Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Moise píše:
to ti věřím, ona je to pálka už u jednoho dítěte.. sice spoustu věcí má z minula, ale i tak vyrostl ze všech džínZASE potřebuje bačkory, sálovky, kopačky, podzimní boty
Jak říkám, odmítám se rozčilovat. Až v září
asi tak
@Moise
já se ani nerozčiluju, beru to sportovně
, jak tu bylo řečeno bude hůř
![]()
@Anna766 píše:
Já to neznám totiž. Jediné co jsem kupovala byly papírové kapesníčky do školy.
U nás ve školce taky vybírají 2× do roka 2.balíky papírových kapesníčků, víc nic ![]()
@Moise já je kupuju normálně v Globusu, myslis pilot doufam, zadny zdroj na toto nemam
zdroj mam jen na obleceni sem tam..to stoji vic ![]()
@Moise píše:
u nás ano.. jsme malinká vesnická školka, paní učitelky vždycky na úvodní schůzce slušně požádají, nechají výběr na rodičích, kdo chce- přinese, kdo ne - nic se neděje.
Dělám každý rok balíček - mýdla, toaleťáky, papírový kapesníčky v krabičce (mají je pořád v herně volně k dispozici), papíry, pastelky. Sejde se jim toho hodně, ušetří na rozpočtu.. pak ty peníze vrazí zase do dětí jinak.
Aha. Takhle.
U nas ve skolce jen toaletaky a kapesnicky, do skoly jen kapesniky v tom davkovacim boxu ![]()
@smilers píše:
@Moise já je kupuju normálně v Globusu, myslis pilot doufam, zadny zdroj na toto nemamzdroj mam jen na obleceni sem tam..to stoji vic
no, on to právě různě láme a ztrácí ![]()
@Moise jo? U nás jen holky sem tam víc gumují a pak jim to gumovátko rychle ubývá ![]()
U nas ve skolce vybiraji i pastelky, ty trojhranne tlusté, kazder dítě ma svoje a na konci roku se vrací. Jinak myslim toaletak, kapesniky, mydlo, papirove uterky. Niveu nepotrebuji, ale nejlevnejsi znacky taky ne.
Byla snaha usetrit, ze zubni pastu detem mackaly ucitelky, z jedne, az se dobrala, tak další. Ale některé maminy zacaly nadavat, ze diteti kupuji jen konkretni znacku a nepreji si to. Chapu je, ja si nepreji, aby si moje dite vubec cistilo ve skolce zuby. Souhlasim s nazorem nekterych zubaru, ze bezprostredne po jídle se to delat nema, kazi se sklovina. Dvakrat denne to staci. Taky jsem si to domluvila
Ale k vuli vyhlasce tam ten kartacek mit musí.
Stejne tak byl zrusen sirup ve tride meho syna uz ve druhem pololeti prvni tridy. Některé matky prinesly ten nejlevnější se sladidly za dvacku, taky si nepreji, aby to moje dítě pilo. A nehodlam ostatni sponzorovat dražším a kvalitnejsim sirupem, radeji diteti dam pití na celý den, to unese.
Sirup byl jen do druziny a resilo se to vyberem peněz.
@Jana206 jaké vyhlášce?
U nás děti nemají kartáčky vůbec, zuby si před spaním nečistí
@smilers píše:
@Moise jo? U nás jen holky sem tam víc gumují a pak jim to gumovátko rychle ubývá
on má ještě samotnou gumu vedle, dostali jsme ji k jednomu peru. A jo no, občas ztratí, to není tak časté, spíš to praská a pak to nejde došroubovat ![]()
@Moise Ja jsem to neoverovala, pry to tak musí byt, stejne jako hygienicke minimum na luzku dvacet minut. U nas ve skolce nemusí deti spát, jsem za to ráda, tak jinak drzim hubu a krok, ale o to toletovani necisteni zubů jsem je poprosila. Nejde mi nikdy o to mavat nekomu papirem pred nosem, ale domluvou dosahnout svého ![]()
To je snad poprve, co slysim, ze si deti ve skolce po obede necisti zuby ![]()
@Jana206 mě občas přijde, že za „vyhlášku“ se schová leccos, co v té školce prostě chtějí mít zavedeno. U nás se nečistí zuby a ani větší děti nespí. Ani jim nerozkládají postýlky ![]()
@Jana206 s tím čistěním zubů je to fakt? Já si čistím po každém jídle, pokud to jde. Dentista mě teda odradil od elektrického kartáčku. V té školce je to možná tak, že některé děti se s kartáčkem setkají až tady
@Moise vy jste mala rodinna skolka, dle me je mensi sance jakekoliv kontroly, nez v nejvetsi skolce ve meste o osmi třídách. Chapu, ze se trochu víc bojí případných následků.
Ale jinak jde taky domluvit temer cokoliv, jen to nesmi byt vidět na prvni pohled.