Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44207
6.8.17 09:37
@Moise píše:
to nemůže nikdo vědět, jestli by chodil nebo nechodil :nevim:
Když se mladší děti narodily, byl v první třídě? tak nějak.. to moje dítě taky ještě žádné kroužky nemělo :nevim:

Tomu fakt věříš, že by pro ně bylo prioritou koupit mu klávesy za 12 tisíc, platit školné v ZUŠ, které se u nás pohybuje kolem 3 tisíc ročně(věřím tomu, že tam v jejich kraji je to ještě víc) a bojové umění, hádám min. kolem 2 tisíc ročně(srovnávám s naším dítětem).

V jejich situaci a s jejich myšlením?

Za mě je to pohádka O Červené Karkulce, ale nebudu se tu pouštět do dalších sporů, abych nebyla zase špatně pochopena.

Neměli nic od začátku a nehodlali to vlastním přičiněním nijak změnit. I na hygienické potřeby pro miminka dostali před narozením dětí mimořádnou účelovou dávku hmotné nouze tři tisíce.
Vím, že se rodiny mohou dostat do různých situací, dejme tomu do srabů, ale důležité je chtít s tím něco dělat. Tady tu snahu nějak nevidím. Vidím jen snahu těžit z toho, že se jim narodily paterčata(nevěřím tomu, že to byl zase takový zázrak, věřím tomu, že se na tom podílela nekontrolovaným užíváním léků),řvou, jak je všechno drahé a co všechno budou potřebovat a pořád se vaří účelové články z vody, aby jim lidi neustále posílali peníze.

Ale to, že by někdo z rodiny(hlavně otec),šel do práce, ani slovo. Jen jakýsi neurčitý příslib od září. Nebo že by na něco třeba přispěli prarodiče dětí(ono se to tak někdy dělá, jako dárek k narozeninám třeba),o tom taky ani slovo. Hlavně že pracovat se musí oplatit, jak všude rozhlašovala ta babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
6.8.17 09:40

@neumisa Taky si od začátku myslím, že ty aktivity pro Tonyho nebyl jejich nápad, ale mediální tah(doporučen nejen médii, ale i odborníky) a taky, aby Tony nedělal chůvu pro mladší děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.8.17 10:03

Co bude ta Saša dělat dopoledne sama doma, až budou ve školce? :D Začátkem září očekávám články o tom, jak je náročné je bez pomoci dopravit do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
6.8.17 10:03

Holky já se divím, že vás to ještě pořád baví se o nich bavit. Je to stejnak pořád dokola :mrgreen:

Ale aspoň si počtu.-) jinak kroužky, ono přesně jak to píše @Jana206, nebýt peněz na paterčata, tak se žádný kroužek u Tonyho nekoná, takže to je jen otázka času, kdy přestane chodit.

@Jana206 píše:
@neumisa Taky si od začátku myslím, že ty aktivity pro Tonyho nebyl jejich nápad, ale mediální tah(doporučen nejen médii, ale i odborníky) a taky, aby Tony nedělal chůvu pro mladší děti.

ono je to logické, že to byl tah, přece se nemohla rodina prezentovat všude tak, že i když jsou peníze, tak klučina sedí doma. I když jim to asi moc nevyšlo, a to vlastně defakto se vším, co se týče této rodiny, nu co už… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.8.17 10:05
@Jana206 píše:
@neumisa Taky si od začátku myslím, že ty aktivity pro Tonyho nebyl jejich nápad, ale mediální tah(doporučen nejen médii, ale i odborníky) a taky, aby Tony nedělal chůvu pro mladší děti.

Když jsou peníze od cizích, tak proč nekoupit klávesy za x tisíc :D To je jasný, že bez sbírky by tam nechodil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
6.8.17 10:07

@smilers Je to pořád dokola a mně to pořád dokola vytáčí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
6.8.17 10:12

@Tereza1986 :mrgreen: mě už to popravdě ani nevytáčí :mrgreen:, manžel mě sice vždycky sdělí raport, že se někde o nich zase píše a já se jen usměji. Ono zrovna kvůli nim se vytáčet vlastně ani nemá cenu, stojí tě to zbytečné nervy a nic tím stejnak nikdo nedosáhne. Tato rodina tu vždycky bude a bude hůř, tak nač si s nimi kazit život, no ne :mrgreen: :mrgreen:

ale jasně, diskutovat se musí ;) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
6.8.17 10:20
@Hanka1 píše:
@Jana206
to nemyslis vazne s tim Tonym a krouzkama ne? 8o Urcite mu to da vice nez drepet doma a nudit se s mladsima sourozencema. :palec: Navíc tohle etnikum ma muzikalni sklony a dle dokumentu bylo videt, ze to je proste zdravy, zivy kluk. :think: Tak proc by do riti nemohl chodit na krouzky jako jiné deti, jen proto, ze ma doma pet malych sourozencu, na které se poradaji sbirky ;). Myslim, ze když ze sbirky se hradi i potřeby Tonyho, ze to urcite tem, co posilaji nevadi…
Ještě bych pochopila, ze to napise matka jednoho dite :roll:, ale predpokladam, ze ty mas ty deti minimalne tri nebo se pletu? Taky tvoje starsi deti nechodi na krouzky jen proto, ze si na materske s mladsima? 8o

Ja tedy nejsem presvedcena, ze mu krouzek automaticky do budoucnosti neco da. Dal by, pokud by o nej mel sam zajem a mel potrebnou podporu rodicu, pripadne pokud by o hudebni vyuku meli zajem rodice a dite motivovali. Druhe je zde vyloucene, otazka, jak je to s tim prvnim. Pokud ten starsi chodi nekam do hudebky jen kvuli nejake sbirce a kvuli medialnimu obrazu, tak je to zbytecne. Protoze ucit se na nastroj, aniz by dite pravidelne cvicilo, bez toho, aby na hodinu chodili u takto maleho ditete rodice, je na nic, to at si lita venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
6.8.17 10:26

@Jana206 nevím, pokud si dokázali už předtím koupit xbox, třeba by dokázali i klávesy :mrgreen: :mrgreen: Hele já fakt nevím, tvrdit bych si to netroufla. To, že je někdo někdy viděl, těžko z toho usoudíš, jak to mají doma v každodenním životě. Ten běžný provoz s tolika už dneska většími dětmi.

