Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Markéta80 píše:![]()
no když nemohl na školkový výlet za 100 tak by těžko bylo na kroužky
Přesně tohle jsem chtěla napsat k probíranému tématu „kroužky“.
Jakmile jim Klára řekla, že se musí víc starat oni sami a snížil se úvazek hlídacích tet, tak najednou Saša všem hlásila v dokumentu, že Tony nejel na školkový výlet, protože nejsou peníze (100,– Kč). Takže vydírka na lidi, že když nebudou posílat víc, tak kluk nikam jezdit nebude.
Na balkoně hulili o sto šest, ale 100,– klukovi na výlet nedali.
V září má nova začít vysílat dokument o porodech.Se těšim, to mě moc baví ![]()
@Špageta no právě 100 je nic ale na coca colu a cigára bylo. jasně že šlo opět jak jinak než o citové vydírání. pokud mají a cigára a jiné věci, prarodiče do práce nechodí x let tak asi peněz mají dost jen jim výlet pr dítě přijde zbytečný tak už vidím jak mu budou platit kroužky na zš ![]()
Az se vybere sbirka tak mu nic platit nebudou, to se da snadno predem odhadnout. Ale porad si myslim, ze i par let ve krouzcich je pro kluka daleko prospesnejsi nez drepet doma a hrat priblble hry na televizi nebo cucet do mobilu, jako to casto bylo videt v dokumentu…
@LadyBrigit píše:
V září má nova začít vysílat dokument o porodech.Se těšim, to mě moc baví
Ja mam pocit ze uz nekdy koncem srpna, dle ukazek to bude dojak, ti plakajici tatinkove…
![]()
@Hanka1 píše:
Ja mam pocit ze uz nekdy koncem srpna, dle ukazek to bude dojak, ti plakajici tatinkove…![]()
Jo, konečně nova přišla s něčím dobrým. A to potom ukápne slzička nejedné z nás. Každá si vzpomene na svůj porod ![]()
Pokud by se chtěl někdo pobavit - epizoda 150, Samková vrací úder - Rulíková chce dostat matku paterčat do kriminálu!
http://www.expres.cz/…/zpravy.aspx?…
Chápu, že myšlenka, že by se ty peníze daly na nějaký transparentní účet nově vytvořené sbírky anebo že by se z nich zapaltilo hlídání aby mohl otec jít vydělat na výdaje co z toho nemohou platit, je revoluční…
A fakt se mi nechce zdát, ž e by matka paterčat nedostala ID jen kvůli tomu, ž e byla na ÚP. Co lidé s postižením, co nikdy nemohli pracovat?
@LadyBrigit píše:
V září má nova začít vysílat dokument o porodech.Se těšim, to mě moc baví
Já se moc netěším, viděla jsem slovenskou verzi a očekávám to stejné (ukazování ne zrovna ideálních praktik jako normy). Jen v ČR těm ženáma nikdo vázat nohy do třmenů snad nebude a sály jsou o něco větší a vybavenější…
@A666 spíš z čeho by se jí ID počítal když toho moc nenapracovala ![]()
@A666 krásný článek takže je jasné jak si to vymysleli, invalidku a on PnP ale to jim nikdo nedá ale přesný obrázek. Jí invalidku nemají ani z čeho vypočítat a PnP to moc nevěřím že je až tam nesamostatná, najíst se nají, obleče se, chodí, na wc si dojde. Vymyšlené to mají pěkně ale posudkáři nejsou blbci
ideálně 4 stupeň ne a hned důvod proč nemůže do práce a musí se starat a nemohoucí ženu ![]()
@Markéta80 píše:
@A666 spíš z čeho by se jí ID počítal když toho moc nenapracovala
Abych pravdu řekla, nevím jak to funguje. Jak to teda dělají, dkyž je dotyčný třeba odmalička postižený a nemůže nidky pracovat? takoví lidé řpeci taky mají ID, ne?
Jinak pnP nedostal můj děda na babičku, která už úplně soběstačná není a hlavně má lehkou demenci, takže prostě nemůže být doma sama… Ale ne, prýs e os ebe postará tak co ![]()
@A666 píše:
Pokud by se chtěl někdo pobavit - epizoda 150, Samková vrací úder - Rulíková chce dostat matku paterčat do kriminálu!
http://www.expres.cz/…/zpravy.aspx?…Je to hrozné, je to smutné, jak Samková s Kiňovou řádí. Pokutu by měla zaplatit právnička, která Kiňovou zastupuje a podává nesmyslné žaloby.
A jak napadají Rulíkovou. Článek jsem přečetla. Opět nebylo prozrazeno, co ty nebohé děti několik měsíců jedí. A sociálka neřeší a neřeší, že pět nebo šest dětí nemá jídlo.
@A666 píše:
Abych pravdu řekla, nevím jak to funguje. Jak to teda dělají, dkyž je dotyčný třeba odmalička postižený a nemůže nidky pracovat? takoví lidé řpeci taky mají ID, ne?
Jinak pnP nedostal můj děda na babičku, která už úplně soběstačná není a hlavně má lehkou demenci, takže prostě nemůže být doma sama… Ale ne, prýs e os ebe postará tak co
Tam je to jiné, když je někdo invalidní odmala, tak se jim ID počítá z nějakého základu. Pokud se ale někdo stane invalidní během života, musí mít odpracované nějaké roky, resp. placené sociální pojištění. Důchod vlastně tvoří základ(pro všechny stejný) a druhá půlka je podle výdělku a odpracovaných let, proto se liší výše důchodů.
Když ale Saša nemá odpracováno, tak jí ID přiznat sice mohou, ale nebude jí vyplácen.
A u PnP se zpřísnili podmínky, to pochybuju, že by jí ho dali. I když Saša je hééérečka, ta by si klidně lehla do postele a hrála nemohoucí, jen aby ho dostala ![]()
@Markéta80 píše:
@A666 krásný článek takže je jasné jak si to vymysleli, invalidku a on PnP ale to jim nikdo nedá ale přesný obrázek. Jí invalidku nemají ani z čeho vypočítat a PnP to moc nevěřím že je až tam nesamostatná, najíst se nají, obleče se, chodí, na wc si dojde. Vymyšlené to mají pěkně ale posudkáři nejsou blbciideálně 4 stupeň ne a hned důvod proč nemůže do práce a musí se starat a nemohoucí ženu
Prosimtě, v tom článku píšou, jako kdyby uznaný ID zakládal automaticky nárok na PnP
To jim nakukal kdo? No fakt je vidět, jak tahle rodinka přemýšlí
místo práce a brigád jen samé sbírky, dávky, důchody ![]()
Vždyť v té jedné sbírce chtěla Saša šicí stroj, aby mohla dětem spravovat oblečení, tak proč nepřemýšlí nad tím, že by si třeba přivydělala šitím ![]()
Invalidní důchod by dostala, počítá si i náhradní doba pojištění, tzn. studium a doba, kdy byla doma a pečovala o děti. Je jasné, že výše by nebyla závratná, ale nárok by měla a vyplácen by jí byl.
Nevěřím ale, že její následky po kýle jsou tak validní, aby ho dostala, to bude kámen úrazu, protože podmínky jsou přísné.
Invalidní důchod v žádném případě nezakládá nárok na PnP, tam musí být podmínky ještě složitější - nemohoucnost, nutnost celodenní péče a pomoci.
A ano, typické jejich uvažovaní a jejich ideální situace
Ona doma v invalidním důchodu, on by o ni pečoval a pobírali by PnP, příjem by jim dorovnávaly sociální dávky. Ať už se jdou vycpat a táhnou do práce.
Jo a ta péče o člena rodiny na PnP je vlastně také náhradní dobou pojištění, takže to by se počítalo Tondovi na důchod.
Upřímně, začíná mi tato rodina lézt krkem(obrazně řečeno),jen natahují pazoury, jejich starší děcko těží z toho, že mají doma paterčata a chodí na kroužky, na které některé běžné rodiny možná ani nemají(nebo musí šetřit).
Někdo tady psal, že pět dětí by neuživila ani normální rodina - matka prodavačka, otec prodavač. Jenže tito by se narozdíl od této povedené rodiny nemuseli za případnou pomoc od státu stydět, se svým přístupem. A byla by velká šance, že ty děti k něčemu povedou, vystudují, něco z nich bude a časem se to společnosti vrátí(i ty vynaložené peníze). Tady není šance skoro žádná. Doma pět synů a příklad jen takový, že otec s matkou kují pikle, jak obejít systém, aby mohli všichni zůstat pěkně doma. Další dítě si už pořídit nemohou, škoda pro ně
Jinak by to byla v jejich situaci nejjednodušší cesta ![]()