jeste jeden kurz ![]()
Prochazky - klidne muzem nekdy vyjet za Ostravu nebo ja mam idealni podminky u mamky v Rychvalde, v lese, je to tam uzasne, tak muzem klidne i tam, je to 15 minut autem z centra…ale kdyz bude hezky, tak samozrejme kratsi prochazky i v komenaku treba nebo tady proste mezi baraky, no…
Materske centrum - ja si oblibila Krtecka, kam chodim i ted, ale vadi mi tam to parkovani silene, velky parking, ale moc aut a malokdy volne misto, plus vytocit se je fakt nekdy na pest… v te Chaloupce je to lepsi? nevis?
Tak piste, piste, holky! ![]()
xlin tak ono to dobře dopadne
nemá se co pokazit .. barťásek měl 30+5 2000g
takže je fakt nadrozměrný
a i kdyby se, nedej Bože, něco pokazilo do toho 36tt tak by už byl dost velký, uměl sám dýchat a tak ..
Chaloupka je v centru, takže tam to parkování bude asi ještě horší .. i když mělo by to být tam jak bylo kino .. ježiškote jak se jmenovalo? to v Přívoze, jak je teď Albert u té blbé křižovatky .. Máj? tam se docela dobře parkuje normálně mezi těmi paneláky ![]()
kurz pro páry vypsala Jana teď kvůli mě
hehe jsem jí právě včera psala, tak mi psala, že vzhledem k mému pokročilému těhu, vypíše teď jeden kurz co nejdřív a snad to stihnu a snad se hlavně někdo přihlásí
tak pojďte taky, aspoň se seznámíme a můžem dát dohromady i manželátory ![]()
Vítkovice jsou mi sympatické prostředím .. bohužel přístup doktorů mě teď obrovsky zklamal, když jsem tam ležela 14dní teď 3týdny zpět
mám to popsáno v deníčku .. ale nechci nikoho děsit
já i přesto chci rodit jedině tam! na fifejdy mě nedostane nikdo a fakultku jedině, kdyby byl nějaký problém .. jinak taky ani náhodou.
a chtěla jsem ještě něco napsat, ale jak jsem se zahryzla do medovníku, zapoměla jsem to ![]()
Janko - maly mel ve 30.tydnu 1600g odhadem, takze uz taky dost velky, tak jsem se taky uklidnila, ze kdyby neco, tak to snad prezije
ale zatim se vrti spokojene uvnitr, takze snad vydrzi, kdyz uz mame tu VIP kartu, aspon do toho 36. tydne
dneska jdu zase na kurz do Vitkovic, tak jsem zvedava, oproti Jane je to tam nudaaaaa… S tim kurzem se s manzou domluvim a dam vedet ![]()
Na Chaloupku mrknu a zkusim se tam s manzelem projet, s Fabii nemam problem zaparkovat, ale od zari budu jezdit passatem combi a to problem uz teda fakt bude ![]()
Na denicek mrknu, jsi sikula, ze pises, mi se do toho porad nejak nechce…
takze to asi kaslu… Jinak sleduju, ze cekate taky kluka, co?
to je na valku uz, sami kluci ted vsude okolo!
Mate jmeno Bartolomej nebo Bart?
Janko - cetla jsem denicek, tak to je teda mazec ty Vitkovice
no uvidime, ja jinam nejdu… a stejne tam budu mit Janu Curdovou, snad teda kdyz vse dobre pujde, tak to bude snad ok a ten odpad nebo umyvadlo mi vydezinfikuje nez tam vlezu
jinak vyuziju volne chvile mezi kontrakcemi a umyju si to tam sama ![]()
xlin já ležela na gynekologicko-porodnickém odd takže ty dveře vedle porodního sálu. Porodní sál je sto a jedno .. tam to je nablýskané, všechno nové a tak
i ty sestřičky a PA tam jsou fakt zlaté, tak proto i přes tuhle otřesnou zkušenost chci jenom do Vítkovic ![]()
Barťásek bude Bartoloměj
ale takhle mu určitě nikdo říkat nebude, teda pokud nebude zlobit ve škole a tak
haha
já mám výhodu malého renaultu se kterým relativně parkovat umím .. relativně
já jezdím jenom asi 3 trasy
mám to jako vozítko a nákupní košík
ale když mám jet někde, kde nevím, jak se parkuje, tak tam raději ani nejedu ![]()
Ty kurzy ve Vítkovicích .. mi právě taky přišlo že docela nuda a hlavně osobně mi příjde, že tyhle věci by fakt měl vidět manžel, aby mi pak mohl při porodu pomoct - připomenout dýchání a tak. Takhle vůbec nebude vědět co a jak .. on chudák ani neví, kudy miminko leze ven
jakože tam je nějaké děložní hrdlo, to se musí otevřít a tak ..
a kde aspoň přibližně bydlíš? ve smyslu, do kterého parku budeme chodit na procházky ![]()
U Chaloupky se zaparkovat ceklem dá i když ne úplně u vchodu my tam chodíme je to tam v poho ![]()
janko - napisu Ti SZ s popisem mista bydliste, nechci tady tolik verejne, neni to uzavrena diskuse, tak byvam opatrnejsi… internet v dnesni dobe je pekne svinstvo ![]()
Vitkovice zvladnem, prinejhorsim si to pak uklidim proste sama, s tim nemam problem
byla jsem na to alergicka i v praci, spinava umyvadla, zachody fuj, no humus…
ale v nemocnici by mela byt sterilita, ze…
Bartolomej je moc pekne jmeno, ja mu budu rikat Bart, muzu? Mi se to strasne libi
jedna znama ma Barta a ten je naprosto uzasny! ![]()
S parkovanim jsme na tom podobne, i kdyz ja uz se posledni dobou osmeluju vic a vic, ale s tim passatem to pak bude za trest
siroke a dlouhe, ale bezpecnejsi pro mimi nez fabka, to zas jo… posledni dobou jezdim taky trasy kaufland, futurum, rychvald, krtecek
ale v lete jsem se s navigaci pustila i dal, za Krnov, do Opavy a tak, nemit tu panickou hruzu z parkovani, tak jezdim asi vic nekam jinam…
Tak neboj, manzelovi to Jana vysvetli skvele… taky ty kurzy moc nechapu, zenska vesmes vi, co a jak a potrebuje to vedet vice chlap… manzel nastesti vi, i kdyz u porodu Janu chce, ze by to asi nezvladl me tahat v bolestech do sprchy a tak, ma z toho proste strach.. tak radsi at tam je s nami nekdo, kdo nas oba uklidni a pujde to hladce
ted ve stredu snad se mnou pujde na manipulaci s Jankou…
Mikky - dik za info ohledne chaloupky, zkusim se tam projet a uvidime
vis jak to je, manzel mi taky vzdycky rekne - vsak tam nekde zaparkujes
frajer
ale jak s jakym usilim a nervy, to uz nevidi ![]()
už jsem si vzpoměla, co jsem to chtěla
máte vybranou dětskou doktorku??? já chci něco blízko bydliště, ale zase aby byla sympatická i mi, dobrá a tak .. hlavně ne nějakou babku nad hrobem, co píše na všechno atb ![]()
xlin díky za ten popisek
to bydlíš taky v super čtvrti jako my
na půl cesty se můžem scházet v překrásném parku u 1.máje
nebo v sadě M.Horákové
i když ty máš kousek benátky kde jsou fajn procházky .. bledá závist teda
no a jinak já řídím dobře
.. teda myslím
jezdila jsem jednu dobu sama i do Katowic a jiné delší trasy, ale převážně to používám jako přemisťovadlo z bodu A do bodu B po Ostravě a hlavně to využiju s prckem na ty procházky, no. Ale parkování to je vražda .. nechápu, jak může někdo parkovat s lodí typu právě passat, octavie a tak
![]()
Janko - dr. resime, asi k MUDr. Fialove v centru, tam to mame uz domluvene napul, ale jeste zkousim jednu dr., ktera je moc dobra, ale nebere, takze po znamosti…
Jinak my tu bydlime chvili, teprve rok, benatky moc neznam, tak se pak nekdy srazime a projdem spolu, jestli je znas, at objevim krasy marianek… zatim moc nadsena z toho tady nejsem, pejska davame k mamce na zahradu, protoze venceni tady je priserne a trapi se tu ![]()
No ja si dam zitra cestu do Orlove - mam vysoky puls (128/min) a nizky tlak (105/70), dr. se obava, ze mam neco se stitnou zlazou, tak poficim na odbery…
je mi zas dneska pekne zle, srdicko busi a mi se tmi pred ocima a jsem slaba jak moucha…
nemas to taky nekdy?
xlin na tu MUDr. Fialovou jsem se taky koukala, ale zavrhla jsem jí právě kvůli parkování
máš nějaký parkovací tip v okolí? ![]()
Ale vypadá dobře .. asi to zkusím přehodnotit .. pěšky to není daleko, ale když bude prcek nemocný, tak ho nebudu vozit půl hodiny v kočárku, že ..
Já chodila jako dítě k zastávce Dům energetiky, jsou tam dvě dětské lékařky, sice jiné než za mě
ale zkusím tam kouknout .. je to kousíček. http://www.znamylekar.cz/…-a-d/ostrava sice nemá stoprocentní hodnocení, ale to nemá ani můj gynekolog, tuším, a k jinému bych nikdy nešla
navíc ty negativní komentáře tam mnohdy píše konkurence, že .. asi to půjdu ověřit osobně ![]()
mariánky moc krásné nejsou, ale lepší než dubina a pod. asi
Benátky to je ten lesopark po pravé straně, když jedeš na Porubu .. není to moc velké, ale aspoň je tam klid
tam se dá i super venčit
na mapě to sice zelené není, jak se dívám, ale je to jak je ulice Novoveská .. v takovém svahu .. u zastávky Hulváky po pravé straně
Ty mžitky před očima budou tím nízkým tlakem. Bušení srdce a únava může být chudokrevností .. ale uvidíš víc na odběrech
určitě to nebude nic vážného a jenom nějaká těhuchoroba
Držím palec!