Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44198
9.8.17 19:50

U nasich ve vesnici zije romska rodina se sedmi detmi, do skoly chodi tak, aby se vyhnuli pataliim se socialkou a trestnimu stihani, bezne si prodlužují vikendy o patek a pondělí :mrgreen: Normálně to ty deti reknou, kdyz se jich muj tata ptal :mrgreen: Litaji nezřízeně po dedine, lozi lidem do zahrad, kradou ovoce. K vuli nim se zacalo zamykat dětské hřiště.
Otec pry do práce chodi, matka ne, ale je na RD, domacnost maji vybavenou dobre, i elektronikou.
Spadaji do te skoly, kde pracuje ten známý, pry skoda se pro toto etnikum o neco snazit, niceho si neváží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
11.8.17 17:36
@A666 píše:
To nikdo nikdy nenapsal… Asi je dotuje Slámová ;) Já se jen divím, ž e nehledají nejjednodušší řešení (buď najmout hlídání a práce anebo zkusit ty peníze převést na kontrolovaný účet, aby to nebyl jejich započitavatelný příjem), ale jdou furt po Rulíkové… Podle mého pořád mají v pohodě z čeho žít, jinak by to řešili urgentě jinak než zrovna soudem… ten dnešní rozsudek jim přeju, je to dobrá ťafka…

Dovolím si opravu - jejich právnička se jmenuje Samková.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.8.17 19:48

@Jana206 znám problematiku romů trochu šířeji a je fakt, že vzdělání, mimoškolní aktivity apod. jsou pro ně zbytečností. Prostě nechápou přínos

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
11.8.17 20:00
@matkabagristy píše:
@Jana206 znám problematiku romů trochu šířeji a je fakt, že vzdělání, mimoškolní aktivity apod. jsou pro ně zbytečností. Prostě nechápou přínos

Ten známý ucitel rikal, ze se nechteli ucastnit ani aktivit poradane skolou primo pro romske rodiny, deti je ted v te male skole tak jedna ctvrtina. Slo i o to, aby vetsinove deti a jejich rodiny poznaly jejich kulturu, historii a tradice. Některé romske deti byly zpočátku i nadšené, ale tezka je spolupráce s rodiči. Bohuzel skola ma penize od EU přímo na asistenty pro romské deti, pro jejich podporu, zacleneni do spolecnosti a rozvoj, musela je timto zpusobem spotrebovat, promrhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
11.8.17 20:53

@Jana206 já jsem poslouchala pořad na radiožrnálu. Byl tam rom, co vystudovaval, děcka vedl stejně. Vyjadřoval se k sociálnímu systému po revoluci a fakt ho sejří, že valná většina romčat ho pochopila, jak jej pochopila- že většinové společnosti nic nevrací, a naopak jí opovrhují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
16.8.17 19:48

Za chvilku začne školkový a školní mumraj http://www.blesk.cz/…-vydaje.html :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
16.8.17 19:52
@smilers píše:
Za chvilku začne školkový a školní mumraj http://www.blesk.cz/…-vydaje.html :think:

tužky a pasteky? 8o :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
16.8.17 20:02

@Moise já to moc popravdě nečetla, pročítám náš seznam do školy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :jazyk: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
16.8.17 20:04
@smilers píše:
@Moise já to moc popravdě nečetla, pročítám náš seznam do školy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :jazyk: 8)

my žádný nemáme :oops: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
16.8.17 20:06

@Moise tak u nás to je na stránkách školy pořád a jinak holky seznam mají už od konce června :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
16.8.17 20:10

Nestrašte seznamem do školy, stačí že hysterčí obchoďáky :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
16.8.17 20:11
@smilers píše:
@Moise tak u nás to je na stránkách školy pořád a jinak holky seznam mají už od konce června :mrgreen:

:mrgreen: u nás dávají až v září, ale to většinou zfouknu jedním nákupem v papírnictví. Jinak má všechno od loňska, odmítám se stresovat. :mrgreen:
A tužky jsem nafasovala v práci :oops: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6834
16.8.17 20:11
@smilers píše:
@Moise já to moc popravdě nečetla, pročítám náš seznam do školy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :jazyk: 8)

Zarazilo mě tam to tekuté mýdlo. Já kupuji v DM za 17 kč. To nemají 85kč na mejdlo? Nebo chtějí nějaké značkové typu nivea apod? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
16.8.17 20:13
@vejilka píše:
Zarazilo mě tam to tekuté mýdlo. Já kupuji v DM za 17 kč. To nemají 85kč na mejdlo? Nebo chtějí nějaké značkové typu nivea apod? :nevim:

jestli je to do školky, tak my kupujeme něco podobného, většinou jim beru tu velkou náhradní náplň, ale už jsem zažila i to, že se matky předháněly ve značkách nebo jedna druhou pomlouvaly, že koupila ten nejlevnější toaleťák :lol: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
16.8.17 20:16
@matkabagristy píše:
Nestrašte seznamem do školy, stačí že hysterčí obchoďáky :cert: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...