Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky a je možný že tím jak mam ty silny poslíčky od včera že mi začlo tect z prsa? Předtím se mi to stalo snad jednou a teďka mi nejak teče…
![]()
@marus26 podle me to vliv nema…me taky tece a spousti se jak kdy a kdy chce ![]()
@marus26 píše:
Holky a je možný že tím jak mam ty silny poslíčky od včera že mi začlo tect z prsa? Předtím se mi to stalo snad jednou a teďka mi nejak teče…![]()
Podle me taky ne… já třeba ležím a nejednou koukám a mam tričko úplně mokrý. A jindy zase jen kapka. Dávám si už radši tampony, když jdu ven…
Ahoj holky, taky jsem k vám nakoukla
Jeden termín dle MS jsem měla 30.12., druhý dle UTZ 28.12. a také stále nic. Také mám časté poslíčky, nedávno jsem je měla i po 10 minutách, že jsem si myslela, že se mi to už rozjíždí, když se mi intervaly začaly prodlužovat, přestala jsem se radovat.
Pořád slyším, jak hezky jsem připravená, jen porodit. Bohužel ale tohle už slyším cca 3 týdny. Zkoušeli jsme sex, vanu, procházky… Malé se prostě ven nechce! Navíc na mě teď něco leze, takže se modlím, ať se mi nerozjede nějaká chřipajzna, to by bylo před porodem úžasné!
Takže vám všem držím palečky, hlavně těm, co už přenáší dýl, snad to brzy budeme mít za sebou ![]()
@marus26 píše:
Holky a je možný že tím jak mam ty silny poslíčky od včera že mi začlo tect z prsa? Předtím se mi to stalo snad jednou a teďka mi nejak teče…![]()
Maru, z prsou mi teče občas taky, včera jsem si všimla, že po dlouhé době větší množství. Ono se to tam všechno chystá, ale známka toho, že brzy porodíme to podle mě fakt není ![]()
@verrda no skoda ze neni..sme na tom podobne my meli první TP podle UTZ 25.12 dle MS 30.12 a pořád nic..taky čekáme holčičku..se ji vubec nechce teda..ja mam akorat strach z toho,,přenášení" z rizik a tak no… ![]()
@marus26 píše:
@verrda no skoda ze neni..sme na tom podobne my meli první TP podle UTZ 25.12 dle MS 30.12 a pořád nic..taky čekáme holčičku..se ji vubec nechce teda..ja mam akorat strach z toho,,přenášení" z rizik a tak no…
Taky mám strach z toho přenášení, navíc, já mám větší váhový odhad, takže se hrozím toho, že ji nevytlačím. Ikdyž ty odhady, někdy je lepší nevědět. Manžel má skoro 2 metry, tak jsem s tím prý měla počítat. Pořád věřím, že to taková hrůza nebude. Hlavně, ať je malá v pořádku, beru to tak, kdyby náhodou, prostě se o mě postarají a nenechají mě dlouho trápit. Hlavně, já bych tak chtěla, aby se mi to rozjelo samo!
@verrda A kdy Ti robili ten váhovy odhad. my sme byli na poradne vcera 40+3 a UTZ nedelali, jen CTG moc a tlak..zase jedeme zitra..
@marus26 píše:
@verrda A kdy Ti robili ten váhovy odhad. my sme byli na poradne vcera 40+3 a UTZ nedelali, jen CTG moc a tlak..zase jedeme zitra..
Minulý týden v pátek, když mě moje gyndařka předávala do porodnice. Někdo ho dělá, jiný ne. Myslím, že se dělá každému až když se vyvolává porod, ať ví, co mají čekat. Jinak někdy ve 30 týdnu, když se dělá velký UTZ, tak snad každému. No mě předpokládají váhu kolem 4kg! ![]()
Teď ve středu na monitoru mi taky nedělali UTZ, jen moč, tlak, KTG
No a je to pořad dokola je to šíleně nekonečný..termín mám 8.1 a pak 15.1 ale podle mě by se to mohla podařit spíš..už mě to čekání nebaví. jinak ja sem měla tu víhodu že moje paní doktorka si pořídila ultrazvuk do ordinace a tak sem naši malou mohla vidět každou návštevu
to bylo opravdu super ![]()
@verrda na me uz to vlezlo, ryma jako oprat, zahlenena..uz me olej cely zebra..chudak mala..drzi se me to od Sivestra ![]()
Koukam ze vas prenasi hodne…holky se cencaji…doufam ze ja prenaset nebudu
@verrda tak to bylo fajn že delali UTZ, ja právě docházim do porodky od nejakýho 36tt a tam my UTZ vubec nedelali ani odhad, takze vube nevim jak na tým mala je..pravě jsem si myslela že ho udelají hned jak přejdeš TP, že skontrolují plodovku, udělají odhad a oni nic..prej až při nástupe do porodky..co by meli nejpozdeji 41+3 příšti středa
a kdyby se to rozjelo samo což pochybuju tak to bude Překvápko co vyleze ![]()
@marus26 já se jich teda ptala, ja jsem v nemocnici rizikový poradne od 32.tydne, a rekli mi ze utz s vahovym odhadem delaji v 38.tydnu
a pak az v terminu ![]()