Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@EMicina píše:
Pořád ke Krosčenovi a Kiňové dochází pečovatelka nebo pečovatelky na pomoc s domácností.
ano, ale jenom dvakrát v týdnu a pomáhá jim hlavně při procházkách venku, s dětma jeden jít nemůže
@Wishie jeden ne ale doma je celá rodinka ne
@Ya-ya minimálně, spíš víc
. pod nima dělat to musí být práce snů
![]()
Já pořád nerozumím proč by nemohla jít Saša s pěti dětma sama ven? v mateřských školkách a jesličkách je to normální, tak proč ne u Kiňů? ![]()
@medunka23 píše:
píšou to tam, že je to v rámci herničky, to znamená, že je o děti postaráno, ale to je asi ten problém, museli by zaplatit za tu herničku…
Hernička má být pro všechny návštěvnice kurzu, ne jen pro paterčata
To je možná ten problém ![]()
@cecil7 píše:
Já pořád nerozumím proč by nemohla jít Saša s pěti dětma sama ven? v mateřských školkách a jesličkách je to normální, tak proč ne u Kiňů?
Přesně, jesle tak chodí a nevšimla jsem si že by to byl obrovský problém ![]()
@Aletheia @cecil7 pančelky jdou ve dvojici se skupinkou dětí ze školky ven, ale uvnitř jsou uklízečky, kuchařky atd., tj. lidé poskytující jim zázemí.
@matkabagristy u nás teda chodí jedna pančelka s cca 8 dětma…a normálně je koriguje na hřišti…podle mě je to mnohem lepší, když je sama, než když jsou ve dvou, a místo aby na děti dohlíželi tak krafou mezi sebou…
![]()
@matkabagristy to je pravda, nicméně upřímně nevidím důvod proč by dva rodiče nemohli vzít paterčata na procházku. Upřímně pokud to tam bude fungovat, tak už s 2,5letým dětma udělám spousty práce i když mi jsou za zadkem, pokud je tedy k něčemu vedu, já kdybych nebyla tak rozlítaná a pořád někde nelítala tak mám naprostou pohodu s dvouleťačkou, když uklízím, uklízím sní, to samé s vařením. Ale je pravda když tak nad tím přemýšlím, že v tlupě pěti dětí stačí málo aby začali škodit
![]()
Tak jsem se po delší době chtěla něco přečíst o paterčatech a ono klid po pěšince ![]()
Viděla jsem jen jeden článek v Blesku, kde se už nepsalo o 26,– Kč na hlavu a den, ale o tom kolik desetitisíců už lidé zaslali
Možná i proto toho před Vánocemi zas tolik na transparentní účet nedostali ![]()
Ale nejspíše dostali spoustu hmotných darů pod stromeček. Hlavně tam nejspíše byly ty zimní boty, co děti tak strašně potřebovaly ![]()
Ale narazila jsem na článek z 18.8.2014, který se týká budoucího vysílání dokumentu:
http://www.topvip.cz/…o-dost-tezky
Co mě osobně rozsekalo
bylo tohle:
Další postavy seriálu:
OLGA KIŇOVÁ, nar. 1972, babička
Pracovala v KOVONĚ v balírně, jako vedoucí veřejně prospěšných prací, nyní je pomocnice v rodině. Přání a sny: domek, ve kterém by bydleli všichni společně.
ALEXANDR KIŇA, nar. 1969, dědeček
Má živnostenský list na stavební práce. Přání a sny: založit si malou rodinnou firmu nebo mít obchod se smíšeným zbožím, kde by se všichni uplatnili, zajistit dobrý život a bezpečí pro děti.
Chjo - tady z toho popisku by měl člověk pocit jak jsou to úžasní a pracovití lidi, ale realita je tomu na hony vzdálená ![]()
Njn a to jsou ještě všeobecně! cigáni ta lepší varianta - to co sem přichází a jak nás o tommédia informují to je teprve pořádný maso.
Tak hlavně do toho nového roku hodně zdraví a hodně sil se vypořádat se situací co nás v časech budoucích čeká.
@cecil7 píše:
Tak co myslíte holky, půjde tam Saša s Tondou?![]()
![]()
visí to na strankách rc milovic
To je ale hrozny letak…
Jako i zeny…i ty blbky se to musi naucit.
No ty voe…
@Loki01 píše:
To je ale hrozny letak…
Jako i zeny…i ty blbky se to musi naucit.
No ty voe…
Loki01 - jaký leták?
Na stránkách RC Milovice je fotka paterčat se santaclausovskými čepičkami. Ještě peefko, poděkování rodičů, finanční sbírka, kontakt na materiální sbírku.
Tak koukám, že maj na tom novým účtě už přes 230 tisíc korun. ![]()
Jinak by mě zajímalo, kolik dostávaj měsíčně peněz, když jsou schopný z toho zaplatit nájem, jídlo a všechny věci okolo pro osm lidí. Z toho účtu vybíraj pravidelně akorát na obědy ve škole.