Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Znám pár mužů, co jsou v chování ke své pertnerce naprosto dokonalí..jejich ješitnost a potřeba být za každou cenu ten NEJ…jim ani jiné chování nepřipouští. Toto je výborné v plně funkčním,rovnoprávném vztahu,tím myslím, že i důvěra na obou stranách musí být nenarušená …ale bohužel to kolikrát nekoresponduje s věrností
Takový muž se ve svém myšlení domnívá, že když té své -se kterou má ofic. vztah -dává vše ,co si ona /podle něj/může přát, tak má jaksi „splníno“ a žena pak nemá důvod,a ani právo si stěžovat,že?!
A pokud si postěžuje, tak ji setře stylem : A co bys ještě chtěla? Do práce chodím,rodinu živím,dětem se věnuji, tobě také, to a to máš, to jsem zajistil,zařídil…a tisíc dalších věcí vychrlí a tím totálně odzbrojí protějšek …a navíc v bezbranné ženě vyvolá pocit viny, za který se ona stydí a řekne si …už budu zticha, vždyť má přeci pravdu a já jsem hrozná !!! …no,a pomalu jsme na začátku psychického týrání ![]()
To teda nemyslím, že by už teď byl tvůj případ /nepřeju tak nikomu/…ale naskočilo mi to na mysl …Vlastní zkušenost…bohužel ![]()
Pokud je něco,přes co se nemůžeš přenést, tak o tom partner má vědět, a jestli se jedná o věc, bez které může žít a fungovat /což laškování se slečnama ze seznamky dle mého názoru je!/, a záleží mu na tobě, tak by si měl uvědomit,že ti vědomě ubližuje, že tě to trápí …a zachovat se dle toho ! ![]()
tak přesně tohle mám já doma..to co psala zakladatelka
nemluví o mým chlapovi ![]()
Zkus začít dělat to samé a uvidíš, jestli se mu to bude líbit ![]()
Každopádně by to hooodně vadilo a nevím, jestli bych to vydržela být s ním.
A hlavně pokud ví, že tě to trápí, a má tě opravdu rád, nechal by toho
Dřív nebo později přijde na 99% nějaká krize ve vztahu a on si začne vylívat srdce na netu, a nechá se třeba snadno nalákat na nějakou koc a průser je doma ![]()
Tady zakladatelka, moc děkuji za reakce ![]()
Kovinko, a jak to řešíš ? Či neřešíš ?
My jsme včera večer byli na netu spolu, ukazoval mi nějaké umělecké fotky, které dělal jeho kamarád. A při té příležitosti si otevřel ten zmiňovaný profil na té seznamce, kam mi tvrdil, že šel kvůli dlaždičkám. Chtěl, abych se podívala, že tam píše pouze jedné ženské opravdu kvůli těm dlaždicím a potom ještě napsal jedné staré známé, jak se má. Říkal (sám od sebe, já to rozebírat nechtěla), že mi nechce v ničem lhát a můžu mu věřit, že sice po ženských na netu čumí, ale nedělá žádné kraviny…
![]()
Jo, a taky mě napadlo chovat se stejně, ale asi by to nebylo ono. Já taková v podstatě nejsem, mě nějaký seznamky vůbec nezajímají a dělala bych to čistě jenom z trucu. A to on by pozanl, že je to jen kvůli němu.
Nicméně přítel s námi o víkendu přes den nemůže být (stěhuje svou maminku). má být krásně a mně nabídl kamarád, jestli bychom nechtěli se synkem přijet k nim na grilovačku (ten kamarád se mi kdysi dvořil a je stále nezadaný), takže asi jeho pozvání přijmu a uvidím, jak se na to bude přítel tvářit…já jsem takovej pitomec, ale zase ho nechci moc provokovat ![]()
@Anonymní píše:
Jo, a taky mě napadlo chovat se stejně, ale asi by to nebylo ono. Já taková v podstatě nejsem, mě nějaký seznamky vůbec nezajímají a dělala bych to čistě jenom z trucu. A to on by pozanl, že je to jen kvůli němu.
Nicméně přítel s námi o víkendu přes den nemůže být (stěhuje svou maminku). má být krásně a mně nabídl kamarád, jestli bychom nechtěli se synkem přijet k nim na grilovačku (ten kamarád se mi kdysi dvořil a je stále nezadaný), takže asi jeho pozvání přijmu a uvidím, jak se na to bude přítel tvářit…já jsem takovej pitomec, ale zase ho nechci moc provokovat
Tak pokud je to vážně tak, a ukázal Ti to sám od sebe, tak myslím že je to dobrý krok. Jinak co se týče te grilovačky, rozhodni se sama za sebe. Jestli se TOBĚ opravdu chce, bez ohledu na partnera a pak mu to řekni, a neměl by být problém. Ale možná se bude divit proč ho nevezmeš ssebou ![]()
Ahoj, zakladatelka, tak jsem se zase dozvěděla, že napsal dvěma cizím ženským, že jim to moc sluší
![]()
Já vím, že jsem úplně pitomá, měla bych se s ním hned rozejít. Kdyby mi to vyprávěla nějaká kamarádka, tak jí to poradím. Ale je to pro mě hrozně těžký, mám ho fakt ráda a má k němu krásný vztah i náš syn (jeho otec zemřel)…na druhou stranu si říkám, jestli by nebylo lepší to untnout teď než později, protože on se v tomhle asi nikdy nezmění ![]()
Pořád tady čtu diskuse typu- partner je ke mně agresivní, ignoruje mě, nechová se k nám hezky, nadává atd.......já na druhou stranu musím říct, že můj partner se k nám chová krásně, po všech stránkách nám to klape, neustále vymýšlí společné aktivity, pomáhá mi s domácností i s malým, dneska i zítra vymyslel výlet…ale co je to všechno platný
![]()
Zakladatelko,zeptej se proč to dělá a jestli tě miluje když tak píše jiným.Řekni že se ti to nelíbí,že ti tím ubližuje.Nebo at řekne co mu přesně chybí.
