Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, já mám termín 12.1. a taky se bojím vyvolávaní, ale přesně, je to individuální, někdy ti tou vyvolávačkou urychlí porod, že seš za pár hodin hotová, a je po všem, takže už to neberu tak tragicky
jestli mě budou vyvolávat, tak budou no…
samo bych chtěla, abych porodila nejpozději do hodiny..
ale asi to neovlivním
tak třeba porodíme toho 13týho no.. ![]()
Ahoj holky, já mám taky termín 12.1. a dneska jsem se domluvila na vyvolání v pondělí 14.1. Hlavně kvůli tomu, že odhad porodní váhy je mezi 3,7-4,2 kg a taky už to chci mít za sebou
První syn byl taky vyvolávaný, v 7:30 jsem dostala tabletku a ve 20:30 byl na světě, tak doufám, že tentokrát to bude o něco kratší. ![]()
@suzanne13 píše:
Ahoj holky, já mám taky termín 12.1. a dneska jsem se domluvila na vyvolání v pondělí 14.1. Hlavně kvůli tomu, že odhad porodní váhy je mezi 3,7-4,2 kg a taky už to chci mít za sebouPrvní syn byl taky vyvolávaný, v 7:30 jsem dostala tabletku a ve 20:30 byl na světě, tak doufám, že tentokrát to bude o něco kratší.
Kde budeš rodit?
@Blanka S v Podolí @suzanne13 a to ti jako domluví vyvolání „jen“ dva dny po termínu? To jde, jo? Mě jde o to, že nechci přenášet hodně dnů…taky bych už nejraději rodila, ale na KO jdu až v pondělí, tak jsem zvědavá no.. ![]()
@a1234 píše:
@Blanka S v Podolí @suzanne13 a to ti jako domluví vyvolání „jen“ dva dny po termínu? To jde, jo? Mě jde o to, že nechci přenášet hodně dnů…taky bych už nejraději rodila, ale na KO jdu až v pondělí, tak jsem zvědavá no..
podle mně jen když je mimčo moc velké ![]()
@a1234 píše:
@Blanka S v Podolí @suzanne13 a to ti jako domluví vyvolání „jen“ dva dny po termínu? To jde, jo? Mě jde o to, že nechci přenášet hodně dnů…taky bych už nejraději rodila, ale na KO jdu až v pondělí, tak jsem zvědavá no..
podle mně jen když je mimčo moc velké ![]()
Začátkem ledna rodila v Podolí známá a nechali jí až do 41 + 5 a pak vyvolali.
Já jdu k Apolináři
@Blanka S Cože??? 41´plus 5? Hm, to bude 24týho, to nedáááááááám
takže je možný, že toho kozoroha nedáme, ach jo… ![]()
@a1234 píše:
@Blanka S Cože??? 41´plus 5? Hm, to bude 24týho, to nedáááááááámtakže je možný, že toho kozoroha nedáme, ach jo…
ty chceš kozoroha?
Mně včera řekl dr u Apolináře, že unich nechávají 10 dní a pak vyvolávají
Ahoj, já mám do porodu 12 dní a můžu ti říct že sem nervozní jak pes
jsem prvorodička a strašně se bojím… Ale už se samozřejmě nemůžu dočkat až budu držet v náručí svoje miminko! už aby bylo po všem a šli jsme pěkně domů, ten strach mě trošku ničí - jsem plašan ![]()
Doktor se mě přímo zeptal, kdy bych chtěla rodit, takže jsem říkala, že co nejdříve a on nebyl proti. Hlavně tedy z důvodu vyšší váhy plodu, i když je to jen odhad a malý může mít i o půl kila méně, protože prvního syna jsem taky přenášela a to teda déle a stejně museli vyvolávat a protože tabletka na vyvolání hned zabrala a ten den jsem porodila, takže ani u druhého by s porodem neměl být problém, aspoň tak mi to říkal. já jsem ráda, už vím co mě čeká a budu mít malého u sebe
Moc se na něho už těším, ale to každá maminka, že? ![]()
Ja taky budu rodit v podoli… Doktorka mi v pondělí rekla, ze max nechaj prenaset 10 dni. A to ještě když není mimco moc velke… Zatím to na porod teda vůbec nevypada. A minulej tyden jsem myslela, ze uz to bude kazdym dnem..Termin mame v sobotu…
Tak uvidíme o vikendu. A v pondělí na kontrole bych ji taky zacala premlouvat k vyvolani, protože malej mel na kontrole v 36+2 2.900 a jako 4kg macika nevim jak bych porodila ![]()