Jinak, abych tady nebyla taky špatně pochopena :mrgreen: ale dneska už mě ta jejich rodinka nebere, je mi to vcelku fuk, co dělají a nedělají, z čeho žijou.. Můj názor na to je takový, že Saša rozhodně chodit do práce v nejbližší době nebude (a to bych jí ani nezazlívala) a otec by do práce jít měl. Exekuce neexekuce. Naopak čím dřív je bude mít splacené, tím pro něj líp. Naopak v jeho případě by se k plnému úvazku šikla ještě i brigáda, aby umořil dluh co nejdřív a mohli mít čistý stůl. Jenže takhle bohužel nepřemýšlí. Ale necháme se překvapit, jestli skutečně alespoň do té práce nastoupí a vydrží. Ale přijde mi, že se tady řeší spoustu věcí úplně zbytečně, za chvili se bude i vědět, kam půjdou všechny děti po zš, pokud teda vůbec někam, že :nevim: :mrgreen: :mrgreen:

Ale ještě chci říct, že mě víc než tahle rodinka štve celý ten systém, na který jednou naše děti krutě dojedou, jestli ne ještě my jako důchodci. A pak se budeme divit. Díky práci vidím do rozpočtů mnoha rodin, vidím kolik peněz dostávají některé romské rodiny, ale taky vidím, že to natahování rukou není specialita jen jejich :nevim: I spousta Čechů (nebo jak to říct) pobírá a přijmy zatajuje, měla jsem mladou rodinu s vlastním barákem postaveným na částečnou hypotéku, která brala vše co bylo možné - pán totiž měl na pásce minimální mzdu a zbytek dostával bokem :nevim: Neměli málo, přitom si pro všechny příspěvky chodili 8o Prý by byli hloupí, kdyby nešli 8o 8o Stejně tak falšování bydlišť nesezdaných párů a podobně. Bych se musela rozčilovat každý den, když vidím tyhle vysmáté rodinky a že jich je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
6.8.17 10:29

@i kdyz bych ráda verila Hance, souhlasim s Tebou a vnímám to stejně. S naší dcerou chodí na hodiny klavíru casto babicka, která s ní i cvičí. Umí i muz, ale ten je hodně v práci, tak nemá tolik casu se jí v tomto smeru věnovat, ale na jedné besidce hráli spolu ctyrrucku :srdce: Ja jsem v dětství hrála na fletnu a na kytaru, dcera se uci sama i zaklady na flétnu, kdyz ji to chytne, tak v tom ji trochu pomoci můžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
6.8.17 10:31

Muj prispevek byl urcen @Cuddy se to nenacetlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
6.8.17 10:33
@Tereza1986 píše:
Co bude ta Saša dělat dopoledne sama doma, až budou ve školce? :D Začátkem září očekávám články o tom, jak je náročné je bez pomoci dopravit do školky.

Zcela jistě, páč jestli bude mít třeba jedno nemocné dítě doma, Tony v práci? :think: :mrgreen: takže budou další články o tom, že nemá kdo odvézt zdravé děti. V klasické rodině většinou v tomto pomůžou prarodiče, tady jsem zvědavá :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30988
6.8.17 10:34

@Moise Presne tak. Mne take mnohem vic nez nejaka rodina patercat se socialnimi davkami vadi tito obchazeci systemu. Mozna meli/maji socialni davky 28 tis, ale to preci neni nic uchvatnyho, ty davky jsou generovany poctem lidi v rodine. U cikanu je proste problem v pomeru minimalni mzda vs. socialni davky, protoze jim se nikdy pracovat nevyplati. Nemaji vzdelani, vydelky budou podprumerne, i kdyby sla do prace matka patercat, tak jejich prijmy nebudou o nic moc vetsi nez ty pobirane davky. Mnohem vic mne toci ti s tou priznanou minimalni mzdou a dalsimi penezi bokem, i kdyz i tito lide na to za chvili dojedou, ale uplny hadr na byka je pro me prispevek na bydleni a jeho oficialni podminky cerpani. Jenze to je problem od nasich zakonodarcu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
6.8.17 10:40

Kdyz jsem kdysi pracovala na davkach hmotné nouze, tak tam se na případné podvadeni přišlo a bylo to casto postoupeno na prestupky, nekdy policii, tam se bere v úvahu i celkovy stav majetku, uctu, případné pojistky, spoření a odbytne pri jejich zrušení. Obejít jde jen příspěvek na bydlení, jeho oficiální podminky čerpání jsou nastaveny nasimi zakonodarci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56312
6.8.17 10:54
@Jana206 píše:
Kdyz jsem kdysi pracovala na davkach hmotné nouze, tak tam se na případné podvadeni přišlo a bylo to casto postoupeno na prestupky, nekdy policii, tam se bere v úvahu i celkovy stav majetku, uctu, případné pojistky, spoření a odbytne pri jejich zrušení. Obejít jde jen příspěvek na bydlení, jeho oficiální podminky čerpání jsou nastaveny nasimi zakonodarci.

ano, v pár případech z mnoha :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky