Ostravské maminky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jankaslos
1.3.11 10:09

zuzice já šátek už mám :wink: ale k doktorce ho budu nosit v sedačce, když tam pojedu autem, že ;-) stejně sedačku nenechám v autě na pospas lupičům :-) a ty jsi taky z Ostravy? ;-)

DaiquiriQ tak já nějak shazovat nechci ;-) i když uvidíme, kde mi co zůstane po porodu. Teď mám tak 10kg nahoře - uvidím dneska na poradně, my doma váhu z psychologických důvodů nemáme :-D, mám 180cm, před otěhu jsem byla spíše vyhublá, takže teď vypadám, jako had, co sežral antilopu :-D
spíš mám od 30.8 nemocenskou a fakt ležím nebo sedím max. někam na krátkou procházku tak na 20minut :-( Já byla zvyklá na bazén, posilovnu, o víkendu hory a tak .. jde mi spíš o fyzičku a hlavně o to, něco dělat se stejně „postiženýma“ tedy maminkama :-) haha

xlin no tak to je super! ;-) tak se tam sejdem a můžem pak zajít na kafe, jestli to budeš stíhat 8-) akorát mě tam musí hodit manžel, protože sama řídit nemůžu a chodit taky ne :-( tak to na nějaký dlouhý pokec asi nevidím no .. leda že bys mě pak hodila domů :mrgreen: ale to je asi blbost :-) zkusím domluvit, jestli by mě tam hodil, jel domů a pak odvezl zpět :-) no to mě spíš pošle někam :-D
Jo a Barťásek taky odpovídal celou dobu velikostně ;-) až ve 30tt na posledním velkém utz nějak narostl až na to doktor valil bulvy :-D tak ještě vám možná povyroste haha :-)
Jinak jak jsem psala mám tak 10kg nahoře - jedu podle tabulek jak říkal doktor :-D a vzhledem k tomu, že teď se přibírá nejvíc a do teď jsem přibrala tak 1.5kg za 14dní tak to do těch 15kg vidím taky .. ale jinak to na mě není vidět. Akorát mi prý narostla zadnička, říkal Pavel, ale já si tam nevidím, tak nevím :-D

• Citovat
  • Upravit
1723
1.3.11 10:22

jo jsem z Ostravy, mám osmiměsíčního prcka a šátek používám skoro pořád.hlavně na takové to přenášení. TAky jezdím autem a sedačku teda v klidu v autě nechávám i přes noc,ale do obchodu,k doktorce a hlavně do MHD používám hlavně šátek. Někdy taky na procházku,mám ráda prďolku blízko sebe,ale když chci aby se venku vyspinkal tak jedu kočárkem. Nosit jsem začala když byl malému měsíc a je to fakt super

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.3.11 10:32

janko - no nevim, jestli to kafe stihnem, ja musim byt ve 14:00 v praci uz… a pojedu tramvaji, preci jen nevim jeste, kde se tam parkuje, tak to nebudu hrotit a nervovat se zbytecne, pekne to nejprve obhlidnu :-) Takze to kafe bych videla spis nekdy jindy, at se zbytecne nestresujem zitra s casem, neni problem te potom nekde nalozit a zase vylozit :-)

Jinak z tebe budu mit teda komplexy, kruci, 180cm a hubenourka :think: s tebou se asi kamaradit nebudu :cert: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ja mam 168cm, zacinala jsem na 62,5kg, ted mam uz 72,5 :-( tak snad to neposkoci uz moc… ono ty moje vecerni zmrzlinky asi delaji svoje :think: no a zadek mi narostl jako prvni :-( pak prsa, pak stehna no a ted roste pro zmenu bruch :-D

zuzice - jj, taky prave uvazuju nad satkem cca. kolem toho 3.-4. tydne, ze to uz nebude to miminko takove gumove a bude se s nim lepe manipulovat… a bylas nekde na nejaky kurz vazani s mimi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jankaslos
1.3.11 10:47

zuzice tak známému několikrát sedačku ukradli :-( já si jí to jedno patro domů odnesu raději :-) máme jí se základnou, tu tam nechám a pak jenom nacvaknu, takže pohoda ;-)
Já chci šátkovat víceméně od začátku .. ale první chci na nějaký kurz i s prckem .. zkoušela jsem to vázat doma s plyšákem haha :-) ale to není miminko, že jo ;-)
Já chci šátek hlavně na nošení doma, na procházky do terénu a podobně.
No jsem zvědavá, jak se v něm malému bude líbit ;-)

xlin super ;-) aspoň to nemusíme hrotit :-) uděláme na sebe pápá, poptáme se doktorky, já si nechám dát razítko do průkazky a pak zase pápá :-) a příště někdy to kafe 8-) samozřejmě s mlékem, aby tam nebylo moc kofeinu :-)
já začínala 66.6 a teď mám nevím kolik :-) ale posledně jsem měla těch 7.8kg nahoře .. dneska se uvidí :-) my váhu doma nechceme, takže nevím, kolik vážím :-D

• Citovat
  • Upravit
7712
1.3.11 10:56

janko, tak pak muzem na nejaky ten kurz vazani spolu, maji kurzy vbalvnce nebo i v lotosu tusim… to se chce poptat a pozjistovat… i kdyz nam to asi nevyjde terminove, co :-(

ja kaficko jedine bezkofeinove, kofein by mi asi ten muj tep jeste zvednul, tak to nechci riskovat :-( ale to vubec nevadi, chutna to uplne stejne…
No ja jsem dr. Pt. nasla, ze je doktorka hematologie a hematoonkologie na fakultce, tak bued urcite dobra. Hlavne se chci zeptat, jestli je schopna ordinovat i prirodni medicinu, homeopatika a pod., protoze se chci vyhnout antibiotikam co to pujde… snad budeme spokojene… a mame to navic fakt kousek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6299
1.3.11 11:01

Tak to já jsem 28tt a mám 10 nahoře a pořád přibírám…takže počítám s těmi 20kg…a dolů tak 25 kdyby potom šlo, tak bych byla ráda…ale zdravě… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jankaslos
1.3.11 11:03

xlin

jojo kurzy jsou V Bavlnce docela často a i v té Chaloupce jsou .. a vůbec je tady více míst, kde se to dělá ;-) vím ještě o nějakém centru v mariánkách … zkusím najít

tak si dáš čokoládu no :-) já kafe normálně vůbec nepiju .. ale občas zajdu na „kafe“ se zmrzkou do meka :-D haha a tomu se kafe říkat nedá, tak jsem v klidu :-)
Na ten alternativní přístup jsem taky zvědavá. Nepočítám s tím, že by homeopatika předepisovala, na to jsou homeopati a ona není .. to mám zase jiné kontakty, kdybys chtěla ;-) ale spíš chci, aby byla ochotná mi léčbu vysvětlit, nedávala pořád atb a podobně jako to dávali mi a já mám teď kvůli tomu rezistenci na většinu atb, zničenou sklovinu a podobně .. fakt luxus :-(

tak zítra o půl jedné přímo před sídlem doktorky, ne? je to ten barák vedle pizzerky blíž zastávky Dům energetiky ;-) mají tam štítek na dveřích, to poznáš 8-)

• Citovat
  • Upravit
jankaslos
1.3.11 11:07

DaiquiriQ tak kojením to prý jde dolů rychle ;-) oni nás budou vysávat jako upíráci :-) já jsem spíš než na váhu zvědavá na to, jak rychle se mi kůže na břiše smrskne do původního tvaru a objemu :roll: jak jsem teď byla v nemocnici na pokoji i s čerstvýma maminkama, páč byl stopstav, tak byly třeba 5dní po porodu a kdyby mi to neřekly, tak myslím, že teprve rodit budou 8-o
a až to splaskne, tak nechci mít na břiše takové ty vlny vytáhnuté .. fůůůj toho se fakt děsím ..
ale tak nějak bylo nějak bude no 8-) hodit si to nepůjdu že jo :-D

• Citovat
  • Upravit
7712
1.3.11 11:21

Dai - neboj, to shodime raz dva, my mame parni hrnec a kdyz jim z nej, tak malo pribiram i ted v tehu, manzel na nem shodil 17kg za pul roku, neji nic jineho nez obed z hrnce, zeleninu, rano musli a to si i na pivo obcas zajde… takze se nebojim, ze by to neslo :-)

janko - ok, zitra 12:30 pred sidlem mudr., jsem taky zvedava. Asi tam jeste zavolam, at cekaji tehule dve :-D atb jsem jako dite mela neustale, jsem z Radvanic :-( nic jineho se tam nepredepisovalo… :-(

bricho - ja mam koupeny uz stahovaci pas, hned po porodu stahnu a pak na doma stahovaci kalhotky. Mamka ma diky nim luxusni bricho, jak kdyby v zivote nemela dite… takze jdu do toho :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
1.3.11 12:12

janko - tak uz jsem tam volala, takova fajna sestricka :-))) tak mam radost, mam z toho dobry pocit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jankaslos
2.3.11 08:33

Dobré ráno holky :kytka:

tak hlásím, že jsem včera byla na poradně a vše oukej :pankac: teda až na to, že mi na třetí pokus brali krev na ty poslední odběry .. já fakt padám .. v nemocnici na něco zapoměli, teď se jim ty odběry ztratily .. no pomoc :roll:
a mám za 14dní 4kila nahoře 8-o 8-o 8-o takže už celkem 12kg .. a NEŽERU!!! :-D jako já mám pocit, že nic nejím .. jsem se právě dopíjela litrem vody ať jsem těžší na váze u sestřičky :mrgreen: chci mít do těch patnácti .. a za 14dní už na monitor a hlavně na ten utz, kde se Bartík přeměří a zjistíme, kdy teda půjdu na to vyvolání. Teď ho neměřil, ale říkal, že když jsem takhle přibrala a nikde to není vidět - milý doktor že :-D - tak je dost pravděpodobné, že takhle narůstá prcek .. no super .. uvidíme 8-)

xlin jo ta sestřička zněla symptaticky ;-) tak to snad to bude oukej :palec:
Našla jsem tu herničku v Mariánkách, je to kousek od Futura http://www.centrum-marjanka.cz/ podle všeho to otevřeli docela nedávno, takže tam toho nějak moc není .. ale to se poddá. Mě tam zaujalo taiči, páč to bude i s hlídáním - já před otěhu chodila tady kousek od domu, ale jak jsem otěhotněla, musela jsem to zrušit páč mám od srpna rizkové :-(
otázkou je, jak malé děti jsou schopní na tu hodinku pohlídat :think: to malého spíš nechám doma a zajdu někam jinam :-)
Jo a psala jsem ti zprávu ohl. toho dnešní minisrazu u doktorky 8-) ale myslím, že se poznáme - těhulí tam moc nebude :-D

• Citovat
  • Upravit
7712
3.3.11 11:47

Ahoj holky,

tak hlasim (janka uz vi), ze moje buseni srdicka bylo opravdu od nedostatku zeleza, takze jsem uz dneska poctive vzala tabletku, po ktere mi ovsem zaclo byt tak zle, ze jsem myslela, ze poletim :poblion: nasadili mi Sorbifer Dulures, jednu tabl. rano, plus pyridoxin. Tak snad to brzo zabere, dneska jsem jak prastena, mezi zehlenim polehavam, vsechno me boli, no hnus… snad se to nejak ustali brzo a prejde to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jankaslos
3.3.11 13:22

xlin jéjé tak to je mi líto, že je Ti z toho zle :-( Mi dali v nemocnici Actiferin, mluvila o tom i včera ta sestřička u dětské, mám to 1 - 0 - 1 ale stačí i jedna ráno nalačno, jen já mám už střední anemii, tak toho mám víc a hlavně u mě nehrozí ty vedlejší účinky ve formě zácpy, páč beru Magnosolv a ten právě vyvolává průjem :-D tak se to pěkně neguje :-D Špatně mi z toho není vůbec .. ale tak každému sedí něco jiného, že ;-)
tak možná jestli Ti z toho Sorbiferu bude zle ještě dva dny třeba, zkus si nechat napsat ten Actiferin. Držím palečky!
Ta únava je z anémie no :-( ale já musím říct, že co jsem začala jíst ten Actiferin a tak, docela se to zlepšilo a spím jenom dvě hodiny odpoledne :-D

Jo a ještě mě napadlo - pěkné procházky jsou v Poodří kolem Jistebnických rybníků a tak :palec:

Já dneska řeším, jak a čím osázet ten náš pozemek, kde budeme stavět tak do dvou let. Máme oobr pozemek ve Vratimově, tak aspoň nějaká vyhlídka na únik z tady toho „kraje snů“ :roll:

• Citovat
  • Upravit
7712
3.3.11 14:11

Janko - ja to doplnim jeste chlorellou (probiosan), tak snad se me ta zacpa taky vyhne :-) jsou v tom i lactobacily, v tehu doporuceno, tak snad to nejak preziju do toho porodu :-D ja to tak nejak trochu cekala, mam uplne stejny prubeh tehu jako moje mamka totiz…

ted odpoledne uz je to lepsi, asi se to uz zredilo a prestava mi byt tak zle jako dopoledne… ono se to srovna, hlavne, at je prcek v poradku.

Prochazky muzem zkouset ruzne, vsak si najdem oblibene mistecka :-) akorat ja nebudu moct urcite kazdy den :-( musim taky byt doma a obcas neco udelat a kazdy den varim, tak pak uvidime…

Osazeni zahrady - chces si to delat sama? Kdyby ne, tak ti dam kontakt na skveleho zahradnika, ktery delal zahradu nam… ma skvele napady a opravdu je moc sikovny, nabehne a za par dni neni co resit… my na to spechali, takze svepomoc neprichazela v uvahu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
3.3.11 18:54

Janko - dneska mi manzel dovezl tu melasu, mas nejaky tip, jak to pit? je to fakt jako :poblion: treba ja vychytala Dologran do pom. dzusu, vubec to nejde poznat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová