Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
OVB Fejtová Lucie recenze. Mě se zda v poho, ale muž na paní neustále nasazuje. Máte s paní zkušenosti a jaké??
S tímto mám velké zkušenosti, záleží hodně na tom kdo vás,,zrekrutuje", bud´to se dostanete pod člověka co to dělá podstivě, je rád za každé povinko za které je pár korun, nebo jestli se dostane mezi lidi který jsou prostě jinde, začíná to velkým kamarádstvým, pohoda, nic nedělání, to přijde samo, celodenní telefonáty, žádný soukromý život protože to by ten člověk vypadl z vymejvání mozků a mohl by mít vlastní názor. ale když už se to přeci jenom stane, začne vymejvání č.2 tím je kariéra prachy, dovolená zadarmo a ono to člověka zase začne bavit, a maká dál, ale když bude chtít zkončit? dluhy jako prase třebas 400.000kč, což neni málo, nekonečné bání se toho aby nepřišlo nějaké další strono… nic pěkného, ale jak píší jiní jsou slušní ovb a ty nenažraný bohěmský který jezdej ferari, byty v centrch prahy a podobně…to asi neni uplně z poctivejch kšeftu že?
a je to všude stejný, fincentrum, ovb,…
Opravdu nechápu, jak se tady můžete někdo ještě takto pochybně ptát, zda jsou solidní či ne? Pokud si na danou společnost přečtu samé negativní recenze tak dám od nich přece ruce pryč!!!Já sama mám šílenou zkušenost, vedoucí 20-letí chcápkové, kteří nic neumí, ale dostávají milionové provize z podvodů. Za nic jiného, jo a za vymývání hlav. Moravec, Chotovinský apod. Největší zklamání bylo, že představenstvo OVB se za ty grázly postavilo a hájilo je. Prý jsou OSVČ a mohou si dělat co chtějí!!!Vizitka společnosti. A pokud tady bude někdo psát, že je vyhodilo, tak skutečnost byla jiná. Vím to dost detailně. To, že jsou tihle gauneři nyní ve Fincentru je ještě větší bordel, než jsem si myslela. Takže prosím Vás, proberte se a nelezte tam!!!
Dobry den,
chtela bych se zeptat, znama me prekecala na praci financiho poradce pro ovb a uz jsem byla dvakrat na kurzu. Nejak valne to na me nepusobi, resp. jsem k tomu skepticka. vsichni jsou strasne nadseni, a to me prave desi… ty vselijake motivace dovolenych, spolecnych vikendu vlastne za skoro nic… za to ze tam dotahnete dalsi lidi a udelate tym, ktery na vas vydelava… prijde mi to jak pyramida… nebo se mylim?
je to opravdu prace, kde se da vydelat? nejde mi o nejaky velky castky, stacilo by kolem 20-30 tis.
je mozne byt pri tomto vydelku trochu panem sveho casu, tzn. venovat se detem, rodine?
jak funguje to storno konto? co jsem pochopila, tak tam odvádíte část provizí pro případ rušení smluv a tím by to mělo být zajištěné, nebo ne? co tu ctu, tak spoustu lidi se kvuli stornum zadluzila…
dekuji moc za co mozna podrobnejsi info, nemuzu se rozhodnout, zda to zkusit… aby slo pak z rozjeteho vlaku vubec vyskocit… bez ujmy ![]()
Ahoj, psala jsem ti i do té druhé diskuse ohledně storna.
Co se týče motivace u všech těchto společností, tak nováčky se tam snaží namotivovat opravdu hodně. Samozřejmě, že je to pyramida, co jiného ![]()
Zajímala bych se hlavně ho to, kde budeš shánět klienty - jestli nějaké vyfasuješ (což se děje už velmi málo) nebo budeš muset shánět sama.
V tom druhém případě bych byla opatrná.
Na této práci se dá vydělat opravdu velmi slušně, vidím to kolem sebe, nicméně ty velké výdělky mají většinou ti, co se s tím moc necrcaj a jedou přes mrtvoly ![]()
Podle mě to nemůže dělat 100% poctivec - protože vždycky se najde produkt na trhu lepší než je ten tvůj a ty se musíš naučit prostě ten svůj produkt prodat..
Jinak výdělek 20-30tis. je málo, vezmi si, že budeš muset platit zdravotní, sociální, daně, něco tě bude stát PHM do auta (dost), tiskové výstupy (s každou smlouvou je s..aní i na x desítek stránek
), vybavení - dobrý ntb, přenosná tiskárna + repre hadry na sebe.
Já dám minimálně desítku měsíčně jen na náklady spojené s tím, že tu práci dělám.
Co se týče organizace času, tak do začátku slibují, že jsi pánem svého času, ale já jsem časem poznala, že fakt nejsem, že většina klientů má čas se sejít odpoledne, večer - v době, kdy já potřebuju vyzvednout děti a učit se s nima - dopoledne, když jsou ve škole, tak se kopu do zadku
Nemám placenou dovolenou, takže když týden vypadnu, tak prostě výdělek nemám. OČR a nemoci dětí, moje, to už vůbec neřeším, nikoho to nezajímá.
Je to hrozně moc o sebekázni, ono s volností mimo pracovní poměr člověk dost často naráží na to, že se mu dneska nechce, zítra bude pršet a podobně ![]()
S rozjetého vlaku vystoupit vždycky lze a co se týče těch storen, tak tady bych poradila to, abys nedělala 100% věcí jen pojistky - to je cesta do pekel. Slož si svůj budoucí příjem z víc druhů produktů ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, psala jsem ti i do té druhé diskuse ohledně storna.
Co se týče motivace u všech těchto společností, tak nováčky se tam snaží namotivovat opravdu hodně. Samozřejmě, že je to pyramida, co jiného
Zajímala bych se hlavně ho to, kde budeš shánět klienty - jestli nějaké vyfasuješ (což se děje už velmi málo) nebo budeš muset shánět sama.
V tom druhém případě bych byla opatrná.
Na této práci se dá vydělat opravdu velmi slušně, vidím to kolem sebe, nicméně ty velké výdělky mají většinou ti, co se s tím moc necrcaj a jedou přes mrtvoly
Podle mě to nemůže dělat 100% poctivec - protože vždycky se najde produkt na trhu lepší než je ten tvůj a ty se musíš naučit prostě ten svůj produkt prodat..
Jinak výdělek 20-30tis. je málo, vezmi si, že budeš muset platit zdravotní, sociální, daně, něco tě bude stát PHM do auta (dost), tiskové výstupy (s každou smlouvou je s..aní i na x desítek stránek), vybavení - dobrý ntb, přenosná tiskárna + repre hadry na sebe.
Já dám minimálně desítku měsíčně jen na náklady spojené s tím, že tu práci dělám.
Co se týče organizace času, tak do začátku slibují, že jsi pánem svého času, ale já jsem časem poznala, že fakt nejsem, že většina klientů má čas se sejít odpoledne, večer - v době, kdy já potřebuju vyzvednout děti a učit se s nima - dopoledne, když jsou ve škole, tak se kopu do zadkuNemám placenou dovolenou, takže když týden vypadnu, tak prostě výdělek nemám. OČR a nemoci dětí, moje, to už vůbec neřeším, nikoho to nezajímá.
Je to hrozně moc o sebekázni, ono s volností mimo pracovní poměr člověk dost často naráží na to, že se mu dneska nechce, zítra bude pršet a podobně
S rozjetého vlaku vystoupit vždycky lze a co se týče těch storen, tak tady bych poradila to, abys nedělala 100% věcí jen pojistky - to je cesta do pekel. Slož si svůj budoucí příjem z víc druhů produktů
a mužů se ještě zeptat - máš pod sebou nějaký lidi, co ti vydělávají? prý když si slozim svůj tým, budu část provize dostávat z nich… máš takhle někoho? nebo dá se na tom něco vydělat navíc?
Nemám a nijak mi to nechybí, nejdu touhle cestou. Dělám jen sama na sebe. Ono se noví lidé na fp shánějí opravdu špatně. Lidi nejsou zvyklí pracovat na žl a chtějí spíš jistoty ze zaměstnaneckého poměru. Plus samozřejmě pověst fp není moc dobrá, spousta lidí na ně kouká skrz prsty. Ono opravdu vynaložíš spoustu energie než takového člověka najdeš a „vychováš“ a ještě nemáš jistotu, že nezdrhne. Tudíž máš jistější, když tu energii vkládáš spíš do klientů, alespoň já to tak vnímám.
Jinak pokud někoho takového máš, tak jasně, vydělává ti, ale že by sis našla třeba 3-4 a pak měla nohy nahoře, na to to taky není ![]()
Nech si vyložit přesná čísla - kolik z které smlouvy máš ty a kolik tvůj člověk a pak se to dá snadno propočítat ![]()
Nezlobte se na mě, byla jste 2× na kurzu a ptáte se, jako byste teprve šla na „vstupní“ pohovor…
Sama nic neumíte- to je tak na 6 měsíců a už tady řešíte svůj tým a že vám budou vydělávat. Pokud nebudete sama vydělávat sobě, tak je nesmysl, že by vám někdo pod vámi vydělal něco. Určitě je tam nějaký kariérní řád a základem MLM (nikoli pyramidy) je rozdílová provize. Vy musíte být na vyšší úrovni, než ten pod vámi. Pak dostanete rozdíl mezi jeho a vaší provizí. Např.- vy dostanete za smlouvu 10.000 na pozici 2 (nebo B) a on- úplný nováček na pozici 1 (A) dostane za to samé 8.000,– Vy pak dostanete z jeho smlouvy ten rozdíl 2.000,–
Ale když budete na nejnižší pozici, tak rozdíl není.
Storno
Storno fond.
@Anonymní píše:
Dobry den,
znama me prekecala na praci financiho poradce pro ovb a uz jsem byla dvakrat na kurzu. Nejak valne to na me nepusobi
Zapomeňte na to, evidentně to není činnost pro vás vhodná.
@Ivan PPZ diky za vysvetleni a názor. já tady ale rozhodně žádný svůj tým neresim, jen jsem se paní ptala, zda ona tak pracuje. nejsem člověk, který by pod sebou chtěl a potreboval mít lidi, ale bylo mi řečeno, že musím minimálně tři pod sebe přivést. tak zjišťuji jestli to je pak vubec výhodný. je mi jasný, že mít pod sebou lidi znamená spíš více zodpovědnosti než radosti. a sama cítím, že to opravdu není práce pro mě. každopádně díky za posouzení.
@Anonymní píše:
@Ivan PPZ diky za vysvetleni a názor. já tady ale rozhodně žádný svůj tým neresim, jen jsem se paní ptala, zda ona tak pracuje. nejsem člověk, který by pod sebou chtěl a potreboval mít lidi, ale bylo mi řečeno, že musím minimálně tři pod sebe přivést. tak zjišťuji jestli to je pak vubec výhodný. je mi jasný, že mít pod sebou lidi znamená spíš více zodpovědnosti než radosti. a sama cítím, že to opravdu není práce pro mě. každopádně díky za posouzení.
Tak to, jestli je to podmínka nebo není, to bych si pořádně zjistila a promyslela.
Jinak ještě předchozí uživatel nakousl vzdělávání - tak ano, musíš nějakým projít a záleží na firmě, u nás je dost náročné - časově i co se týče nároků na vědomosti a prodejní dovednosti. Celý první rok je tomu věnován, projdeš řadou kurzů a školení, zkoušek, musíš si udělat všechny certifikáty, které tě opravňují k prodeji konkrétních produktů. A podotýkám, že dělám pro jednu konkrétní firmu, nejsem nezávislá - tam je to mnohem složitější!
Osobně si myslím, že pokud budeš jít cestou svého vlastního týmu, tak si musíš nějakou dobu oddělat na „jejich“ pozici
Je zásadní rozdíl, jestli je člověk PPZ (může dělat všechny produkty), nebo VPA/VPZ. Resp. záleží, kde ten poradce pracuje. Nicméně se tady vůbec nebavíme o nezávislém poradci. To je takový, který nežije z provizí od pojišťoven, ale dostává zaplaceno přímo od klienta za sestavení nějakého řešení přímo na míru. Pak jsou takoví ti „jakoby“ nezávislí poradci (PPZ), kteří mohou sjednávat (téměř) všechny produkty na trhu- ale ti jsou již placeni z provizí. Pak může být poradce, který pracuje pro konkrétní pojišťovnu (ale ne zaměstnanec) a ten sjednává pouze produkty té pojišťovny. Nároky na znalost produktů jsou pak velmi odlišné. Nicméně si nemyslím, že na solidní zapracování se je nutné školení 1 rok. Je smutnou pravdou, že u spousty firem je takovéto školení poněkud nákladné (pro poradce) a není vlastně možné, aby někdo začal dělat poradce a neměl dost peněz do začátků- dejme tomu na 3 měsíce bez nového příjmu. Takovéto podmínky má začínající poradce, takže třeba 1-2 roky, než začne přiměřeně vydělávat a má znalosti. Pak možná může přemýšlet o budování týmu, protože pak musí on učit své „podřízené“. Když někdo napíše, že znama me prekecala na praci financiho poradce pro ovb pak je evidentní, že toto není ta správná cesta.
@Ivan PPZ každá firma má to vzdělávání nastaveno jinak
Některé všechna školení platí včetně servisu, pro nováčky i pro služebně starší. A nováčci se samozřejmě rok jenom neučí, ale normálně při tom od začátku mají příjem
No- příjem- tyhle počáteční smlouvy poměrně hodně padají a právě tohle se stává zdrojem problémů.
Já bych to řekla asi takto… mám v okolí lidi, kterí s OVB mají jen negativní zkušenost. Nechali se namluvit na něco, co jim vůbec nepomohlo, naopak…je to jedno, moje zkušenost je jiná a na jejím základě si o tom myslím své.
Byla jsem pozvána jedním poradcem na kurzy. Dělala jsem hostesku, tak mě asi našel u agentury a šel s kůži na trh… nabídl mi peníze zato, že půjdu na alespoň 5 kurzů, odsedím si to, budu hrát maškarádu s jeho nadřízeným jak mě ta práce moc zajíma, co jsme se s tím (jakože mým kámošem) bavili a pak nic… prostě si mě chtěl natáhnout jako komparz a herečku. Jinak moc milý starší chlap. I jeho šéf. Až pak jsem se dozvědela, že za nabírání lidí dostávali peníze… ![]()
Jako jedinou jsi mě pozvali před kurzem do otevřené pracovny vedle, dali kafe, šéf byl velice milý a říkal mi o té práci, já předstírala nesmírný zájem ![]()
Pak nasledovalo školení…a nikdy víc, vydržala jsem ty 3h a pak jsem tomu chlapovi volala, že mu na peníze se*u, ale víc mě tam nedostane, poslouchat ty žvásty…
Jednak tam byly lidi, kteří s tím neměli nic společné… (jinak já nejsem rozená češka, kdyby jste chtěli hodnotit moji inteligenci na základe pravopisu
)
Holka co dělala uklízečku, kluk ze strojariny, dívka kadeřnice… já jsem podotýkám byla jediná vysokoškolačka z nového náboru. Nemám nic proti ostatním, ale aby mi třeba ve financích radil člověk co nemá ani maturitu? Nevim no… může být perfektní elektrikár a vydělat si moc, ale ne toto, prosím..
A pak, to je jedno. Bylo mi z tých kydů zle. Jasně začali tím, jak se to dělá, jak být úspešný a aktivní… ok. Pak se to ale přesunulo k pohádkám o velkých platech, kde za zákazku utržíte od 50tisíc víš a jak se z vás stane milionář. Pak se přešlo na kontakty a že je odrazový mostík právě vaše klientela - přátelé, rodina… nelíbilo se mi to. Styl jakým se prezentovali, jakým to vnucovali… fakt jsem chtěla odejít. Bylo mi z toho špatně. Jak si tam mezi sebou nahrávali, taková maškaráda… a všichni ti mladí nadšení..
O tom jak jsou skvělí kolegové, ukazovali foto z eventu a dovolených, kam chodí, co všechno firma platí a jak je jim světa žít..
Když jsem vyšla, zapálila jsem si 2 cigarety po sobě
to se fakt nedalo. Šéf toho pána co si mě najal, mě pak otravoval mobilem asi 2 měsíce…smsky, telefonáty. Strašné… nakonec pochopil, že s nimi fakt nic společné nechci mít.
No..nikdy víc proste
to by ste si tu situaci museli fakt zažít. Nepříjemné, vlezlé.. nepopsatelné. Brr
Jedině souhlasím Kolego..:-)