Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3099
17.8.17 09:48
@vokishka píše:
@Moise to sice jo, ale učitelé z toto šílí, protože to teplem mizí. Minule většině třídy zmizely písemky z angliny, naštěstí už měli rozdané známky. Takž musí u ní psát normálním perem nebo tužkou. Dokonce vím o případu (na začátku, když se ta pera objevila), že učitelka tím psala do třídní knihy, vše zmizelo a chudák musela psát vše znovu. Pokud vím, tím perem už se do třídnic psát nesmí.

stačí strčit do mražáku na chvíli a text se znovu objeví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65285
17.8.17 09:54

@Megerka to jo, ale už vidím učitelku, jak má neustále nacpaný mrazák písemkama. Ty písemky se musí zakládat. A učitelka to musela přepsat taky proto, aby to bylo jiným perem. Protože se to založí do archívu. Jedině že by povinným vybavením archívů byly mrazáky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
17.8.17 10:45
@vokishka píše:
@Moise to sice jo, ale učitelé z toto šílí, protože to teplem mizí. Minule většině třídy zmizely písemky z angliny, naštěstí už měli rozdané známky. Takž musí u ní psát normálním perem nebo tužkou. Dokonce vím o případu (na začátku, když se ta pera objevila), že učitelka tím psala do třídní knihy, vše zmizelo a chudák musela psát vše znovu. Pokud vím, tím perem už se do třídnic psát nesmí.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Normálně mi teď tečou smíchy slzy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jsem si totiž vzpomněla na sebe, jak jsem potomkovi přežehlila žákovskou knížku - byla pokrčená :oops: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kdybys viděla, jak jsem pak na okně dopisovala zpátky text a známky,… :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
17.8.17 11:08
@sagina píše:

Taky se mi tyhle školní zásoby chladí v lednici. C :potlesk: :palec: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3711
17.8.17 16:57

Mám pocit, že některé tu nevybavovaly dítě do školy nebo školky. Případně jim škol(k)a všechno někde sehnala zadarmo.

Teď je to sice školka, ale když si vezmu školu:
Na začátku roku je to finančně dost náročné. U nás chtěli všechno hned. Příspěvek do třídního fondu, penize na pracovní sešity do AJ (docela pálka), občas i další pracovní sešity případně učebnice.
K tomu vybavit (nebo dovybavit) kufřík do výtvarky: tempery + paleta, vodovky, štětce, tuš, voskovky, výkresy, lepidlo tuhé, lepidlo tekuté, barevné papíry, špejle, zástěra a něco na zakrytí stolu. Občas potom ještě přidali barevné křídy, uhel. A to jsem určitě na spoustu věcí zapomněla.

Dále klasika jako aktovka + penál, takže pera (2× a stejně prostě během roku jich dopsalo dost), pastelky, tušky, kružítko, pravítka + úhloměr.

K tomu sešity (+ stejně se toho spousta v průběhu roku dopsala), gumovací folie, tabulka + mazatelná fixa (těch se taky vypsalo několik) + obaly na ně. Dále obalit všechny učebnice (nejhozmanitějších tvarů, hlavně aby na to normálné obal neseděl). Desky na sešity.

Pak nějaké věci do tělocviku - především dvoje boty - jedny dovnitř, druhé ven.

Dále věci do třídy - papuče, ručníček, toaletní papíry, kapesníky, ubrousky, mýdlo.

Pak věci do výuky jako balík papírů, příspěvek na kopírování. Čas od času pořád nějaké divadlo nebo něco (a na začátku roku takových věcí bylo dost).

Potom SRPŠ 500,– (platilo se tada o něco později).

Záloha na obědy (dvojitá, resp. hned na září a ke konci měsíce na říjen) + poplatek (záloha) za kartu/čip.

A do toho všeho výdaje na kroužky a tak.

