Otravný tchán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.8.20 01:41
@Heivka píše:
Ve většině chytrých telefonů jde nastavit že určitým kontaktům lze vypnout vyzvánění nebo kontakt zablokovat. My to takhle vyřešili s psychicky nemocnou babičkou která obvolávala rodinu (už byla v DD se zvýšeným dozorem) ideálně během celé noci.

Jak že se jmenovala ta nemoc?
Ty jo, to už mi přijde hodně krutý, byl by akorát smutný a začal otravovat přítelovu sestru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.8.20 01:43
@Miainautumn píše:
A hodný člověk není, jinak by vás respektoval. A myslet už nemyslí vůbec. To je samozřejmě nadsázka, kterou chci vyjádřit, že jej musíte uvést do patřičných mezí. A jak? Jasně, srozumitelně, pregnantě! Přesně vymezit co ano a co už ne.

A co mu to začít oplácet? Ve tři ráno z noční zavolat, jak se vede?

• Citovat
  • Upravit
5593
4.8.20 01:54
@Anonymní píše:
Ty jo, to už mi přijde hodně krutý, byl by akorát smutný a začal otravovat přítelovu sestru.

No tak když Ti vadí, že by byl smutný, tak ho nech ať Vás pernamentně obtěžuje, povznes se nad to a buď veselá. :mrgreen:.Jako promiň, ale to Ti fakt nedošlo, že pokud nebudete zlí a za cenu nějakého toho „krveprolití“ nenastavíte nějaké mantinely, tak on Vám pokoj prostě nedá???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.20 02:12
@prokr píše:
No tak když Ti vadí, že by byl smutný, tak ho nech ať Vás pernamentně obtěžuje, povznes se nad to a buď veselá. :mrgreen:.Jako promiň, ale to Ti fakt nedošlo, že pokud nebudete zlí a za cenu nějakého toho „krveprolití“ nenastavíte nějaké mantinely, tak on Vám pokoj prostě nedá???

No, nejspíš nedošlo, většinou mám kolem sebe lidi, kteří chápou na první dobrou. S nikým jsem nikdy nepotřebovala prolévat krev, jen máloco mě vytočí.

• Citovat
  • Upravit
2064
4.8.20 02:35
@Anonymní píše:
No, nejspíš nedošlo, většinou mám kolem sebe lidi, kteří chápou na první dobrou. S nikým jsem nikdy nepotřebovala prolévat krev, jen máloco mě vytočí.

Všechno je jednou poprvé… budeš si muset ty hranice začít stavět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
4.8.20 05:08

Tak se s ním bav o počasí. A ne o opravě auta nebo výběru matrace, potom se nemůžeš divit že to tak vypadá. Nemá v rodině někoho s Alzheimerem? Vypadá to na začátek nějaké demence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42962
4.8.20 05:47

Měla jsem kdysi v minulém století přítele, jeho otec tohle dělal furt. Dokonce si bez mého vědomí udělal klíče od naší garsonky a já jednou přišla z práce a on tam v trenkách měnil lustr, kterej jsme před měsícem namontovali. :mrgreen: No já byla na infarkt, prej si ON myslel, že tenhle lustr se nám hodí líp, na otázku, proč je skoro nahej s nechápavým výrazem odpověděl, že je horko :jazyk: Protože to nebylo poprvé, kdy si takovou nehoraznost dovolil a k ženám se choval dost nestandardně, bylo mi to líto a s přítelem jsem se rozešla. Zůstali jsme celý život kamarádi, jeho otec mu takto zničil dvě manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.20 06:08
Načítámm citovaní příspěvek, Čekejte prosím…
@krajta píše:
Tak se s ním bav o počasí. A ne o opravě auta nebo výběru matrace, potom se nemůžeš divit že to tak vypadá. Nemá v rodině někoho s Alzheimerem? Vypadá to na začátek nějaké demence.

Tak není úplně v lidských schopnostech si neustále dávat pozor na jazyk, vídáme se často. A ano, alzheimra má jeho matka, přítelova babička.

