Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ivašot. píše:
souhlas, dítě se topí potichu a rychle a ani 15 cm vody není potřeba
nesmysl v souvislosti s vanou a ditetem batoleciho veku.
@unuděná píše:
nesmysl v souvislosti s vanou a ditetem batoleciho veku.
OK
@ivašot. píše:
souhlas, dítě se topí potichu a rychle a ani 15 cm vody není potřeba
o tichosti a nenapadnosti topeni zadna.Masivni kampan letosniho leta si asi pamatuje kazdy.Ale to se netyka mist,kde ma dite vodu sotva po kotniky a nemuze se dostat na hloubku.Batole si lokne,zakucka,nadzvedne hlavu a ani v 15cm neni realne riziko,ze se utopi,pokud matka nelezi vedle zdrogovana ![]()
No ruku na srdce, po hodinovém pruzení chlapa, který evidentně vyčerpal všechny psychické síly tím, že nereagoval, mlčel a raději šel spát, se té jeho reakci ani nedivím. Netvrdím, že je to ideál, ale povalit ženskou na gauč a chytnout jí za ruce, když takhle prudí je docela pochopitelné. Udělat mu to chlap, třeba brácha, bratranec, kámoš, tak dostane po hubě.
To se tady zase sešlo empatie…
Zakladatelko, tvůj chlap je evidentně blbec, věčně unavený… Kdo není? Pracuje skoro každý a nechová se jak idiot. Nevidím nic špatného na tom, že by se měl partner starat o děti své partnerky, nebo jí s čímkoliv pomáhat, pokud to potřebuje. A je jedno proč. Ona ho žádala, on se na ni vyprd. Dle mého je to chcípáček, ani bych o něj nezakopla. Znám plno chlapů, kteří v práci padají na hubu a dětem se po příchodu max. věnují a partnerce jsou k něčemu. Tvůj je k ničemu. ![]()
@Anonymní píše:
Jsme spolu rok a čtvrt a od cca června je to hrůza jak nastoupil k jinému zaměstnavateli..byl skvělej,ale teď už spolu moc nejsme, nespime a když je doma je furt utahanej, startuje s mě uz pohárek přetekl. Ono je jedno jestli má mýdlo v oku, spadne a ublíží si,ono to partnera prostě netankuje,ale kdyby to byla jeho malá tak se přetrhne..tak kde to sakra jsme..
Tak to je normální ,od toho ma tebe …ty se kvůli jeho dítěti pretrhnes? Přijde,že od něj chceš zbytečné moc .
ted me tak neco napadlo,on dela nocni?Asi joje,kdyz pises,ze odchazi ve 20.Tak to by me asi taky krkalo,jestli cely den spi a pred odchodem do prace si nenajde ani hodinku casu na vas..Ovsem resit to timto zpusobem mi prijde krajne nevhodne.Jestli mas pocit,ze si te nasel jen jako chuvu pro jeho dites a uklizecku,tak se s nim proste ferove rozejdi a je to ![]()
@Ice79 píše:
To se tady zase sešlo empatie…Zakladatelko, tvůj chlap je evidentně blbec, věčně unavený… Kdo není? Pracuje skoro každý a nechová se jak idiot. Nevidím nic špatného na tom, že by se měl partner starat o děti své partnerky, nebo jí s čímkoliv pomáhat, pokud to potřebuje. A je jedno proč. Ona ho žádala, on se na ni vyprd. Dle mého je to chcípáček, ani bych o něj nezakopla. Znám plno chlapů, kteří v práci padají na hubu a dětem se po příchodu max. věnují a partnerce jsou k něčemu. Tvůj je k ničemu.
