Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@šmoulinka71 píše:
ne a proto jsou tu tak debilní diskuze a názory. Já když jsem odešla od manžela, tak jsem se nechtěla vázat, měla jsem pár milenců a v tý době bych samozřejmě mluvila v každý diskuzi tak, na co se vdávat, lepší je si užívat, chlapa jen využít atd.To samý, kdybych se s manželem nedomluvila na rozdělení majetku po rozvodu půl na půl v klidu, ale hádali by jsme se atd. tak bych tu psala, jací jsou chlapi darebáci atd. Takže podle mě názory se vytváří dle vlastních zkušeností a tady je jasně vidět, jak je kdo spokojenej a co kdo zažil. Je to zajímavé pozorovat. Já nemám s chlapama za celý svůj život vůbec žádnou špatnou zkušenost, ba naopak, domluvila jsem se s nima vždycky lépe, jak s ženskýma, ale to co píší tady, no to je na palicu fakt někdy, si říkám, kde to proboha vylezlo.
já bych to nedramatizoval, internetový diskuze bez odpovědnosti jsou nejlepší semeniště přehnanejch názorů, který normálně až tak nezastáváš, vidím to i na sobě ![]()
@pohledzdruhestrany píše:
já bych to nedramatizoval, internetový diskuze bez odpovědnosti jsou nejlepší semeniště přehnanejch názorů, který normálně až tak nezastáváš, vidím to i na sobě
fakt? To mě nenapadlo.
Ale ty jsi mluvil rozumně, souhlasím s tím, že živitel rodiny to má horší, než ženská na mateřský.
@šmoulinka71 píše:
Prosím tě, co to tady plácáš za nesmysly. O platové diskriminaci ví všichni, dokonce i stát. Jen ty si to neumíš přiznat.![]()
![]()
Dneska říkali v rádiu, že ženy mají v průměru o 20% nižší plat (ale neříkali, že je to na stejných pozicich). Musíte se prostě holky víc snažit, no ![]()
@WontTell píše:
Kariera: http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/…lovo/kariera
Efektivita některých lidí je na HO lepší, než třeba v openspacu. Jiných zase ne.Tvoje výkonnost irelevantní není, ale máš pravdu v tom, že ji dost těžko posoudím. Snažil jsem se říct, že úvaha „trávím prací víc času - jsem lepší zaměstnanec“ není správná.
Netvrdím, že se to nemůže stát, ale je blbost dělat z toho něco, co ženským obecne ztěžuje výběr partnera když mají děti. Jakože kdyby děti neměly, tak by žily šťastně s pedofilem, ale takhle se musí chudinky uskromnit a najít si někoho normálního?
Taky bych nechtěl ženskou, která výchovu dětí chápe jako celoživotní handicap a bude mi ji otloukat o hlavu. Netvrdím, že manželé, nebo lidi, co mají spolu děti mají být na sobě nezávislí, nebo že má žena uživit sebe i děti. Jenom mi nepřijde fér, aby se např. majetek při rozvodu dělil automaticky na půl, když jeden se na něm podílel třeba 10% a druhý 90%.
Zajímavé, že jsem si nikde nevšimla, že bys takhle hrozně zastával i názor, že si každý má platit i své dluhy sám. Všude jen samý majetek, ale vyživovací povinnost nebo dluhy z nějakého důvodu nikdy neřeší. Ale předpokládám, že bys se svou manželkou ještě před smlouvou podepsal veškeré dokumenty, které jsou potřeba na to, aby ani korunu z tvého dluhu nemusela splácet manželka a aby vůči tobě neměla žádnou vyživovací povinnost, pakliže by sis po rozvodu vedl špatně ![]()
@Nimie píše:
Zajímavé, že jsem si nikde nevšimla, že bys takhle hrozně zastával i názor, že si každý má platit i své dluhy sám. Všude jen samý majetek, ale vyživovací povinnost nebo dluhy z nějakého důvodu nikdy neřeší. Ale předpokládám, že bys se svou manželkou ještě před smlouvou podepsal veškeré dokumenty, které jsou potřeba na to, aby ani korunu z tvého dluhu nemusela splácet manželka a aby vůči tobě neměla žádnou vyživovací povinnost, pakliže by sis po rozvodu vedl špatně
No neřeší, protože ty témata jsou většinou o dělení majetku. Ale jo, klidně, podepsal. Ani by mě nenapadlo, dožadovat se u manželky po rozvodu vyživovací povinnosti na sebe.
@WontTell píše:
Dneska říkali v rádiu, že ženy mají v průměru o 20% nižší plat (ale neříkali, že je to na stejných pozicich). Musíte se prostě holky víc snažit, no
Já mám dost vysoký plat. ![]()
@šmoulinka71 píše:
Já mám dost vysoký plat.
No ale ty to evidentně nevytrhneš, a co ty ostatní ![]()
@WontTell píše:
No ale ty to evidentně nevytrhneš, a co ty ostatní
Ale i přesto zastávám názor, že když jdou dva lidi do manželství, měli by táhnout za jeden provaz. Ve všem.
@šmoulinka71 píše:
Ale i přesto zastávám názor, že když jdou dva lidi do manželství, měli by táhnout za jeden provaz. Ve všem.
To je taková vzletná fráze, se kterou skoro nelze nesouhlasit. Akorát si pod tím asi každej představuje něco jinýho…
@WontTell píše:
To je taková vzletná fráze, se kterou skoro nelze nesouhlasit. Akorát si pod tím asi každej představuje něco jinýho…
@WontTell píše:
No neřeší, protože ty témata jsou většinou o dělení majetku. Ale jo, klidně, podepsal. Ani by mě nenapadlo, dožadovat se u manželky po rozvodu vyživovací povinnosti na sebe.
Aspoň že tak ![]()
Nerozumím produktům této doby, kdy se nadělají ženský děti, ale zodpovědnost za to se již nepřebírá. Tu ať nese žena, popř. stát, tj. všichni daňový poplatníci… Přitom ale rovné podmínky na trhu práce neexistují a v některých případech ani existovat nemohou, protože kdyby chlap suploval v péči o děti ženu, byl by pro zaměstnavatele zrovna tak nezajímavý jako žena. Takže, když se tu furt točí nějaké poměry, kolik mužů dostalo výpověď protože má malé děti, kolik mužů nemohlo najít práci, protože má malé děti?
@LadyLada A já takové chlapy fakt potkávám jen tady, v reálném životě jsem se z takovýma názorama nesetkala, nikdo se takhle nechová.
![]()
Příspěvek upraven 06.03.15 v 11:22
@Nimie píše:
Zajímavé, že jsem si nikde nevšimla, že bys takhle hrozně zastával i názor, že si každý má platit i své dluhy sám. Všude jen samý majetek, ale vyživovací povinnost nebo dluhy z nějakého důvodu nikdy neřeší. Ale předpokládám, že bys se svou manželkou ještě před smlouvou podepsal veškeré dokumenty, které jsou potřeba na to, aby ani korunu z tvého dluhu nemusela splácet manželka a aby vůči tobě neměla žádnou vyživovací povinnost, pakliže by sis po rozvodu vedl špatně
Mě by teda zajímalo jak dělej domácí práce… nebo se skládaj na hospodyni? Kdo doma vaří a kdo platí nákup? Když se chci dělit, tak o všechno… my si rozdělili kompetence ![]()