Otěhotnět nebo počkat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
953
4.6.06 22:00
EinsteinII píše:
Děvčátko, prosím tě, jdi raději na dvojku bílýho a hlavně buďte při sexu hodně, HODNĚ opatrní!!! Na dítě si počkej, až ho budeš opravdu chtít. Tu dobu poznáš snadno: budeš konečně dospělá a nebudeš mít potřebu pokládat na Internetu takovéto dementní dotazy.

Domi, no mě tohle moc jako vítané zpestření nepřijde, spíš to vypadá jako urážení, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
4.6.06 22:19

Petuldo,
však já jsem psala, že i ten odlišný pohled by měl být projeven tak, aby nikoho neurážel a nepobuřoval… Měla jsem na mysli spíše to, že i chlapi mají kolikrát co říct (samozřejmě opět zdůrazňuji: záleží na způsobu a formě!)
 D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
4.6.06 22:29

Ještě k výši mateřské: nemýlím-li se, tak pokud je mateřská nižší, než rodičák, tak se dorovnává do výše rodičáku. A osobně dost silně pochybuju, že by kterákoli vláda v budoucnu na výši rodičáku sáhla. Navíc v situaci, kdy volby dopadly tak, jak dopadly, se podle mého názoru pro snížení rodičáku určitě nenajde v PS dostatečná podpora.
 D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
4.6.06 22:35

Vždyť jsem psala, že po zvýšení RP (zrušení je pouze hypotetická možnost :wink: ) to už bude pro mnoho žen v podstatě jedno, otázka, kolik si tam Tracy vydělala. Já bych třeba byla ztratná i při dorovnání do nového RP, a to o dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
5.6.06 07:42

S tím zvýšeným RP - já si taky myslím, že to až tak jedno není, já třeba měla z práce celkem o dost větší mateřskou než bude ten zvýšený RP. Takže u mně by rozhodně nebylo jedno, kdybych mateřskou brala z pracáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
5.6.06 10:26

Maxik

děkuji ti za tvá slova,vystihla jsi mou situaci uplně přesně.TAk tahle to je.Kdybych se mi podařilo otěhotnět teď,tak mi budu dostávat mateřskou ještě z platu nynějšího zaměstnavatele,pokud ne a skončím na up tak si budu muset rychle hledat něco jiného,ale půjde to těžce.Na pracáku nechci být.A ikdyž nastoupím jinde tak mimi už nevzdám a budem se snažit i nadále.To odložení mimi na příští rok bylo jen kvůli té práce,kterou jsem viděla jako dobrou do budoucna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
5.6.06 10:32

jinak co se týče toho zvýšení RP bylo by pro mě fajn,teď jsem se dozvěděla že mateřská se nepočítá z nemocenských dávek ale jen z platu,jelikož já pokud otěhotním chci jít ihned na nemocenskou,protože v mém dosavadním zaměstnání už nevydržím,nevím z čeho se mi bude platit.Ale někdo mi říkal že snad jen z platu posledního zaměstnavatele.Ale já si k tomu stejně budu ještě přivydělávat bokem tak snad to nebude tak zlé.Bez práce jen sedět doma bych nevydržela.TAk mám slíbenou práci i při mateřské.Nebude to sice závratná částka,ale každá korůnka pomůže.Teď jen aby se mi podařilo otěhotnět.Mám kamarádku která se začla snažit v květnu a teď už je těhotná.Tak jsem zvědavá.Děkuji moc holky za vaše názory,moc si toho cením a je to pro mě podpora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.6.06 11:16

Jak vidím, je tady naštěstí hodně žen, které k „plánování“ dětí způsobem, který praktikuje Tracy, cítí podobný odstup jako já. Skoro bych si tipnul, že se jedná ženy již starší, věkem spíš ke 30, které už chápou, jak to v životě chodí,a co vlastně dítě znamená za zodpovědnost. Tracy se tady stále ohání tím, že se jí bude mateřská vypočítávat z platu a ne z podpory. No pokud si myslí, že ji to vytrhne víc, než kdyby si nejdřív našla novou, dobře placenou práci, tak jí její iluze brát nemíním. Argumentovat tím, že na Severní Moravě se dobrá práce shání těžko, je zcestné. Té holce je 22 let a je bezdětná, nic jí tedy nebrání hledat práci v jiném regionu. Ono to jde. Já jsem původně také z Ostravska, takže dobře vím, o čem mluvím. Ona ale raději chce otěhotnět, protože to je jednodušší „řešení“. No nevím…

Hloupé řeči o mé zženštilosti mě pobavily, slečna Tracy je opravdu nezralá holčina.

Co se týče formy, kterými v této debatě prezentuji své názory, tak o tom by se samozřejmě dalo diskutovat, ale já nějak necítím potřebu s autorkou příspěvku zacházet v rukavičkách. Holt ne každý jí v životě půjde na ruku.

Mějte se hezky a zkusme ke svým dětem přistupovat odpovědněji než Tracy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14434
5.6.06 12:05

Díky za tvé názory :lol:
Nevím,proč bych si měla hledat práci v jiném regionu,když tady mám své zázemí.Máme tu zařízený byt,přítel dobré dvě zaměstnání,tak proč bychom měli odcházet jinam jen kvůli toho že ženám se v severní moravě hledá práce v ekonomickém oboru velmi těžce,ale o tom ty nemůžeš nic vědět,když jsi to nezažil.Já moc dobře vím,co je to tady hledat práci,než jsem našla svou první byla jsem skoro rok na úp a hledala jsem aktivně.A nemíním ti pořád dokola něco vysvětlovat,protože ty to nechápeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
5.6.06 12:13

Einsteine - mužský pohled může být na tomto serveru skutečně osvěžující a přínosný a na vyjádření svého názoru máš samozřejmě právo. :lol:

Trochu mě ale zaráží, že jsi přes své životní zkušenosti zatím nezjistil, že pokud s někým nesouhlasíš a vyjádříš svůj názor tak, že jej urazíš nebo se jej dotkneš, pravděpodobně o tvých argumentech vůbec nebude uvažovat, a vlastně mu tak nepomůžeš. U mladých lidí to platí skoro stoprocentně. A ty jsi chtěl přispět radou, ne si tu pouze ulevit nebo se po někom vozit, ne?

Hezký den přeju.

Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
880
5.6.06 12:30

Přikláním se k Einsteinovi,podle mě,kdo chce práci si najde.Každá z nás k založení rodiny přistupuje jinak,já chtěla něco mít,chtěla jsem mít kde bydlet,mít dobrou práci a tak jsem si počkala a miminko jsem si pořídila ve svých 29 letech.
Jinak můj muž na emimi taky občas nakoukne a zšenštílý mi opravdu nepřijde.
 Binky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
5.6.06 13:39
maxik píše:
Einsteine - mužský pohled může být na tomto serveru skutečně osvěžující a přínosný a na vyjádření svého názoru máš samozřejmě právo. :lol:

Trochu mě ale zaráží, že jsi přes své životní zkušenosti zatím nezjistil, že pokud s někým nesouhlasíš a vyjádříš svůj názor tak, že jej urazíš nebo se jej dotkneš, pravděpodobně o tvých argumentech vůbec nebude uvažovat, a vlastně mu tak nepomůžeš. U mladých lidí to platí skoro stoprocentně. A ty jsi chtěl přispět radou, ne si tu pouze ulevit nebo se po někom vozit, ne?

Hezký den přeju.

Eva

No, Evo mě z jeho příspěvků právě přijde, že mu šlo jenom o to si ulevit a někoho napadnout. Nevím, mě přijde, že tenhle chlap bude mít asi nějaký problém, který řeší tím, že prostě na někoho anonymně zaútočí. Jinak si totiž ty jeho urážlivé projevy nedovedu vysvětlit. Vždyť přece, jak už tu bylo mnohokrát zmíněno, emimino je výjimečný server, kde si snažíme pomoct, poradit a samo i přispět odlišným názorem, ale vždycky v rámci slušnosti. Rozhodně nebyl vytvořen kvůli tomu, aby se tu lidé napadali a uráželi, ne?

P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.6.06 14:42
[quote:b2246b269a] No, Evo mě z jeho příspěvků právě přijde, že mu šlo jenom o to si ulevit a někoho napadnout. Nevím, mě přijde, že tenhle chlap bude mít asi nějaký problém, který řeší tím, že prostě na někoho anonymně zaútočí. Jinak si totiž ty jeho urážlivé projevy nedovedu vysvětlit.P

Mila Petulo a Maxiku, nikoho tady neurazim, pouze Tracy nekyvu na to, jak skvele si to vymyslela. Na zacatku cele debaty je zadost Tracy o radu, co ma delat v ji popsane situaci. Tak jsem ji poradil, at s ditetem pocka, protoze na materstvi (podle mne) jeste nedorostla. Jeji reakce v cele debate me v mem nazoru pouze utvrzuji. (Mimochodem, jeji zminka o tom, ze pritel ma 2 dobre zamestnani svedci o tom, ze Tracy nema zadnou snahu postavit se na vlastni nohy. Jaky asi bude pritel tatkou svemu diteti, kdyz travi cas od rana do vecere v praci? Jiste, u rady lidi je to nutnost, ale tohle neni tento pripad, protoze slecna ma moznost prispet svym dilem, ale zrejme se ji nechce.)

Petulo - spis bych rekl, ze problem mas ty. Nejdriv ti hlava nebere, ze muz se muze zajimat o vychovu svych deti a proto hleda rady na serveru s nazvem eMimino (Tracy to prijde rovnou zzenstile), pak se do me zase navazis proto, ze muj nazor neladi s tvym. Zrejme moc nedokazes spolknout kritiku a jiny nazor, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
953
5.6.06 15:15
EinsteinII píše:
Takže já to shrnu: je ti (teprve) 22 let a ptáš se cizích lidí na veřejném webu, jestli je dobrý nápad otěhotnět…

To jako podle jejich odpovědí ty prášky vynecháš, nebo je budeš dál baštit? Nechceš vypsat veřejné hlasování?

Děvčátko, prosím tě, jdi raději na dvojku bílýho a hlavně buďte při sexu hodně, HODNĚ opatrní!!! Na dítě si počkej, až ho budeš opravdu chtít. Tu dobu poznáš snadno: budeš konečně dospělá a nebudeš mít potřebu pokládat na Internetu takovéto dementní dotazy.

Je mi celkem fuk, jestli se tě moje poněkud nekorektní odpověď dotkla, ale skutečně nevycházím z úžasu…

Einsteine promiň, ale tomuhle já neříkám rada, ale urážení. Stejně jako tvé další příspěvky o tom, že ženské se na mateřské válejí apod.
To, proč jsem poprvé reagovala na to, že jsi chlap, tak, jak jsem reagovala, jsem už vysvětlila. A věř mi, že pokud by ses slušně a konstruktivně zapojil do debaty, vůbec bych se nad tím nepozastavila. Neboj se, můj muž se taky zajímá o výchovu našeho syna a možná ví víc, než ty, protože jsem od něho ani jednou neslyšela, že bych se doma válela. A musím oponovat, já se do tebe nikdy nenavážela pro tvůj názor, ale pro způsob, kterým ho prezentuješ. Odlišné názory si tu sdělujeme denně, ale nepoužíváme při nich takové výrazy, jako ty.

A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli jsem podle tebe taky nezodpovědná, když jsem si dítě pořídila před třicítkou? Když jsem otěhotněla (plánovaně) v 26 a porodila v 27, zřejmě jsem podle tebe na dítě nebyla zralá, nechápala, jak to v životě chodí ani co je dítě za zodpovědnost, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
5.6.06 15:38

Moje poslední reakce na Petuldu: Ty seš obyčejný demagog. Přestaň mi tady podsouvat výroky a významy, které jsis sama vymyslela.

Ad1, Moje rada: Je mi jedno jak tomu říkáš. Sám ve svém příspěvku píšu, že moje odpověď není příliš korektní, ale opravdu je mi jedno. Tak hloupý dotaz si nic jiného nezaslouží.

Ad2, Nepíšu, že se ženské na mateřské válejí! Ty lžeš! Píšu, že se tam zřejmě chce válet Tracy, to je rozdíl. Moje žena na mateřské rozhodně nehnípe.

Ad3, Tvoje reakce: První reakce je pravdivá, to už prostě neokecáš. Máš omezený pohled na roli muže v rodině.

Ad4, Používám takové výrazy, které se hodí k dané situaci, ne takové, které ty chceš slyšet. Nikomu jsem tady nenadával, takže už brzdi.

Na druhou stranu, možná tě potěší, že žen jako ty, které prostě nevydýchají mužský hlas na tomto serveru, je zde více a tvoje reakce na mou přítomnost je pro vaši partu vcelku příznačná. Takže vlastně reaguješ v „normě“…

Víc se k tomuto tématu vyjadřovat nemíním, své jsem Tracy napsal, není důvod to tady dál zanášet vzájemnými půtkami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová