Paterčata - dokument

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1626
18.8.17 07:18

@EMicina díky za vysvětlení a připomenutí. Takže vlastně z účtu u RC Milovice mohou bez problémů čerpat prostředky pro nákup vybavení do školy pro všechny děti, platit kroužky, školku, školkové/školní výlety atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
18.8.17 11:28

@EMicina tak pokud je to tak, jak ted pises, pak nechapu smysl techto seznamu, kdyz pro deti to z uctu muzou koupit nebo je v tom hacek? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.8.17 11:35
@smilers píše:
@EMicina tak pokud je to tak, jak ted pises, pak nechapu smysl techto seznamu, kdyz pro deti to z uctu muzou koupit nebo je v tom hacek? :think:

tak háček v tom je - ten seznam vyvěsilo mateřské centrum, takže se předpokládají věcné dary a finance zbydou na účtu na něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
18.8.17 11:40

@sagina to je me jasne, ze to vyvesilo centrum ;) ale i tak diky za vysvetleni:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
18.8.17 12:05

Tak já třeba chápu takové to různé oblečení, které může darovat někdo po svých dětech, které je zachovalé, v dobrém stavu a tak. Já třeba taky dávala dražší zachovalé věci dále (Klokánek, kde mi přímo říkali, že co nevyužijí oni, půjde dál - Charita a tak).
Co se týče dalších věcí, tak spousta lidí třeba radši nakoupí pár věcí do školy (pera, patelky, nevím co) než aby poslala finance.
Ano, mohli by občas využívat účet, ale nevím u kterého to je - ale někde naskočilo „-50,– výběr z bankomatu“, což je dle mého dost, ale nevím jak lze s penězi manipulovat (výběry, karta, převody a taky záleží co akceptuje druhá strana).

Na jedndu stranu, ano, na účtu je peněz dost (250 000), kolik bylo převedeno k nim nevím (navíc to jsou peníze jen pro paterčata). Na druhou stranu - dobře, že všechno nerozhazují tak nějak hned. Ono jim totiž už do dosplosti dětí nic moc nepřijde. A škola a školka bude pro 6 dětí na začátku roku takový 12 000 určitě, ne-li víc (a to bez nějakých kroužků). A myslím, že by bylo dobře, aby všechny děti měli nějaké vedení k nějaké činnosti, nebudou-li ho mít budou akorát dělat bordel venku nebo se všichni hádat o jeden počítač/tabet/playstation.
K tomu další výdaje na boty, případně třeba zimní oblečení.

Já jsem třeba teď zvědavá, jestli nastoupí aspoň jeden do práce. Ale i se dvěma platy (a jeich vzděláním) to stejně neutáhnou sami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
18.8.17 13:17

No a teď abych to pochopila úplně…
K tomu ještě mají účet s 616 tis. Kč (první sbírka) ze kterého mají využít peníze „pouze“ ve prospěch paterčat (což je soudě dle novinových článků dost nakrklo, jelikož předpokládali, že je dostanou k volném užití).
A přesto si do seznamu napíší položky jako pastelky, kružítko, tempery…
Já nevím… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.8.17 13:20
@Špageta píše:
K tomu ještě mají účet s 616 tis. Kč (první sbírka) ze kterého mají využít peníze „pouze“ ve prospěch paterčat (což je soudě dle novinových článků dost nakrklo, jelikož předpokládali, že je dostanou k volném užití).
Já nevím… :think:

Dostane Kiňová 616 tisíc do ruky a okamžitě to projedou v matech, cigárách a do 3 dnů nemají nic.
Myslíš jako, že by dětem koupili 5× kolo, 5× kružítko, 5× pastelky 8o
Tito lidé takto nepřemýšlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22508
18.8.17 13:26
@Špageta píše:
Já nevím… :think:

Z tohoto účtu mají vynakládat 5/8 na provoz domácnosti a pouze na jídlo a jiné pouze pro paterčata. O náklady na prvorozeného a na sebe, tj. rodiče, se mají postarat sami. Ale nikdy neprozradili, z čeho tedy žijí, když téměř půlroku jsou bez dávek a 2,5 měsíce bez rodičáku. Jen že do Mirákula mohou díky hodným majitelům chodit zadara, to je jediná informace. Mlží a zatloukají. A kromě tety Petry na 20 hodin týdně jim s dětmi nikdo nepomáhá. Vždy mluvili jen o tetě Petře a dámě, která je v čele toho rodinného centra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
18.8.17 13:30

@Špageta tak zrovna položky jako pastelky, kružítko, tempery… bych čekala, že rodiče dětem zaplatí z vlastní výplaty, nebo tedy ze sociálních dávek. v tuhle chvíli nemají ani jedno, jestli jsem to dobře pochopila. sbírku bych si představovala na nějaké větší výdaje - školy v přírodě, tábory, kroužky, třeba i to první vybavení do první třídy, já nevím - kolo, lyže, dražší kusy oblečení… to, že na drobnosti nechtějí brát z účtu, to je to poslední, co bych jim zazlívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5882
18.8.17 14:05
@EMicina píše:
Z tohoto účtu mají vynakládat 5/8 na provoz domácnosti a pouze na jídlo a jiné pouze pro paterčata. O náklady na prvorozeného a na sebe, tj. rodiče, se mají postarat sami..

a to je to, co jsem myslela ;) jen jsem to asi blbe formulovala 8) slo me o prvni sumu ne o druhou sbirku

nás vyšla první třída co se týče aktovek a vybavení bez papučí, bot do tělocvičny atd. na 15.000 kč, do kroužků začnou holky asi chodit až teď ve 3.třídě, uvidíme jak to vyjde…prostě vše nejde hned no :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
20.8.17 11:49

Naprosto chápu, když potřebují gumáky, popřípadě sofshelky, pláštěnky. Doma jsme třeba tyhle požadavky školky měli, ale kolikrát zůstaly téměř nepoužité.
V RC by měli rodině vysvětlit, že malé položky jako pastelky, spoďáry a jiné drobnosti téměř vylučují poslání od dárců, protože poštovné je dražší než daná věc.
Naprosto mě vždy fascinovala. když potřebovali léky. Nikdy člověk neví jak to dárce skladoval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
20.8.17 13:18

@Megerka Leky chteli originalne zabalené a pro ty volně prodejné na teplotu, kasel, není treba zvlastniho skladování.
Ty blbosti tam dle me maji proto, kdyby je chtela zasponzorovat nějaká firma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3099
20.9.17 17:57

To je pohyb na účtu :)

• 156 286,05 Kč

od začátku roku utratili 156 tisíc

to je v průměru 20 tisíc měsíčně z účtu a to mají druhý účet, kde můžou taky vybírat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
20.9.17 19:03

@Megerka
Tak teď tam byla 5× školka (2100)
Zuška 1300,–, družina 400,–, 600,– obědy

Akorát ty dvě větší položky bez popisu
31 000 bezhotovostní platba
15 000 výběr
růstávají nevysvětlené.

K tomu tamy bylo 41 000 za skříně. 18 0000 za nějaké elektro. Zbytek drobnosti, ale ono se to nasčítá.

Nicméně si myslím, že je jejich věc, co kde můžou a nemůžou vybírat a jak co řeší. Opravdu si myslíš, že toto je vše co platí? Toto jsou podle mě jen některé výdaje. Věci pro Tonyho nebo do domácnosti (jako třeba ty skříně) stejně z druhé sbírky platit nemůžou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
20.9.17 19:20

@Megerka když je z čeho čerpat tak se utrácí dobře. Už někde psali jak otec rodinky pracuje nebo stále nemá práci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

MULA skládací pohárky

• (4.9) + 25 recenzí