Jo, věnovat se dětem..to by bylo fajn. Jenže on už si nehraje ani se svou dcerou,kterou má na vikendy.. uvaří čaj,nebo tak..ale už se jim nevěnuje. Můj syn ho dříve miloval,ale teď když ho furt jen chlap peskuje a nepochválí..nevím. Jak píšeš,každý jsme unavený ale… A jen pro upřesnění, ten večer nespal ale jen to dělal,aby se vyhnul pro něj nepříjemnému rozhovoru,proč se taky nepostaral o malýho,když řve .. mluvila jsem na něj a on jen na vše, hmmm. Prostě když se o něčem on bavit nechce,tak se o tom bavit nebude. To je jak před 14 dny kdyz jsme byli na výletě - celou dobu šel před náma cca 10 m a ne vedle nás abychom mohli kecat a ukazovat dítěti přírodu,ne prostě sólo.. řekl že má své tempo a přizpůsobovat ho nebude. Šli jsme asi 10km a třeba cizí paní chválila malýho že to ušel že je šikovnej a chlap na to že šikovnej není protoze brečel že ho bolí nohy ale statecnej jo
kdyz jsem se ho ptala,proč se takto chová,tak mi prostě neodpověděl,buď mi řekl neřeš to,nebo ignorace. ![]()
Za těchto okolností to samozřejmě není.. problém je,že nějak nemůžu zapomenout na to hezky,co bylo předtím a je mi to lito. Dřív byl moc fajn,ale posledního půl roku, jakoby si mě nevážil,já nevím. On mi nic neřekne.. teď spolu ani nekomunikujeme, neozval se od ty doby..
Měl jsem před nedávnem narozeniny. Vycházelo to na den, kdy po práci jezdím na akci s kamarády, ale říkal jsme si že skončím dřív, abych byl o něco dýl s rodinou i když jsme si řekli, že si to hezky oslavíme o víkendu, přece jen nějaké to osobní pogratulování jsme chtěli už ten den.
Partnerka byla naštvaná, že děti zlobili a jí se nepovedla buchta, co pro mě na večer pekla. Snažil jsme se ji uklidnit, že to bude dobrý a šli jsme za dětmi do ložnice, kde byli u pohádky. Tam jsme si začali „lechtací válku“ což tak občas děláme. Začali jsme variantou rodiče proti dětem, pak jsem zahlásil, že všichni na tatínka.
Tam mě překvapilo, že mě začala v některých situacích kousat a to docela fest. Dokonce jsem měl místy strženou tu svrchní vrstvičku kůže. Při jedné situaci, kdy jsem ji pevně obejmul aby se nemohla bránit, tak jsem ji chtěl dát pusu. Místo toho mě zase dost bolestivě kousla do jazyka.
Hrátky skončili tím, že na mě skočilo to mladší, ale svezl se a dal si hlavičku s mámou.
Tak jsme si šli poblahopřát. Děti přiběhli s vlastnoručně udělanými dárky a začalo přát to starší a když řeklo „Přeju ti, abys byl hodný na maminku“ tak jsem opravil „Mám teď narozeniny já, takže mi máš popřát, aby maminka byla hodná na mě.“
a v ten okamžik mě přiletěl facan zezadu, kterej jsem nečekal a ještě dost silně. Tak jsem jaksi pod návalem okamžiku se otočil a vlepil ji taky jeden pohlavek zezadu. Ve předu měla to čelíčko od kluka… tak mě vrazila znova, ale to jsem se už uklidnil a radši se otočil a nechal si dopoblahopřát od dětí.
Pak jsem se šel ještě omluvit, že mě to mrzí, ale že mě neměla co dávat tu první facku. Od té doby se spolu nebavíme a nevím jak proběhne rodinná oslava.
ještě bych doplnil, že jsem ruku na partnerku do teď nikdy nevztáhnul, pokud nepočítám poplácání po zadečku s pochvalou..
No, ty blaho, ja si teda neumim predstavit, dst manzelovi facana zezadu, natoz zepredu
Nejaky kousaci skadleni jo, ale kousnout ho bolestive do jazyka, to teda taky ne… a jeste s tebou nemluvi… asi nejaky skvrny na Slunci. Ze spolu nemluvite je vec jina, ale ja bych teda sla, a svuj nazor na toto bych partnerovi rekla, i kdyz by to mel byt jednostranny monolog. Treba se dozvis vic, proc se na tobe agresivne vyradila.
Nemá krámy? né, že by ji to omlouvalo, ale aspon nejake vysvetleni…
Jako co na to rict, docela me to pobavilo
ale jinak, asi ji necim stves a ona to drzi v sobe.
Teda flaknout někoho do hlavy zezadu, nečekaně, když mu preje dítě k narozkam, to je docela síla
my se doma taky občas že srandy pošťuchujeme, ale ne že by z toho někdo měl sedřenou kůži nebo se mlátil do hlavy ![]()