Vůbec to není finančně náročné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
17.8.17 17:36
@vokishka píše:

fakt? 8o to jsem ještě neslyšela. U nás teda paní učitelka z toho nadšená není, když jsem se jí na to ptala, ale vyloženě to nezakázala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
17.8.17 17:37

@zvidavajanca je, to tady nikdo nepíše, že není. Ale my třeba dobře víc než polovinu věcí, co píšeš, vůbec nekupovali :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
17.8.17 18:10

Každopádně je to při nástupu do školky nebo školy spousta výdajů.
Budu teď trochu rýpavá, ale nedá mi to… zarazilo mne na seznamu, že žádají pro čtyřletá paterčata velikosti 122-128.
Beru podle nás - jsme s mužem oba vysocí a naše děti jsou dlouháni po nás (ve třídách nejvyšší). Dvojčata (7,5 let) jdou do druhé třídy a nosí také vel. 128 :think:
Zdá se mi to docela zajímavé :think: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
17.8.17 18:40

@Špageta tak já mám starší který budou 4 v prosinci a jde druhým rokem do školky a všechno nosí 110/116 a bundu už má tu větší122

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
17.8.17 18:57

@Špageta mezi dětmi můžou být velké rozdíly, já mám 8-letého kluka a nosí 140 a boty 37 :mrgreen: Je o hlavu větší než jeho stejně starý spolužák. Ale jakože fakt o hlavu. On mu končí v ramenou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
17.8.17 19:02

@Moise naše holky mají nohu 37-39, zalezi dle typu bot, a velikosti to same, nekdy gabca oblekne i 128, holky uz jsou do damskych sem tam :mrgreen: :mrgreen:

babička prohlasila, že si od nich zachvilku zacne pujcovat boty, má vel.39 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
17.8.17 19:05

@zvidavajanca nevim, jestli jsem cetla, ze tu nekdo psal, ze to neni fin. narocne, to snad tady kazdy vetsinou vi, kolik stoji 1.trida nebo skolka ;)

ale postradam logiku toho uctu pak, maji to pro potreby patercat, tak at to vyuzivaji pro ne. Na starsiho se ale snad musi snazit i oni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1359
17.8.17 20:25

@Špageta můj syn jde taky do druhé a má velikost 140, takže velikost oblečení je to jediné, co mě na seznamu nepřekvapuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
17.8.17 20:40
@Špageta píše:
Každopádně je to při nástupu do školky nebo školy spousta výdajů.
Budu teď trochu rýpavá, ale nedá mi to… zarazilo mne na seznamu, že žádají pro čtyřletá paterčata velikosti 122-128.
Beru podle nás - jsme s mužem oba vysocí a naše děti jsou dlouháni po nás (ve třídách nejvyšší). Dvojčata (7,5 let) jdou do druhé třídy a nosí také vel. 128 :think:
Zdá se mi to docela zajímavé :think: :D

Oni shánějí dle mého dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
18.8.17 04:44
@smilers píše:
@zvidavajanca nevim, jestli jsem cetla, ze tu nekdo psal, ze to neni fin. narocne, to snad tady kazdy vetsinou vi, kolik stoji 1.trida nebo skolka ;)ale postradam logiku toho uctu pak, maji to pro potreby patercat, tak at to vyuzivaji pro ne. Na starsiho se ale snad musi snazit i oni

Sbírkový účet, co je u Rodinného centra Milovice, je určen pro všechny děti, tj. i pro Tonyho. Někteří dárci do vzkazu napíšou „pro paterčata“, někteří „pro všechny děti“.
O účet se jim starají dámy z toho rodinného centra v Milovicích a profesionální účetnická firma, která si za péči nechává přímo z toho účtu platit. Jestli účetně rozlišují, co je jen pro paterčata a co jen pro Tonyho a co pro všechny děti nikde není uvedeno. V každém případě z tohoto účtu se platí Tonymu obědy ve škole, kroužky, elektrické piáno, poplatky na začátku 1. třídy do školy i do družiny, příměstský tábor.
Domnívám se, že stejně budou rodiče čerpat i pro paterčata do školky - poplatek za školku, nákupy všeho možného do školky, obědy a svačiny ve školce.
A pro všechny děti oblečení a obutí. To známe všechny, jak nám děti rostou.
Na tyto účely a nákupy pro děti byl účet zřízen. A protože účet o RC v Milovicích není striktně jen pro paterčata, tak z účtu zaplatili i pračku a vestavěné skříně.
Chválím, že prvorozený byl na příměstském táboře, že ten týden či dva, jak dlouho příměstský tábor trval, byl přes den bez her na tabletu a bez televize.
A totéž čeká dětičky ve školce - bez počítačových her a bez televize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí