Paréza brachiálního plexu

• Fotoalbum (36)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11
24.7.12 16:12

danuš84

To je mi líto, my jsme zrovna dnes byly na emg, ani nám ho neudělaly, nebylo třeba, malý ma ručku pouze oslabenou, hýbe s ní už normálně, máme jen pokračovat v rehabilitacích, chodíme do Motola. Držím vám moc palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
24.7.12 16:22

Pejullka moc děkuji, moc vám závidím a zároveň přeji! doufám, že to Petřík aspoň rozcvičí tak, aby sní zvládal základní potřeby a nebylo to na okolí tolik poznat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
24.7.12 16:33

Danuš84, u Matějdy to šlo vyždycky tak nějak skokově. Dlouho nebylo nic a pak šup a začal ručku zvedat. Však na videu ze 2 měsíců leží jako placka a ani rukou nepohne. Měsíc jsem pak třeba neviděla žádný pokrok a pak zase něco přišlo. Ty pauzy mezi tím byly vždy ubíjející a deprimující. Na tom videu je to trošku zkreslené. On Máťa ležel na bočku a pohyby v lokti byly jen gravitace. Při poloze na zádech to zas z výšky vypadá, že ji zvedal vysoko, ale byl to vždy jen kousek. Pamatuji si, že ruku zvedl nahoru až v zimě a to mu mohlo být tak 5 měsíců. Za hlavu si ji dal až asi v 8 měsících. Nevím, jak přesně cvičítě (v Corpusu jste mimochodem v těch nejlepších rukou), ale nám se hodně osvědčilo, když jsem mu v poloze na zádech, kdy jsem tlačila bod pod prsíčkem, podložila nemocnou ručku např. stočeným ručníkem, aby byla mírně ohnutá v lokti, přece jenom nemusí pak rameno překonávat tak velkou gravitaci.
Bohužel natočené cvičení nemám, i když už mě to mockrát napadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.7.12 16:38

danuš84

Vím, jak se cítíte, já ty první dny po porodu jen probrečela, ručka mu ležela 14 dnů skoro nehnutě. A pak najednou po 14 dnesh jí začal opatrně zvedat až s ní teď krásně mává. Máme napsáno síla 4 z 5. tak jsem šťastná. Mě taky nechaly dlouho, byla jsem diabetik a rodila jsem až 40+3tt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
24.7.12 16:39

To pejullka:
No to je super :potlesk:. Aspoň jedno miminko mělo štěstí. Mám velkou radost. Kam chodíte do Motola? Taky dolů na RHB? My tam chodíme k paní Vlčkové. Ona tam přišla z Corpusu v OL, takže paráda. Jinak teda ještě chodíme k perfektní rehábce tady u nás. Ta, když tady ještě bylo sanatorium, tyhle děti parézový a děti s DMO cvičila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
24.7.12 16:41

Bože holky, co se to děje? Proč nás nechali tak dlouho přenášet? Já rodila až 41+2, a to první kluk už měl 4500g. Takže se dalo čekat, že druhý bude obr. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.7.12 16:46

to martast:

My se jdeme teprve objednat, ale myslím, že je tam jen jedna klinika rehabilitace. Nechaly mě přenášet, páč mi řekli, že když jsem porodila jednou 4 kila tak to porodím i podruhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
24.7.12 17:00

Jo, tak to mi řekli to samé. Prý porodím i pět. Tak jo, dala jsem 5,35. Ale s jakým výsledkem, že jo. Hlavně, že kdejaká vipka rodí císařem 2,5kg. Ale to už jsem tu někdy psala, tak ať se neopakuju :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
24.7.12 17:04

to martast:

:-O cože, ty bláho to je váha. Přesně tak, s jakým výsledkem. Já myslela, že mi nakonec císaře udělají, porod dva dny nepostupoval, nakonec mě raši nadopovaly oxytocinem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
301
24.7.12 21:34

Jo, tak vidím, že porody jak přes kopírák. Oxytocin to jistí. Mně porod startovali tabletkou a bolesti přišly už po deseti minutách. To byl masakr, protože stahy jsem měla každé tři minuty, později už co dvě. Nechala jsem si píchnout epidurál za 5700,–, takže i v tom by to pro ně bylo jednodušší, kdyby císaře udělali. Mohli jen přidat dávku a udělat. To mi ho raději po třech hodinách sebrali a přidali oxytocin. Asi jsem to hodně zdržovala. Malý nechtěl sestoupit ani do pánve, jak byl velikej. Tak mi řekli, že si mám přitláčet. Přitom jsem byla jen na 3 cm. Věřila jsem jim, tak jsem tlačila jak divá, abych malýho servala dolů. A to byla ta chyba, nestačil správně dorotovat a zasekl se. Vtipné je to, že se mi to stalo i u prvního syna. Taky mi nařídili přitláčet a taky se zasekl. Tehdy to dopadlo dobře, tak jsem ani nepátrala po tom, jestli něco udělali špatně. Byla jsem ráda, že je kluk v pohodě. Až teď, když jsem začala hledat informace o dystokii ramen, mi došlo, že už tehdy pochybili. Akorát teď byl mimísek o dost větší, takže se chuděrka nevešel a skončilo to tak, jak to skončilo. Malý měl taky obrovský kefalhematom na hlavě a po porodu mu dělali UTZ hlavičky. Tvrdili mi, že je to běžný postup. Až později z lékařky vylezlo, že se to dělá při podezření na krvácení do mozku. To se naštěstí nepotvrdilo. No hnus. Dodnes je mi z toho všeho zle, jen si vzpomenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
24.7.12 22:27

Já jsem na ně hrozně naštvaná, schválně jsem tam dojížděla aby si mě kvůli cukrovce hlídali, ve st když mi malýho změřili měl 3.660g a v pá už se doktorce nechtěl měřit, žeprý už moc nemohl přibrat a nakonec skoro 4.300g a tím pádem se sekl, kdyby nebyla lenošná tak by viděla že má okolo 4kg a vzali by mě na císař a nemuselo se to stát a taky kdybych měla u porodu normální doktorku a ne jen takovou která u mě stojí a hladí mě po břiše, místo toho aby mi pořádně na břicho zatlačila a pomohla malýmu ven…pak se sekl, porodní asistentka začla šílet, aby se zavolal další doktor že nemůže malýho dostat ven…tak nechápu když věděli že jsem diabetička, měla jsem v průběhu porodu pomale hypoglykémii, museli mi dávat glukózu, věděli že už jsem slabá, tak proč mě nechali trápit a nevzali na císař, fakt jsem na ně naštvaná a nejraději bych je zažalovala, ale nevím kam se obrátit a jestli by to nebylo zbytečné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.7.12 07:53

to martast:

Taky mi trvdrdili, že utz hlavy je normlální postup. Já jsem zase tak vytočená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
25.7.12 09:18

Maminky a nevíte kam se obrátit, když se chce podat žaloba? nebo kde se na to aspoň zeptat? neřeknu kdyby to byl překotný porod, ale když to bylo naplánované a ještě si mě měli hlídat jako diabetičku a takhle to pokazit, to nemůže jen tak zůstat, chudák kluk na celý život pro něj trápení i pro nás a kdoví jakto bude jestli se ručička vůbec rozcvičí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
25.7.12 09:24

danuš84

Ja jsem o tom taky uvazovala, ale jelikoz jsme ok, tak jsem to vdala. Me rekl doktor, ze muzu podat stiznost, ale kde se to dela to nevim, byt tebou, jdu do toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
337
25.7.12 09:29

No právě ale kam se obrátit to vůbec netuším, ikdybysme nic nevysoudili, tak hlavně aby si trochu uvědomovali co dělají, ikdyž jim je to asi pořád jedno! a to jsem ještě zaměstnanec té nemocnice, kdyby se aspoň trochu snažili a nic, jsem na ně tak naštvaná! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí