Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Stejně by mě zajímalo, jestli je pravda, že ji hned při CS sterilizovali, nebo jen mediální článek a další dítě si nemohou pořídit jen proto, že by se od nich pravděpodobně odvrátila většina z toho zbytku příznivců
Což oni myslím velmi dobře ví a pokud ne, tak jim to určitě někdo fundovaný řekl.
Myslím si totiž, že sterilizaci nemohou nikomu nařídit(ani po porodu paterčat),pouze navrhnout, doporučit a udělat ji v tomto případě zdarma(což si myslím, že tak bylo, pokud bylo). Nedovedu si představit ale, která žena by do toho tak mladá dobrovolně šla. Navíc nebylo jisté, jestli paterčata přežijí všechna, co a jak bude.
Když byly paterčatům tak dva roky, tak kolovaly zvěsti, že je znovu těhotná, proto si myslím, že s tou avizovanou sterilizací to nebude zase až tak horké. Což bych jí nevyčítala, toto je jejich věc a ztráta plodnosti může pěkně zamávat i s psychikou.
@A666 to je právě jiné, to se posuzuje hned v 18 a počítá jinak ale u ní se to nemá z čeho vypočítat, teda z rodičáku což moc není když vlastně ten bral otec dětí. Pnp se posuzje dost přísně, já ho mám na syna a pamatuji si jak před kanceláří se právě skupinka cikánů rozčilovala že jim ho nedali a paní otevřela dveře a at se uklidní a že tahle dávka je pr osoby co jsou fakt nemocné @bejbyn Tak je známé že ví jak na to ale PnP nevěřím že by dostaly, je to dost přísné a i plno lidí co by mělo nárok má smůlu ![]()
Já jsem je náhodou všechny potkala v metru u jezdících schodů, snažili se všichni nastoupit, je to tak necelý měsíc zpátky. Měli sebou jenom kluky, resp. viděla jsem jenom kluky.Byli stejně oblečený. Všichni vypadali v pohodě, rozesmátý - jiná realita než ty články.
Do tahanic o peníze je navezla Samková, do odvolání, které dopadlo nařízením úhrady nákladů soudního řízení protistraně tak taky. To jako právnička nevěděla jak to dopadne? Teď kope kolem sebe. Tím co vypouštído novin o ID, dávkách při opatrování pro Krosčena, tím jim dělá jen další medvědí službu.
@Konnny píše:
Do tahanic o peníze je navezla Samková, do odvolání, které dopadlo nařízením úhrady nákladů soudního řízení protistraně tak taky. To jako právnička nevěděla jak to dopadne?
tak zas nevíme, jaké cíle tím Samková sleduje
můj ex má firmu a taky kdysi šel s čímsi k soudu s tím, že mu právnička předem řekla, že s největší pravděpodobností soud prohraje, nicméně ve chvíli, kdy bude mít v ruce rozsudek, tak ho pak může použít u dalšího soudu. čili ta jeho prohra by byl jenom mezikrok, bez kterého by to nešlo.
nemluvě tedy o tom, že v tomhle případě cílem může být už jenom to, že se v souvislosti s prohraným soudem o rodině píše v médiích, ze článků vyplývá, jací jsou chudáci - mají peníze a nesmí je použít a teď ještě za blbý zákony musí platit, i když není z čeho… hra na city sponzorům ![]()
@A666 píše:
Pokud by se chtěl někdo pobavit - epizoda 150, Samková vrací úder - Rulíková chce dostat matku paterčat do kriminálu!
http://www.expres.cz/…/zpravy.aspx?…
Chápu, že myšlenka, že by se ty peníze daly na nějaký transparentní účet nově vytvořené sbírky anebo že by se z nich zapaltilo hlídání aby mohl otec jít vydělat na výdaje co z toho nemohou platit, je revoluční…
A fakt se mi nechce zdát, ž e by matka paterčat nedostala ID jen kvůli tomu, ž e byla na ÚP. Co lidé s postižením, co nikdy nemohli pracovat?
@sagina
Nevěřím, že by Samková obětovala svoje jméno pro soucit sponzorů s Kiňovou a paterčaty.
Spíš myslím, že se chtěla zviditelnit, proto do toho šla i bez nároku na honorář a tímhle projetým soudem si tedy dobré jméno jako advokát neudělala.
@Konnny píše:
@sagina
Nevěřím, že by Samková obětovala svoje jméno pro soucit sponzorů s Kiňovou a paterčaty.
Spíš myslím, že se chtěla zviditelnit, proto do toho šla i bez nároku na honorář a tímhle projetým soudem si tedy dobré jméno jako advokát neudělala.
jj, tak tak. Úplně to nevychytala
@Markéta80 píše:![]()
no když nemohl na školkový výlet za 100 tak by těžko bylo na kroužky
Těžko říct, romové „nemají“ na školní výlety, protože jim školní výlety, a vůbec cokoli souvisejícího se školou, často nepřipadá důležité. Ale není pravda, že by na dětech škudlili, romské děti, které znám, jsou často značkově oblečené, mimina jezdí v krásných nových kočárech… tak věřím tomu, že třeba hudebku dítěti zaplatí.
@Moise píše:
jj, tak tak. Úplně to nevychytala
Já si nemyslím, že ji prohraný spor poškodí. Takhle advokátka se zviditelňuje na kontroverzích a skandálech, jde jí o to, aby byla „známý obličej“. Podobně jako jiná advokátka se stejnými iniciály ![]()
@blobfish když řvou jak nemají ani na jídlo i když mají tak moc nevěřím že by platili hudebku. Je dobře že někam chodí, alespoň zatím ![]()
@Konnny píše:
@sagina
ta dobré jméno nemá už dávno, bez ohledu na tohle ![]()
@Markéta80 píše:
@blobfish když řvou jak nemají ani na jídlo i když mají tak moc nevěřím že by platili hudebku. Je dobře že někam chodí, alespoň zatím
Oni takhle neuvažují, řvou, že nemají na jídlo, ale colu a playstation si koupí, ani to nijak neskrývají. Proč, protože je to pro ně priorita. Pokud by chtěli, aby syn chodil na hudebku apod., což asi chtějí, tak mu to prostě taky zaplatí. Školní výlet zjevně vnímají jako zbytečnost, tak na něj „nemají“.
@SarinkaSar1 píše:
@Konnnyta dobré jméno nemá už dávno, bez ohledu na tohle
No asi tak, ale jak říkám, jí nejde o „dobré jméno“, spíš o „známé jméno“.
@blobfish píše:
Těžko říct, romové „nemají“ na školní výlety, protože jim školní výlety, a vůbec cokoli souvisejícího se školou, často nepřipadá důležité. Ale není pravda, že by na dětech škudlili, romské děti, které znám, jsou často značkově oblečené, mimina jezdí v krásných nových kočárech… tak věřím tomu, že třeba hudebku dítěti zaplatí.
Jo, jenže to je taková navoněná bída. Ve finále značkové hadry a kočár dítěti nic nedá, to je komfort pro matku, ne pro dítě.. tomu je jedno, v jakém jezdí kočáru i jaké má na sobě tepláky.. ale právě to vyžití okolo, které jim nepřipadá důležité, pro to dítě často (nebo alespoň pro nás a naše děti) důležité je, pro jeho další posun, rozšiřuje si obzory, znalosti..
Doprovazim deti do hudebky uz nekolik let, sama jsem taky chodila, v životě jsem tam nepotkala romské dítě, stejně tak na jinych zajmovych aktivitach a kamaradky a známé tvrdi to samé. Pro ne vzdelani prioritou neni, ale elektroniku si klidně koupí, pokud na to mají.