Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rokris
22.10.18 22:30
@Anna766 píše:
Ale štěkl.Sami nechtějí být medializováni.
Upřímně se jim ani nedivím.

Ano, ti to stopli hned na začátku. Protože sotva si ten zájem představili, tak :roll: Nebudou chtít děcka vystavovat jako opičky. A já se jim taky ani trochu nedivím.

• Citovat
  • Upravit
10185
23.10.18 07:05

@Anna766 @rokris Přesně tak. Představa, jak pak na netu cizí lidi rozebírají jejich soukromí, je asi dost vyděsila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.10.18 07:11
@Jana206 píše:
Záleží,co umí :mrgreen: Opravdu si myslím,ze jsou ve věku,kdy by pomalu o nějakém privydelku uvazovat mohla,může péct,šít na zakazku,uklízet :nevim:

Otec dlouho nepracoval,já si myslím,ze mu bylo doporuceno pracovat uz proto,aby si udrzeli své sponzory-projevenim snahy.

Pred tím se ohaneli tím,že na detskou skupinu pěti dětí ve věku dvou let jsou potreba dva dospělí.

No, mohla pomáhat i babi něco přes 40, ale ta radši komandovala chůvu, co k nim přišla pomoct s dětmi a děda byl chudák doma sám :nevim:
Každopádně je 5 dětí naráz mazec a minimálně na chůvu během dne by nárok mít měli. Účet je milý nadstandart, který jim nezávidím, protože uživit 8 krků není legrace. A průměrným platem, jaký oni můžou dostat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
23.10.18 08:48

@Russet Pokud mají babičku doma,o to víc mají podmínky,aby matka paterčat šla někam do práce :jazyk: Jsem hnidopich,vím :P

No,iluze o tom,že všichni budou mít kvalitní zájmy,maturitu a potom vysokoškolské vzdělání,si fakt nedělám.
Jak to slušně napsat,pro ně je těch peněz a té pomoci škoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
23.10.18 08:51
@Denisa56 píše:
@Anna766 @rokris Přesně tak. Představa, jak pak na netu cizí lidi rozebírají jejich soukromí, je asi dost vyděsila.

No,podle mě to není o tom,ale jsou to normální lidi,s normálním smýšlením a než natahovat neustále ruce,tak si to vyřeší sami.
Já jsem někde četla článek o tom,že jim město z důvodu vyššího příjmu cosi zamítli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
23.10.18 13:32
@Jana206 píše:
@Russet Pokud mají babičku doma,o to víc mají podmínky,aby matka paterčat šla někam do práce :jazyk: Jsem hnidopich,vím :PNo,iluze o tom,že všichni budou mít kvalitní zájmy,maturitu a potom vysokoškolské vzdělání,si fakt nedělám.
Jak to slušně napsat,pro ně je těch peněz a té pomoci škoda.

Doma asi je, ale problém byl, že se jí asi moc dřít nechtělo.
Hele, když se všechny vyučí a najdou praci, bude to úspěch. Ty peníze by šly třeba věnovat na výzkum nádorů a asi by byly lépe využity, ale někomu třeba dělá radost dát peníze „obyčejným lidem“ a vědět, že se aspoň všechny naráz oblečou a třeba dostanou tašky do školy. Hroznej stres podle mě. Já oblékám jedno dítě a jenom boty pro celý rok vyjdou na dost peněz. A oni mají dětí šest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
23.10.18 16:46
@Jana206 píše:
@Russet Pokud mají babičku doma,o to víc mají podmínky,aby matka paterčat šla někam do práce :jazyk: Jsem hnidopich,vím :PNo,iluze o tom,že všichni budou mít kvalitní zájmy,maturitu a potom vysokoškolské vzdělání,si fakt nedělám.

a to je nutnost? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
23.10.18 17:24

@Jana206 Aha, to jsem tedy nezaregistrovala. A upřímně, pochybuji, že by zrovna těch 5 dětí chtěla najednou. Ale tak, to už je teď asi jedno.

I kdyby aspoň jedno z dětí bylo více studijně založené, bude to úspěch a super :) Já bych všechny z toho etnika neházela do jednoho pytle. Osobně je tedy nijak nepodporuji, dokument jsem tehdy shlédla, občas ze zvědavosti vyhledám fotky dětí, jak se změnily, ale i tak věřím, že nějaký „zázrak“ se udát může a třeba budou zase o krok blíže k řádnému plnění si svých povinností. Mně se třeba líbí, že ten starší kluk chodí/chodil do hudebky, to si myslím, že běžně děti do ZUŠ neposílají a už to je pro mě znak trochu větší snahy, než obvykle.

@Jana206 píše:
@chs.jasmin Těm detem je 5 let,nepotřebují neustalou péči a matku za zadkem. Taky mám pět dětí,studuji,uklizim,vařím,peru,zehlim. Pri správném vedení by měly být uz particka,kterou lze zvladnout lépe než 6 dětí postupně. Potom nastupuje skola,povinnosti s ní spojené,starší deti dělají zavodne sport,hrají divadlo,na hudební nástroje,ne chuvy doma :mrgreen:

Jo, dětem je 5 let, ale taky jich JE pět. Vím, co za vichr umí udělat můj pětiletý a to ještě patří k těm klidnějším, nějaké super hyper aktivní dítě to může celé rozložit. Mnohdy tu mají třeba problémy s JEDNÍM trošku ADHD dítětem a to jsou s tím všichni v pohodě, ale 5 dětí je najednou úplně normálně zvladatelných, jojo, nevidím to tedy tak. Mám dvojčata a občas i v jejich 8 letech to je náročné a to jsou to zlaté bytosti, ale stejně.

@Jana206 píše:
No,iluze o tom,že všichni budou mít kvalitní zájmy,maturitu a potom vysokoškolské vzdělání,si fakt nedělám.

Co jsou kvalitní zájmy? Je maturita v dnešní době potřeba? Co budeme dělat za pár let, už teď nejsou dobří řemeslníci. Vysokoškolské vzdělání - máme oba s manželem VŠ, a i tak si nemyslím, že by měli VŠ opravdu všechny naše děti.

Každý si zaslouží šanci. I ty děti, ty za svou výchovu a rodiče nemohou, bude fajn, když budou mít aspoň tu možnost rozhodnout se jinak. I kdyby to mělo být jen jedno z nich, tak to bude skvělé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
23.10.18 17:55

hovada cigáni věděj už na základce, že můžou propadnout jen dvakrát, že to s pětkami dotáhnou do 7. třídy a pak maj dvě možnosti
a) učební obor s tím, že je rodina motivována finančními dávkami
b) celoživotní dávky s černotou a kriminalitou

a pak je tu jiná sorta-děcka, co chtěj něčím být, někam to dotáhnout. Třeba slušný učňák a slušná práce. To pro ně znamená třeba 15 000 čistého. S těmi je radost pracovat.

Odnášejí si to z rodiny, co vzejde z rodiny paterčat, uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
23.10.18 21:21

@Gituš Podle mě je taky nechtela najednou,ale chtěla si navazat rodicak,aby nemusela do práce :nevim:

Podle mě ho do té zus prihlasili jen proto,aby lidem ukazali nejakou snahu,využití tech peněz,co jim posílají. Kdyby ty děti mela jedno po druhem,splynuli by s davem,Tony by do žádné hudebky nechodil,spokojeně by brali sociální dávky.

Ale já jsem ovlivněna známou,která tam jezdí a potkává je tam,ví,jak se chovají na hřišti,v Mirakulu,v obchodě…Jsou to cigani se vším všudy. Kéž bys měla pravdu. Já tomu nevěřím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
23.10.18 21:26
@Moise píše:
a to je nutnost? :nevim:

Nutnost to není,ale pomoci,které se jim dostava,je pro ně podle mě škoda. Navíc si toho ani neváží. Tak jsem to myslela. Jiní v jejich situaci,kde mají potenciál a cíle vyšší,by byli vděční..

Sama jsem na ně zvědavá třeba za deset let. Ráda bych se spletla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
23.10.18 22:01
@Jana206 píše:
@Gituš Podle mě je taky nechtela najednou,ale chtěla si navazat rodicak,aby nemusela do práce :nevim:

Podle mě ho do té zus prihlasili jen proto,aby lidem ukazali nejakou snahu,využití tech peněz,co jim posílají. Kdyby ty děti mela jedno po druhem,splynuli by s davem,Tony by do žádné hudebky nechodil,spokojeně by brali sociální dávky.

Ale já jsem ovlivněna známou,která tam jezdí a potkává je tam,ví,jak se chovají na hřišti,v Mirakulu,v obchodě…Jsou to cigani se vším všudy. Kéž bys měla pravdu. Já tomu nevěřím..

No, i kdyby to tak bylo a přihlásili ho kvůli tomu, aby byla vidět jejich snaha - tak to funguje a vykročili z toho pomyslného stínu této entity, kluk na něco hraje, učí se noty, dochází někam mimo školu, někdo se mu indivindy věnuje, může na něj nějak působit. Takže ano, kdyby, kdyby. Já to považuji za dobrý krok, i kdyby to bylo jen naoko - stejně ten kluk něco pochytí a přijde mi to skvělé.

Upřímně řečeno, pro mě mají paterčata opravdu polehčující okolnost - je jich 5, je to náročné, matka si to nevybrala dobrovolně (5 jich nechtěla tak či tak), navazování RD/RP takto plánuje hodně matek. Ale v naší společnosti je prostě zakořeněný ten tříletý, čtyřletý věkový rozdíl, a tak se to nabízí samo o sobě.

Já jsem ráda, že mohu věřit a nějaká naděje tam je, vždycky je :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
24.10.18 04:02
@matkabagristy píše:
hovada cigáni věděj už na základce, že můžou propadnout jen dvakrát, že to s pětkami dotáhnou do 7. třídy a pak maj dvě možnosti
a) učební obor s tím, že je rodina motivována finančními dávkami
b) celoživotní dávky s černotou a kriminalitoua pak je tu jiná sorta-děcka, co chtěj něčím být, někam to dotáhnout. Třeba slušný učňák a slušná práce. To pro ně znamená třeba 15 000 čistého. S těmi je radost pracovat.
Odnášejí si to z rodiny, co vzejde z rodiny paterčat, uvidíme

Taky jsem zvědavá, jestli se paterčata a jejich starší bratr vyučí nebo vystudují a budou normálně chodit do práce.
Aktuálně mě zajímá, jak se rodiče a prarodiče chovají k učitelkách a k pracovnici či pracovnicím Rodinného centra. A jak vycházejí se sousedy. Je mi jasné, že se jedná o etiku, profesionalitu a soukromí. :nevim: Že je maminka v domácnosti mi nepřipadá divné a nevadí mi to. Tak od druhé třídy dětí by do práce na zkrácený úvazek jít měla. Před paterčaty krátce prodávala v drogerii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí