Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@neumisa dík za jiný pohled, přesně tak jsem si myslela, že to bude náročnější. A taky by mě zajímalo, podle jakého klíče ty děti rozdělí, jestli si prostě hodí korunou nebo se budou ptát rodičů, které děti by bylo dobré nechat spolu a které oddělit?
Jak je to vlastně, mají do toho rodiče co mluvit nebo je to zcela v kompetenci školy?
@Jana206 píše:
@neumisa obrovske osobni ohodnocení bych priznala i tomu asistentovi
Srovnani práce ruznych učitelů vidí i rodice deti narozených postupně, je jasné, ze trochu s odstupem. Ale u dalsich a dalsich deti uz tak nejak po zkusenostech s temi predchozimi vedi co chtějí a hledaji to. Tady by se to resilo s horkou hlavou, uz i proto, ze rodice jaksi nemaji inteligencni potenciál vyhodnotit a interpretovat si to vse správně.
Dále jsou třídy, kde se vyucuje klasicky, analyticko syntetická metoda oproti genetickym tridam. V některých tridach se jinak vyucuje i matematika.Ty jo, rozhodit je do různých takovych tříd, to by bylo neco pro tyto rodiče![]()
Jaký je rozdíl mezi genetickou metodou a tou druhou?
Když se nad tím zamyslím, že Saša zůstane doma by se opravdu dalo a dá pochopit.Po operacích je, zdravotní problémy má. Doma s 6 dětmi je stále co dělat, to se nedá popřít, nemocnost dětí se dá taky očekávat…tam se to pochopit dá. Ale Tonda by do práce naklusat měl, prarodiče rovněž, o tom není sporu.
@Anna766 prarodiče jsou doma už hodně let a do práce se 100% nechystají. by mě zajímalo co bratr Sašy, ten nemocně nevypadal
a otec dětí do práce mohl nastoupit už mnohem dřív nebo prarodiči nepomáhají když jsou doma?
@Moise píše:
dík za jiný pohled, přesně tak jsem si myslela, že to bude náročnější. A taky by mě zajímalo, podle jakého klíče ty děti rozdělí, jestli si prostě hodí korunou nebo se budou ptát rodičů, které děti by bylo dobré nechat spolu a které oddělit?
Jak je to vlastně, mají do toho rodiče co mluvit nebo je to zcela v kompetenci školy?
většinou je to na domluvě rodičů a vedení - respektive rodičové požádají, vysvětlí a vedení schválí nebo neschválí. Většinou schválí, není důvod proč ne.
@Anna766 píše:
Jaký je rozdíl mezi genetickou metodou a tou druhou?
genetická metoda učí číst hláskováním a pak skládáním s-l-o-v-o… slovo
analytickosyntetická metoda slabikuje slo-vo… slovo
Ze zustane matka déle doma, chápu. Taky bych nechtěla, aby se mi o dítě starali příbuzní, bez ohledu, jestli jsou doma nebo ne. Ale u nich je ten problém fakt nekde jinde.
@neumisa píše:
genetická metoda učí číst hláskováním a pak skládáním s-l-o-v-o… slovoanalytickosyntetická metoda slabikuje slo-vo… slovo
Aha, děkuji za vysvětlení ![]()
@Jana206 píše:
Ze zustane matka déle doma, chápu. Taky bych nechtěla, aby se mi o dítě starali příbuzní, bez ohledu, jestli jsou doma nebo ne. Ale u nich je ten problém fakt nekde jinde.
Tak to je jasné.
@Markéta80 píše:
@Anna766 prarodiče jsou doma už hodně let a do práce se 100% nechystají. by mě zajímalo co bratr Sašy, ten nemocně nevypadala otec dětí do práce mohl nastoupit už mnohem dřív nebo prarodiči nepomáhají když jsou doma?
Ani ti nevím jestli prarodiče pomáhají ![]()
Jinak musím říct, že já začínám pochybovat, že jim opravdu všechny dávky vzali. Pokud by totiž měli jen přídavky na děti 3000,– a potřeby paterčat včetně 5/8 nájmu platili z těch 600 tisíc, tak by pořád jen s těmi 3000,– vyžít nemohli (nestačilo by to ani na doplatek nájmu. No a na druhém TÚ žádné výraznější nadstandardní pohyby nejsou (myšleno na běžné potřeby, ne na skříně, boty, tábor, což se z účtu hradilo vždy). Takže buď umí peníze vyčarovat, nebo mají mecenáše anebo jim ve skutečnosti nesebrali úplně všechny dávky (třeba do těch dávek nezapočítávají příspěvek na bydlení)…
@A666 neměli třeba hmotku? To by odpovídalo že tu jim sebrali když mají na účtě dost peněz. Je jasné že ne všechno protože to by neměli ani na jídlo, ale zní to lépe že nemají nic ![]()
Prispevek na bydleni to může ovlivnit maximálně na tri měsíce. Ten prijem se započítává jednou, v daném ctvrtleti a dale uz to nikoho nezajímají. Je to stejné jako s vratkou daní, i větší, prostě se započítává jednou, na dalsi tri mesice se příspěvek rapidne sníží, ale v dalsim čtvrtletí uz ne.
U hmotky se řeší celkovy stav účtů.
@Jana206 píše:
Oni mají vyjímku a ten rodičák mají zvýšený, kolem 7000 až do čtyř let, někde o tom před časem psali.
Taky mě štve, jak pořád natahují pazoury, někdo jim podá prst a vezmou rovnou celou ruku.Taky věřím tomu, že kdyby drželi hubu a krok, leccos by pro ně bylo vyřízeno, protlačeno a tím by se vyšlapala cestička i ostatním tak vícedětným rodinám, i když šance na narození dalších paterčat jsou mizivé i přes clostil![]()
Doufám, že od září otec potáhne do práce a začne se konečně starat o rodinu. Pořád nemohou pochopit, že účelem té sbírky byla úhrada mimořádných nákladů na paterčata, ne, aby z toho žila celá rodina několik let.
Občas přemýšlím, jestli si ten malý Tony něco do života vezme z toho, že je mu pár let umožněno chodit do hudebky a na sport, jestli mu to do života něco dá. Protože nevěřím, že jsou jiní jako většina obyvatel tohoto etnika. Časem jim budou docházet peníze(myslím, že ani neumí hospodařit) a navíc oni nejsou z těch, kteří by kladli důraz na vzdělání svých dětí, spíš, jak obejít systém a získat co nejvíc. Věřím tomu, že až vyčerpají sbírku a utichne ten humbuk kolem nich, všechny děti budou žít od ničeho k ničemu. Protloukat se školou.
Pro upřesněnou, ono i na hmotné nouzi lze požádat o příspěvek na úhradu kroužků, formou jednorázového příspěvku, ale NIKDY to není proplacené celé a taky se musí doložit, že tam dítě skutečně chodí a že je v tomto směru šikovné, že je to dávka vynaložená účelně.
A je zajímavé si zběžně přečíst aspoň část diskuze od začátkuHodně lidí jim fandilo a postupně se celkový názor změnil
Myslíš to tak, že mají rodičák víc než 220 tis.? To je doufám vtip ![]()
@Jana206 píše:
Další článek uvařený z vody, asi, aby se na ně nezapomnělo a lidé posílali na věci do školky. I když pořád nechápu, co je na tom tak drahého, oblečení mají jistě dost(i z darů) a dá se nějak nakompletovat, není nutné hned kupovat teplákovou soupravu. Boty to chápu, to je dražší položka. Ale pořád si myslím, že pokud chtějí nové, měli by na to dětem našetřit(nebo to bude uhrazeno se sbírky),jinak existují bazary.Školkovné si myslím, že oni platit nebudou, protože lidi na hmotné nouzi neplatí a i kdyby bylo pravda, že hmotnou nouzi neberou, jim bude určitě odpuštěno nebo sníženo.
A je mi upřímně líto lidí, kteří budou mít dítě ve stejné školce, třídě, jako budou paterčata. Slovo diskriminace tam určitě bude na denním pořádku, často se tam budou řešit problémy okolo nich(i finanční, na různé akce),dovedu si představit, že to bude na úkor běžného fungování. A až se tady ta pětka proti někomu semkne(spíš až ve škole),tak to bude teprve peklo.
Stravné, snad by jedli i doma
Stravné bude placeno z té sbírky, píšou to na RC Milovice. Čtyři roky žijou jen z dávek a darů… Čtyři roky si nevydělat ani na rohlík
,to je neuvěřitelný. ![]()