Tenhle rozhovor už proběhnul - prý mu nechybí nic, nikoho jiného nechce a dělá to, protože se mu ženské líbí a baví ho s nimi komunikovat. Dělal to vždycky a žádné z expartnerek se to nelíbilo, což jemu připadá divné, protože on by prý své ženské nikdy nezahnul a také to těm ženským píše, že je zadaný a jiný vztah nechce. Takže jemu přijde, že nedělá nic špatného
![]()
To, že mi to vadí, ví, a z toho důvodu zrušil své profily na seznamkách, nicméně teď jeden obnovil (to mi sám řekl, že je to kvůli té paní s dlaždičkami) - nicméně obchod s dlaždičkami neproběhl a on už svůj profil následně nezrušil a čile si pokračuje v konverzaci zřejmě dál. Vidím, kdy je připojen. Já už jsem unavená a nechce se mi mu zase říkat, aby si to zrušil atd. a pořád se v tom nimrat, protže mi přijde, že by to pro něj mělo být automatické…přece mu furt nebudu říkat - a dneska prosím tě žádné nepiš atd.
Tak já nevím.Odejít od něj nechceš,protože ho miluješ-chápu je těžké odejít když člověk miluje.Asi je už takový.
Vím, že asi jediné řešení je odejít od něj. Holt musím sebrat sílu. On se nezmění a já tohle nejsem schopná tolerovat. Já mám na ty chlapi takovou smůlu !!! - v 35 letech opět začínat sama a od začátku, myslela jsem si, že on je ten pravý, vše tomu nasvědčovalo - jenže on je jako Jekyll a Hyde. Kdybych to, jak se chová na netu nevěděla, nikdy by mě to vzhledem k chování k nám nenapadlo. No nic, tohle si musím nějak vyřešit sama, vlastně jsem se potřebovala jen vypsat, na tohle se nic kloudného poradit nedá
![]()
@Anonymní píše:
Vím, že asi jediné řešení je odejít od něj. Holt musím sebrat sílu. On se nezmění a já tohle nejsem schopná tolerovat. Já mám na ty chlapi takovou smůlu !!! - v 35 letech opět začínat sama a od začátku, myslela jsem si, že on je ten pravý, vše tomu nasvědčovalo - jenže on je jako Jekyll a Hyde. Kdybych to, jak se chová na netu nevěděla, nikdy by mě to vzhledem k chování k nám nenapadlo. No nic, tohle si musím nějak vyřešit sama, vlastně jsem se potřebovala jen vypsat, na tohle se nic kloudného poradit nedá![]()
![]()
to jsem fakt zvědavá, co Ti na to řekne. fakt.
Ahoj zakladatelko, nevim jeslti ti bude můj příspěvek k něčemu ale podělím se o svoji zkušenost. Bývalý přítel si mě našel přes internet před rokem a půl. Všechno se zdálo být perfektní ale pak jsem zjistila, že leze po seznamkách,píše si s nima. No byla jsem blbá no,fakt jsem ho milovala, a myslela jsem si, že to přejde. Nepřešlo,psal si s nima dál a mě to začalo hrozně štvát, že mi tim ubližuje,tak jsem na něj s tim vyrukovala,rikal v podstatě to samé co tvůj přítel. Že si s nima jen píše, že to prostě potřebuje ke svému životu, ale že by mě nikdy nepodvedl, že mě moc miluje. Čas šel dál, a nic se neměnilo, naléhala jsem na něj tolik až se přiznal, že se s nima i scházel a s jednou spal (stejnak jich bylo víc), no navíc se ke mě choval dost ošklivě, sprostě nadával za hlouposti (i za co jsem nemohla), nakonec mě i ošklivě fyzicky napadal. Rozešli jsme se ale já husa hloupá jsem měla tendenci se k němu vracet když se omluvil. Po rozchodu jsem vysadila antikoncepci, a když jsme si před týdnem chtěli promluvit o všem, tak chtěl po mě sex, ale já jsem nechtěla tak mě uhodil a prakticky k sexu donutil, ted jen čekám další týden na těhotenský test. doufám, že nejsem těhotná!! to nevim co bych dělala ![]()
asi bych měla vysvětli jak mě k tomu sexu donutil. Násilím do mě dvakrát pronikl bez kondomu, pak toho nechal protože jsem se fakt bránila, tak snad těhotná nebudu. Ale takovej stres co jsem zažila za poslední dobu…
On teda (alespoň když je se mnou) si ostatních bab nijak zvlášť nevšímá. To „jen“ ten net
Jinak paradoxně on je sám docela žárlivý, kdykoliv píšu něco já, tak slídí kolem a ptá se, komu píšu, když mi pípne sms, tak se ptá, kdo psal atd…
Minulý pátek jsem byla s kamarádkama v divadle a následně v hospůdce a jako vzal to s úsměvem, ale cítila jsem, že mu to není jedno - měl poznámky, jako která z kamarádek má camfrňouse, jak douho už o tom vím, s kým přesně jdu a tak.
Jako když jsem mu tenkrát říkala, jaké by to bylo jemu, kdybych to samé dělala já, tak mi řekl, že by mu to vadilo, protože by si lámal hlavu, proč to dělám - ale u sebe prý ví, že to nemá se mnou nic společného…
Taky si říkám, vzhledem k jeho minulosti, že je to divný, že by se najednou usadil, s každou přede mnou vydržel tak kolem 2 měsíců - na druhou stranu už jsme spolu na něj hodně dlouho a pořád se chová jako na začátku