Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nasich ve vesnici zije romska rodina se sedmi detmi, do skoly chodi tak, aby se vyhnuli pataliim se socialkou a trestnimu stihani, bezne si prodlužují vikendy o patek a pondělí
Normálně to ty deti reknou, kdyz se jich muj tata ptal
Litaji nezřízeně po dedine, lozi lidem do zahrad, kradou ovoce. K vuli nim se zacalo zamykat dětské hřiště.
Otec pry do práce chodi, matka ne, ale je na RD, domacnost maji vybavenou dobre, i elektronikou.
Spadaji do te skoly, kde pracuje ten známý, pry skoda se pro toto etnikum o neco snazit, niceho si neváží.
@A666 píše:
To nikdo nikdy nenapsal… Asi je dotuje SlámováJá se jen divím, ž e nehledají nejjednodušší řešení (buď najmout hlídání a práce anebo zkusit ty peníze převést na kontrolovaný účet, aby to nebyl jejich započitavatelný příjem), ale jdou furt po Rulíkové… Podle mého pořád mají v pohodě z čeho žít, jinak by to řešili urgentě jinak než zrovna soudem… ten dnešní rozsudek jim přeju, je to dobrá ťafka…
Dovolím si opravu - jejich právnička se jmenuje Samková.
@Jana206 znám problematiku romů trochu šířeji a je fakt, že vzdělání, mimoškolní aktivity apod. jsou pro ně zbytečností. Prostě nechápou přínos
@matkabagristy píše:
@Jana206 znám problematiku romů trochu šířeji a je fakt, že vzdělání, mimoškolní aktivity apod. jsou pro ně zbytečností. Prostě nechápou přínos
Ten známý ucitel rikal, ze se nechteli ucastnit ani aktivit poradane skolou primo pro romske rodiny, deti je ted v te male skole tak jedna ctvrtina. Slo i o to, aby vetsinove deti a jejich rodiny poznaly jejich kulturu, historii a tradice. Některé romske deti byly zpočátku i nadšené, ale tezka je spolupráce s rodiči. Bohuzel skola ma penize od EU přímo na asistenty pro romské deti, pro jejich podporu, zacleneni do spolecnosti a rozvoj, musela je timto zpusobem spotrebovat, promrhat.
@Jana206 já jsem poslouchala pořad na radiožrnálu. Byl tam rom, co vystudovaval, děcka vedl stejně. Vyjadřoval se k sociálnímu systému po revoluci a fakt ho sejří, že valná většina romčat ho pochopila, jak jej pochopila- že většinové společnosti nic nevrací, a naopak jí opovrhují
Za chvilku začne školkový a školní mumraj http://www.blesk.cz/…-vydaje.html ![]()
@smilers píše:
Za chvilku začne školkový a školní mumraj http://www.blesk.cz/…-vydaje.html
tužky a pasteky?
![]()
@Moise já to moc popravdě nečetla, pročítám náš seznam do školy
![]()
@Moise tak u nás to je na stránkách školy pořád a jinak holky seznam mají už od konce června ![]()
@smilers píše:
@Moise tak u nás to je na stránkách školy pořád a jinak holky seznam mají už od konce června
u nás dávají až v září, ale to většinou zfouknu jedním nákupem v papírnictví. Jinak má všechno od loňska, odmítám se stresovat. ![]()
A tužky jsem nafasovala v práci
![]()
@smilers píše:
@Moise já to moc popravdě nečetla, pročítám náš seznam do školy![]()
![]()
![]()
![]()
Zarazilo mě tam to tekuté mýdlo. Já kupuji v DM za 17 kč. To nemají 85kč na mejdlo? Nebo chtějí nějaké značkové typu nivea apod? ![]()
@vejilka píše:
Zarazilo mě tam to tekuté mýdlo. Já kupuji v DM za 17 kč. To nemají 85kč na mejdlo? Nebo chtějí nějaké značkové typu nivea apod?
jestli je to do školky, tak my kupujeme něco podobného, většinou jim beru tu velkou náhradní náplň, ale už jsem zažila i to, že se matky předháněly ve značkách nebo jedna druhou pomlouvaly, že koupila ten nejlevnější toaleťák
![]()
@matkabagristy píše:
Nestrašte seznamem do školy, stačí že hysterčí obchoďáky![]()