• Citovat
  • Upravit
4026
4.8.20 06:39

Tak tchána bohužel nepředěláš. Já bych ho zaměstnala a obrátila to na svoji stranu. Vymysli něco s přítelem. Může to být i blbost. Aby neměl čas po vás něco chtít. Musel jít študovat literaturu ne net. Třeba, že jste s přítelem něco slyšeli a hodně o tom přemýšleli, ale nemůžete dohledat,.. sami určitě víte co ho zajímá a v čem by se rád šťoural. Je to jako s malým dítětem, musíte ho zaměstnat, aby jste si udělali svoji práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15227
4.8.20 06:42

Vypnou zvonění na telefonech. Nevěřím, že když je přítel po noční je povinen zvedat někomu telefon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.8.20 07:16
@Anonymní píše:
Bohužel přítel má takovou práci, kde musí být pořád dostupný, opravdu musí, nemůže si vypnout telefon. Možná vymyslíme nějaký náhradní jen na práci. Druhá věc, nechceme na tchána být hnusní a neslušní, ale když si nedá říct po dobrém :nevim:

Tak mít na soukromé hovory jiný mobil a ten pracovní s jeho číslem blokovat. Hnusný je on, budí vás zbytečně, nemůže počkat. Kdyby měl zdravotní akutní problém, neřeknu. Ale on si chce jen povídat. To může i odpoledne, až se vyspíte. A chtěla bych vědět, co je to za práci, kde zaměstnavatel nutí po noční být dalších x hodin na příjmu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14108
4.8.20 07:20

Nemůžu si pomoct, ale rovnou jsi měla napsat, že se chceš jen vykecat, protože podle tvých odpovědí radu nehledáš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.8.20 07:22
@Anonymní píše:

A co? Ať má taky povyražení. Moje víc jak osmdesátiletá babi se hrozně divila, že s ní nechci vykecávat v práci ( i sestra, běhá po placu). Já jí to prostě párkrát nevzala. Ví, že neskáču po telefonu, jakmile zazvoní. NIKDY se nestalo, že by mi volala s něčím důležitým. Dokáže 40 minut tlachat o ničem, vracet se k věcem, o kterých jsme mluvily, když jsme se den před tím viděly. Když to zažíváš třeba 20 let, je to únavné. Proto jsem prostě nastolila pravidla a neberu telefony po 9. večer a před osmou ráno. A je mi fuk, kdo zrovna volá.
Já ještě zažila volání z budky a dopisy z tábora. Mobil jsem si koupila až jako pracující. A žili jsme taky. Prostě jsme se častěji navštívili a zbytek týdne o sobě prostě nevěděli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.8.20 08:49
@Anonymní píše:

Ona trpěla schizofrenií s agresivními stavy a
k tomu se přidala starecká demence. Bylo to s ní tak těžké, že na její pohřeb přišla jen nejužší rodina a nikdo tam nebrečel, protože pro všechny byla její smrt úleva. Je to smutné, ale je to tak. Ono když vám neustále někdo volá v nemožné časy, každou chvíli si ji musíte vyzvednout na policii nebo na psychiatrii (kde vždy odmítla léčbu a podepsala revers). :nevim:

U takového člověka máte dvě možnosti, buď mu budete ustupovat a necháte si zničit život, nebo mu vymezíte pevné hranice a budete mít relativní klid. Samozřejmě že jsme babičce v rámci možností pomáhali, ale po té, co byla diagnostikována a odmítla se léčit tak jsme to z 90% vzdali, protože kdo si odmítá pomoci sám, tak si cizí pomoc nezaslouží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2778
4.8.20 10:11
@Anonymní píše:

Bohužel, jsou takoví lidé, že dokud se s nima nepohádáš, tak to nepochopí…i tak to pak ještě zkoušejí. Tvůj tchán je typický příklad. Ta Indie a to další, cos popsala, to je jasný příznak. Zejména, když to není osamělostí, ale prostě osobností.
Radím pohádat se teď než vám rupnou nervy nebo si vypěstuješ prvotřídní alergii a somatické potíže při očekávání telefonátu nebo setkání.
Ideální způsob je dokola odmítat rady a pomoc slušně, ale pevně a nebrat si nic od něj osobně. Nesnažit se mu nic vysvětlovat, to mu jen dáte prostor pro další intervence. To ale každý nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová